fbpx

Peking upozorio Washington na uzvraćanje mjera, u slučaju da SAD ne obnove vize kineskim novinarima

Peking Medija

Kina je upozorila da će poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitila kineske novinare u SAD-u, u slučaju da Washington nastavi svoju “političku akciju,” odgađajući obnavljanje viza za kineske novinare.

Neki su novinari prošlog tjedna obaviješteni da su njihove zahtjeve za produljenje viza odobrile SAD i da vrijede od 04. kolovoza do 04. studenoga, rekao je novinarima glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin. To znači da bi stvarno razdoblje valjanosti njihovih viza bilo manje od tjedan dana, a za neke i samo tri dana.

Ostali kineski novinari još nisu dobili jasan odgovor SAD-a, što znači da novinari “ne mogu izvještavati o vijestima tijekom razdoblja prijave,” prema riječima Wanga.

“Kina će poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitila legitimna prava i interese kineskih novinara u skladu s načelom “od riječi do riječi i akcije za akciju,” rekao je Wang. Peking je također pozvao SAD na “prestanak s njihovim političkim progonom i diskriminacijom kineskih novinara,” dodao je.

“U suprotnom, Kina će odlučno poduzeti uzajamne mjere”, upozorio je glasnogovornik. “Ovo je obavijest upozorenja.”

U ožujku je Washington smanjio broj kineskih državljana kojima je dopušteno raditi u američkim uredima kineskih državnih medija. Osim toga, njihov je boravak u svibnju bio ograničen na 90 dana.

Kao odmazdu, Peking je protjerao američke novinare koji rade za nekoliko američkih novinskih kuća i uveo nova vizna ograničenja za brojne američke medijske tvrtke.

Početkom rujna Peking nije išao u obnavljanje vjerodajnica za novinare u američkim medijima, uključujući Bloomberg, CNN i The Wall Street Journal.

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying tada je rekla da će Pekingu biti drago ako bi nastavio svoju “izvrsnu suradnju s američkim novinarima, što će Peking i učiniti, ali pod uvjetom da i kineske novinare u SAD-u dočeka isti tretman.”

5 3
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Marko9
Gost
Marko9
20 dana prije

Kineski predsjednik je izjavio
da ce Kina do godine 2035 udvostruciti svoju ekonomiju.
Vidi ispod na engleski.

Ovo je razlog zasto se Amerikanci boje Kine, zasto je zelu destabilizirati i zasto je ekonomski koce pa su u ocaju zapoceli hladni rat broj dva.

E da je Amerika sama u ovom sukobu s Kinom ne bi bilo problema, problem je da ona forsira taj rat na svakog svog satelita.

Prvi hladni rat je zapoceo Churchill s svojim govorom o “zeljeznoj zavjesi” u Americi, gradu Fulton, Missouri. 5 March 1946

Ovo su njegove uvodne rijeci bile
Od Settin u Baltiku pa do Trsta se spustila zeljezna zavjesa nad Europom….

Prvi hladni rat je odavno zavrsio a posljedica je zeljezni prsten oko Rusije koji su stvorili Amerikanci s svojim satelitima.

I danas imaju toliko obraza tvrditi da je Rusija njima prijetnja.

Chinese President Xi Jinping said the economy can double in size by 2035 and the country can reach high-income status in the next five years

Enna
Gost
Enna
20 dana prije

Šta će žućama akreditacije kad su proizveli Covid i pobili miljun ljudi po cijelome svijetu u biološkom ratu. Njima treba karantena od tisuću godina.

but
Gost
but
20 dana prije

Virus je dobro udario po Americi i to dokaziva inferiornost americkog sistema u 21 stoljecu. Za izbore su utrosili 14 miljarde Dolara a mogli su to utrositi na pametnije stvari.
Iskreno govoreci
prosjecnom Amerikancu ne znaci nista tko pobjedio.
Vecina Amerikanaca su zadovoljni bilo tko bio na vlasti.
Malo tko zna tko je predsjednik, premjer u Svicarskoj. Ta mjesta se mogu i ukinuti Svicarska ce funkcionirati.

nessy
Gost
nessy
19 dana prije

Pa koristi one svoje dosadasnje nick-ove (10-15), cemu novi? Sramis se?

Max
Member
Famed Member
Max
20 dana prije

Logičan i očekivan korak

POVEZANE VIJESTI

Izbornik