fbpx

“Otvorena Rusija” Hodorkovskog uvrštena na popis ilegalnih organizacija

Mihail Hodorkovski - Otvorena Rusija

Tverski sud u Moskvi je odbio žalbu uprave “Otvorene Rusije” koja je tražila da se odbije zahtjev Tužiteljstva i Ministarstva pravosuđa zemlje da se organizacija proglasi ”nepoželjnom” i uvrsti na popis ilegalnih organizacija.

Stoga se je upis organizacije na “crnu listu” postalo pravosnažno.

Ministarstvo pravosuđa Rusije “Otvorenu Rusiju” uvrstilo na popis nepoželjnih organizacija u travnju, zbog činjenice da su njene aktivnosti usmjerene na destabiliziranje situacije u zemlji.

“Otvorena Rusija” je stvorena na inicijativu Mihaila Hodorkovskog, bivšeg ruskog oligarha.

“Tri organizacije su uključene na popis stranih i međunarodnih nevladinih organizacija čije se aktivnosti smatraju nepoželjnima na teritoriju Ruske Federacije“, izjavilo je ranije Ministarstvo pravosuđa.

To su ”Otvorena Rusija” iz Ujedinjenog Kraljevstva, Institut za suvremenu Rusiju (SAD) i Građanski pokret Otvorena Rusija (Velika Britanija). Organizacije su uključene u popis na temelju odluke zamjenika glavnog tužitelja Rusije.

“Otvorena Rusija” je kao ruska javna organizacija osnovana 2001. godine od strane dioničara naftne tvrtke Yukos  i grupe pojedinaca ”’zbog provedbe dobrotvornih, obrazovnih i obrazovnih projekata. Predsjednik odbora “Otvorene Rusije” je od 16. travnja 2017. Aleksandar Solovjev, a prije njega je predsjednik bio Mihail Hodorkovski.

Službena stranica: Open Russia

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
12 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije

Ima takvih vise. Sve ih treba zatvoriti i zabraniti. Tako se radi kada je nesto ilegalno . Ilegalno je i kriminalno , a zna se sta sledi kriminalcima .

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

SVE ih treba proglasiti………

dalmata
Gost
dalmata
3 godine prije

Nije samo ovo dovoljno.Za otvorenu izdaju mora vazit ratni zakon,streljat olos,hitno

Srba
Gost
Srba
3 godine prije

uzeti mu djengi i sutnuti ga u guzicu i reci mu da ne laje mnogo…

Dundić
Gost
Dundić
3 godine prije

Hodorkovski je vatreno govorio na Majdanu, dan ili dva poslije puča, čim je pušten iz zatvora odmah se tamo zatekao.

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije

šoroštiljada

Ante
Gost
Ante
3 godine prije

Ne samo to nego im zaplijeniti svu imovinu njima njihovim rođacima prijateljima itd. A medijima zabraniti da razgovaraju sa takvim ljudima.

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije

Bila bi poželjnija situacija gdje takve organizacije mogu raditi bez ikakvih zabrana, ali nemaju uspjeha jer ih ruski stanovnici ignoriraju, odnosno ne podržavaju.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Hehe, tako se to radi. Dosta je bilo engleskih igrica.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Zna se da je radionica ista kao i White Helmets i Sirijski opservatorij za ljudska prava i slične notorno kriminalne institucije, pa eto ako se vidi govno nemora se nužno i stati u njega. Svaka čast Rusi, eh da oće još neki tako, padaju mi na pamet mnogobrojna slavenska i kršćanska braća..

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije

Sta se ovde desava? Di su jucerasnji komentari???

tabula
Gost
tabula
3 godine prije

Ne daju ljudi na im ološ stvara nered u državi. Za razliku od nas. Po našem Ustavu država je demokratska itd. itd., što znači da NAROD preko svojih izabranih predstavnika, kroz političke stranke i neovisne pojedince upravlja državom. Onda se pojave neke nevladine udruge koje se, bez da im je NAROD dao mandat, nasilno mješaju u unutarnju politiku i druge društvene tokove i gaze demokratska prava naroda, gaze Ustav. Interesantno je da pomenute udruge financiraju razni bjelosvjetski gelipteri, razni centri moći, kao i države koje se kunu u demokraciju, a grubo se mješaju u politiku države diktirajući neka svoja nedemokratska pravila. I stvaraju kaos. Dirigirani kaos. I na ovaj način upravljaju našim izabranim predstavnicima, našom vladom i našim životima. I to je sad neka neo demokracija, a kad nekoj riječi dodaš ili prefiks ili sufiks, ona gubi svoj prvotni smisao i po značenju i po sadržaju. Zato veliki bravo za sve one koji se bore protiv agresije na demokraciju iako ih je, na žalost, sve manje.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik