Pentagonu je ostala samo 1 milijarda USD za Ukrajinu

Dolari
14 komentara

Paketi vojne pomoći Kijevu postat će “manji”, rekla je zamjenica glasnogovornice američkog Ministarstva obrane

Washington će uskoro ostati bez sredstava dodijeljenih Ukrajini i morat će početi smanjivati vojnu pomoć Kijevu, rekao je Pentagon novinarima u četvrtak.

Ministarstvo obrane pozvalo je Kongres neka izađe iz slijepe ulice i da zeleno svjetlo zahtjevu Bijele kuće za paketom pomoći od 106 milijardi dolara, koji uključuje sredstva za Ukrajinu, Izrael i Tajvan. Washington je potrošio oko 95 posto prethodnih sredstava za Ukrajinu, rekla je zamjenica glasnogovornice Pentagona Sabrina Singh, dodajući da to ukupno iznosi više od 60 milijardi dolara.

Samo oko milijarda dolara od te sume ostaje nepotrošena, rekla je. Preostali novac iskoristit će se za slanje vojne opreme iz postojećih zaliha u Ukrajinu i zamjenu za nove narudžbe. “Morali smo smanjiti našu potporu Ukrajini”, rekao je Singh novinarima, dodajući da, iako će Pentagon nastaviti slati pakete vojne pomoći, oni “postaju manji”. Od Bidenovog zahtjeva Kongresu u iznosu od 106 milijardi dolara, 61,4 milijarde dolara namijenjeno je hitnom financiranju Ukrajine.

Prošlog je tjedna Zastupnički dom, koji čine republikanska većina, pokušao odvojiti pomoć za Ukrajinu i Izrael usvajanjem samostalnog paketa od 14 milijardi dolara za zapadni Jeruzalem. Bijela kuća protivi se tim nastojanjima, a demokrati u Senatu SAD-a blokirali su u utorak nacrt zakona Predstavničkog doma, zahtijevajući da republikanci pristanu na cijeli paket koji je predložila Bidenova administracija.

SAD su potrošile oko 44,2 milijarde dolara na vojnu pomoć Kijevu otkako su izbile borbe između Rusije i Ukrajine u veljači 2022., objavio je američki State Department prošli tjedan, dodajući da su dodatne tri milijarde dolara također potrošene na to između 2014. i 2022. U srijedu je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) posvjedočila Senatu da je također ponestalo sredstava za ekonomsku i humanitarnu pomoć Ukrajini. Posljednji paket osiguran je na kraju fiskalne godine, prije 30. rujna, rekla je tada pomoćnica administratora agencije Erin McKee, dodajući da će gospodarska stabilnost Ukrajine biti ugrožena ako se financiranje ne nastavi.

KongresSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
5 mjeseci prije

Руска компанија „КамАЗ“ представила је свој нови камион-кипер који ће да буде потпуно роботизован, тачније радиће све функције без стандардног члана посаде, тј. возача.
Ради се о пројекту „Атлант 49“ кога су развили инжењери ове компаније за перспективне технологије.

У овом моменту овај пројекат се налази у финалној фази своје разраде и инжењери раде на завршном „дотезању“ перспективног камиона-кипера који се спрема за финалну фазу тестирања. Након савлађивања процеса сложених завршних тестова, беспосадни камион иде у Кемерово на блок тестирања у реалним условима експлоатације, након чега се планира да возило уђе у серијску производњу.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Bullshit

hiber
5 mjeseci prije

A onda ide paket od 60 milijardi. Republikanci su pokusali sa paketom samo Izraelu od 14 milijardi, ali nije proslo u Senatu. Sada se predlaze 50-60 milijardi Ukraini, 14 Izraelu a ide i veliki iznos Tajvanu i granici prema Meksiku.

Perun
5 mjeseci prije

pentagon je postao gologuza politicka velesila….koja ce zajedno sa bordelom zvani nato-pakt zavrsiti ko kurva koju nitko nece hebati ni zarezivati bukvalno nizasto….SFSN…

Dokurčilomi
5 mjeseci prije

Pa to je samo par raketa ali dovoljno da se izdrži dok se ne riješi problem u Palestini.

dupla kamilica
5 mjeseci prije

Nek stave na jedan par, koeficijent bar 2.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI