Otkriveni planovi za SAD da zadrže trupe u Evropi

Americka vojska u Europi
24 komentara

SAD planiraju zadržati 100.000 vojnika u istočnoj Evropi u doglednoj budućnosti, potencijalno čak i povećati broj ako uoče prijetnju od Rusije za NATO ili njegove dvije nove potencijalne članice, Švedsku i Finsku, izjavilo je nekoliko zvaničnika za CNN u petak.

Ako NATO izvede više vojnih vježbi u tom području ili se promijeni “sigurnosno okruženje”, SAD bi mogle dovesti više vojnika ili čak izgraditi više vojnih baza u regionu, rekli su zvaničnici. Planovi se navodno razmatraju nakon sastanka vojnih čelnika NATO-a u četvrtak u Briselu, a biće predstavljeni na sastanku ministara odbrane alijanse sljedećeg mjeseca. Lideri zemalja NATO-a će se potom sastati u Madridu krajem juna.

Dok su Švedska i Finska podnijele zahtjev za pridruživanje NATO-u, SAD nisu odlučile da angažuju dodatne trupe za svoju odbranu, iako bi svako kretanje oružja od strane Rusije – koja je obećala da će odgovoriti na pristupanje obje zemlje transatlantskom savezu – moglo rezultirati daljnjim raspoređivanjem. Međutim, neke zemlje NATO-a pristale su da pruže podršku van zvanične strukture bloka dok se njihove prijave obrađuju.

Sjedinjene Američke Države su povećale broj svojih vojnika u Evropi na 100.000 u martu, prvi put kada su stacionirale toliko na kontinentu od 2005. Evropska komanda Sjedinjenih Država, EUCOM, posebno je okrivila „ rusku agresiju “ za povećano raspoređivanje. Većina trupa stacionirana je u Poljskoj i Njemačkoj, a slijede ih Italija i Velika Britanija. Baltičke države pozvale su na još veće prisustvo trupa u regionu kako se sukob u Ukrajini nastavlja.

Prije ruske vojne operacije u Ukrajini, SAD su imale oko 60.000 vojnika stacioniranih u Evropi. Iako službeno nema američkih trupa u Ukrajini, Washington je Kijevu poslao milijarde dolara vojne pomoći.

Rusija je napala svoju susjednu državu krajem februara, nakon neuspjeha Ukrajine da implementira uslove sporazuma iz Minska, prvi put potpisanih 2014. godine, i konačnog priznanja Donbas republika Donjecka i Luganska od strane Moskve. Protokol uz posredovanje Njemačke i Francuske osmišljen je kako bi otcijepljenim regijama dao poseban status unutar ukrajinske države.

Kremlj je od tada tražio da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO-a koji predvode SAD. Kijev insistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana i demantovao je tvrdnje da je planirao da silom povrati dvije republike.

europaNATOrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

otkriveni planovi………maaa daaaj…….. evo prilog: Počevši od listopada 2010., Eric Hecker proveo je godinu dana radeći na stanici Amundsen Scott na Južnom polu za tvrtku Raytheon Polar Services, gdje je obavljao održavanje znanstvene opreme uključujući masivni detektor neutrina Ice Cube. Naučio je da je Ice Cube učinio mnogo više od pasivnog snimanja neutrina koji prolaze kroz Zemlju, ali je djelovao kao divovski odašiljač. Još zlokobnije, njegova ogromna snaga prijenosa učinila ga je i najvećim svjetskim usmjerenim energetskim oružjem, daleko zasjenivši zloglasni HAARP pogon na Aljasci. Eric je opisao kako se Ice Cube može koristiti za promjenu vremena, kontrolu uma i igrao je ulogu u dva potresa koja su pogodila Christchurch Novi Zeland u rujnu 2010. i veljači 2011. godine. U ovom intervjuu, Eric opisuje svoja iskustva kao nadarenog djeteta i kratku službu u američkoj mornarici koja ga je navela do zaključka da je dio tajnog svemirskog programa i da je… Čitaj više »

1 godina prije

n p r.comment image

1 godina prije

uz put ću reći….
cili taj amero pogon je u službi Z L I H…entiteta i već imaju silna zla počinjena čovječanstvu….jel treba nabrajanje aaaaa?????

1 godina prije

i uklapa se u postavljeno….pomozi Mišo …ti si spretniji sa ovom škatulom na struju a i radiš za ” I T -mahere” -valjda boc nije pre jak i ne reče nitko di nam nestade Z.Milić……pa i ostali imaju oči.
evo zagonetka ili prezentirana istina:
stalno teče po internetu kao neprekinuta linija na 40 govornih jezika ove planete:
“Rusko vodstvo do istine! “Postoji mišljenje da se globalne klimatske promjene mogu povezati ne s ozloglašenim ljudskim utjecajem na prirodu,

naime s promjenom nagiba Zemlje.

Štoviše, sve prirodne anomalije upućuju na ovaj čimbenik.” Patrijarh Kiril 20.11.2017. “Svi ljudi koji vole domovinu moraju biti zajedno jer ulazimo u kritično razdoblje u tijeku ljudske civilizacije. To se već može vidjeti golim okom. Morate biti slijepi da ne primijetite približavajući se trenuci u povijesti koji izazivaju strahopoštovanje o kojima je apostol i evanđelist Ivan govorio u Knjizi Otkrivenja.”

Max
1 godina prije

Imaju oni te planove odavno ali sad im rat u Ukrajini ide na ruku.

1 godina prije

Dve informacije od danas. Za provjeriti.
Rusi našli na zauzetom teritoriju četiri interkontinentalne rakete sa gorivom.
Dva Poljska bataljona ušla u Ukrajinu i kreču se van vidnog polja prema frontu.

Antisionista
1 godina prije

Sve sami instruktori….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI