Ortodoksni Židovi u sukobu s policijom zbog rezultata autopsije mladog studenta yeshive

Ortodoksni Zidovi u sukobu s policijom
7 komentara

Članovi ultra-radikalne židovske zajednice sukobili su se s policijom. Osim toga, blokirali su cestu i zapalili vatru u znak prosvjeda protiv obdukcije učenika koji je umro tijekom terenskog izleta od ponedjeljka.

Jerusalem Post izvijestio je da je 15-godišnji dječak skočio u rijeku tijekom izleta. Bolničar iz zdravstvene službe United Hatzalah, Eilon Lubiner, rekao je za list da je IDF učenika prebacio helikopterom, ali da svejedno pokušaji oživljavanja nisu uspjeli.

Pokrenuta je istraga o potencijalnoj nemarnosti rabina yeshive, koji je na izletu bio zadužen za učenike.

Mnogi članovi fundamentalne židovske zajednice vjeruju da se tijela pokojnika ne smiju okaljati te su održali prosvjede protiv obavljanja obdukcije. 2018. godine ta se skupina Židova sukobila s policijom dok su pokušavali spriječiti prijevoz tijela ortodoksnog Židova koji je pronađen mrtav u jeruzalemskom hostelu.

2019. godine blokirali su ceste, prosvjedujući protiv obdukcije djeteta koje je umrlo u dječjem vrtiću.

IDFIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZriBra
3 godine prije

Eto i nešto zajedničko ……..Ortodoksni Židovi i ortodoksni Kovidi oti se slažu po pitanju obdukcije

3 godine prije

Verska ubeđenja mogu biti razna ali se u obakvim slučajemi javlja “problemčić” – da li moguće krivce osloboditi odgovornosti ili im suditi na osnovu pretpostavke s obzirom da se do dokaza ne može doći?
Interesuje me mišljenje roditelja stradale dece – da li su toliko fanatični da dozvole da sve prođe po onoj “Bog dao, Bog uzeo”?

happy trigger
3 godine prije

u vojsku s njima

Marko9
3 godine prije

Izrael bi mogao riskirati eskalaciju s Iranom i tenzije s administracijom Bidena nastavljajući udarati iranske brodove – rizik koji pogoršava izraelska politička kriza i nefunkcionalna privremena vlada.
Brod Islamske revolucionarne garde u utorak je napadnut u Crvenom moru od strane Izraela kod obale Jemena, istog dana kada su otvoreni bečki pregovori.

mario
3 godine prije

Neka se sukobljavaju, bolje nego da druge izazivaju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI