“Otvorena Rusija” Hodorkovskog na popisu nepoželjnih organizacija u Rusiji

Hodorovski
26 komentara

Rusko Ministarstvo pravosuđa je organizaciju “Otvorena Rusija”, stvorenu na inicijativu Mihaila Hodorkovskog i s jasnom referencom na “Institut Otvoreno društvo”, uvrstilo na popisu nepoželjnih stranih subjekata u zemlji.

“Popis stranih i međunarodnih nevladinih organizacija čije aktivnosti se smatraju nepoželjnim na teritoriju Ruske Federacije uključuje i tri nove organizacije”, stoji na internetskoj stranici ruskog Ministarstva pravosuđa.

Radi se o organizacijama Otvorena Rusija (Velika Britanija), Institutu Moderne Rusije (SAD) i Građanski pokret Otvorene Rusije (Velika Britanija). Organizacije su uključene na popis nepoželjnih na temelju odluke zamjenika državnog odvjetništva Rusije.

U odluci se napominje da je Otvorena Rusija nepoželjna organizaciju s obzirom na to da su njene aktivnosti usmjerene na destabilizaciju situacije u zemlji.

Mihail Hodorkovskinepoželjna organizacijaOtvorena rusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Toktok
7 godine prije

Samo treba slijediti put novca i odrediti se prema tome

Podravec
7 godine prije

Otvorena za što??? Pljačku iz devedesetih??? Opet??? Neće ići ove noći (a.k.a. opet)! Zaboravi hodorkovski!

davor
7 godine prije

Britanija sve manja.

davor
7 godine prije

Ameri i Britanci ne shvaćaju da njihove nepregledne think-tankove više nitko ne doživljava, to što se u staljinističko doba smatralo zapadnim kritičkim razmišljanjem danas je neo-boljševički otpad mozgova..
Rusofobija je u svim relevantnim europskim akademskim krugovima intelektualno implodirala već čitava dva desetljeća. Rusija i Sovjetski savez u državničkom i organizacijskom smislu dijele samo zapadne sankcije. KGB i UDBA i takvi više ne postoje, njihove leševe šamaraju jedino još majmunolozi iz nazovi-kršćanskih uporišta koja podsjećaju na najbijednije kršćanske intelektualne periode u povijesti.

duvu
7 godine prije

Novinar je mogao napisati opsirniju i bolju reportazu. Zapadne novine javljaju da zidov Hodrovski iz Engleske organizira i financira ogromne demonstracoje za ovu subotu da se zbaci Putin s vlasti. Zapadna medija zovu ove NGO koje financira Hodrovski [ Lenjina su isto financirali Zhidovi iz Amerike, pa i njemacka vlada ] “demokratskim pokretom”. Normalno, ruska vlada vidi ovo kao mjesanje Britanije i Amerike u unutarnje stvari Rusije pa ih je zabranila. Vidjet cemo sto ce biti u ovu subotu. . Prosli put je organizirao demonstracije Navalni i obecao je svakom 10 tisuca dolara odstete da ce za tu osobu izboriti na Europskom Sudu ako doticna osoba bude uhapsena. Nitko nije i nece dobiti nista. Koliko placa Hodrovski i sto obecava? Lenjin je obecavao; – Kad ugrabimo vlast nece nas biti dovoljno da popunimo sva direktorska mjesta. Ruska vlada je zabranila organizaciju Institut moderne Rusije. Sto i tko se krije iza… Čitaj više »

rodoljub
7 godine prije

Americka korporativna mafija sve radi po istom receptu. Svoje kadrove skoluje u Americi i Engleskoj, vraca ih u maticnu zemlju, osnuje im nekakav fond , finansira se iz tajnih fondova i radi pod maskom NVO . Sve su to trojanski konji . Medjutim, sve je razotkriveno i samo ostaje drzavi da ih protera i zatvori. To je jednostavan lek. Naravno, nakon toga slede optuzbe za diktaturu itd… Povraca mi se od tih “demokrata” .

Milan
7 godine prije

NVO legitimni “Trojanski konj” ili peta kolona! Ma kakva demokratija, današnja, sluškina “zapada”!!

tabula
7 godine prije

Nisu Rusi ludi pa da toleriraju nekog svog petokolonaškog Pupovca, kao što to mi radimo…

Jupiter
7 godine prije

Sećam se kada su USA uvrstile OVK kao terorističku organizaciju opasnu po Američke interese a sada su u ljubavnim odnosima.Verovatno to isto rade Rusi i samo se “šale” sa Hodorkovskim.

Kan Horde
7 godine prije

Hodorkovski je pušten u veljači 2014. i odmah je otišao u Kijev i na Majdanu govrio, dan ili dva nakon rušenja Janukoviča, tamo je potpuno podržao tu desničarsku rulju, urlao je protiv Rusije, na mjestu gdje je par dana prije namješteno ubijanje prosvjednika iz zgrade opere koju su držali ljudi od Parubija, isto tako dan ili dva nakon masakra u Korsunu kad us pripadnici Desnog Sektora izvlačili ljude s Krima iz autobusa i na smrt ih premlaćivali i drugačije ubijali…Hodorkovski je akivni izdajnik, osim što je lopov, i jedino je čudno što tek sad te njegove banditsek ćelije dolaze po udar.

m.ivanisevic
7 godine prije

Koliko se cio oligarhija trudi da maknu Putka to nisu istine. Na njihovu žalost nema tog poteza kojeg Putko ne može predvidjeti i pokrenuti reakciju.

čitatelj portala
7 godine prije

Nema s ruskom državom zafrkancije. Bravo. Potjerati sve elemente koji rade protiv iste!

fdfdfdfdfd
7 godine prije

Trebala bi biti nepoželjna i Ruska Pravolsvna CRkva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI