“Otvorena Rusija” Hodorkovskog uvrštena na popis ilegalnih organizacija

Mihail Hodorkovski - Otvorena Rusija
12 komentara

Tverski sud u Moskvi je odbio žalbu uprave “Otvorene Rusije” koja je tražila da se odbije zahtjev Tužiteljstva i Ministarstva pravosuđa zemlje da se organizacija proglasi ”nepoželjnom” i uvrsti na popis ilegalnih organizacija.

Stoga se je upis organizacije na “crnu listu” postalo pravosnažno.

Ministarstvo pravosuđa Rusije “Otvorenu Rusiju” uvrstilo na popis nepoželjnih organizacija u travnju, zbog činjenice da su njene aktivnosti usmjerene na destabiliziranje situacije u zemlji.

“Otvorena Rusija” je stvorena na inicijativu Mihaila Hodorkovskog, bivšeg ruskog oligarha.

“Tri organizacije su uključene na popis stranih i međunarodnih nevladinih organizacija čije se aktivnosti smatraju nepoželjnima na teritoriju Ruske Federacije“, izjavilo je ranije Ministarstvo pravosuđa.

To su ”Otvorena Rusija” iz Ujedinjenog Kraljevstva, Institut za suvremenu Rusiju (SAD) i Građanski pokret Otvorena Rusija (Velika Britanija). Organizacije su uključene u popis na temelju odluke zamjenika glavnog tužitelja Rusije.

“Otvorena Rusija” je kao ruska javna organizacija osnovana 2001. godine od strane dioničara naftne tvrtke Yukos  i grupe pojedinaca ”’zbog provedbe dobrotvornih, obrazovnih i obrazovnih projekata. Predsjednik odbora “Otvorene Rusije” je od 16. travnja 2017. Aleksandar Solovjev, a prije njega je predsjednik bio Mihail Hodorkovski.

Službena stranica: Open Russia

Aleksandar SolovjevGrađanski pokret Otvorena RusijaInstitut za suvremenu RusijuMihail HodorkovskiMinistarstvo pravosuđa RusijeOtvorena rusijaTverski sudYukos
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rodoljub
6 godine prije

Ima takvih vise. Sve ih treba zatvoriti i zabraniti. Tako se radi kada je nesto ilegalno . Ilegalno je i kriminalno , a zna se sta sledi kriminalcima .

bbbb
6 godine prije

SVE ih treba proglasiti………

dalmata
6 godine prije

Nije samo ovo dovoljno.Za otvorenu izdaju mora vazit ratni zakon,streljat olos,hitno

Srba
6 godine prije

uzeti mu djengi i sutnuti ga u guzicu i reci mu da ne laje mnogo…

Dundić
6 godine prije

Hodorkovski je vatreno govorio na Majdanu, dan ili dva poslije puča, čim je pušten iz zatvora odmah se tamo zatekao.

samo ćaća
6 godine prije

šoroštiljada

Ante
6 godine prije

Ne samo to nego im zaplijeniti svu imovinu njima njihovim rođacima prijateljima itd. A medijima zabraniti da razgovaraju sa takvim ljudima.

Hari1
6 godine prije

Bila bi poželjnija situacija gdje takve organizacije mogu raditi bez ikakvih zabrana, ali nemaju uspjeha jer ih ruski stanovnici ignoriraju, odnosno ne podržavaju.

davor
6 godine prije

Hehe, tako se to radi. Dosta je bilo engleskih igrica.

davor
6 godine prije

Zna se da je radionica ista kao i White Helmets i Sirijski opservatorij za ljudska prava i slične notorno kriminalne institucije, pa eto ako se vidi govno nemora se nužno i stati u njega. Svaka čast Rusi, eh da oće još neki tako, padaju mi na pamet mnogobrojna slavenska i kršćanska braća..

Majk Majers
6 godine prije

Sta se ovde desava? Di su jucerasnji komentari???

tabula
6 godine prije

Ne daju ljudi na im ološ stvara nered u državi. Za razliku od nas. Po našem Ustavu država je demokratska itd. itd., što znači da NAROD preko svojih izabranih predstavnika, kroz političke stranke i neovisne pojedince upravlja državom. Onda se pojave neke nevladine udruge koje se, bez da im je NAROD dao mandat, nasilno mješaju u unutarnju politiku i druge društvene tokove i gaze demokratska prava naroda, gaze Ustav. Interesantno je da pomenute udruge financiraju razni bjelosvjetski gelipteri, razni centri moći, kao i države koje se kunu u demokraciju, a grubo se mješaju u politiku države diktirajući neka svoja nedemokratska pravila. I stvaraju kaos. Dirigirani kaos. I na ovaj način upravljaju našim izabranim predstavnicima, našom vladom i našim životima. I to je sad neka neo demokracija, a kad nekoj riječi dodaš ili prefiks ili sufiks, ona gubi svoj prvotni smisao i po značenju i po sadržaju. Zato veliki bravo za… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI