Osveta Moskve zbog zatvaranja računa Russia Today

London
0
0

Rusija je nagovijestila da bi mogla preduzeti određene mjere protiv britanske televizijske kuće BBC nakon što je engleska Westminster Banka zatvorila račune ruske televizije Russia Today u Londonu.

Maria Zakharova, glasnogovornica Ministarstva inostranih poslova Rusije, izjavila je da zatvaranje računa Russia Today “zaudara” na BBC, implicirajući da britanska televizijska lobira za zatvaranje RT-a.

Ona je u utorak rekla novinarima da će Moskva preuzeti određene mjere, ako one budu potrebne, potvrđujući tako spekulacije da će i britanske medijske kuće koje posluju na području Rusije imati problema.

U svom obraćanju putem javnih mreža, Zakhorava je u petak naglasila da je ruski servis BBC-ja nedavno emitovao nešto što ona smatra šupljom istragom o navodnim aktivnostima RT-a u Velikoj Britaniji.

Zašto su to uradili” napisala je ona. “Da bi odvratan ukus ostao. Želim ruskom servisu BBC-ja sreću. Trebaće im sada, jer raščačkavanje može biti zabavan, ali i nepredvidiv posao.

Ruski diplomatski izvori u Velikoj Britaniji tvrde da je napad na Russia Today bio dio pokušaja da se iz Britanije istisne ruski način razmišljanja. Oni isto tako dovode u pitanje imidž Velike Britanije kao države koja podržava slobodu izražavanja.

BBClodonmaria zakharovaRTrussia todaywestminister bank
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI