Orban kritizirao Nizozemce i spomenuo nizozemski ”kolonijalni” mentalitet nakon što je Rutte rekao mađarskom premijeru neka poštuje LGBTQ pravila ili neka napusti EU

Viktor Orban
41 komentar

Mađarski premijer izrekao je strog prijekor prema nizozemskom kolegi, rekavši Amsterdamu neka se kloni mađarske politike, nakon što je Nizozemac kritizirao potez Budimpešte u pogledu nedopuštanja prikazivanja homoseksualnog i inog sadržaja maloljetnicima.

Govoreći u petak za javni radio, mađarski premijer Viktor Orban uzvratio je udarac nizozemskom premijeru Marku Rutteu i njegovom “kolonijalnom” mentalitetu, nakon što je Nizozemac rekao Budimpešti neka poštuje LGBTQ + prava ili neka napusti Europsku uniju.

“Ovo je kolonijalni pristup”, rekao je Orban, dodajući, “oni jednostavno ne razmišljaju o tome što mogu, a što ne mogu reći o drugoj naciji i zakonima druge zemlje.”

Prošli je tjedan Rutte tijekom summita EU izazvao Orbana neka napusti europski blok, napominjući da budimpeštanska politika i perspektive očito nisu u skladu s Bruxellesom. Mađarska “više nema posla s Europskom unijom”, izjavio je Rutte, dodajući kako im je namjera staviti Budimpeštu na koljena zbog prava LGBTQ +.

Komentari nizozemskog premijera uslijedili su nakon donošenja novog zakona u Mađarskoj 15. lipnja. Iako se čini da se zakon usredotočuje na povećanje kazne za osuđene pedofile, također propisuje da se homoseksualni sadržaji ne mogu prikazivati niti promovirati mlađima od 18 godina.

Orban tvrdi da je zakon pogrešno shvaćen, izjavivši: „Ovo nije protiv homoseksualnosti. Riječ je o pravu djece i roditelja.”

I drugi čelnici pridružili su se osudi Orbana, ali nisu tražili da Mađarska napusti EU. Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da bi EU mogao koristiti pravosudne ovlasti koje su mu na raspolaganju kako bi kaznio Mađarsku, ali rekao je da se ne želi koristiti člankom 50 (pokrećući isključenje iz EU).

Orbanova Mađarska već je dugo u zavadi s EU. Ranije 2021., s porastom napetosti, Budimpešta je odlučila izvesti Europsku komisiju na sud zbog odredbe koja povezuje pristup europskim fondovima s održavanjem vladavine zakona.

mađarskaNizozemskaviktor orban
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Radar
2 godine prije

Pustimo mi Mađare, i oni su bili kolonizatori u našim krajevima, no zdravoseljački bi mađari to mogli vrlo lukavo odraditi jer ako sami napuste Uniju tada moraju Uniji vratiti štošta i doslovno platiti izlazak ali ako Unija njih tjera van, lako bi Mađari mogli utjerati da im Unija plati izgubljenu planiranu dobit ili kako se to stručno naziva, dakle dobro monetizirati taj izlazk, ako je i taj izraz ispravan.
Dakle raditi svim snagama da ih istjeraju iz Unije, valjda postoji to u “ustavu” unije, izbacivanje vanka.

2 godine prije zadnji put uredio Radar
Istranko
2 godine prije

Nermine, nisu LGBTQ pravila, već LGBTQ prava

Mahatma
2 godine prije

Podrška Orbanu.

Hr1977
2 godine prije

Podrška Orbanu smrt bolesnim umovima

ledeno doba
2 godine prije

to-da se netko kofol natjerava da iziđe iz EU-a je samo spin..
Mađarska ne može izići iz EU-a, ni ona niti bilo koja druga članica, sve da hoće..
nema izlaza..
(osim naravno, rotšildova država Britanija, a taj exit je bio samo kofol, exit

jedini izlaz za sve je raspad ove kabaline tvorevine

Aeronetcz
2 godine prije

Bravo Orban, nemoj dozvoliti kao u Hrvatskoj juce gdje pederi paradiraju umjesto radnika Zagrebom.Stoka novinarska od Indxa.hr stavila pederske boje na portal i svim silama pedere doze u visinu.Hrvatska ti si kao drzava u kurcu kad dozvolis da ti Index i pederi vode politiku.

2 godine prije zadnji put uredio Aeronetcz
iunuzbzttrderderdzer
2 godine prije

Oba varana foliraju jego kao “sukobom”………………………..

Praetorian
2 godine prije

Samo raspad ove totalitaristicke tvorevine moze spasiti narode Europe

Stara kuka
2 godine prije

Meanwhile in democratic Croatia, proud member of EU: “Za vrijeme kretanja povorke oko 16.20 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića dvije su maloljetne osobe simboličnim porukama na svojima majicama iskazale nepodržavajući stav prema povorci te su dovedene u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja puštene su na slobodu te će protiv njih redovnim putem biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.” Ovo je službeno policijsko prioćenje zagrebačke policije povodom privođenja dvojice maloljetnika koji su počinili neopisivo strašan zločin na način da su dok je povorka “ponosnih” gmizala gradom samo stajali sa strane u majicama na kojem su bile poruke koje “ne podržavaju” povorku i koje se nisu svidjele sudionicima povorke predvođenima novim zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i njegovim suradnicama (Sanja Benčić, Rada Borić), šefom SDP-a Peđom Grbinom,… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Xyyyy
2 godine prije

Ja neki dan na poslu reko da nikad nebi mogo biti gay i da ne podržavam ovu propaganda, Talijanka i Irkinja pale u nesvijest, ovaj iz Indije poceo priziva Šivu i Krišnu, sad mi kažu da sam ekstremist i konzervativac, jbg pozdrav iz napredne NL

Mali Ivica
2 godine prije

Bez obzira ja Mađare ne volim ali veoma volim vatrene Mađarice. I svijestan sam da EU vode kurve, pederi i lezbe je i da će se zbog toga raspasti.

Slonica
2 godine prije

Kakav izvrnuti svijet…
Možda bi svi trebali prihvatiti i prijeći u gay populaciju kao dokaz podrške .
Ovaj teror nametanja očito ima misiju.
Kontraefekat kod jednih i drugih.

Dr.mr.sc.
2 godine prije

Wannabe car VO lako komunicira, manevrira i zadaje često nerješive glavobolje birokratskom sustavu i to kroz svoje vještine koje neosporno ima, samo ne radi u korist svog naroda već manipulira njime kao što se to radi više manje svugdje.

122121212543kjlkjlk5
2 godine prije

Tko je Orban i što je vidi se po tome kako zdušno nosi brnjicu i rukuje se laktom…

JAz SEm
2 godine prije

Ova EU je postala društvo pedera.

Bkobranv
2 godine prije

Bravo sused, to su reči 🙂 Naime kako netko nekome može nametati svoje mišljenje kao legitimitet. Pa svatko ima pravo na svoje vlastite misli o nečemu a pogotovu o tome kako će nam biti odgajana vlastita djeca.

2 godine prije zadnji put uredio Bkobranv
Jery
2 godine prije

Kakvi Nizozemci, oni su napola pederska drzava na pola arabska!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI