Pentagon tajno diskutuje o scenariju postupaka ako Trump uvede ratno stanje

Trump uvodjenje ratnog stanja
170 komentara

Ranije u petak, američki predsjednik Donald Trump odbacio je izvještaje medija da razmišlja o uvođenju ratnog stanja u pokušaju da promijeni rezultate predsjedničkih izbora 3. novembra kao “lažne vijesti”.

Pentagon tajno razgovara o scenariju svojih akcija kao odgovor na moguće nametanje ratnog stanja od strane predsjednika Donalda Trumpa uoči inauguracije Joea Bidena 20. januara, citirao je Newsweek neimenovane izvore Ministarstva odbrane.

Izvještaje je žestoko demantovao Predsjednik koji ih je na svojoj stranici na Twitteru opisao kao ništa drugo do lažne vijesti.

Izvori su u međuvremenu tvrdili da su zvaničnici Pentagona, zajedno sa šefovima vojnih jedinica stacioniranih u blizini Washingtona DC, “u crvenoj uzbuni”, jer su uključeni u “tajno planiranje vanrednih situacija u slučaju da oružane snage budu pozvane da održavaju ili obnavljaju civilni red tokom inauguracije i prelaznog perioda“.

Jedan od upućenih tvrdio je da zbog tekuće pandemije COVID-19, američki predsjednik trenutno ima „vanredne moći bez presedana, one koje bi ga mogle uvjeriti – naročito ako sluša određene svoje pristalice – da ima neograničena ovlaštćenja i da je iznad zakona “.

Insajder je ratni status opisao kao „pogrešnu paradigmu za razmišljanje o opasnostima koje predstoje“, nešto što je ponovio drugi izvor koji je primijetio da akcije koje bi Trump mogao preduzeti sljedećeg mjeseca niko ne može pretpostaviti „u ovom trenutku“.

„Iako sam uvjeren da se uniformisano vojno rukovodstvo okrenulo na pravu stranu, ludosti su bez presedana i mogućnosti su bezbrojne“, ustvrdio je izvor.

Još jedan insajder nazvao je Trumpa osobom koja je „fascinirana tajnim polugama predsjedništva koje su mu na raspolaganju“, izdvajajući takozvane predsjedničke akcione dokumente za hitne slučajeve (PEAD).

Dokumenti uključuju izvršne naloge, predsjedničke poruke i nacrte zakona koji se distribuiraju među raznim odjeljenjima i vladinim agencijama. Prema izvoru, jedan od PEAD-ova, Direktiva 20, navodno se odnosi na vojno stanje.

Objasnili su da se direktiva uvodi u slučaju da su SAD izložene oružanom napadu, da je uništen Washington i paralizovan rad državnih i lokalnih vlada,

„Naravno da se Direktiva 20 ne može primijeniti, jer uslovi nisu prisutni i vojska ne bi pristala“, istakao je insajder, dodajući, međutim, da je „najveća opasnost da samo postojanje slojeva tajnih direktiva mogu prenijeti utisak moći i vlasti koje u miru ne postoje“.

General Flynn poziva na ratno stanje u šest promjenjivih država

Izjave slijede nakon što je bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika, general Majkl Flynn, rekao medijskoj kući Newsmax prošle nedjelje da bi Trump trebalo da uvede ratno stanje u šest promjenljivih država i „uzme vojne ovlasti“ u pokušaju da „ponovi“ izbore 3. novembra.

„Predsjednik mora da planira za svaku situaciju, jer ne možemo da dozvolimo da ovi izbori i integritet naših izbora prođu onako kako jesu“, dodao je Flynn.

Predsjednik je pomilovao generala 25. novembra, potezom kojim je okončana višegodišnja parnica protiv Flynna zbog navodnog laganja FBI-u o njegovim kontaktima sa ruskim ambasadorom u SAD 2016. godine uoči Trumpove inauguracije.

Do pomilovanja je došlo više od godinu dana nakon što je istraga tadašnjeg američkog specijalnog savjetnika Roberta Muellera utvrdila da nije bilo dosluha između Trumpa i ruskih zvaničnika uoči američkih predsjedničkih izbora 2016. godine.

U međuvremenu, Predsjednik i dalje odbija da prizna poraz na izborima 2020. godine, ukazujući na „prevaru birača“ i nazivajući taj događaj „najkorumpiranijim“ izborima u istoriji SAD.

Ranije u decembru, na američkom izbornom kolegijumu Biden je obezbijedio 306 glasova protiv Trumpovih 232, znak da je demokrata prešao prag od 270 izbornih glasova potrebnih da postane predsjednik. Glasove treba da ovjeri Kongres SAD 6. januara.

američki izboriDonald Trumpratno stanjeSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
170 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kažu
3 godine prije

Svi sve znaju o tajnom diskutovanju.
Kažu, što je babi milo to joj se i snilo.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Obicno oni koji neshvacaju da su Biden i Trump isti vole reci kako Trump nije pokrenio niti jedan rat za razliku od prethodnih sluga Kabale, medutim zaboravljaju da je pokusao zaratiti s Iranom ubivsi generala Sulemanija, a kako se trenutno cini, zapocet ce rat u SADu (gradanski) na odusevljenje Kabalista.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Nagradno pitanje:
USA je prije nekoliko godina narucila

A. 0 giljotina (to je teorija zavijere)
B. 300 giljotina
C. 3000 giljotina
D. 30000 giljotina

Tocnim odgovorom osvajate pravo biti milijunti gost FElMA campa!

Joker zovi Vam moze biti Obama
Jocker znalci su Kill Bill, Soros i Kill-ary
Pola pola nema jer ste ionako gotovi

3 godine prije zadnji put uredio Emiliano Zapata
Legendarni Grk
3 godine prije

FBI je upao u AT&T i pokupili su i uništili Dominion uređaje za glasanje s kojima su prevarili birače i Trumpa.
Tako su uništili dokaze koje je Trump namjeravao koristiti na sudu.
Gradonačelnik mjesta Nashville koji je demokrat se javno na TV smijao na ovu vijest.

3 godine prije

“…Pentagon tajno razgovara o scenariju svojih akcija kao odgovor na moguće nametanje ratnog stanja od strane predsjednika Donalda Trumpa…” Ovo je smjesnije koliko je besmislenije… Dakle kakve veze imaju debili “genertali iz Pentagona” sa – politickim procesom..? Debili bi trebali izvrsavai naredjenja… Za to su i PLACENI! E upravo u tom grmu lezi zajec… Najvise “djenerali” (korumpirani/kompromitovani debili, a mozda i pedofili) – naprosto mrze Trumpa… Zasto…? Pa zato sto ne pravi ratove i ne raspiruje “demokraciju” po svijetu… Sa svakim ratom ovi “djenerali” dobijaju masovno “naknade” od MIC, koje masivno stampa onaj CETVRTI i glavnokomandujuci stub tzv “trodjelne vlasti”… Kamatari. Dakle – kamatari i “stampaci tzv “novca”… Trump je od pocetka bio problem, ocito… em nije uzimao njihov “novac” jer mu i ne treba (cak niti platu)… em davao je opasne prijedloge da onaj CETVRTI (najtajniji i najmocniji) stub “trodjelne vlasti” – mora preci pod kontrolu Kongresa… U opste… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Kažu
3 godine prije

Niti jedan Usa predsjednik nije završio u zatvoru ili po sudovima, to se radi samo balkancima.

polin
3 godine prije

Umro George Blake, star 98 godina u Moskvi.
Bio je britanski spijun, okrenuo se protiv svojih poslodavaca i poceo raditi za SSSR.
Britanija kaže da je 1950-ih razotkrio identitet stotina “njihovih” spijuna širom istočne Europe, od kojih su neki pogubljeni, ne zna se koja je brojka. Englezi nikad to nisu dali u javnost.

3 godine prije zadnji put uredio polin
Mucke
3 godine prije

Sjediste AT&T u Nashvillu je cvoriste komunikacija za cijeli istok i srednji zapad SAD .Dovoljan je jedan pogled na zgradu zvanu Batbuilding sa 188 metara visokim antenama te na napadnutu zgradu ( u centru grada bez ikakvih otvora) za zakljuciti sta je bio cilj ovog navodnog napada na zgradu AT&T u kojoj stoluje FBI .

Sonja
3 godine prije

Pentagon je uvjek bio protivnik rata i zalagao za mirno rijesenja bilo kog konflikta.

Herc
3 godine prije

O ozbiljnim stvarima se tajno priprema ali nažalost od svega neće biti ništa.Trump je pokraden ,svi prijatelji i saveznici to znaju ali niko neće učiniti ništa nego još obaviti formalnost 6,januara. Naravno teoretski postoji proglašenje izvanrednog stanja ,vojska preuzme vlast i ponovi izbore u swing državama u kojima je Trump pokraden ako je procjena da se radi o napadu na USA iznutra od različitih bezumnih bolesnih degenerika,narkomančina pdera i crnčuga iz antife ,a bidni bidon koji samo šta ne izdahne poslužio kao paravan.

Perzija do trsta
3 godine prije

Izgleda da za logično izbori još nisu završili,i kad biden zasjedne u fotelju još neće biti gotovi.bolje bi vam bilo da se bavite analizama što nakon trumpa,jer ono što vi priželjkujete se na žalost neće nikad ostvariti.sad je prevelika država da bi je se srušilo iz brčkog,ma koliko vi to željeli

AlanisM
3 godine prije

Sve ide po planu iz 2018 iz, jos jednog u nizu, slucajnih scenarija.

polin
3 godine prije

BBC Nekrolog: George Blake Bijeg Georgea Blakea iz zatvora Wormwood Scrubs u Londonu 1966. godine bio je velika sramota za vladu Harolda Wilsona. Blake, osuđen za izdaju britanskih agenata MI6 Sovjetskom Savezu, navršio je samo pet godina 42-godišnje kazne. Njegov bijeg dogovorila su trojica bivših zatvorenika, uključujući dva mirovna zagovarača, a financirao ih je filmski redatelj Tony Richardson. Uz pomoć prijatelja bio je skriven u sigurnim kućama prije nego što je uspio pobjeći u Sovjetski Savez, gdje je proveo ostatak svog života. Blake je rođen George Behar 11. studenoga 1922. u nizozemskom gradu Rotterdamu. Otac mu je bio španjolski Židov koji se tijekom Prvog svjetskog rata borio s britanskom vojskom i stekao britansko državljanstvo. U dobi od 13 godina Blake je poslan u Kairo gdje je odsjeo kod očeve sestre koja je bila udana za bogatog bankara. Tamo se zbližio s jednim od svojih rođaka, predanim komunistom koji je, sjećao… Čitaj više »

davor
3 godine prije

Lako za ratno stanje u SAD-u, samo da ne pokrene ratno stanje u ime Izraelaca znamo već gdje.

Dejan
3 godine prije

Evo da napišem ovde nešto o psihopatama. Nekoliko komentatora piše da se psihopate radjaju. Ok radjaju se, to stoji. Izgleda da oni misle da se psihopata ne postaje tokom života. Kažu da se vidi na snimci mozga abnormalnost ili da se može psihotestovima dokazati da je neko psihopata. I to bi bio relevantan dokaz da je neko psihopata? Snimak mozga? Ili psihotest? Ja sam uvek mislio da se psihopate prepoznaju po delima svojim. Ali izgleda nisu bitna dela, bitan je snimak mozga. Baš me zanima kakav bi snimak mozgao imao Rotšild, emanacija zla na zemlji… ili Rokfeler… ili ona spodoba Soroš? Ali mi njihove snimke mozga nemamo pa onda ne možemo ni tvrditi da su oni psihopati, tako ispada. Da li su ljudi svesni šta pišu? Psihopate se prepoznaju po delima, evo još jednom – psihopate se prepoznaju po delima. I još jednom – psihopate se po svojim delima prepoznaju!… Čitaj više »

Pingvin
3 godine prije

Uvjek sam sumnjao da si ti ustvari Vidoviti Milan!

gigi pinna
3 godine prije

Ma kojagod Sotona bila u Bijeloj kući, ova aktualna blebetava ili ona buduća dementna, jedino je bitno Iran se opskrbio S-400 sustavima, pa da napokon prestane hype. U Siriji su ionako postavljeni samo da straše vrane…

3 godine prije zadnji put uredio gigi pinna
Dokurčilomi
3 godine prije

Trebao bi njima novi sjever-jug za resetiranje bahatosti i bezobrazluka. Zaslužili su.

mario
3 godine prije

George Soros, izjavljuje još 2018. godine da je „Trumpova administracija opasnost za svijet koja će nestati u 2020. godini“ Vratimo se Sorosevoj izjavi. Što to čini Trumpova administracija, da je trn u Sorosevu oku, da je tako opasna da bi morala nestati u znakovitoj koronavirusnoj 2020.-oj godini? Prvo na što je Trump udario je pedofilija, u prvome redu da se spase djeca, a drugo, jer je pedofilija, zajedno s korupcijom, široko i duboko umrežena u dubokoj državi, u dubokoj crkvi, kraljevskim obiteljima, vladama, državnim institucijama, pravosudstvu, društvenim mrežama, platformama, jednostavno rečeno – posvuda. Prema riječima Roberta Davida Steela, glavnog savjetnika pri Sudskoj komisiji za istragu trgovine ljudima i seksualnog zlostavljanja djece (Judical Commission of Inquiry Info Human Trafficking and Child Sex Abuse) pri Međunarodnom tribunalu za prirodnu pravdu (ITNJ International Tribunal For Natural Justice), radi se o skoro 8 miljuna nestale djece godišnje iz cijeloga svijeta koja nisu samo ukradena,… Čitaj više »

mario
3 godine prije

Trump, Za početak, razjasnimo jedan aspekt njegove misije koji je iskren i strašno izravan: on je prvi i jedini američki predsjednik koji se ikada pozabavio najgorom kolektivnom manom čovječanstva, njegovo potpuno nepoznavanje stvarnosti. Budući da mediji i obrazovanje kontrolira nekolicina milijardera koji upravljaju planetom, ne znamo ništa o našoj povijesti koju su pobjednici iskrivili i nemamo pojma o našem današnjem svijetu. Kad je zakoračio na političku arenu, Donald je popularizirao izraz “lažne vijesti” kako bi uvjerio američke građane, ali i svjetsko stanovništvo, da vam mediji uvijek lažu. Izraz je sada postao uobičajen, ali shvaćate li koliko je šokantna činjenica da je gotovo sve što mislite da znate potpuno lažno? Laži medija ne pokrivaju samo povijest i politiku, već su oblikovale vašu lažnu percepciju o temama poput ekonomije, hrane, klime, zdravlja, o svemu.
hr sott net

Bond, cigarete Bond
3 godine prije

Trump od svega hoće da napravi reality show.
Pa i kad završi u zatvoru od toga će praviti show.

Mr.Coffee
3 godine prije

NISTA nema od ovoga……trumper odlazi kao dijete…bye bye.

Ante Jukić
3 godine prije

NEWSWEEK kao i obicno, “nezavisan” i “dobro infirmiran!?
Uzalud vam trud sviraci, nemojte se brinuti za Trumpa, on je idol americkog naroda i dobio je ove izbore, kao nitko do sada.
ANTIFE NA APARATIMA!

mirko
3 godine prije

Ja mislim da ti nijesi normalan.

Tatanka Yotanka
3 godine prije

Ovaj Tramp je uistinu opasan luđak, mnogo gori nego što sam to mogao i zamisliti, ali mislim, da će oni njega na vrijeme izliječiti, tako da će mu u odgovarajućem trenutku dati tabletu za spavanje cal 045.

Boba Lazarević
3 godine prije

Raspliću li se stvari u tom smjeru?

Prvo pomilovanje članova Blackwatera (Academi). Zatim eksplozija u Nashvilleu. Za sada su to koincidencije. Ali ako se zareda, tko zna…

Max
3 godine prije

Ne može Pentagon ništa odlučivati bez predsjednika a ni predsjednik ne može bez zakona pravnog uporišta.

CAN
3 godine prije

Đuro,to si ovde na komentarima
u martu čitao ili ?

minitrue
3 godine prije

Ovo je zadnji put da sam otvorio ovaj portal! Odvratan članak! Prepisan od početka do kraja iz lijevo-fašističkih medija tipa cnn. Ovdje se radi o ustavnoj i zakonskoj mogućnosti da predsjednik aktivira Insurrection Act. Nije to nikakav ratni zakon nego zakon koji se odnosi na suzbijanje pobune. Ako bezočna krađa predsjedničkih izbora i pravljenje budala od više desetaka milijuna (74 milijuna) poštenih američkih građana nije pobuna, onda ne znam što jest. Za ljudske i moralne ništice kakve sjede u američkom vrhovnom sudu i na svim razinama sudstva, uprave i vlasti, zakonodavstva i medija, masovna, očigledna krađa izbora, koji su sam temelj demokratskog sistema, ne predstavlja baš ništa!
Jednako kao što ne predstavlja za moralnu ništicu i nakazu, tzv. “novinara” koji je (pre)pisao ovaj “članak”.

Hattori Hanzo
3 godine prije

Logicno uradite nesto sa ovim Debelim Đurom,ovo vise nema smisla.
Svaki drugi komentar na ovom portalu je njegov.Postaje gadljivo.

mario
3 godine prije

dobar

rimtu
3 godine prije

Ne, samo pratim koliko ser#š.

Mucke
3 godine prije

Pogledajte dobro ovu snimku , okviri i metalna konstrukcija izbijeni prema vani ,cestovni (plocnik) metalne grilje od ventilacije i betonski poklopci podzemnih skladista izbijeni prema vani.Kampersko vozilo je posluzilo kao dimna zavjesa za jos jedan “inside job”.

CAN
3 godine prije

Nepotkupljivi su nažalost.

CAN
3 godine prije

Mojga Liza opet?

ustav
3 godine prije

Lijepo mu je nedavno general rekao pred kamerama da vojska polaze zakletvu Ustavu SAD,a ne trenutnim predsjednicima i moglo bi se dogoditi Trumpu da mu na dan primopredaje u ovalni ured dodju dva onako naocita marinca i zamole ga da napusti bijelu kucu,a ako nebude htio da ga uzmu izmedju sebe i iznesu na straznja vrata i bace fekaliju gdje joj je i mjesto.

Ana
3 godine prije

Od 3/11 cijeli svijet se poteze oko Trumpa ( a i Trump) kao…. hmmmm

ggg234ziirrgjjjjk
3 godine prije

aj ti na blic rs…teško je ovo štivo za tebe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI