fbpx

Peru se sukobljava sa kompanijom Pfizer oko pravnog imuniteta kompanije Big Pharma zbog neželjenih efekata vakcine Covid-19

Pfizer - vakcina

Peru je sa Pfizerom ušao u ćorsokak u pregovorima o dogovoru o vakcini Covid-19, rekao je ministar zdravlja ove zemlje, pozivajući se na sukob oko pravnog imuniteta za farmaceutsku firmu koji bi mogao da potkopa suverenitet Perua.

Iako su zvaničnici od ljeta ostali u „stalnom kontaktu“ sa Pfizerom, razgovori su prošlog mjeseca naišli na probleme usljed „kontroverze“ oko nekih klauzula sporazuma, uključujući one povezane sa cijenama i isporukom, kao i zakonskog imuniteta za farmaceutskog giganta, u slučaju da njegova vakcina dovede do smrti ili povrede, rekla je u utorak poslanicima ministar zdravlja Pilar Mazzetti.

„Sa kompanijom Pfizer postoje neki detalji oko kojih nema dogovora“, rekla je Mazzetti, dodajući: „To ima veze sa cijenama i rokom isporuke“, kao i „odricanjem od važnih elemenata kao što je imunitet nad jurisdikcijom“.

„Tačno je da je vakcina potrebna, ali takođe je tačno da postoje aspekti povezani sa aspektima našeg suvereniteta koje država mora da zaštiti, to ima veze sa rizikom za buduće generacije.“

Šefica zdravstva primjetila je da, s obzirom da je većina aspekata pregovora zaštićena sporazumom o povjerljivosti, nije mogla da pruži dalje detalje o tekućem sukobu, ali je uvjerena da se razgovori nastavljaju. „Nadamo se da će kontroverza biti riješena, pa ćemo moći da odredimo kada će vakcina stići“, nastavila je.

Iako je zemlja krajem novembra najavila konačni dogovor sa kompanijom Pfizer za skoro 10 miliona doza vakcina, Mazzetti je rekla da je proces zastao nakon što su neke klauzule u sporazumu zahtijevale “detaljniju analizu” kako bi se utvrdilo da li su kompatibilne sa peruanskim zakonom.

Latinoamerička država nije prva koja izražava zabrinutost zbog odricanja od zakonske odgovornosti u razgovorima sa farmaceutskom firmom, dok je predsjednik Brazila Jair Bolsonaro prošlog mjeseca primjetio da je „sasvim jasno da nisu odgovorni za bilo kakve neželjene efekte. Ako postaneš aligator, to je tvoj problem.“ Zvaničnici u Argentini izrazili su slične brige.

Kako zabrinutost zbog odgovornosti postaje glavna prepreka za neke nacije, Svjetska banka je u utorak rekla da sarađuje sa preko 100 zemalja na rješavanju ovog problema, bilo putem lokalnih zakonodavnih napora ili drugih procesa. Predsjednik Grupe Svjetske banke David Malpass takođe je primijetio da agencija teži da distribuira resurse u iznosu od 160 milijardi dolara do juna kako bi pomogla zemljama u razvoju da se imunizuju i izbore sa pandemijom.

Iako su zdravstveni službenici u velikom broju zemalja – kao i Svjetska zdravstvena organizacija – odobrili Pfizerovu vakcinu, mnogi po hitnom postupku, pojavilo se nekoliko alarmantnih izvještaja o neželjenim reakcijama nakon vakcinacije. Nedavno je pomoćnik dječije hirurgije u Portugaliji iznenada umro nakon što je primio vakcinu ranije te nedjelje, dok su dvoje štićenika staračkih domova u Norveškoj preminuli nekoliko dana nakon što su primili prvu dozu. I dalje ostaje nejasno da li su smrtni slučajevi povezani sa vakcinom.

Peru je bio domaćin kliničkih ispitivanja vakcina protiv koronavirusa koje su razvile brojne druge kompanije – uključujući kinesku Sinopharm, AstraZeneca, britansko-švedsku firmu i američku kompaniju Johnson & Johnson – i pregovara o isporukama iz 20 različitih laboratorija, rekao je šef zdravstva. Razgovori sa AstraZenecom su na sličan način zastali u oktobru, pri čemu je vlada izjavila da kompanija nije pružila dovoljno podataka o svojoj vakcini, međutim pregovori sa tom firmom su takođe u toku.

4.8 34 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
44 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
11 dana prije

Država će dati novce poreznih obveznika u fond iz kojeg će se isplaćivati odšteta građanima koji naje…. od cjepiva njihovim novcem. Postavlja se i dalje pitanje odgovornosti proizvođača?

nonwo
Gost
nonwo
11 dana prije
Reply to  Dokurčilomi

“zabrinutost zbog odgovornosti postaje glavna prepreka za neke nacije, Svjetska banka je u utorak rekla da sarađuje sa preko 100 zemalja na rješavanju ovog problema”
Zabrinutost zbog odgovornosti kod nas ne postoji,a Svjetska banka će dati kredit za isplatu šteta koji će vraćati porezni obveznici.

B.A.N.
Gost
B.A.N.
11 dana prije
Reply to  nonwo

Ma super neka građani neke zemlje sami plaćaju odštetu + kamate na kredit, onima koji najebu od njihovog cjepiva, i to budaletinama koje jedva čekaju iglu. A i budaletinama će jako pomoći te odštete kada si upropaste zdravlje ili crknu. Lukave korporacije i pošteni bankari u suradnji s domoljubnim vladama, dobitna kombinacija!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
11 dana prije
Reply to  B.A.N.

Ma samo se sutni. Poslije cemo lako. Imamo mi puno nastampanih sarenih slicica. Moci ce se gledat samo za utjehu ko ne odapne. Mozda se sretnicima geni promijene pa ce moci pasti travu. Zasad u focusu smrtni slucajevi prvog suta. Za mjesec dana ide druga doza i aktivacija paprikasa.

B.A.N.
Gost
B.A.N.
11 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Jeste li gledali onog djeda sa Banije, kako je odbio šut!

Q T
Gost
Q T
11 dana prije
Reply to  B.A.N.

Bravo za njega. Šteta što se. ne zna gdje je sad. Je li i dalje u vojarni i kako se prema njemu ponašaju.

Maslina-Želja
Gost
Maslina-Želja
11 dana prije
Reply to  B.A.N.

Ovi se donekle pravno bore sa farmaceut.-mafijom dok naša vlada radi suprotno.Niko nije niti jedno pitanje postavio oko sigurnosti!!??
Kao na pijaci .Zaista razmišljam da idem prosvjedovat…
Sa par ljudi …nije bitno ..barem mi neće bit žao što nisam ništa napravio.
Svjestan sam da nemogu niste značajnije napraviti,ali vrijedi pokušati.
Poslije će bit puno teže za bilo šta!!
Svi na ulice…nema se više šta izgubit

B.A.N.
Gost
B.A.N.
11 dana prije
Reply to  Maslina-Želja

Kako nisu reagirali, odmah su na dalekovidnicu doveli stručnjakinje sa Ruđera koje su otklonile svaku sumnju u cjepivo.
Što se tiče prosvjeda, mislim da je bolje da mi njima uvedemo lockdown, kad prođe njihov, pa svi koji to mogu ostanu lijepo doma spavati.

tihobl
Gost
tihobl
11 dana prije
Reply to  nonwo

Ima jos gora stvar – ko odbije zapadnu vakcinu moze zaboraviti na povoljne kredite. Za takve uslovi kreditiranja postaju jako nepovoljni. BiH je registrovala fajzerovu vakcinu bez ispitivanja jer je to uradila i EU i to je dovoljna garancija kvaliteta, tako kaze zvanicno sapostenje. Za ostale slijedi visegodisnje ispitivanje agencije za lijekove. Zato se BiH moze nadati novim kreditima za nabavku vakcina.

Q T
Gost
Q T
11 dana prije
Reply to  nonwo

Naravno. Ti isti koji su i platili taj otrov.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
11 dana prije
Reply to  Dokurčilomi

“…Postavlja se i dalje pitanje odgovornosti proizvođača?…”

Naravno, pitanje je legitimno i logicno…

Medjutim, sad upratih ovaj clanak, koji cini mi se i najekstremnije “vaksere” mora potaknuti – makar na MALO razmisljanja…
Dakle – Izrael se obavezao da ce platiti i vakcinisati – SVE Palestince…
Zar to nije “humano”…
Bas ono “simpaticno” od “humanih Izraelaca” 🙂

https://www.google.se/amp/s/www.middleeastmonitor.com/20201202-uae-negotiates-with-israel-to-buy-covid-vaccine-for-palestinians/amp/

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
11 dana prije
Reply to  Istrazuj

Istražuj,

hvala za link! 👍

Baš “humano” i “duhovito”…

A neg.
Gost
A neg.
11 dana prije
Reply to  Istrazuj

20% stanovništva Izraela nisu židovi. To je najniža kasta.
Nakon njih su crni židovi iz Etiopije, židovi starosjedioci i sefardi.
Njih će cjepit ko’ one starce u Petrinji.
Na vrhu piramide su aškenazi.
Oni će se cjepit sa špricom iz tvog prethodnog videa.

tihobl
Gost
tihobl
11 dana prije
Reply to  A neg.

Za njih su nabavili vakcinu koju su razvili njihovi rodjaci u Rusiji. Jos ljetos je Bibi dogovorio isporuku ruske vakcine.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
11 dana prije
Reply to  Dokurčilomi

REZIME teksta i onoga što je javno dostupno o koroni:

1. 2015. g je u laboratoriji u Vuhanu veštački napravljen korona virus;
2. u istoj laboratoriji je napravljena GMO vakcina protiv korone, čiji fragmenti ubačenog genoma mogu da nastave da se razmnožavaju u telu primaoca vakcine i da menjaju njegovu DNK strukturu, sa nesagledivim posledicama za njega i njegovo potomstvo;
3. farmaceutske kuće koje su napravile virus i vakcinu, po paprenim cenama prodaju tu vakcinu, koja ne štiti od zaraze, ali destruktivno deluje na ljudski organizam;
4. vakcine se prodaju, uz klauzulu u ugovoru da se proizvođač oslobađa odgovornosti u slučaju smrti ili štetnih kontraindikacija;
5. države, koje bi trebale da nas štite od ovakvih zlotvora, pristaju da kupuju ovakvo đubre od vakcina, sa klauzulama od oslobađanja odgovornosti proizvođača;
6. države, uz “dogovor” sa proizvođačima ovog đubreta od vakcina (provizija ili mito – izaberite sami!) sprovode agresivnu medijsku kampanju za vakcinaciju ovakvim vakcinama, a državni predstavnici se pritom javno slikaju prilikom vakcinacije, ali sa čepovima na iglama kojima su navodno ubrizgane vakcine;
7. Svetska banka, koju kontrolišu isti zlotvori koji su napravili korona virus i “vakcinu” protiv njega, nudi se da državama uvali 160 milijardi $ novih kredita, za isplatu šteta od ovakvog đubreta od vakcina. Ovde se ne radi o pomoći, nego o novom i nepotrebnom zaduživanju, i ekonomskom porobljavanju čitavih država i njenih građana;
8. svaka vrsta kritike ovakvog satanizma se blokira, a objave brišu (cenzura najgore vrste, pod plaštom demoNkratije i “borbe” za ljudska prava!);
9. *… (nastavite sami…, u susret najgorem totalitarizmu i Novom svetskom poretku, u kome će ljudski život biti sveden samo na statistiku)…

Q T
Gost
Q T
11 dana prije
Reply to  Dokurčilomi

Nema odgovornosti, jasno kao dan. Treba mijenjati zakonske odredbe.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
11 dana prije
Reply to  Dokurčilomi

“Teoreticari zavjera” ovo predvidjeli jos prosle godine..
Kabali ide sve od ruke!

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
11 dana prije

POSTOJI UČINKOVIT LIJEK IVERMEKTIN ZA COVID 19

Sladoljev Srećko: Najavio sam nešto reći o Ivermektinu (Driponinu), zatajenom lijeku protiv “nove” Kovid 19 i ostalih „staronormalnih“, u stvari „gripi-sličnih“ bolesti koje izazvaju „gripi-slični“ ili (stručno) „influenza like“ virusi. Individualno, ove bolesti mogu proći bez simptoma, kao prehlade, a mogu imati i smrtni ishod. Sve ovisi tko je obolio. Pričekao sam s objavom jer sam se trebao i osobno uvjeriti.

Prijatelj, pedesetak godina, gadno je obolio, a išlo je nagore. Uporna visoka temperatura, sve teže i sve kraće disanje. Pokušalo se s deksametazonom, sumamedom, aspirinom i na kraju „kućnim“ kisikom pod nadzorom liječnika. Poboljšanja je bilo, ali nakratko, počeo je razmišljati o kraju. Za bolnicu i stavljanje na WHO protokol (za popunjavanje statistika) čovjeka se nije dalo nagovoriti. Pristao je na Ivermektin kako ga preporučuje dr Kory, predsjednik Saveza za intenzivno liječenje oboljelih od Kovid-19 SADa, koji je s timom liječnika, mjesecima na oboljelima iskušavao djelovanje REGISTRIRANIH, NE nužno i antivirusnih pripravaka….

Ni dan nakon što je lijek počeo uzimati, temperatura mu je pala, a par dana kasnije bilo je jasno da je bolest iza njega. Ivermektin nije registriran u Hrvatskoj, ali se može dobiti izvana putem privatnog recepta. „Glasine“ o njegovoj učinkovitosti imale su kontraučinak – ljekarne su maržu više nego udvostručile, a uz recept, dodatno se počela tražiti i povijest (parazitske) bolesti. Hrvatska, baš kao i zemlje Južne Amerike, otežala je nabavku lijeka (video!)!

Ivermectin djeluje tako da onemogućava rad kanala za provoz iona klora koji se nalaze na membranama parazita (ne i domaćina!). Zbog blokade, stanice parazita ne mogu stvarati i održavati tzv. membranski potencijal nužan za njihov život! Kako umiru stanice, umiru i paraziti. Aktivnim izbacivanjem negativnih iona, oko stanica stvara se negativan omotač koji im ne dopušta neposredan dodir, čak ni u najguščim tkivima. Između njih ostaju međustanični prostori za lakši provoz plinova nužnih za stanično disanje (!), dostavu hranjivih i odvoz otpadnih tvari.

No, kakve veze ima blokada ionskih kanala stanica parazita s antivirusnim djelovanjem kod čovjeka? Pregledom literature, “zapeo” mi je naoko nevažan detalj kako Ivermektin POVEĆAVA OPĆU propusnost kariomembrana domaćina, dakle propusnost opni koje dijele jezgru od citoplazme. Kako propusnost kariomembrana može zaustaviti umnožavanje virusa obzirom da se virus ne umnožava u jezgri nego u citoplazmi!? Evo kako.

Na slici je shematski prikaz kako signali iz okoliša (crvena točkica) obavještavaju stanice, točnije njihove jezgre, točnije nukleinske kiseline u jezgri, najtočnije dijelove nukleinskih kiselina ili gene, koji i što da rade? Kada prime ODGOVARAJUĆI signal, ODGOVARAJUĆI geni „odgovoriti“ će proizvodnjom i slanjem ODGOVARAJUĆIH glasničkih ili mRNK (via kariomembrane) u citoplazmu gdje će zapisi biti prevedeni na jezik proteina. U slučaju interferonskih signala, stanice će odgovoriti proizvodnjom antivirusnih proteina. U prvom redu proteinima neimunološke antivirusne (pra)obrane, onima koji kod Kovid-19 zaraženih rezultiraju asimptomatskim prebolijevanjem!

Za razliku od uobičajene signalizacije, podložne provjerama i kontrolama (vidi sliku!), interferonski signali (ili signali za opasnost!) putuju BEZ PROVJERE direktno u jezgru. Nema vremena! Kompleks interferon-receptor biva trenutno internaliziran i putuje (via kariomembrana) u jezgru gdje se utiskuje u foasfodiesterski plašt nukleotidnog slijeda aktivirajući tzv. interferonske gene kojih je, za sada, poznato više od 300. Interferonski geni, ponavljam, prepisuju informacije u interferonske mRNK koje odlaze u citoplazmu gdje započinje masovna produkcija različitih antivirusnih “interferonskih” proteina čije učinke BigFarma nikada neće ni izbliza dostići a kamoli prestići!

Pretpostavljam da je ključni moment djelovanja Ivermektina što povećavajući poroznost kariomembrane olašava ulazak interferona u jezgru?! Interferoni nisu baš mali!

Gotovo trenutan i učinkovit protuvirusni odgovor zaraženih stanica, mogu protumačiti jedino aktivacijom staničnih obrana (intrinsic immunity), OLAKŠANIM prolazom interferonskih signala u jezgru gdje se pretpostavke za njih i nalaze?

Pomno proučavanje membranskih potencijala dok sam bio student, čini se da nije bilo slučajno. Svakako je utjecalo na moj životni put. Oni lucidni koji kažu da „lepet krila jedne ptice na Aljasci može uzrokovati oluju na Kanarima“, imaju pravo. Za one koje zanima, biografski dio u slijedećoj objavi.

Poručio bih svima. Ako vam je do „najmilijih“, ne dajte ih na respiratore! Prvo pokušajte s Ivermektinom.

Ovako bi trebao izgledati privatni recept (i terapija) za Ivermectin (Driponin)

DRIPONIN 4×3 mg tbl

D. sc.orig no IV (quatuor)

S. 1×4 tbl 2 dana

1×2 tbl 4 dana

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
11 dana prije

Di smo mi od Perua…kako to gordo zvuči…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
11 dana prije

Ne znam koliko se Peru sukobljava, ali to oslobađanje od odgovornosti farmaceutske industrije je u SAD već odavno redovna praksa, a sada je to usvojila i EU. Ukratko radi se 0o tome da građanin kojem cijepljenje ili lijek izazove neke zdravstvene teškoće i to dokaže može podnijeti odštetni zahtjev, odnosno tužiti, ali ne proizvođača cjepiva nego državu. I kako kolega gore reče odštetu ako ju dobije, dobija od države, dakle od poreznih obveznika.

No to u osnovi nije toliko različito od nedavnih bailoutova banaka. Tamo su banke teret svojih poslovnih promašaja, jer su ulagale u rizične poslove koje nisu naplatile, isto tako prebacile na teret poreznih obveznika na način da je država obeštećivala komitente i vjerovnike banaka.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
11 dana prije
Reply to  Stara kuka

Sjecan se onog covjeka sto je dosao operirat slijepo crijevo, a odrezali mu nogu. On je bio jedan slucaj, a mogu mislit da bi osteceni prije poumirali nego dobili išta. Tako da sto se toga tiče na vrbi svirala. Kako jedna gospoja veli: Nemoj se neboj se !

tihobl
Gost
tihobl
11 dana prije
Reply to  Stara kuka

Pazi ovo: Brisel je odobrio vakcinu. Brisel je sa fajzerom sklopio ugovor o kupovini vakcine u kome ima i klauzlla o neodgovornosti (pazi vec ima zvanicno odobrenje nadleznog organa). Nase drzavice kupovace vakcinu od Brisela (bez ikakvog ispitivanja i provjera jer je vec odoborena od Brisela), a ne od proizvodjaca. Naravno da gradjani treba da tuze drzavu, a ona ce od Brisela dobiti kredit umjesto odstete. Za ovo smo sami krivi jer smo izabrali demokratske vlasti koje su napravile takve dogovore. A i ovo sto su nam dopustili da tuzimo drzavu je velikodusno od Brisela. Ja da sam vlast trazio bi od svakoga da potpise da prima vakcinu na svoj zahtjev i da preuzima svu odgovornost. Ako je neko toliko lud da kupi vakcinu od Bila Gejtsa onda treba da snosi posledice svoje ludosti, a ne da stetu prebacije na ledja nas ostalih.

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
11 dana prije

Pošto se malo kasni s odobrenjem komentara, brišem link i objavljujem ponovno tekst :
POSTOJI UČINKOVIT LIJEK IVERMEKTIN ZA COVID 19
Sladoljev Srećko: Najavio sam nešto reći o Ivermektinu (Driponinu), zatajenom lijeku protiv “nove” Kovid 19 i ostalih „staronormalnih“, u stvari „gripi-sličnih“ bolesti koje izazvaju „gripi-slični“ ili (stručno) „influenza like“ virusi. Individualno, ove bolesti mogu proći bez simptoma, kao prehlade, a mogu imati i smrtni ishod. Sve ovisi tko je obolio. Pričekao sam s objavom jer sam se trebao i osobno uvjeriti.
Prijatelj, pedesetak godina, gadno je obolio, a išlo je nagore. Uporna visoka temperatura, sve teže i sve kraće disanje. Pokušalo se s deksametazonom, sumamedom, aspirinom i na kraju „kućnim“ kisikom pod nadzorom liječnika. Poboljšanja je bilo, ali nakratko, počeo je razmišljati o kraju. Za bolnicu i stavljanje na WHO protokol (za popunjavanje statistika) čovjeka se nije dalo nagovoriti. Pristao je na Ivermektin kako ga preporučuje dr Kory, predsjednik Saveza za intenzivno liječenje oboljelih od Kovid-19 SADa, koji je s timom liječnika, mjesecima na oboljelima iskušavao djelovanje REGISTRIRANIH, NE nužno i antivirusnih pripravaka….
Ni dan nakon što je lijek počeo uzimati, temperatura mu je pala, a par dana kasnije bilo je jasno da je bolest iza njega. Ivermektin nije registriran u Hrvatskoj, ali se može dobiti izvana putem privatnog recepta. „Glasine“ o njegovoj učinkovitosti imale su kontraučinak – ljekarne su maržu više nego udvostručile, a uz recept, dodatno se počela tražiti i povijest (parazitske) bolesti. Hrvatska, baš kao i zemlje Južne Amerike, otežala je nabavku lijeka (video!)!
Ivermectin djeluje tako da onemogućava rad kanala za provoz iona klora koji se nalaze na membranama parazita (ne i domaćina!). Zbog blokade, stanice parazita ne mogu stvarati i održavati tzv. membranski potencijal nužan za njihov život! Kako umiru stanice, umiru i paraziti. Aktivnim izbacivanjem negativnih iona, oko stanica stvara se negativan omotač koji im ne dopušta neposredan dodir, čak ni u najguščim tkivima. Između njih ostaju međustanični prostori za lakši provoz plinova nužnih za stanično disanje (!), dostavu hranjivih i odvoz otpadnih tvari.
No, kakve veze ima blokada ionskih kanala stanica parazita s antivirusnim djelovanjem kod čovjeka? Pregledom literature, “zapeo” mi je naoko nevažan detalj kako Ivermektin POVEĆAVA OPĆU propusnost kariomembrana domaćina, dakle propusnost opni koje dijele jezgru od citoplazme. Kako propusnost kariomembrana može zaustaviti umnožavanje virusa obzirom da se virus ne umnožava u jezgri nego u citoplazmi!? Evo kako.
Na slici je shematski prikaz kako signali iz okoliša (crvena točkica) obavještavaju stanice, točnije njihove jezgre, točnije nukleinske kiseline u jezgri, najtočnije dijelove nukleinskih kiselina ili gene, koji i što da rade? Kada prime ODGOVARAJUĆI signal, ODGOVARAJUĆI geni „odgovoriti“ će proizvodnjom i slanjem ODGOVARAJUĆIH glasničkih ili mRNK (via kariomembrane) u citoplazmu gdje će zapisi biti prevedeni na jezik proteina. U slučaju interferonskih signala, stanice će odgovoriti proizvodnjom antivirusnih proteina. U prvom redu proteinima neimunološke antivirusne (pra)obrane, onima koji kod Kovid-19 zaraženih rezultiraju asimptomatskim prebolijevanjem!
Za razliku od uobičajene signalizacije, podložne provjerama i kontrolama (vidi sliku!), interferonski signali (ili signali za opasnost!) putuju BEZ PROVJERE direktno u jezgru. Nema vremena! Kompleks interferon-receptor biva trenutno internaliziran i putuje (via kariomembrana) u jezgru gdje se utiskuje u foasfodiesterski plašt nukleotidnog slijeda aktivirajući tzv. interferonske gene kojih je, za sada, poznato više od 300. Interferonski geni, ponavljam, prepisuju informacije u interferonske mRNK koje odlaze u citoplazmu gdje započinje masovna produkcija različitih antivirusnih “interferonskih” proteina čije učinke BigFarma nikada neće ni izbliza dostići a kamoli prestići!
Pretpostavljam da je ključni moment djelovanja Ivermektina što povećavajući poroznost kariomembrane olašava ulazak interferona u jezgru?! Interferoni nisu baš mali!
Gotovo trenutan i učinkovit protuvirusni odgovor zaraženih stanica, mogu protumačiti jedino aktivacijom staničnih obrana (intrinsic immunity), OLAKŠANIM prolazom interferonskih signala u jezgru gdje se pretpostavke za njih i nalaze?
Pomno proučavanje membranskih potencijala dok sam bio student, čini se da nije bilo slučajno. Svakako je utjecalo na moj životni put. Oni lucidni koji kažu da „lepet krila jedne ptice na Aljasci može uzrokovati oluju na Kanarima“, imaju pravo. Za one koje zanima, biografski dio u slijedećoj objavi.
Poručio bih svima. Ako vam je do „najmilijih“, ne dajte ih na respiratore! Prvo pokušajte s Ivermektinom.
Ovako bi trebao izgledati privatni recept (i terapija) za Ivermectin (Driponin)
DRIPONIN 4×3 mg tbl
D. sc.orig no IV (quatuor)
S. 1×4 tbl 2 dana
1×2 tbl 4 dana

nonwo
Gost
nonwo
11 dana prije
Reply to  PERA KOJOT

https://www.evms.edu/media/evms_public/departments/internal_medicine/EVMS_Critical_Care_COVID-19_Protocol.pdf

EVMS COVID-19 MANAGEMENT PROTOCOL Developed and Updated by Paul Marik, MD, FCP (SA), FRCP (C), FCCP, FCCM. Professor of Medicine, Chief of Pulmonary and Critical Care Medicine Eastern Virginia Medical School December 17th, 2020

VIDI TABLICU NA STRANA 3

nonwo
Gost
nonwo
11 dana prije
Reply to  PERA KOJOT

EVMS COVID-19 MANAGEMENT PROTOCOL Developed and Updated by Paul Marik, MD, FCP (SA), FRCP (C), FCCP, FCCM. Professor of Medicine, Chief of Pulmonary and Critical Care Medicine Eastern Virginia Medical School December 17th, 2020

VIDI TABLICU NA STRANA 3
Ivermectin has emerged as the “wonder drug” to prophylaxis and treat COVID-19. Ivermectin inhibits viral replication and has potent anti-inflammatory properties. Emerging clinical data (including RCT’s) suggest that ivermectin have an important clinical benefit across the spectrum of phases of the disease, i.e pre-exposure prophylaxis, postexposure prophylaxis, during the symptomatic phase and during the pulmonary phase. In the recommended dosages, Ivermectin is remarkably safe (see Table 1 and Fig 5)

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot
11 dana prije
Reply to  nonwo

Kljucno je ovo : Ivermektin nije registriran u Hrvatskoj, ali se može dobiti izvana putem privatnog recepta. „Glasine“ o njegovoj učinkovitosti imale su kontraučinak – ljekarne su maržu više nego udvostručile, a uz recept, dodatno se počela tražiti i povijest (parazitske) bolesti. Hrvatska, baš kao i zemlje Južne Amerike, otežala je nabavku lijeka (video!) One koji ubijaju gradane onemogucavajuci im da dodu do jeftinog i ucinkovitog lijeka treba izvesti pred prijeki sud i strijeljati! TO JE MORALNA LEKCIJA, TO DA LIJEK POSTOJI, A PRISTUP LIJEKU SE ONEMOGUCAVA, CAK I DIJELJENJE INFORMACIJE O POSTOJANJU LIJEKA SE ONEMOGUCAVA. PRIJE MJESEC DANA NA FORUM.HR SAM OTVORIO TEMU O OVOM LIJEKU I TEMA JE U ROKU SAT VREMENA IZBRISANA. POGLEDAJTE NA YOUTUBE VIDEO “LIJEK POSTOJI – A CURE EXISTS” LINK NA VIDEO NIJE ODOBREN NITI NA LOGICNO.COM…ZANIMLJIVO, ZAR NE?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 dana prije
Reply to  Pera Kojot

Nije ovdje objavljeno jer ih je frka factografovih factcheckerica 🙃🙃🙃

nonwo
Gost
nonwo
11 dana prije
Reply to  Pera Kojot

Na dokumentarcu com je Pierre Kory ,video s hrvatskim prijevodom.Izvrstan.
Linkovi ne prolaze kako god ih složim.Traba samo upisati dokumentarac com Pierre Kory ivermectin
Amerikanci kupuju veterinarske oblike(paste) i uzimaju doze za ljude jer im je kupovina u tabletama onemogućena.Uglavnom si prilagode dozu prema težini -lijek ima vrlo dobar sigurnosni profil.Nemaju drugog izbora,pogotovo oni bez osiguranja-a i ništa im nije-masovno svjedoče.
Koristi se najmanje tri desetljeća u Africi za bolest riječne sljepoće-kod ljudi.U Belize-u je proglašen LEGALNIM i stavljen u covid protokol.U Brazilu ga se moglo naći samoinicijativno, a jedan gradonačelnik ,doktor,ga je dijelio pacijentima(slala sam te sve podatke)..Ima skupina liječnika koja ga osigurava pacijentima,na teret osiguranja.
Kod nas se moglo naručiti u ljekarni.Jednodnevna doza (4x 3 mg tbl) je bila 578 kn +PDV.To je pljačka jer tbl od 12 mg je inače 2-5 dolara.
1 dan bolesti 12 mg tbl i treći dan 12 mg tbl- su sasvim dovoljne.Ako se i ne uzme na početku (jer nema smisla za blagi oblik),može se uzeti kod eventualnog pogoršanja ili protrahiranih simptoma-u svim fazama je pokazao izvrstan učinak.Drugačije se uzima profilaktički(iako što će to ako djeluje promptno u infektu)-sve je u protokolu koji sam poslala.
TRAGEDIJA je da je efikasan protokol cenzuriran,a neefikasan u primjeni.

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
11 dana prije
Reply to  nonwo

TRAGEDIJA je da je efikasan i jeftin protokol cenzuriran, a neefikasan i jeftin u primjeni. Kad se to ovako napiše ne zvuči kao da je riječ o najtežem mogućem kaznenom djelu, a ustvari jest riječ o tome. Sjetite se kako su napali Beroša što se nije zaustavio vozilom kad je pred zgradom vlade u krvi ležao policajac nakon što ga je iz kalašnjikova ranio napadač na Banske Dvore. A ovo što Beroš radi onemogućavanjem jeftinih i učinkovitih lijekova bolesnicima od covida je DIREKTNO UBOJSTVO S PREDUMIŠLJAJEM. Tako da da, to jest TRAGEDIJA, ali to nije POTRES (prirodna nepogoda), to je UBOJSTVO S PREDUMIŠLJAJEM. Jučer sam ovdje napisao jedan zanimljiv tekst o Berošu pa da ga ponovimo :

Promjena protokola liječenja (u Hrvatskoj 30.08.) kada je izbačena terapija hidroksiklorokinom, azitromicinom i cinkom i ostavljena samo terapija skupim i neučinkovitim Remdesivirom. Nakon toga došlo je do porasta smrtnosti “kovid” pacijenata u bolnicama sa 8 preminulih na 1000 hospitaliziranih u proljeće i ljeto na 23 mrtva na 1000 hospitaliziranih u studenom i prosincu. Dakle učestalost smrtnosti hospitaliziranih “kovid” pacijenata se gotovo utrostručila.

Nadalje unatoč izrazito visokoj stopi smrtnosti hospitaliziranih “kovid” pacijenata hrvatski, a i većina svjetskih liječnika uporno odbija čak i umiruće pacijente barem pokušati liječiti sa lijekovima koji su postigli vrlo obećavajuće rezultate tamo gdje su primjenjeni. To nije samo kombinacija hidroksiklorokina, azitromicina i cinka, nego i Ivermektin i inhalirajući lijekovi za astmu sa Budezonidom.

Uporno forsiranje neučinkovitog lijeka unatoč vrlo visokoj stopi smrtnosti pacijenata i isto tako uporno odbijanje da se barem pokuša s nekim drugim lijekom po meni je, ne samo oportunizam i kukavičluk, nego i kriminalno ponašanje za koje bi netko zaista trebao završiti u zatvoru.

Za taj skok smrtnosti (za svakog nepotrebno umrlog) je odgovoran direktno Beroš. Dokaz je činjenica da se sam Beroš liječio po starom protokolu. Nadam se da će novinari tragom ove činjenice za koju sam saznao od čovjeka koji je blizak Beroševoj kćeri (od koje je ovaj dobio podatak da je Beroš uzimao sumamed (azitromicin) nakon što je saznao da je pozitivan) nešto poduzeti.

Beroš je saznao da je pozitivan 19.11.2020. što je skoro tri mjeseca nakon što je promijenjen protokol. Dakle, zašto se sam ministar liječio po starom protokolu umjesto po novom i to skoro tri mjeseca nakon promjene protokola???

[B]Nije li ovo dovoljno za krajnje ozbiljnu kaznenu prijavu?[/B]

ISPRAVAK : Ne radi se o Beroševoj kćeri već jednoj drugoj ženskoj osobi iz Beroševe uže obitelji…

Q T
Gost
Q T
11 dana prije
Reply to  PERA KOJOT

Hvala na komentaru i veliko hvala dr. Sladoljevu.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 dana prije

Korporacije zadnjih desetak godina ubrzano preuzimaju funkcije država. Formalno još ne, ali korporacije stvarno postaju suvereni.
To je u sklopu NWO obrasca gdje se sva imovina odnosno moć s dna piramide seli u sami vrh iza onog svevidećeg oka, a cijeli rizik se od iza tog svevidećeg oka sa vrha piramide seli na dno te piramide.
Puno je onih koji se skrivaju od svevidećeg oka jer misle kako ih ono nevidi. To je ljudima ostalo još od dječje dobi kad su kao dječica rukama pokrivali oči misleći kako ih tad nitko nevidi 🙃🙃🙃

A neg.
Gost
A neg.
11 dana prije

Neki dan u Lidlu kupim šišač za kosu, oko 130kn, ima garanciju! Nuspojave, šiša…

Pogledajte ovaj cirkus sa cjepivima. Plati unaprijed, odgovornost nikakva, jedino za šta garantiraju su nuspojave…

nonwo
Gost
nonwo
11 dana prije

“Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao je danas “Zakon o suzbijanju pandemijskih prijevara iz 2020. godine”, objavljeno je na web stranici Bijele kuće.

Zakon HR 6435 , odnosno “Zakon o suzbijanju pandemijske prijevare iz 2020. godine”, zahtijeva od Federalnog povjerenstva za trgovinu da “otkrije i distribuira informacije u vezi s prijevarama povezanim s pandemijom Covid 19”.Sott.hr
H.R.6435 – Combating Pandemic Scams Act of 2020116th Congress (2019-2020)

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
11 dana prije

Imunolog Dr Srećko Sladoljev detaljno objašnjava kako poznati lijek Ivermectin lako liječi nezgodne simptome kod oboljelih od virusnih infekcija – korona i slično:

“Prijatelj, pedesetak godina, gadno je obolio, a išlo je nagore. Uporna visoka temperatura, sve teže i sve kraće disanje. Pokušalo se s deksametazonom, sumamedom, aspirinom i na kraju „kućnim“ kisikom pod nadzorom liječnika. Poboljšanja je bilo, ali kratko, počeo je razmišljati o kraju. Za bolnicu i stavljanje na WHO protokol (za popunjavanje statistika) čovjek se nije dao nagovoriti. Pristao je na Ivermectin kako ga preporučuje Dr Kory, predsjednik Saveza za intenzivno liječenje oboljelih od Kovid-19 SAD-a, koji je s timom liječnika, mjesecima iskušavao na oboljelima djelovanje REGISTRIRANIH, NE nužno i antivirusnih pripravaka…

(vidi Dr Kory: https://www.bitchute.com/video/J41li0kEbn9m/)

Ni dan nakon što je lijek počeo uzimati, temperatura mu je pala, a par dana kasnije bilo je jasno da je bolest iza njega.

Ivermectin nije registriran u Hrvatskoj, ali se može naručiti putem privatnog recepta. „Glasine“ o njegovoj učinkovitosti imale su kontraučinak – ljekarne su mu cijenu više nego udvostručile, a uz recept, dodatno se počela tražiti i povijesti (parazitske) bolesti. Hrvatska, baš kao i zemlje Južne Amerike, otežala je njegovu nabavku!

Ivermectin djeluje tako da onemogućava kanale za provoz iona klora na membranama parazita (ne i domaćina!). Zbog blokade, stanice ne mogu stvarati i održavati tzv. membranski potencijal nužan za život stanica! Kako umiru stanice, umiru i paraziti. Aktivnim izbacivanjem negativnih iona, oko stanica nastaje negativan omotač koji stanicama ne dopušta neposredan dodir, čak ni u najguščim tkivima. Ostaju međustanični
prostori za lakši provoz plinova nužnih za stanično disanje (!), dostavu hranjivih i odvoz otpadnih tvari.
No, kakve veze ima blokada ionskih kanala stanica parazita s antivirusnim djelovanjem? Pregledom literature, za oko mi je “zapeo” naoko nevažan detalj kako Ivermectin POVEĆAVA OPĆU propusnost kariomembrana domaćina, dakle propusnost opni koje dijele jezgre od citoplazme.

Pomno proučavanje membranskih potencijala dok sam bio student čini se da nije bilo slučajno. Svakako je utjecalo na moj životni put.
Poručio bih svima. Ako vam je do „najmilijih“, ne dajte ih na respiratore! Prvo pokušajte s Ivermectinom.– komentirao je imunolog S. Sladoljev.”

ledeno doba
Gost
ledeno doba
11 dana prije

zanimljivo, što je izjavio, Božidar Maljković, nekad legendarni trener KK Jugoplastike (aka: KK Split), a sada predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije:

„Ubeđen sam da je virus stvoren potajno, da su ga napravili trojica ili četvorica pokvarenih ljudi, zli „genijalci“ sa velikim kapitalom iza leđa i sa namerom da sruše čovečanstvo. Kakva pijaca, kakvi šišmiši… Pre nekoliko meseci sam rekao da će se vakcina pojaviti odmah posle američkih izbora i pogodio sam“, rekao je Maljković za „Večernje novosti“.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
11 dana prije
Freedom
Gost
Freedom
11 dana prije

Nevjerojatno je kako se farmaciju abolira od svih odgovornosti, pa i onih najtežih kad su smrtni ishodi rezultat lošeg proizvoda, dok obične tvrtke stradavaju od državne represije ako im fali neki broj na dokumentu.
Svijet je otišao k vragu, a ljudi nikako da se probude i počnu razmišljati svojom glavom

nonwo
Gost
nonwo
11 dana prije

https://www.youtube.com/watch?v=oyhabUI5tD8
Tragedies reported after taking COVID vaccine

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
11 dana prije

Mi čak niti Peruu ne možemo držati svijeću. Oni se još bore, a Plenki ga je dobrovoljno primio u pakšu i još se time ponosi.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik