Pogledajte novu britansku ministricu zdravstva

Therese Coffey
58 komentara

Pogledajte novu britansku ministricu zdravstva – puši cigarete, pije alkohol i morbidno je debela

Ovo je jedna od onih situacija u kojoj slika govori više od riječi. Dovoljno je da samo pogledate novu britansku ministricu zdravstva Therese Coffey i odmah postaje jasno koliko ta osoba vodi brigu o zdravlju. Ali sigurni smo da ju to neće spriječiti da zadušno uvjerava Britance kako su cjepiva važna za zdravlje i da ih se mora uzimati redovito.

Therese Coffey je njezina nova zamjenica i ministrica zdravstva. Odrasla je u Liverpoolu, doktorirala je kemiju i organizira godišnju karaoke zabavu za zastupnike.

Tijekom svog prvog punog dana kao zamjenica premijera, Therese Coffey suočila se s pitanjima o svom zdravlju, vjeri i rezultatima glasovanja.

Ona je dugogodišnja prijateljica i saveznica Liz Truss, a nova ju je premijerka brzo postavila za ministricu za zdravstvo – i za prvu zamjenicu.

Zastupnica od 2010., nakon nekoliko neuspjelih pokušaja da se kandidira za političku dužnost, gospođa Coffey je prva žena zamjenica premijera Ujedinjenog Kraljevstva i prva žena koja je zauzela svoje parlamentarno mjesto.

Therese Coffey rođena je u Lancashireu, ali se sa šest godina preselila u Liverpool.

Odrasla je s dva roditelja učitelja i nakratko je, unatoč dubokoj laburističkoj povijesti grada, bila konzervativna zastupnica.

“Ljudima bi to moglo biti teško povjerovati”, rekla je za političku urednicu Sky Newsa Beth Rigby ranije ove godine.

“Ali nije to bilo jako dugo. Tada sam osjetila da su moj rodni grad Liverpool uništili militantni laburisti. “I onda sam shvatila da je politika bitna.”

Njezina sestra Clare, koja je od 2015. radila kao tajnica u njezinu parlamentarnom uredu, inspirirala ju je da krene u politiku nakon što se i sama uključila u lokalne konzervativce.

Nakon pohađanja dvije privatne škole upisala je Oxford, gdje je bila samozatajna “mlada torijevka”.

Zatim je doktorirala kemiju na University Collegeu u Londonu – nešto što nije nastavila u svojoj karijeri – ali nešto što je rekla za The Spectator podcast pomoglo joj je da razvije “pristup temeljen na dokazima” na poslu.

Njezini prvi poslovi bili su u financijama, što je uključivalo ulogu direktorice financija u Mars Drinks UK i voditeljice financija na BBC-ju.

Unatoč tome što je mislila da “nikada neće biti dovoljno dobra da bude zastupnica”, prvi put je pokušala ući u politiku kandidirajući se za jugoistočnu Englesku na izborima za Europski parlament 2004. godine.

Iako su konzervativci osvojili četiri mjesta, gospođa Coffey bila je sedma na listi.

Pokušala je ponovno 2009., ovaj put joj je izmaklo samo jedno mjesto na listi torijevaca nakon što je stranka osigurala još četiri mjesta.

Na općim izborima 2005. kandidirala se u Wrexhamu, u sjevernom Walesu, ali je bila treća.

Konačno je 2010. godine izborila mjesto u parlamentu, zamijenivši Johna Gummera u sigurnoj torijevskoj izbornoj jedinici Suffolk Coastal nakon što je bio upleten u skandal s troškovima.

Svoj izborni uspjeh pripisuje njegovom padu i podršci Davida Camerona 50:50 muških i ženskih kandidata u užem izboru.

Njezin prvi veliki posao u parlamentu bio je kao pomoćnik šefa vlade 2014., nakon čega je 2015. postala zamjenica predsjednika Donjeg doma.

Pod Theresom May provela je tri godine kao parlamentarna podtajnica u DEFRA-i (Odjel za okoliš, hranu i ruralna pitanja).

U to vrijeme, 2018., sadašnja ministrica zdravstva razvila je infekciju uha zbog koje je “u roku od nekoliko dana” hospitalizirana s potencijalno smrtonosnim meningitisom.

“Nisu baš shvatili što je to bilo. Bilo je prilično šokantno, koliko sam bila blizu smrti.”

To ju je ostavilo u bolnici mjesec dana, prisiljena je da ponovno nauči neke od svojih osnovnih funkcija, uključujući i to da zna kako se zovu papuče.

Unatoč tome što je morala “promijeniti neke od načina na koje je radila”, potpuno se oporavila, a kada je Boris Johnson izabran 2019., dao joj je posao tajnice za rad i mirovine.

U jednom od svojih prvih intervjua 50-godišnjakinja je ispitivana o svojoj težini i ljubavi prema cigarama.

Rekla je LBC-jevom Nicku Ferrariju da “možda nisam uzor”, ali da će njezina vlastita iskustva kao pacijentica NHS-a pomoći u prioritetima.

Komentirajući svoju sliku s prolivenim pićem i cigarom u ruci na jednom Spectator ljetnom partyju, rekla je: “Tu je, uvijek će se koristiti, to je samo jedna od tih stvari. Naučila sam nekoliko lekcija – pokušajte ne pušiti cigare u javnosti.”

Theresa CoffeyUKVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vojni analitičar
1 godina prije

Morbidno je debela? Pa dobro kakav je ovo “fat shaming”? Zgrožen sam. Gdje vi živite redakcijo kad ne znate da ona nije “debela” nego “posebna” i prekrasna upravo takva kakva jeste. Pa zaboga ta izuzetna žena čak i organizira godišnju karaoke zabavu za zastupnike da se siroti malo opuste od napornog služenja narodu. A kakve bi to karaoke bile bez poneke dobre cigare i gutljaja (ili hektolitra) francuskog vina? Pa ne bi li valjda na karaokama treba žvakati artičoke i piti vitaminske napitke? Osim toga ne tako davno je poneki kilogram (ili koja desetina kila) više bio znak da je žena zdrava i jaka pa može dobro raditi u polju. Takve su žene bile najperspektivnije udavače, a ne nekakve slabe i bezvrijedne mršavice. Pročitajte “Brezu” od Slavka Kolara pa ćete vidjeti. A i danas su u nekim arapskim zemljama te “big beautiful women” na visokoj cijeni. A za ovu jedru… Čitaj više »

1 godina prije

Ako nam vlasnici privatnih aviona putuju svijetom i govore nam da se trebamo cesce koristiti javnim prijevozom,onda nam debela ovisnica o nikotinu i pokojoj casici vise može pricati o zdravstvenoj politici.gdje je problem?uzdravlje.

nepoželjni
1 godina prije

Ma hebate patek !?
… što si veći degenerik, izvitoperen, devijantan, nakaradan, perverzan, karikaturalan, (fizički i mentalno), to su ti veće šanse u politici (naročito u “demokracijama”(?)
… Pa nađi mi jednog normalnog !

Otpornik
1 godina prije

Oni nam se žestoko rugaju.

1 godina prije

Slika i prilika klasičnih britanaca!

eks
1 godina prije

Baš je “slatka” . Ona je u skladu sa standardima zapadnih vrednosti .

Mladen
1 godina prije

Od sad se u Engleskoj smatra da je pijanac samo onaj tko pije više od ministrice zdravstva .

DobrotaJeIzbor
1 godina prije

Vrlo sliči na jacoba rotschilda; da nije jedna od njegovog mnogobrojnog anonimnog potomstva?

Vojni analitičar
1 godina prije

Zaboravio sam napomenuti da ova heroina koja tako odvažno javno prkosi zastarjelim patrijarhalnim idealima ženske ljepote i zdravlja predstavlja u punoj mjeri oličenje ženske emancipacije i svekolike “osviještenosti”. Jer može li išta bolje ilustrirati i predstavljati feminističke snove o emancipiranosti i “rodnoj ravnopravnosti” od slike kopnenog kita tipične engleske “ljepote” i supijanog pogleda sa debelom cigarom u čvaljama i majicom zaflekanom vinom? Dokazuje li išta bolje od tog inspirativnog prizora da žene mogu sve što i muškarci pa i bolje?

Da o tome kako ona na najbolji način reprezentira podjednako i područje svog djelovanja (zdravlje) kao i svoju političku orjijentaciju (konzervativnu) ne govorim. Žena je stvarno prototip suvremene zapadne zdrave konzervativke i najbolji predstavnik “naših (zapadnih) vrijednosti” i “onog što mi jesmo” (odnosno u što smo se pretvorilil).

Grdi
1 godina prije

Pa to je normalno za britance, u cemu je problem? ….. za razliku od ostalih civiziranih naroda u svijetu …..

ZAC
1 godina prije

zasrali ste mi dan sa ovom slikom….moram sad povracat…fuujjj

Mrčikola
1 godina prije

A, bogati, lipa i debela, šta fali..? 😁

mrdo
1 godina prije

Ništa čudno. Nova britanska ministrica zdravstva je vrlo orvelovska. Baš kao i ostatak ekipe na “vlasti” u bilo kojoj zapadnoj državi plus bivša Ukrajina. Ekipa iza kulisa se samo dobro za’ebava na račun sitnozubaca.

mrdo
1 godina prije

Ako ništa, muževnija je od onog Beroša, ili kako li se već vabi ministar zdravsta, istraživanja ruda i gubljenje vremena u RH.

tihobl
1 godina prije

Za engleskinju ona je prosjecno lijepa.
Englezima ce obecati krv suze i znoj.

Aragorn
1 godina prije

Ipak je glavni americki savjetnik za nuklearni otpad “močniji” od nje hahah

Max
1 godina prije

Tipičan primjer Još da je i lezbijika.

Gogo
1 godina prije

Žena je bomba! Atomska…nemoguce….

skurija
1 godina prije

Zna žena da je život kratak i treba ga iskoristiti najbolje

Lucija, prva
1 godina prije

Tjah. Moram opet pisati; bitno: žena je završila kemiju. O.K.
A vidi PRVE poslove:
“Njezini prvi poslovi bili su u financijama, što je uključivalo ulogu DIREKTORICE FINANCIJA u Mars Drinks UK i voditeljice FINANCIJA na BBC-ju.”
E, ova nije bilo tko, bez obzira na izgled.
Nemojte se zavaravati.

Darko
1 godina prije

Kako se te nesposobne krmače uopće penju do pozicija vlasti?

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

A nu Therese…
Krasotica,lipotica…
Rusulica, cvitak neubrani!

P.S.
Mladoženja dobije pušku…
Mlada, crvenu točku na čelo.
Indijski recept za sretan brak…

Bongo
1 godina prije

Krmaca odvratna

Nena
1 godina prije

🤣🤣🤣🥴🥴🥴
Je.o sam mu oca koga ova uhvati.
Neće se živ izmigoljiti…

Nena
1 godina prije

Kakvo ružno svinjče..

Samo U Prolazu
1 godina prije

Ima ključnu kvalitetu: “PODOBNA JE!”

Dokurčilomi
1 godina prije

Tipična engleskinja.

kio
1 godina prije

što više takav laka meta za manipulaciju iz resora zdravstva

Markagionne
1 godina prije

Ma baš puca od zdravlja i ljepote.

DEDA
1 godina prije

ČOVJEK JE NESPOSOBAN NAUČITI I ZATO JE ŠKOLA ZA DEBILE.AKO VJERUJEŠ DA MOŽEŠ ONDA SI NEPISMEN.OVA DOKTORKA KE PRAVI PRIMJER NEPISMENOSTI.

pero
1 godina prije

Najvjerojatnije se 15 minuta nakon snimanja ove fotografije i usrala? A i ovako izgleda usrano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI