Okrugli stol „Godišnjica Covid-19 krize – vrijeme je za istinu“ – 2 dio

Kutleša

17. lipnja 2021. u organizaciji prof. dr. sc. Ivana Lovrinovića i stranke Promijenimo Hrvatsku održan je Okrugli stol „Godišnjica Covid-19 krize – vrijeme je za istinu“ – 2 dio.

U uvodnom izlaganju prof. Lovrinović je rekao sljedeće:

„Nakon 15-est mjeseci od početka epidemije maske moraju konačno pasti! Sada je jasno da se radi o globalnom projektu, o velikom resetu financijskog kapitalizma, o uvođenju novih tehnologija koje potiskuju radnika, čovjeka u pokušaju spašavanja najbogatijih. Dugovi u svijetu su toliko narasli da ih se ne može riješiti poznatim metodama. Ono što je do sada nazivano teorijama zavjera najvećim dijelom je postala naša realnost koja dovodi u pitanje opstanak svijeta kakvog poznajemo. I u prvi plan nametnula se izravno borba između Dobra i Zla u kojoj svatko ima slobodu izbora koju će stranu izabrati. Virus je, po mišljenju mnogih svjetskih stručnjaka, dorađen od strane čovjeka i moramo shvatiti da je time započeo biološki rat koji vode super sile ali su se u tom projektu pronašle i nacionalne vlade jer svakoj od njih on za nešto odgovara. Investicijske fondove su preuzele ključne farmaceutske kompanije na svijetu. Covid-19 je tako postao najvažnije sredstvo ostanka na vlasti.  Budimo na strani Dobra i slobode!“

Sudionici ovog Okruglog stola su:

Akademik, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić: novi ali i najnoviji podaci oko Covid-19

Znanstveni je savjetnik i redovni profesor u trajnom zvanju. Osnivač je i dugogodišnji pročelnik Odjela za molekularnu medicinu Instituta “Ruđer Bošković” te osnivač i pročelnik Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Redoviti je član Europske akademije znanosti i umjetnosti. Europske organizacije za molekularnu biologiju. Dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te redovni član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske.

U nekoliko navrata boravio je na specijalizaciji ili kao profesor u SAD i Njemačkoj : New York,  Hamburg, Cincinnati, Ohio Mayo Clinic, Rochester, Minnesota). Do sada je objavio 300 znanstvenih radova u uglednim međunarodnim časopisima. Sudjelovao je na preko 200 međunarodnih znanstvenih skupova kao pozvani ili plenarni predavač. Vodio je brojne domaće i međunarodne znanstvene projekte. Godine 1993. dobio je nagradu Yamagiwa-Yoshida koju dodjeljuje Međunarodna udruga za borbu protiv raka 1997. te drugih značajnih nagrada. Najveće međunarodno priznanje za svoj znanstveni rad dobio je postavši 2002. redovni član najjače svjetske akademije znanosti o životu koja broji oko 60 nobelovaca. Dao je značajan doprinos problematici prirode transformiranih stanica te razvoja novih prolijekova i medicinskih sredstava

Dr. sc. Neda Borić: Online nastava i njezini psihosocijalni negativni psihosocijalni učinci na mlade

Profesorica engleskog i francuskog jezika, doktorica znanosti iz lingvistike, zaposlena na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu gdje predaje stručni engleski jezik.  Aktivno se bavi proučavanjem psihosocijalnih i ostalih učinaka online nastave u čemu ima veliko iskustvo neprekidnim radom od 34 godine sa svim dobnim skupinama, osobito s mladima.

Dr.sc. Mirjana Radan: Cjelovita neplodnost i Covid-19

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992. diplomirala je studij medicine. Specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije završila je 2003. u Zagrebu, a od 2015. subspecijalistica je fetalne medicine i opstetricije. Bavi se ginekologijom, porodništvom i bioetikom.

Održava pozvana predavanja o cjelovitom tjelesnom, duševnom i duhovnom zdravlju žena i obitelji na stručnim, znanstveno medicinskim, bioetičkim i interdisciplinarnim seminarima, simpozijima i kongresima.

Na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu 1997. diplomirala je filozofiju i religijsku kulturu te je 2014. doktorirala.  2019.g.  izabrana je u zvanje docentice u interdisciplinarnim područjima znanosti.(filozofija, kliničke medicinske znanosti).

Mate Knezović: Ustav i korona – sukob na život i smrt

Dipl. iur., odvjetnik više od 20 godina. Tijekom rata zaposlen u MUP-u i Ministarstvu obrane. Aktivan u različitim udrugama, bio je predsjednik inicijative More je kopno, Obiteljske stranke. Član Vijeća za laike Hrvatske biskupske konferencije.

Mr. sc. Josipa Juričev Sudac: Misli na sebe i druge – Istina o Covid-19

Mag. medicinske biokemije,  diplomirala na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Angažirana oko ekološke i zdravstvene problematike zbog posebnog interesa za praćenje utjecaja raznih okolišnih čimbenika na ljudsko zdravlje. Proteklih godina aktivno sudjeluje u javnim raspravama, medijskim nastupima, tribinama i predavanjima vezano za navedenu tematiku. Od proglašenja epidemije do sada se intenzivno bavi proučavanjem zdravstvenog aspekta epidemije, proglašenim mjerama i njihovom utjecaju na zdravlje i život ljudi.

Dr. sc. Danijel Grgičin: Nekoliko pitanja za struku

Diplomirao fiziku, nakon toga doktorirao biofiziku, a zadnjih desetak godina proučava cjepiva, a od trećeg mjeseca 2020. svakodnevno proučava nelogičnosti u vezi mjera koje bi nas trebale zaštititi od virusa.

Andrija Klarić: Što Lockdown znači poduzetnicima i problem cijepljenja djece

Ekonomist, instruktor fitnessa i bodybuildinga,  poduzetnik  s 31 godinom iskustva. Vlasnik i trener Quantum premium Gym Trešnjevka. Prvog veljače 2021. odbio poslušnost stožeru i otvorio teretanu zbog čega je bio pritvoren. Kao roditelj troje djece zabrinut zbog cijepljenja djece u okolnostima neinformiranosti roditelja i medijske cenzure MSM svih informacija koje nisu u skladu službenog narativa.

Prof. dr. sc. Stipe Kutleša: Covid-19 i prijezir prema razumu

Diplomirao filozofiju i povijest na FF i fiziku na PMF u Zagrebu. Doktorirao temom iz prirodne filozofije Ruđera Boškovića. Radio u HAZU i Institutu za filozofiju gdje je bio ravnatelj. Predavao na sveučilištima u Zagrebu i Mostaru. Predsjednik je udruge za domovinsku i iseljenu Hrvatsku – Hrvatsko nacionalno vijeće.

Prof. dr. sc. Ivan Lovrinović: Covid-19 – Recept za ovisničku ekonomiju i totalitarizam

Akademik, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić: novi ali i najnoviji podaci oko Cov-19

Poštovani sudionici Okruglog stola. Dozvolite mi da Vam se obratim nakon ljubaznog poziva prof. Lovrinovića. Nažalost nisam u prigodi biti uživo na skupu zbog trenutnih obaveza pa koristim ovaj način komunikacije. Trenutno sam dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a još uvijek aktivno radim za nekoliko europskih nacionalnih znanstvenih zaklada kao član panela uključujući i ESF u Strasbourgu. Također sam aktivno uključen i u rad EMBL i EMBO u Heidelbergu. Dozvolite mi stoga da u ovih 5 minuta iznesem neke novije ali i najnovije podatke vezane uz tzv. COVID-19 krizu a o kojima možda niste svi imali prilike čuti. Podaci koje iznosim su službeni bilo da su objavljeni u znanstvenim časopisima ili agencijama koje prate učinke lijekova i cjepiva.

O cijepljenju i cjepivima

20,8% svjetske populacije je s 15. 6. 2021. primilo bar 1 dozu preparata koji su dobili tzv. emergency use dozvolu u svrhu cijepljenja protiv COVID-19. Dakle dano je ukupno 2.4 milijarde doza globalno, a dnevno se nastavlja cijepljenje s 32.6 milijuna doza.

Komplikacije cijepljenja

Problemi su zapravo sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova su cjepiva prema službenim podacima polučila 223594 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija (od onih lokaliziranih na mjestu davanja preparata pa sve do ozbiljnih sistemskih). Najviše je komplikacija u dobi između 18 i 64 godine a potom u osoba između 65 i 80 godina. Istovremeno Europski sustav EUdra Vigilance na dan 8. 05. 2021. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja. Kad se promatra sadašnja mjesečna statistika onda je to 2.500 mrtvih mjesečno i 100.000 štetnih posljedica opet mjesečno. Sustav u SAD-VAERS pak, navodi 4.000 mrtvih i 200.000 štetnih nuspojava. Ističe se kako je u 4 mjeseca ove godine bilo više umrlih od COVID cjepiva nego ukupno umrlih od drugih cjepiva u VAERS sustavu od 1990. To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Nije naodmet spomenuti Izrael, zemlju uz koju se najčešće u medijima veže korisnost cijepljenja. Naime, Israeli Public Emergency Council for Covid 19 Crisis traži u otvorenom pismu ministarstvu zdravstva zabranu cijepljenja osoba mlađih od 30 godina. Službeni podaci za mlade od 20 do 24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti. Već sam govorio o porastu broja slučajeva oboljelih od COVID-19 nakon masovne kampanje cijepljenja u toj zemlji.

Najčešće zabilježene nuspojave ovih preparata su:

 • Guillain Barreov sindrom – akutna upalna demijelinatna polineuropatija tj. Autoimuna bolest perifernog živčanog sustava;
 • Akutni diseminirajući encefalomijelitis
 • Meningitis
 • Meningoencefalitis
 • Konvulzije
 • Infarkt
 • Moždana kap
 • Narkolepsija – kronični poremećaj spavanja – karakteriziran pretjeranom pospanošću i iznenadnim napadajima sna u neprimjerenim situacijama.
 • Katalepsija – patološko ponašanje koje se ogleda u neobično dugom zadržavanju dijelova tijela ili čitavog tijela u istom položaju
 • Anafilaktički šok
 • Miokarditis
 • Perikarditis
 • Autoimune bolesti
 • Smrt
 • Prekid trudnoće
 • Bolesti akutne demijelinizacije
 • Neanafilaktičke alergijske reakcije
 • Trombocitopenija
 • Diseminirana intravaskularna koagulopatija
 • Artritis i bolni zglobovi
 • Kawasaki bolest – nepoznati uzrok, zahvaća najčešće djecu ispod 5 godina starosti, a rezultira povišenom temperaturom. To je forma vaskulitisa, generalizirane upale krvnih žila.

Prirodni imunitet

Dugoživuće plazma stanice prisutne su u koštanoj srži i esencijalni su izvor zaštitnih antitijela. Ljudi koji su preboljeli SARS-CoV-2 imaju kako sada navode znanstveni radovi općenito minimalni rizik od ponovnog obolijevanja. Naime iako antitijela protiv SARS-CoV-2 kod mnogih opadaju nakon oboljenja, pa su se istraživači zabrinuli da tzv. humoralni imunitet neće dugo trajati, to u biti nije tako s obzirom na to da ‘memorija’ imunološkog sustava perzistira i da antitijela sama po sebi (a to svi imunolozi znaju) nisu jedina odgovorna za imunost organizma. Ovako parcijalna interpretacija imunoloških mehanizama je dovela do nepravedne i potpuno znanstveno neutemeljene razlike u tretiranju osoba s prirodnim i umjetnim imunitetom pri izdavanju zelene putovnice. U radu obavljenom u časopisu Nature (maj mjesec ove godine) istraživači iz SAD pokazuju da antitijela opstaju u krvi i nakon 11 mjeseca (doduše u malom titru) nakon bolesti nakon čega u koštanoj srži opstaju dugoživuće plazma stanice koje mogu producirati antitijela na spike protein kada je to ponovno potrebno. Autori zaključuju  da SARS-CoV-2 infekcije mogu izazvati robusni i specifični imuni odgovor tj. dugoživući humoralni imuni odgovor u ljudi te ograničavanja kretanja oboljelih na određeni broj mjeseci zaista izaziva u najmanju ruku čuđenje i nije znanstveno niti racionalno. Nadalje, najnovija studija klinike Cleveland na nekoliko tisuća ispitanika potvrđuje da osobe koje su prebole COVID-19 ne obolijevaju ponovno i ne trebaju biti cijepljene. Treba ujedno reći da je ista klinika nedavno izašla s podacima da analizom statusa cijepljenjog zdravstvenog osoblja njihove klinike nije polučilo nikakvu korist u smislu ponovnog obolijevanja od COVID 19 – među zaposlenicima zdravstvenog sustava niti jedna osoba od njih 2.579 nije oboljela od COVID-a iako nije cijepljena te su autori zaključili kako im ne treba cjepivo.

Infektivnost nakon vakcinacije

Bio distribucijske studije ukazuju na to da mRNA ne završava samo u mišiću gdje se isporučuje cjepivom (što je bila premisa prilikom početka globalne kampanje cijepljenja) već ulazi u krv što omogućava štetnom spike proteinu široko sistemsko rasprostranjivanje, vezanje između ostaloga za trombocite, ali i prolaz kroz krvno-moždanu barijeru. Iz toga proizlazi da cijepljeni ne bi smjeli davati krv jer se tako širi patogeni protein spike u primaoce. U časopisu Science Direct nadalje, opisan je prvi slučaj postmortem studije  pacijenta nakon prve doze vakcinacije Pfizerovim preparatom. Muškarac 86 godina star primio je prvu dozu cjepiva, razvio primjereni titar antitijela ali je preminuo 4. dan nakon cijepljenja. Umro je od akutnog zatajenja bubrega i ispada respiratornih funkcija. Iako nije prezentirao nikakve simptome specifične za Covid-19 prije smrti je bio pozitivan na Covid 19. Spike proteinski antigenski test pokazao je signifikantnu  razinu IgG. Autopsija je pokazala da je direktan uzrok smrti zatajenje bubrega i bronhopneumonija. Nisu zabilježene nikakve specifične morfološke karakteristike koje obilježavaju COVID-19. Postmortem molekularno mapiranje RT PCRom pokazalo je pozitivne reakcije u skoro svim testiranim organima (orofarinks, olfaktorna sluznica, traheja, pluća srce, bubrezi i mozak) što ukazuje na sistemsku distribuciju čestica preparata. Jetra niti očne jabučice nisu bile zahvaćene. Autori zaključuju da prva vakcinacija inducira imunogeničnost ali ne i tzv. sterilnu imunost.

Sir David King izjavljuje 10.06. na Skype News da se trenutno javlja 400 pozitivnih osoba dnevno među cijepljenima. Najavljuje se 3. val i povezuje se s vakcinacijom.

Uloga SZO

Često se govorilo o negativnoj ulozi SZO u čitavoj ovoj priči oko pandemije i to neću ponavljati. Nedavno je javno istupila djelatnica te organizacije Astrid Stuckelberger i javno izjavila da SZO krši vlastita pravila, da je izrazito korumpirana organizacija, da ne daje precizne izjave za javnost jer u tim izjavama nema precizne znanosti. Detaljno je ukazala na sukob interesa vezan uz prodaju preparata za cijepljenje i reguliranje samog tog procesa u kontekstu recentnih doagađaja. Koliko je uloženo u preparate koji se koriste za cijepljenje, tko od njih zarađuje i u kakvom su odnosu regulatorna tijela s time kada se govori o mjerama cijepljenja. I nju kao i mnoge znanstvenike i medicinske djelatnike osobito zabrinjava cenzura znanstvene misli i slobodnog govora koja je u čitavom svijetu na snazi i ima nevjerojatan zamah. To kao što svi znamo predstavlja prvi korak u uspostavi diktatura koji smo u prošlosti već viđali. U javnom prostoru nema sučevaljanja različitih mišljenja, nema diskusije o znanstvenim podacima, u medijima nastupaju sam odabrani tzv. stručnjaci. Zagovara se sada već treće cijepljenje, a govori se o cjeloživotnom ciklusu cijepljenja. Mijenjaju se definicije imuniteta SZO, govori se o tome da samo cijepljenja mogu osigurati imunitet. Dakle, neznanstveno i protivno svakoj zdravorazumskoj opservaciji i činjenici.

Nadalje, što je ova masovna kampanja cijepljenja donijela suštinski – zapravo ništa.

Maske se i dalje preporučuju (maske su način održavanja straha i nametanja potrebe cijepljenja premda većina znanstvene literature ukazuje na to da maske u javno-zdravstvenim inetrevencijama nemaju nikakvog učinka pa tako niti u ovom slučaju), a također i distanca.

Cijepljeni kako sada stvari stoje nose i šire nove mutacije koronavirusa. O tim mutacijama neću sada govoriti jer još nemam sve podatke. Moj dosadašnji stav je bio da smo našim nepotrebnim mjerama pa i tzv. cjepivima doprinijeli tim mutacijama.

Ovo vrlo korisno cjelovito predavanje možete pogledati na poveznici:

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
124 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ante

Hajde baš pogledajte ovo. Pa kako su ljudi naivni, sve je planirano, nema to veze s virusima, a još ih je barem pola naivčina koji ništa ne kuže.

https://m.facebook.com/marko.kraljevictreci/videos/123161149953998

Maki

“…Dugovi u svijetu su toliko narasli da ih se ne može riješiti poznatim metodama…” To samo pokazuje koliko su gojimi naivni i da su usli u tunel iz kojeg ne mogu izaci i gdje ce “svjetlo” na kraju tog tunela ponuditi upravo oni koji su gojime i zaduzili, a to… Pročitaj više »

Maki

“20,8% svjetske populacije je s 15. 6. 2021. primilo bar 1 dozu …” Veliki “prorok” Sotone i Antikrista Bil Gejts je jos 2010 godine najavio plandemiju rekavsi da se “naprednim” cjepivima svjetska populacija moze smanjiti za 10-15%. U medjuvremenu apetiti su ocigledno porasli. Drugi “prorok” Novog poretka Klaus Svab najavljuje… Pročitaj više »

pozitivan pesimista

” I u prvi plan nametnula se izravno borba između Dobra i Zla ukojoj svatko ima slobodu izbora koju će stranu izabrati”. Evo gospodo, ne moze jednostavnije, pa vi sad i dalje piskarajte i pametujte do mile volje. Ako mozda mislite da ce zivot cekati na vas dok se opasuljite,… Pročitaj više »

Slow motion

Oduvijek sam smatrao da je barem polovica ljudi u najmanju ruku glupava i naivna..a eto bolji dokaz za to nikad ne bi dobio da nije ove lude situacije kojoj svjedocimo.

Ante

Evo da stavim i ovaj link. Svi znamo da su piloti jedni od najpregledavanijih i najzdravijih ljudi na svijetu. Kad 4 pilota od iste kompanije umru u tjedan dana boljeg dokaza da ovo cjepivo ne valja nema. Priznali su smrtne slučajeve ali negiraju da ima veze s cjepivom. https://www.thegatewaypundit.com/2021/06/four-healthy-british-airways-pilots-die-one-week-airline-says-no-link-covid-19-vaccine/

neznanje

3.800.000 mrtvih uz sve mjere. Bez mjera bi bilo x3 a bez medicine x 12. Prevara za pamčenje!?!
Profesor ekonomije o javno zdravstvenim problemima (sa medicinske strane)??? Ha,ha,ha,ha!

Stock

Imena du mi nepoznata, ali je očigledno da su ovi ljudi znalci svoga posla. Ovakvih ljudi ima na cijelom Planetu, ali se ne čuju. U ovom postu probaću odgovoriti i na neka pitanja juče postavljena. Dakle, kako vidimo iz opisa radnog mjesta učenika ovog Foruma to su stručnjaci koji opovrgavaju… Pročitaj više »

Zvrk

ništa, bježimo u šume ili u špilje
i takav privid slobode je bolji nego da nas okrutna kabala drži skupa u torovima 🙁

Kažun

Marko Francišković: Razotkrio podvalu! Saznao sam šta nam planiraju TRANSHUMANISTI!

VasilisaPremudra

Mda.
Dakle, u međuvremenu situacija se polako ali sigurno preokreće…(pitanje u čiju korist…)

Prema aktualnoj (jučerašnjoj) statistici u Niskozemskoj trenutni rezultat je:

1 umrli od covida-19 : 2 umrla od vakcinacije

‘Alo, sudija…sviraj kraj!

mali soso

[b]United States Public Health Service, Boston, November and December 1918 and February and March 1919:[/b] … tried to infect one hundred healthy volunteers between the ages of eighteen and twenty-five. We collected the material and mucous secretions of the mouth and nose and throat and bronchi from cases of the… Pročitaj više »

mali soso

United States Public Health Service, Boston, November and December 1918 and February and March 1919: … tried to infect one hundred healthy volunteers between the ages of eighteen and twenty-five. We collected the material and mucous secretions of the mouth and nose and throat and bronchi from cases of the… Pročitaj više »

mali soso

Earlier attempts to demonstrate contagion in horses had met with the same resounding failure. Healthy horses were kept in close contact with sick ones during all stages of the disease. Nose bags were kept on horses that had nasal discharges and high temperatures. Those nose bags were used to contain… Pročitaj više »

onaj najve... Dalton

Vijesti iz budućnosti… 2049. g. U EU ostali samo Hrvatska i BiH… U Hrvatskoj održan masovni prosvjed. Okupilo se više od dva milijuna ljudi da izraze svoje  nezadovoljstvo životom pod kovid mjerama. Na Fejs stranici ”Cjepite i njih, a ne samo nas”. Komentari su bili oštri i dobili su puno… Pročitaj više »

fghdtzjdtzjdetrzhser

Gotovo je bilo a da nije ni počelo…………………

ZAGREPCANKA
Stara kuka

Gledam jučer na Dnevniku kako su testirali novo mRNK cjepivo njemačke firme CureVac. I rezultati ispadoše razočaravajući odnosno uspješnost cjepiva je 47%. Inače to je cjepivo koje direktno financijski potpomaže Bill i Melinda Gates Fondacija, kao i njemački milijarder Dietmar Hopp suosnivač njemačke softverske kompanije SAP, a ima i neke… Pročitaj više »

Stara kuka

Čisto za informaciju na blogu Homunizam mogu se naći podaci (za EU) sa web stranice “Vaccine Tracker”. Do 12.06.2021. u EU je utrošeno 278 milijuna doza od strane EMA odobrenih cjepiva i to: 1 .Pfizer 202 milijuna doza 2.AstraZeneca 46 milijuna doza 3.Moderna 25 milijuna doza 4.Janssen 5 milijuna doza… Pročitaj više »

AbraCAdaBra

Znali ti mater da si derpe ?

Zelinčanka

Da li ste čuli ili možda znate od prije koga citira Stipe Kutleša?

POVEZANE VIJESTI