Pet civila poginulo je od pada paketa pomoći u sjevernoj Gazi jer se padobran nije uspio otvoriti

Paketi pomoci u Gazi
5 komentara

Tragedija se dogodila prilikom spuštanja u Gazu jer je pet civila izgubilo živote kada se padobran s paketima pomoći nije uspio otvoriti.

Incident se dogodio u izbjegličkom kampu Al-Shati na sjeveru Gaze. Izvješća CBS-a, pozivajući se na neimenovane dužnosnike iz Ministarstva zdravstva Gaze, otkrila su da su među žrtvama bila dva dječaka. Do nesretnog događaja došlo je kada se jedan padobran nije uspio pravilno otvoriti, što je rezultiralo paljenjem paketa pomoći na civile koji ništa nisu sumnjali.

Novinar prisutan na mjestu događaja potvrdio je smrt za CNN, iako nisu mogli utvrditi koja je nacija odgovorna za ispuštanje. Muhammad Al-Sheikh, voditelj odjela hitne pomoći medicinskog kompleksa Al Shifa u gradu Gazi, potkrijepio je tragičnu vijest potvrdivši smrt pet civila.

Dodatno, 10 drugih osoba, u dobi od 30 do 50 godina, zadobilo je ozljede u incidentu, a neke su u teškom stanju i zahtijevaju hospitalizaciju, kako je izvijestio CNN.

State Department je, želeći razjasniti situaciju, obavijestio DailyMail.com da dotična pomoć nije došla iz Sjedinjenih Država. SAD je bio dio skupine od šest zemalja koje su pokrenule slanje paketa pomoći ratom razorenoj regiji. Jordan, Egipat, Francuska, Nizozemska i Belgija također su dali doprinos ovom humanitarnom naporu.

Paketi pomoći padaju poput rakete, udaraju u stambenu zgradu

Video koji je kružio društvenim mrežama zabilježio je spuštanje, a na njemu se vidi skupina paketa obješenih o padobran. Međutim, jedan padobran se pokvario, zbog čega su se paketi pomoći spuštali mnogo brže od ostalih, naposljetku udarivši u stambenu zgradu.

Ispuštanje je uključivalo tri zrakoplova iz Centrale zračnih snaga koji su izbacili 66 zavežljaja s približno 38.000 obroka u Gazu.

Svežnjevi su raspršeni u jugozapadnoj Gazi duž mediteranske obale teritorija. Operacija izbacivanja iz zraka bila je koordinirana s jordanskim Kraljevskim zračnim snagama, koje su izvijestile da su sljedećeg dana izvele dva izbacivanja hrane iz zraka u sjevernoj Gazi.

Svjedok je opisao posljedice, rekavši da su pratili jedan od padobranom spuštenih paketa u nadi da će dobiti vreću brašna.

Nažalost, padobran se nije otvorio, zbog čega je paket “poput rakete” pao na krov kuće. Svjedok je dodao da su nedugo nakon toga vidjeli kako ljudi prenose tri poginule osobe i druge povrijeđene koji su se sklonili na krov gdje su pali paketi pomoći.

Tri dužnosnika Bidenove administracije rekla su da su zrakoplovi izbacili vojne obroke spremne za jelo (MREs), koji su stabilni obroci koji sadrže dnevne kalorije u svakom zatvorenom pakiranju. Ovi desantni zrakoplovi imali su za cilj osigurati civilima siguran pristup pomoći tijekom sukoba koji je u tijeku.

SAD je, pomno prateći mjesta, svjedočio civilima koji su prilazili i međusobno dijelili hranu nakon spuštanja. SAD gleda na ova zračna desantiranja kao na ključni korak u rješavanju teške humanitarne situacije u Gazi, iako priznaje da oni nisu zamjena za kopneni transport, koji može učinkovitije isporučiti više pomoći.

Ispuštanje je uslijedilo nakon Bidenove najave da će američka vojska izgraditi privremeni pristan na mediteranskoj obali Gaze za primanje pošiljki humanitarne pomoći.

Glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby naglasio je da su desantiranja planirana za sigurnu dostavu hitne humanitarne pomoći ljudima na terenu, uz očekivanja da će biti prva od mnogih.

Unatoč ovim naporima, Ujedinjeni narodi upozorili su na prijeteću glad među 2,3 milijuna stanovnika Gaze dok sukob s Izraelom i dalje traje.

Izraelska ograničenja ulaska hrane, vode, lijekova i drugih zaliha od početka rata 7. listopada pogoršala su humanitarnu krizu, sa samo ograničenom količinom pomoći koja je ušla preko prijelaza Rafah iz Egipta i izraelskog prijelaza Kerem Shalom.

gazaincidentpaket pomociPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hogar
1 mjesec prije

Gadovi Washingtona salju cionistima hrpetinu granata za masakrirali gaza djecu i onda smece od paketa i to na ovaj bijedan nacin kao da su zvijeri u sumi. Smeca zapadnih vrijednosti i svi koji im lizu zadnjice za sendvice.

Max
1 mjesec prije

Tako je kad međunarodna zajednica pomaže.

tatamata
1 mjesec prije

eno na ,,, ono sto nisu pogodili metkom ,sad gadjaju konzervama

tihobl
1 mjesec prije

Zar opet?
Palestinci nisu naucili da bjeze u sklonista kad krene americko humanitarno bombardovanje.

FELIX
1 mjesec prije

OPET NESTO DA RAZVESELI NAPREDO MISLECE, JER BI BEZ HUMANITARNE POMOCI HAMASU OD STRANE U.N. I, AMERIKE ISRAEL USPEO DA UNISTI HAMAS KOME JE GLAVNI CILJ TOTALNO UNISTENJE ISRAELA KOME BI MORALI DATI BAREM PRAVO DA SE BRANI, DALI BAREM ZNATE DA SU PALESTINCI KOJI HOCE DA SE JIM DA OKUPIRANA ZEMLJA OD ISRAELA U VELIKOJ VECINI EGIPATSKOG POREKLA CIJI PREDNICI NASELILI PODRUCJE GAZE U POTRAZI ZA BOLJIM ZIVOTOM S TIM DA SU RADILI KAO RADNICI U ISRAELU I U KRATKOM PERJODU OD EGIPCANA POSTALI PALESTINCI ( PODRUCJE GAZE JE BIO DEO EGIPTA KOGA NISU HTELI NATRAG NE SAMO TO UVJET ZA MIR JE BIO DA TO PODRUCJE PRIPADNE ISRAELU, JOS JEDAN BRILIJANTAN POTEZ SATANISTA – PROVERITE TO DEJSTVO MOLIM U VASE DOBRO U SMERI BUDZENJA, TO DOBRO SMISLJEN POTEZ ) DOBRO JUTRO.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI