Partijski aparatčik Tonino Picula upozorava na ”lukavog ruskog agresora”

Tonino Picula
97 komentara

Kako prenosi državna agencija Hina, hrvatski zastupnik iz redova takozvanih ”socijaldemokrata” u Europskom parlamentu i bivši ministar vanjskih poslova Tonino Picula je petak izjavio kako Europska unija nema alternativu, ali da predsjednik Rusije Vladimir Putin pokazuje ambicije vršenja pritiska na Europu, te da je dio zastupnika u Europskom parlamentu ”na platnom spisku Kremlja”.

”U Europskom parlamentu postoji dio zastupnika, uglavnom neovisnih i iz manjih političkih skupine, za koje se zna da su na platnom spisku Kremlja i oni kritiziraju Europsku uniju”, rekao je Tonino Picula na predavanju pod nazivom ”Quo vadis EU?”, kojeg je održao na Pravnom fakultetu u Splitu u organizaciji splitskog ogranka Europske udruge studenata prava.

Po njegovim riječima, ”Moskva ulaže ogromna sredstva kako bi se, prije svega, zbunili ili pridobili ljudi u okviru Europske unije za sliku koju Rusi žele poslati o sebi”.

Ambicije Kremlja da dominira u medijskom prostoru, prije svega iznoseći krive i falsificirane informacije o Europskoj uniji i vodećim političarima unutar Europske unije, nagnalo je konačno i samu EU da se posluži nekim novi metodama suzbijanja tih lažnih vijesti, tako da odnedavno djeluju neke agencije koje bi trebale pružati pravodobne informacije o dezinformacijama”, kazao je Tonino Picula.

Kako se bilo teško snaći u dokumentu od nekoliko stotina stranica u PDF formatu proračuna Rusije za 2017. godinu, podatak o tome koliko je Rusija izdvojila za ”propagandu” smo našli u ukrajinskim medijima.

Ako je točno, proračun Ruske Federacije za ”propagandu” za 2017. iznosi više od milijardu dolara. Tim se novcem plaćaju aktivnosti medija kao što su RT i Sputnik na više svjetskih jezika, Pravde i Ruskog Vjesnika i drugih izdanja koja u tiskanom ili internetskom obliku ”šire rusku propagandu i lažne vijesti kojom podrivaju Europsku uniju”, projekt koji je, prema Toninu Piculi, utjelovio tisućljetne težnje europskih naroda.

O iznosu od milijardu dolara govori predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost i obranu Vrhovne Rade Sergej Pašinski.

”To je službeni proračun i naglašavam da ne znam koliko se iz proračuna Ruske Federacije kriomice potroši za propagandu izvan Rusije, ali on iznosi više od milijardu dolara”, rekao je Sergej Pašinski.

Pašinski je dodao kako Ukrajina mora financirati informacijsku sigurnost i da će u sljedećem proračunu biti izdvojeno više sredstava za ove aktivnosti”.

Pretpostavimo da je riječ o milijardi čak i dvije milijarde dolara za financiranje medija na globalnoj razini. No, bilo bi zanimljivo znati koliki je proračun kuća kao što su BBC, Sky News, CNN, Glas Amerike, da ne spominjemo Radio Slobodna Europa, koji se otvoreno upliću u unutarnje poslove suverenih zemalja i promiču sliku u Europskoj uniji i Sjedinjenim Državama kao ”carstvu slobode i demokracije”?

Ako bi uz nešto uloženog truda uspjeli prikupiti sve dostupne podatke o godišnjim proračunima velikih medijskih kuća, ali i nacionalnih i lokalnih televizija, novina i portala koje financiraju vlade Europske unije i Washington, bilo izravno ili kroz agencije USAID, NED i druge, vjerojatno bi došli do istog omjera kao što je slučaj s vojnim proračunom, gdje NATO godišnje potroši preko 900 milijardi dolara, a Rusija 65 milijardi.

Ako se, kako tvrdi Tonino Picula, pored ovakvih brojki ”moramo bojati” Rusije i zbog njezinog utjecaja uvoditi ”posebne mjere”, onda nešto nije u redu s Europskom unijom, a ne Rusijom.

No, dobro je da ova izjava dolazi od zastupnika Hrvatske u Europskom parlamentu, a ne s više razine, jer je poznato da se u EP šalju političari za koje matične stranke ne znaju što bi s njima, neke da tamo provedu vrijeme prije roka za odlazak u mirovinu ili oni od kojih nema nikakve koristi.

Europski parlamentGlas AmerikeKremljNEDPropagandaRadio Slobodna EuropaTonino PiculaUSAID
Pretplatiti se
Obavijesti o
97 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tarzan
6 godine prije

Interesantno je odakle rusima ‘ogromna sredstva’ za propagandu, zlato, vojsku i modernu vojnu tehnologiju, svemirsku tehniku i tehnologiju, za vodjenje rata u Siriji, za Sochi, za nove vojne baze na Arcit-u, itd. kada su prije 17? god. bankrotirali.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Eto ovakvi rade protiv inteesa svoje zemlje,a za interese svojih gazda.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Šteta, vjerovao sam da je Picula jedan od rijetkih političara koji se ne da prepustiti antieuropskoj proameričkoj rusofobnoj mainstream struji, ali me s ovim grdno razočarao. Moram priznati, zato se i osjećam posrano, da sam i ja ovog šonju beskičmenjaka poslao u europski parlament svojim glasom. Ali ne’š više ‘tico, ja tebe biram, a ti propagiraš američku imperijalističku politiku na europskom tlu. Ne’š više!!!

Slavko Vukovic
6 godine prije

Zadnja recenica testa je srz Piculinog izlaganja. “Premjesten je u UE da ga se doma rijese.” Sa ovakvim jednostanim istupom, postavlja se pitanje na cujem platnom spisku se nalazi on? Nije mi cudo zasto se doma ne zeli vratiti. On bi cak vodio SDP iz Bruxellesa.

A lerik
6 godine prije

Tonino Picula nije hrvatski zastupnik u EU Parlamentu, već je zastupnik EU parlamenta podrijetlom iz Hrvatske. Tako se to službeno zove. NAime, zastupnici u Parlamentu ne brane interese svojih država, nego parlamentarnih grupacija čiji su članovi (evo smo nedavno vidjeli kako je i Vučićeva stranka primljena među europske Pučane)Inače, Picula ima plaću od 8000 eura neto plus 300 eura dnevnicu za boravak u Brusselu,plus mjesečni proračun od 20 000 eura za plaćanje savjetnika (koje bira po svom izboru, može i rodbina) Za te pare bi se napamet recitirala i Ilijada, kako neće ‘službena EU politika’.

Ante
6 godine prije

Ovakvih tipova Hrvatska ima na šlepare, opasni su za sebe kao i za svoju zemlju. Trebalo bi ih zatvoriti na neki otok i baciti ključ.

Spock
6 godine prije

Picula se toliko opustio i udomaćio u europarlamentu da više i ne nosi vazelin sa sobom..

Adriana
6 godine prije

Kada nemaš ništa pametno za reći, radije šuti, pa neka svi misle da si budala. Kada zineš, više nema nikakve sumnje što si, Tonino Picula.

Rtrtrt
6 godine prije

Ovaj spada u grupu onih od kojih nema nikakve koristi.

ligo
6 godine prije

ovaj tonino je obicno smece ljijevo liberalno globalisticko jadni birokratski crv

dobagan rogić
6 godine prije

Picula je američki drek i neka ostane tamo u EU Parlamentu i dalje jer od dreka nema nikakve koristi.

dalmata
6 godine prije

Piculu,nisto mi tvoja propaganda lici na picajzlu.Ne da su ovaki u karuselu “EU parlamenta”(?!),vec je samo jedan od njih.Znas Picula,kako smo na brodu vrsili depicajzling?Napuni se bacva nafte i onda junak koji je u portu(luci) navalija na sve sta nosi suknju,ude gol u tu bacvu(bure) puno nafte i tamo se topi dio dana da picajzle pokrepaju.A taki lazljivi diletanti,izajice i sluge,imat ce svoj depicajzling,samo bi onda bilo dobro bit picajzla a ne Picula

Srba
6 godine prije

ovog treba poslati na jedno erotsko putovanje…))))

Sovinjak
6 godine prije

Na čijem je platnom spisku ova kvaziljevičarska spodoba? Tko financira njegov lagodan život u Bruxellesu? Kad mu je već interesantna vanjska politika, red bi bilo da ga se upita što radi hrvatsko oružje u Siriji? Imaju li takvi debelokošci trunke stida u sebi?

Georgij Žukov
6 godine prije

“Hrvatski politicari identicni su po svom karakteru kukcima balegarima,čeprkaju po izmetu koji po svijetu za sobom ostavljaju velike zvjerke. I ne izgleda da će se skoro zasititi tuđih govana.

Kan
6 godine prije

E moj Tonino, a kolko tebe plaća Buzin!?

Steve
6 godine prije

Jeli taj Pičkula uopšte Sloven?

Kan Horde
6 godine prije

Na čijem si ti platnom spisku, verbalni onanisto, to ne treba ni pogađati ?

bbbb
6 godine prije

Tako izgleda i ponaša se osoba koja je dušu prodala tami. Kao što gore reće: pitanje je dal je lik uopće slaven……..

Đuka Fićuka
6 godine prije

Taj mali ima metar i izlet, ali mu je ambicija prelazi visinu košarkaškom centra. Nakon odlaska Milanovica sa čela SDP, mali je htio biti sef stranke, ali da njome upravlja iz Brisela gdje je zastupnik u EU parlamentu. Inače je malac na spisku Sorosa pa zato podmeće da skine fokus sa sebe. Mali je zao i pokvaren do srzi.

Đuka Fićuka
6 godine prije

ispravak, mali ima metar i zilet

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Ne mogu vjerovati.Čime je Rusija zaslužila toliku već sada je vidljivo mržnju od strane HR.i diplomatije i medija.Čime? Šta su im Rusi uradili.Pa među prvima su priznali Hrvatsku.Nije američki šupak toliko dubok koliko ovi izgleda mogu zaroniti.Ameri likuju jer ovi idioti rade više nego se od njih traži.Zar se jeb..a istorija uvijek mora ponoviti.

Miki
6 godine prije

Želi ušićariti neki poslić u birokraciji EU jer mu je u hrvatskoj politici odzvonilo. Pa pljuje po Putinu na naređenje globalnog establishmenta.

tabula
6 godine prije

Evo nekih Piculinih funkcija u EU:
Predsjednik:
DSEE Izaslanstvo za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom

Član:
CPDE Konferencija predsjednika izaslanstava
AFET Odbor za vanjske poslove
SEDE Pododbor za sigurnost i obranu
DEPA Izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Euronesta

Zamjenik:
REGI Odbor za regionalni razvoj
D-RS Izaslanstvo u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU-u

Po ovim funkcijama, koje obnaša u EU, jasno je da je Picula prilično visoko pozicioniran u “Ministarstvu istine” i zato me njegova plitka trabunjanja ne čude. A za ovakva “predavanja” dobiva i paprene honorare.

davor
6 godine prije

Neki vodeći kritičari Zapada će reći kako su Sputnik i RT još preblagi u kritici zapadnih partnera, ali i da nerijetko također sudjeluju u maskiranju stvarnih sponzora i egzekutora globalnog islamističkog terorizma, i bit će u pravu. No svakako oba medija su pomogla transformirati medijsku sliku svijeta i na tome treba biti zahvalan. Jer sve ono što je dolazilo i dolazi s druge strane je bilo isključivo sijanje kaosa i pogodovanje uvijek ratnim opcijama.

Jupiter
6 godine prije

Novac za propagandu govori ko ulaže najviše! Prema tome Picula, nobićeš bombonu što si opravdao uloženih 15000E da braniš svoju sopstvenu fotelju

Nezaposlen
6 godine prije

Kako se dobije posao na ovom portalu? Vidim da se ta Putinova milijarda dobro troši.

Borac2
6 godine prije

Jos jedan sorosevski bivsi komunist.

ime
6 godine prije

nažalost ovaj će nakon poptopa kgk biti slijedeći precednik:

‘Naravno’, kazao je. ‘Pokušaj s Tihomirom Oreškovićem samo je dokazao kako premijer mora biti, prije svega, politička osoba s dubinskim uvidom u funkcioniranje političkog sustava’, pojasnio je Picula za Novi list.

Osvrnuo se i na svoju raniju izjavu da želi biti i predsjednik Republike i dodao da u politici nije loše pokazati ambicije.

Bobi
6 godine prije

Prodana duša

malik
6 godine prije

Koji ljigavi ulizica zapadnjackog smeca

luci
6 godine prije

Zar nisu i Hrvati u Bankrotu iz njega nisu ni izasli. kada nam omladina nema za zivot kod kuce .Sto je to drugo. Mi sjedimo vec 70 g. u bankrotu. Jer se niko ne Vraca.Mafija muti i sudi i samo za sebe radi.Prije su samo preko udbe zaposljavalo i nije bilo drugacije do dan danas tzv Stranke Sto je to.Karta za vani U rusiji je uzasno to se neda opisati .Mladi stanuju kod roditelja do 30 g. jer nemaju stan. To je Diktatura od Okt.rev.1917 do danas U njemacku pobjeglo vise od 2 miliona iza Jelcina Vidjeli smo kako je narod bio tada. radostan da se oslobodi .I onda sve naopako.DDR ci. jos imaju strah od kgb. jos se nisu oslobodili nakon 25 g. i jos su tako u depresiji i nisu zdravi .Koliko to posljedice snosu i djeca. Mi nismo ni svjesni koji mozemo svugdje putovati. oni to nisu… Čitaj više »

luci
6 godine prije

Sto se bojite pa on je na vise plata sa ost i west.vi slijepci sto navaljujete na piku covjek nije dobio koliko je ocekiva.A nije nista laga samo nije bilo dovoljno.

luci
6 godine prije

Bravo picula sve si pogodio imamo ih u sabornici koliko u Briselu Sve to treba naplatiti . Nije lako Putinu odo pare za zbire i picke.

luci
6 godine prije

Ti nezavisni nisu dosta naplatili pa ko da vise vise .Treba se nagoditi .Vjetar puse sa svih strana Ucjene i diljenje plina Sve Kupujuca roba i ne na duge staze ma sto je sicilija sprema titovica.

Ljubinka
6 godine prije

I Donald Trump je seksualni predator i još živi u starom zavjetu neke svoje pravednosti kao i Putin, za njih Krist ne da nije živ nego je smiješan, Europa se savija kako vjetar puše na propagandu i s jedne i s druge strane, a u Hrvatskoj najviše se štite i smatraju ugroženima naši izrabljivači, ovrhovoditelji, plantažeri, kamatari, lihvari, i kad si daleko od takvih i nemaš posla s takvima i ni s kakvom strankom još te u crkvi snime po dozvoli i nalogu crkve kamerom u najskomnijoj odjeći iako nisi u cirkusu, a one koji izvade svoju kameru nazivaju redari stokom i još ti suprotstave neke priče o prošlim vremenima u kojima nikad nisi ni postojao, kao dosta je komunizma, pa ostaneš u čudu o čemu ovaj drobi, dođeš u crkvu, ne u cirkus starog zavjeta gdje blagoslovljen je svaki onaj muškarac koji se je ženio više puta i sad… Čitaj više »

yyy
6 godine prije

Ovaj svojim izjavama postaje ratni zločinac, direktno podržavajući ratove na bliskom istoku, putem imperijalističke politike USA-naca. Jadna Europa s ovakvim lajavim đukelama na uzici boja američke zastave.

maja
6 godine prije

aaa taaako? a koliko ih je na platnoj listi raznih sluzbi od prek bare i na sorosevoj listi? sigurno daleeekoo vise. dajte objavite i te liste. ovak je totalno neobjektivno i nevjerodostojno citirati bas takve placenike….

Piculica
6 godine prije

Je*en političar!

stilov
6 godine prije

Očito da se Tonino Picula uživio u novoj Yugoslavij (EU u raspadu). Pustite Medvjeda u miru, ako nas zakači nema nam spasa. Nije Rusija podmukla nego nesposobna EU koji bespotrebno stvara probleme na granicama sa Rusijom. Žalosno je što Hrvatska učestvuje u takvom cirkusu.

Tomo
6 godine prije

Jedina iskrena osoba u tom SDP , Tonino, Kad je bija u australiji sve zajednice Hrvatske su ga srdacno primile a kada je bija Milanovic Ma ni jedna Hrvatska zajednica nije ga primila Kolika je razlika osoba ,Iako su u Australiji velika vecina HDZ,

Nena
6 godine prije

Ajme koji ljigavac ovaj nas europarlamentarac! Bljuv! Na čijem je on platnom spisku!?

VENTILATOR
6 godine prije

E moj Picula daleko si dogurao.I na tebe bi se mogla primjeniti ona…..SVAŠTA LI P…A RODI, VOJSKA OBUČE I FERETA POVUČE.

VENTILATOR
6 godine prije

I spričavam se.U brzini potkrala mi se greška. Nije FERETA nego FERATA.

Walter
6 godine prije

Svi su oni na nečijem platnom spisku. Ruskom, Američkom, Njemačkom………

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI