Odbor Microsofta natjerao Billa Gatesa da podnese ostavku zbog istrage o seksualnim aferama

Gates-Afera
26 komentara

Bill i Melinda Gates otkrili su ranije ovog mjeseca da se razvode nakon 27 godina braka, ali da će nastaviti da rade zajedno u Fondaciji Bill and Melinda Gates, jednoj od najvećih dobrotvornih organizacija na svijetu.

Članovi odbora Microsoft Corp. odlučili su 2020. godine da nije prihvatljivo da suosnivač Bill Gates ostane u odboru dok se istražuje prethodna nepropisna romantična veza milijardera sa ženom zaposlenom u Microsoftu, objavio je u nedjelju The Wall Street Journal.

Prema izvještaju, pozivajući se na neotkrivene izvore, članovi odbora koji istražuju tu aferu angažovali su advokatsku firmu za sprovođenje istrage krajem 2019. godine nakon što je inžinjerka Microsofta u pismu rekla da je imala seksualnu vezu sa Gatesom nekoliko godina.

„Microsoft je dobio prijavu u drugoj polovini 2019. da je Bill Gates pokušao da uspostavi intimne odnose sa zaposlenim u kompaniji 2000. godine“, navodi se u izvještaju glasnogovornika Microsofta. „Odbor je razmotrio prijavu, uz pomoć spoljne advokatske kancelarije koja sprovedi temeljnu istragu. Tokom istrage, Microsoft je pružao obimnu podršku zaposlenom koji je pokrenuo slučaj. ”

Gates je navodno podneo ostavku prije nego što je istraga odbora završena, navodi u izvještaju još jedan izvor upoznat sa situacijom. Kada je Gates prošle godine izašao iz upravnog odbora Microsofta, napomenuo je da to čini kako bi se koncentrisao na filantropiju.

„Desila se afera prije skoro 20 godina koja se završila sporazumno“, rekao je Gatesov neimenovani portparol za novine, „odluka o odlasku iz odbora ni na koji način nije povezana sa ovom stvari. U stvari, on je izrazio interes da provede više vremena u filantropiji koja je započela nekoliko godina ranije“.

Gates je nekada bio najbogatiji čovjek na svijetu, a trenutno je četvrti na listi, sa procjenjenim bogatstvom većim od 100 milijardi dolara.

New York Times je takođe ranije u nedelju izvjestio da je Gates imao „reputaciju sumnjivog ponašanja u okruženjima vezanim za posao“. Prema izvještaju, koji se poziva na ljude koji su upoznati sa njegovim ponašanjem. Gates je bar nekoliko puta udvarao ženama koje su radile za njega u Microsoftu i Fondaciji Bill i Melinda Gates.

Smatra se da je Melinda ta koja je 3. maja pokrenula razvod, tvrdeći da je brak „nepovratno raskinut“. Međutim, razlozi i specifičnosti raspada braka ostaju nepoznati, dok mediji nagađaju da bi to moglo biti navodno poznanstvo Bill Gatesa sa pokojnim osuđenim pedofilom i finansijerom Jeffrey Epsteinom, koje je navodno „razbjesnilo“ Melindu.

aferaBill Gatesbill i melinda gatesmicrosoft
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Praetorian
2 godine prije

Oo Billko Pedofilko nam je bio zlocest, cak i odrasle zene ga privlace

Ljiljana Grill
2 godine prije

Taj mi se par gadi, fuj – to su po svjetskim mjerilima filantropi. Grrrrr

mike
2 godine prije

da li to billija pripremaju za zrtvenog magarca?!?!?

Aspano
2 godine prije

Ovdje dolazimo do toga da vidimo da i druga suprotstavljena strana ne miruje već uzvraća udarac,pokazuje da polako ustaje na noge i da nije toliko slaba.Prije će biti da je to u pitanju nego neka od varijanti interesnih borbi unutar same grupacije ili sl.

Tim
2 godine prije

Prestanite korisiti barem kod kuce windows, apple osx , google android , ios i istog trena smo opet slobodniji ljudi. Postoje operativni sustavi koji vam pruzaju vise slobode/privatnosti a uz to su i besplatni.
Razliciti linux tj. unix like op. sustavi ….
http://www.gnu.org/

Ak imate kakvih pitanja pitajte , ja sam red hat linux admin i inzenjer. I ne red hat nije slobodan/besplatan i ne savjetujem njegovo koristenje.

Davor drugi
2 godine prije

Bila ne mogu podnijeti ni pod točkom “razno”. Moja mržnja naspram bila datira daleko prije njegova učešća u njegovoj svesrdnoj “pomoći” cijelom čovječanstvu po pitanju plana Covid. Nakon toga se sve to ekstremno i eksponencijalno uvećalo.
Međutim stavljajući istinu i stvarnost iznad mojih osjećaja moram postaviti dva pitanja:
1. Ukoliko je bil zaista prašio njegovu suradnicu, a ova dragovoljno na to pristala, koji je paragraf američkog zakona tim činom bil prekršio?
2. Ako se bil zaista ne par puta kako piše NYT, nego par stotina puta udvarao njegovim uposlenicima, koji je u tom slučaju prekršen paragraf američkog krivičnog zakona?
Podrazumjeva se da mi ni na kraj pameti nije pogodovati bilu, ali eto, nekako istine radi bez obzira sto ja o njemu mislio.

2 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Sarmat
2 godine prije

znate kako je .Microsoft .dobio ime .? po pennisu gospodina .Gatesa miscro-soft…..zato nevjerujem u to ili je našao neko cjepivo pa postao makro.-hard

Zagorski
2 godine prije

Jebeš Billa. Bilo bi interesantno da Melinda progovori. Makar mislim da ne..
I taj razvod je samo za širu masu…
Igraju se samo..
Oboje su psihopati.

Stara kuka
2 godine prije

“inžinjerka Microsofta u pismu rekla da je imala seksualnu vezu sa Gatesom nekoliko godina.” “Microsoft je dobio prijavu u drugoj polovini 2019. da je Bill Gates pokušao da uspostavi intimne odnose sa zaposlenim u kompaniji 2000. godine“ Dakle neimenovana čedna inžernjerka je u pismu rekla da je imala seksualnu vezu sa Gatesom, vlasnikom tvrtke u kojoj je radila, koji je pak pokušao uspostaviti intrimne odnose. Sve se to događalo 2000. godine, ali je sirota inženjerka, mlada i nevina, bila toliko šokirana i istraumatizirana da joj je trebalo 19 godina da jadna smogne snage napisati to pismo koje je samo po sebi u ovo “osvješteno” #metoo doba nepobitan dokaz (belive woman) njegove krivice. Malo je također nejasno kako je ona imala seksualnu vezu kad ju je Gates tek pokušao uspostaviti. A sve izbija na vidjelo baš sada kad je u tijeku razvod. Slučajnost naravno. Nego, prije nego što počnemo radosno onanirati… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Lucija, prva
2 godine prije

Ovo je pokušaj humanizacije De billa…

2 godine prije zadnji put uredio Lucija, prva
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI