Obuka škotske policije usmjerena je na blogove, podcaste i društvene medije prema autoritarnom novom zakonu o cenzuri

Nadzor na internetu
9 komentara

Policijska obuka u nekim zemljama ovih dana daleko nadilazi ono što bi se normalno očekivalo, uključujući ciljanje sadržaja – uključujući umjetnički – koji se smatra “prijetećim” ili “uvredljivim”.

Ne radi se o Kini – barem ovaj put. Riječ je o Škotskoj. Ondje policajci uče kako staviti blogove, podcaste, objave na društvenim mrežama, pa čak i jednostavne repostove u svoj poslovični nišan.

Prema izvješćima, glumci i komičari nisu izuzeti od ove vrste nadzora ako se netko osjeća uvrijeđenim i prijavi ih.

Priča u škotskom tisku, temeljena na procurjelom materijalu, detaljno opisuje ovu praksu, za koju se kaže da se događa zahvaljujući novousvojenom “zakonu o zločinima iz mržnje” (Hate Crime and Public Order, Škotska) – čak i ako se formalno pojavljuju takva tumačenja u suprotnosti sa stvarnim zakonodavstvom.

Implikacije zakona, međutim, ne prolaze ispod radara, budući da lokalni mediji kažu da konzervativci u Škotskoj dovode u pitanje zakonitost procjenjivanja sadržaja stvorenog “javnom izvedbom predstave” zbog njegovog potencijala kao “prijetećeg i uvredljivog”.

I samo oko godinu dana otkako je imenovan da nadgleda zakon, pomoćnik glavnog policajca David Duncan sada je otišao u mirovinu.

Policija u Škotskoj prethodno je priopćila da će svaka prijava koja identificira sadržaj kao mržnju prema “zaštićenim karakteristikama” (kao što su dob, invaliditet, vjera, seksualna orijentacija, transrodnost) biti istražena.

To zvuči kao da bi tamošnji službenici mogli završiti s malo vremena da učine bilo što drugo, jer se shema postavljena tako široko može lako opetovano zloupotrijebiti. Što se tiče odgovora – nakon što prođu kroz “svaku prijavu zločina iz mržnje” – obećava se da će policija pokazati “proporcionalan odgovor”.

“Primjer zašto je toliko važno očuvati slobodu govora”, komentirao je vlasnik X-a Elon Musk, povezujući se na objavu o ovom razvoju događaja.

Što se tiče načina na koji utječe na izvedbene umjetnosti, ali i na sve ostale – zakon zapravo izjednačava meme i samo dobre stare šale sa stvarima poput, primjerice, osvetničke pornografije. Jedna od odredbi navodi da će predmet kaznenog progona biti “prikazivanje, objavljivanje ili distribucija materijala” na mjestima poput znakova, stranica, blogova, podcasta, društvenih platformi.

A to se odnosi na ove radnje koje se rade i izravno i neizravno, npr. putem reposta. To se naziva “prosljeđivanje ili ponavljanje” sadržaja treće strane.

Autor: Didi Rankovic, ReclaimTheNet.org

CenzuraŠkotskasloboda govora
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivek
28 dana prije

Da bi provodili pod normalno te perverzije s druge strane moraju ušutkati većinu, to već rade u hr. mediji su pod kontrolom Plenkovića, konenare brišu neki imbecili koje su stavili za admine. Koje smeće moraš biti da radiš u 24sata, vecerjji, index.hr, forum..pa tako ne bi radio da mi daju ne znam koje pare, to je smećad.

Max
28 dana prije

A pravi kriminalci šeću.

Darko
28 dana prije

Pas im jeba milu mater..

Schwarze Hunderte
28 dana prije

BAYERN ZABRANIO UPORABU ” RODNO SENZITIVNA JEZIKA ” 👍 👍 👍 !!! Bravo Bayern 🍸 ! Ipak se okrijeće 😉

goran
28 dana prije

pokušavaju svim sredstvima ugasit slobodu govora,ali koliko god se oni trudili istina se neće nikad sakrit

Ljudevit
27 dana prije

Hmm, pa ovi skoti se trenutno pon asaju kao da i nisu zasluzili imati svoju drzavu. Toliko prihvacaju i prakticiraju odredbe globalizma.

Ivan Bgd
27 dana prije

Skotska je njihov pilot projekat. Tu je najbezbolnije uvesti zakone protiv govora mrznje, jer skoti nose kilt a trandze vole da nose suknjice, tako da ce otpor biti minimalan u odnosu na neke druge zemlje gde je mnogo konzervativniji stav prema oblacenju tj muskarci ne nose zensku odecu. Naravno ni kilt nije zenska odeca ali vizuelno se ne razlikuje previse od suknje, zato je izabrana Skotska, ali oni nece tu stati. Postepeno ce svuda biti uvedeni ti strogi zakoni i cenzura da nista ne smete da kazete protiv izopacenih i demonizaovanih trans rodnih lgbtq+, za pocetak, a onda ce im biti prikljuceni i pedofili, i potom i kanibali i satanisti sa prinosenjem ljudskih zrtava. Da za par decenija ce bit ZAKONOM kaznjivo ako kazete nesto protiv pedofila, kanibala i satanista, jer to ce se smatrati govorom mrznje, a ne sme se tim neznim dusicama nanositi dusevni bol, oni zato moraju… Čitaj više »

Bato
26 dana prije

nema straha !!! jebanje majki preko interneta se nastavlja a kad nam to ukinu ! Puske u ruke ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI