Očekuje se objavljivanje Bidenovog naloga za vakcinu američkim preduzećima u narednim danima

Vakcinisanje
8 komentara

Američko ministarstvo rada potvrdilo je u ponedjeljak da je planirani nalog Bidenove administracije o obaveznoj vakcinaciji za preduzeća koji je razvila Uprava za bezbjednost i zdravlje na radu (OSHA) finalizovan i da se očekuje da će detalji biti objavljeni ove nedjelje.

Neki republikanci su navodno obećali da će osporiti nalog na čekanju koji zahtijeva od zaposlenih u privatnom sektoru sa 100 ili više zaposlenih obaveznu vakcinaciju protiv COVIDA-19 ili redovno testiranje, ali su sudovi do sada dozvoljavali da se nalozi nastave, navodi The Hill.

„Kancelarija za upravljanje i budžet je 1. novembra završila svoj regulatorni pregled privremenog standarda za vanredne situacije. Federalni registar će objaviti privremeni standard za vanredne situacije u narednim danima“, rekao je portparol Ministarstva rada u saopštenju.

Nakon Bidenove objave o sveobuhvatnom nalogu za vakcinaciju ili testiranje u septembru, OSHA je izdala Privremeni standard za hitne slučajeve (ETS) za implementaciju ovog naloga, što bi uticalo na više od 80 miliona zaposlenih u privatnom sektoru.

Poslodavci sa 100 ili više zaposlenih zahtijevat će da se zaposleni vakcinišu protiv COVIDA-19 ili da se podvrgnu nedjeljnom testiranju.

„Obuhvaćeni poslodavci moraju da razviju, implementiraju i sprovode politiku obavezne vakcinacije protiv COVIDA-19, osim ako ne usvoje politiku koja zahtijeva od zaposlenih da izaberu ili da se vakcinišu ili da se podvrgnu redovnom testiranju na COVID-19 i da nose masku za lice na poslu“, rekao je portparol.

Radnicima će takođe biti omogućeno slobodno vrijeme za vakcinaciju, a plaćeno bolovanje će biti odobreno vakcinisanim radnicima koji su imali neželjene posljedice poslije vakcinacije.

Dok planirani nalog čeka da bude objavljen, Bijela kuća ohrabruje poslodavce da primijene sopstvene smjernice za vakcinaciju, a mnogi su to već uradili.

BidencjepivoCovidobavezne vakcinePandemijavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miro
2 godine prije

To u Sloveniji imamo vec godinu dana, testiranje za sve 🙂 Ono kad vidis da je svuda mnogo bolje nego kod nas, Jansa radi

Max
2 godine prije

Nalog za ništa

Keki
2 godine prije

Daje nalog, jer ne smije u zakon. Svaka vlada pere ruke nalaganjem poslodavcima, a puno ljudi to ne kuži da ne moraju, jer ne istražuju. I ne sumnjaju, a sumnja udara uzduž i poprijeko od početka.

Praetorian
2 godine prije

Nista to nije da se mora. Samo se umrijet mora, a to ce se sigurno ako se primi otrov. Sada samo izdrzat i cekat da jos vise prodjeluje pelc. Kada svi ti koji sprovode pocnu krepavat, nece ovo potrajat.

Drale
2 godine prije

I dalje mi niko od strucnjaka ne moze dati logicno objasnjenje na upit, zasto da se cijepim. Svi istu pricu pricaju o boginjama, vezanju pojasa u autu, zastiti sebe i druge, sticanje imuniteta krda, cijepljenjem ce zavrsiti pandemija, uzimanje kreveta u bolnici itd itd…i kad odgovorim na to, ali i cijepljen se moze zaraziti i prenositi zarazu, uzimati krevet u bolnici, opet ti isti strucnjaci ponove one razloge boginje, pojas, imunitet, stiti sebe i druge, krevet…i opet postavim isto pitanje…da bi na kraju rekli, pa da zastitis sebe. A na to kazem, sta tebe boli k…za mene, sto se brines toliko o meni? Nd zelim da se cijepim i tacka. Sto je cijelom svijetu toliko stalo do mog, tvog, njegovog, njenog, naseg, njihovog zdravlja? Covid je u 2 godine ubi 5mln stanovnika na planeti, a podvodilo se u tih 5mln i sto jeste i sto nije. Bez obdukcije taj broj… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI