Novi obrat u BBC-jevom skandalu s porukama

BBC
6 komentara

Voditelj koji je tinejdžerici navodno platio tisuće funti za eksplicitne ‘nastupe’ navodno je molio njezinu obitelj da prekine istragu

Navodna žrtva koja je u središtu rastućeg skandala oko maloljetničkog sexting-a na BBC-ju, navodno je kontaktirala britansku državnu radioteleviziju preko svog odvjetnika u ponedjeljak kako bi demantirala tvrdnje svojih roditelja da je plaćena desecima tisuća funti za eksplicitne fotografije i videozapise od strane “kućno ime” voditelj mreže.

Između djeteta i voditeljice nije se dogodilo “ništa neprimjereno ili protuzakonito”, tvrdi se u pismu. Jeziva saga koju je u petak objavio britanski tabloid The Sun “potpuno je pogrešna i u njoj nije bilo istine”, inzistirala je navodna žrtva.

Roditelji, koji su za Sun rekli da su izašli u javnost kako bi zaštitili svoje dijete nakon što se činilo da BBC nije učinio ništa u vezi s njihovim početnim optužbama, ostali su pri svojoj verziji događaja. Za Sun su rekli da su “razočarani” što je njihovo dijete dalo izjavu za koju inzistiraju da “nije istinita”. The Sun je pozvao BBC da “odgovarajuće istraži” tvrdnje.

Voditelj – “poznato lice koje znaju milijuni” sa šesteroznamenkastom plaćom na BBC-ju – uputio je višestruke “panične” pozive mladoj ženi pitajući je “što si učinila?” i nagovarao ju je da razgovara sa svojom otuđenom majkom kako bi ugušila istragu, nakon što je on pušten s mreže, piše The Sun.

Rečeno je da je neimenovana slavna osoba mladoj ženi platila ukupno 35.000 funti u razdoblju od tri godine počevši od njene 17. godine za nepristojne slike i video zapise. Prema riječima njezinih roditelja, redoviti ulozi na njezin bankovni račun ubrzo su financirali naviku na crack kokain za koju su tvrdili da je uništila život njihove kćeri.

Obitelj se navodno požalila BBC-ju u svibnju, pozivajući televizijsku kuću da prestane slati novac njihovoj kćeri, samo da bi ona sljedeći mjesec primila uplatu od 1000 funti putem PayPala. Majka je tvrdila da je “odmah prepoznala” voditelja kada je vidjela njegovu sliku “u donjem rublju” snimljenu iz video poziva s njezinom kćeri.

Glavni direktor BBC-ja Tim Davie potvrdio je da je jedan zaposlenik suspendiran u nedjelju, objašnjavajući da je mreža u četvrtak saznala za “nove optužbe drugačije prirode” u usporedbi s onim što su im roditelji prvotno rekli u svibnju, te da ih uzima “nevjerojatno ozbiljno.”

Metropolitanska policija do ponedjeljka ujutro nije otvorila istragu o suspendiranom voditelju, navodi se u priopćenju.

BBC ima evidenciju o zapošljavanju i pružanju utočišta zlostavljačima djece, neslavno jer je navodno prikrio Jimmyja Savilea, za kojeg se vjeruje da je zlostavljao čak 450 djece tijekom svoje pet desetljeća karijere na državnoj televiziji. Stuart Hall i Rolf Harris također su zlostavljali djecu dok su bili zaposleni na BBC-ju, nakon čega su služili kazne za nedoličan napad.

BBCskandalvoditelj
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pero
9 mjeseci prije

“Voditelj koji je tinejdžerici navodno platio tisuće funti za eksplicitne ‘nastupe’ navodno je molio njezinu obitelj da prekine istragu”
2 x navodno….dvostruka negacija….kakva je to vijest?

Max
9 mjeseci prije

Jako loš strojni prijevod. I mene zlostvljaju a nitko ne plaća.Dok ovo pišem sjedim znojan ispod dva otvorena prozora

Ivan Bgd
9 mjeseci prije

U Velikoj Britaniji roditelji bi mogli uskoro da budu krivicno gonjeni ako odbiju da plate promenu pola svom detetu!
Hvala velikom Klausu i Velikom resetu, ljudima je ovo bilo potrebno, ko se sada ne probudi…

TheBan
9 mjeseci prije

Hajde lijepo od sada samo ostavite link na izvorni tekst pa ćemo si sami prevoditi.
Poznato je da strojno prevođenje ima problema s britanskim engleskim, stoga se ne može samo pustiti stroju da napiše ovu besmislicu, nego je potreban ljudski angažman.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI