Peking upozorio Washington na uzvraćanje mjera, u slučaju da SAD ne obnove vize kineskim novinarima

Peking Medija
5 komentara

Kina je upozorila da će poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitila kineske novinare u SAD-u, u slučaju da Washington nastavi svoju “političku akciju,” odgađajući obnavljanje viza za kineske novinare.

Neki su novinari prošlog tjedna obaviješteni da su njihove zahtjeve za produljenje viza odobrile SAD i da vrijede od 04. kolovoza do 04. studenoga, rekao je novinarima glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin. To znači da bi stvarno razdoblje valjanosti njihovih viza bilo manje od tjedan dana, a za neke i samo tri dana.

Ostali kineski novinari još nisu dobili jasan odgovor SAD-a, što znači da novinari “ne mogu izvještavati o vijestima tijekom razdoblja prijave,” prema riječima Wanga.

“Kina će poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitila legitimna prava i interese kineskih novinara u skladu s načelom “od riječi do riječi i akcije za akciju,” rekao je Wang. Peking je također pozvao SAD na “prestanak s njihovim političkim progonom i diskriminacijom kineskih novinara,” dodao je.

“U suprotnom, Kina će odlučno poduzeti uzajamne mjere”, upozorio je glasnogovornik. “Ovo je obavijest upozorenja.”

U ožujku je Washington smanjio broj kineskih državljana kojima je dopušteno raditi u američkim uredima kineskih državnih medija. Osim toga, njihov je boravak u svibnju bio ograničen na 90 dana.

Kao odmazdu, Peking je protjerao američke novinare koji rade za nekoliko američkih novinskih kuća i uveo nova vizna ograničenja za brojne američke medijske tvrtke.

Početkom rujna Peking nije išao u obnavljanje vjerodajnica za novinare u američkim medijima, uključujući Bloomberg, CNN i The Wall Street Journal.

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying tada je rekla da će Pekingu biti drago ako bi nastavio svoju “izvrsnu suradnju s američkim novinarima, što će Peking i učiniti, ali pod uvjetom da i kineske novinare u SAD-u dočeka isti tretman.”

Američke sankcijekinaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko9
3 godine prije

Kineski predsjednik je izjavio da ce Kina do godine 2035 udvostruciti svoju ekonomiju. Vidi ispod na engleski. Ovo je razlog zasto se Amerikanci boje Kine, zasto je zelu destabilizirati i zasto je ekonomski koce pa su u ocaju zapoceli hladni rat broj dva. E da je Amerika sama u ovom sukobu s Kinom ne bi bilo problema, problem je da ona forsira taj rat na svakog svog satelita. Prvi hladni rat je zapoceo Churchill s svojim govorom o “zeljeznoj zavjesi” u Americi, gradu Fulton, Missouri. 5 March 1946 Ovo su njegove uvodne rijeci bile Od Settin u Baltiku pa do Trsta se spustila zeljezna zavjesa nad Europom…. Prvi hladni rat je odavno zavrsio a posljedica je zeljezni prsten oko Rusije koji su stvorili Amerikanci s svojim satelitima. I danas imaju toliko obraza tvrditi da je Rusija njima prijetnja. — Chinese President Xi Jinping said the economy can double in size by 2035 and the country… Čitaj više »

Enna
3 godine prije

Šta će žućama akreditacije kad su proizveli Covid i pobili miljun ljudi po cijelome svijetu u biološkom ratu. Njima treba karantena od tisuću godina.

Max
3 godine prije

Logičan i očekivan korak

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI