Pokrenut istražni postupak protiv Ursule von der Layen za moguću korupciju

Ursula von der Leyen
78 komentara

Europska pučka pravobraniteljica zatražila je od predsjednice Komisije Ursule von der Leyen da objasni kako je izgubila tekstualne poruke koje je razmijenila s izvršnim direktorom Pfizera tijekom razgovora o nabavi cjepiva.

Europska pravobraniteljica Emily O’Reilly, glavna dužnosnica EU za odgovornost i upravljanje, pokrenula je istragu zbog odbijanja Europske komisije u pogledu predavanja sadržaja komunikacije između von der Leyen i izvršnog direktora neimenovane farmaceutske tvrtke o ugovoru o cjepivu Covid-19.

Kao prvi korak, O’Reilly je zatražila od Komisije objašnjenje svoje politike vođenja evidencije tekstualnih poruka von der Leyen. “Komisija ima obvezu bilježiti trenutne poruke u vezi s važnim političkim ili političkim pitanjima, poput nabave cjepiva protiv Covida-19”, napisali su iz ureda O’Reilly u priopćenju o tom slučaju.

U travnju je New York Times izvijestio da je von der Leyen mjesec dana razmjenjivala SMS poruke i pozive s izvršnim direktorom Pfizera Albertom Bourlom u sklopu pregovora o nabavi cjepiva. List je tada napisao da je osobna diplomacija imala veliku ulogu u osiguranju dogovora o cjepivu.

O’Reilly je zatražila od Komisije da im preda tekstualne poruke, no Komisija je tvrdila da se „nije vodila evidencija o takvim porukama“, prema uredu pučkog pravobranitelja.

Ured je ranije upozoravao na važnost vođenja evidencije u institucijama EU-a usljed povećane količine rada na daljinu u doba Covida. “Uprava EU-a prema zakonu EU-a mora sastavljati i čuvati dokumentaciju koja se odnosi na njene aktivnosti, koliko je to moguće, na proizvoljan i predvidljiv način”, rekao je nadzorni odbor u lipnju.

Pfizer je i dalje jedan od najvećih dobavljača cjepiva u EU-u nakon što je sklopio nekoliko ugovora s Bruxellesom. Kašnjenja u isporukama početkom ove godine frustrirala su čelnike EU-a, uključujući i von der Leyen. “Europa je uložila milijarde u razvoj prvih svjetskih cjepiva protiv Covida-19”, rekla je u siječnju. “I sada, tvrtke moraju isporučiti. Moraju poštovati svoje obaveze.”

Mnogi zaboravljaju reći da eurobirokrati, kupovinom još neproizvedenih cjepiva, troše naš novac ulažući u strane privatne firme. Ovo nije prvi sumnja u korupciju tvrtke Pfizer, koja teži svjetskom monopolu.

 

Emily O’ReillyPfizerUrsula von der Leyen
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
2 godine prije

Kao ministrica Njemačke, za odbranu, odstavili su ju, jer je svojim mecenima omogučila za 700 milijuna eura koristi. Da je ne bi sudski gonili, postavili su ju na čelo EU.
Zna ona svoj posao….

petar schroder
2 godine prije

Dok je bila ministrica odbrane pronevjerila je 500 miliona euro.Radila je sa agencijama u kojim su radili njena djeca i placala satnicu 5 tisuca euro Merkl umjesto da je smijeni sale je u zadnju minutu u EU.Manfred Weber je trebao da bude na celu EU a ne Ursula . Merkl je bila 2019 godine sa Macronom u Australiji na nekome Gipfelu i tu dolazi do dogovora sa Macronom da Manfrida Weber zamjeni Ursula von der L, jer su njih dvoje znali vec tada da dolazi korona i trebali su nekoga tko ce sve raditi sta Macron i Mercel kazu

Jery
2 godine prije

Capo di Mafia! Pred zid a ne u zatvor! Žasto bi trošili novac onih koji placaju poreze za tu gamad! Stvarno bi jih bilo lijepo vidjeti na Bozicnom drvcu namjesto ukrasa krajem 2021 i to na trgu gdje su glavne EU institucije kojima su puna usta vladavine prava i demokracije

Emiliano Zapata
2 godine prije

Kad je vidim s lisicama s pancirkom kako je stiti stotinjak specijalaca dok je vuku na sud probijajuci se kroz rulju koja urla,gada je svime i svacim te pokusava dohvatit,tek cu tada pomislit da pravde ima a siguran cu biti tek kad se rame uz rame na banderama budu skupa njihali Doctor Gates,Faucci,Swab i Soros…

Žvuž
2 godine prije

Opa, pokrenut istražni postupak. To je to, tako će se stati na kraj globalnoj psihopatsko-demonskoj mafiji koja na očigled pokrade izbore u SAD-u i nikom ništa.

Jery
2 godine prije

Bas bi volio vidit njen pogled na udaljenosti 50 centimetara od zemlje i 2 metra udaljenosti od grane na drvetu!

Šele
2 godine prije

imamo mi,, ursula,, na balkanu i previše, samo se ćudimo jer smo vjerovali u pošteni zapad, ona priča nekog našeg iz dijaspore, kad je balkanac sa školom rekao švabi kako zna da mu pomogne da daje manje poreza, a ovaj ga otpusti, kao on hoće da svojoj državi plaća porez koliko treba, e takve su priće bile o njemcima, a onda se pojavi ursula, ženska koja voli pare, problem je što ona ipak ima funkciju premijera europe, i ne vjerujem da joj mogu išta

Točka. VA
2 godine prije

Kako u tom lancu korupcije nije sama, več umrežena politička elita sa farmaceuskom bandom očekivanja od procesuiranja su mala.

Kalle balle
2 godine prije

OKE PITANJE ZA MILJON KUNA… TKO BIRA OVE NAKAZE IZ EU KOMISIJE?
ZNA LI TKO ILI SU OPET ONI KABALOSI IZA ZAVJESA?
TKO BIRA OVAJ ORGAN KOJI JE OPERATIVAN I DIKTIRA KVAZI VLADAMA DRUGIH EU ZEMLJAMA?

Tupko Glupko
2 godine prije

Ovo morate vidjeti – Mislav Kolakušić u Europskom parlamentu direktno priča Ursuli von der Leyen prije nekoliko dana, traje 77 sekundi:

Kolakušić: Mini Covid Hitleri uskoro bi mogli dobiti odgovor građana diljem slobodne Europe – YouTube

Mujo&Haso
2 godine prije

Igre za narod.

Max
2 godine prije

Dolijat će

Max
2 godine prije

i treba tako

BordoDNK
2 godine prije

Svi su oni uvezani k’ o crijeva… Samo profit ih interesuje, pa tako i ” prepoštenu” Ursulu.

buga
2 godine prije

Tko će je osuditi sudovi,koje sačinjavaju korupirani birokrati koje mi zovemo sucima.

petar schroder
2 godine prije

Citao sam jednju knjigu od Klausa Schwaba gdje je ovo sve najavljivao i da hvali Merkl da dobro suraduju.Jedan Njemacki novinar istrazivac je napisao knjigu o Klausu Schwabu i Merkl On otkriva da je Merkl vec 1992 godine pohadala kurseve od Klausa Schwaba.Tu je upoznala Bill Gates jer je Bill isto pohadao te kurseve .Njeni ministar Jens Spann je takode pohadao kurseve kod Klausa Schwaba i zbog toga nije ga makla kada je izisla afera sa maskama , kada je on preko svoga muza koji radi u Burda narucio miliardu maski i zaradio milione a te maske danas stoje negdje u lageru posto imaju gresku.Poslije toga je kupio 3 vile u Berlinu. Prije nego je postao Merkl ministar radio je za farma a kada je postao ministar firmu je prenio na svoga muza.Na pocetku ove nevudljive bolesti novinaru su pitali Merkl kada ce opet biti sve normalno bez maske i… Čitaj više »

Jomla
2 godine prije

Iskazala se u Njemačkim ministarstvima i dobila trofejno radno mjesto, gdje se dodatno iskazala.
Što li će biti nagrada?
P.S. Kazna neće!

Pero Kojtistero
2 godine prije

Dobro jutro! Pa svima je jasno da su kod takvih poslova uvijek lijepe provizije. I što tu nije jasno, zašto su tragovi izbrisani?Treba te provizije pošteno oporezovati!

Simon
2 godine prije

Ovo su stvarno priče za predškolski uzrast koje uopće nebi trebalo gledati, slušati, čitati, a ponajmanje komentirati.
Pridavajući pažnju ovome može služiti samo daljnjem procesu poblesiravanja.

ledeno doba
2 godine prije

kći iz imućne protestantske obitelji Albrecht plemićkog podrijetla iz Hannovera. Imaju čak vlastiti obiteljski grb otac Ernst Albrecht, je nekad bio premjer pokrajine Donja saska, Ima 5 braće. svi su na nekim dobrim funkcijama. Jedan od njih je šef koncerna Deezer, koji nudi glazbu za download na internetu (za lovu naravno). Jedan drugi brat je bio dugogodišnji član upravnog odbora firme Aurelius. udata za Heika von der Leyena (prezime mu odaje da je također plemićkog podrijetla), koji je sveučilišni profesor i poduzetnik. Imaju 7 djece. članica njemačke luteranske evanđeličke crkve.. u kojoj odavno i gejevi i lezbe mogu biti svećenici i transrodni i svi ostali..a uskoro će valjda biti i životinje svećenici članica organizacije “Unija za Europu” (Europa-Union). To je jedna od više takvih kabalinih organizacija elite, takozvanih federalista. To su oni, koji su za pretvaranje sadašnje EU, koja je savez 27 država u jednu saveznu (federalnu) državu, po uzoru… Čitaj više »

Grozomorni
2 godine prije

Triba ju cipit curcem od magarca odmah a nakon suđenja u Sibirski Hulak do kraja života, s tim da se njoj i obitelji oduzme cjelokupna imovina.

ledeno doba
2 godine prije

sve ovo je samo igrokaz, jer, kao prvo: i Ursulica i Fajzer i pravobraniteljica.. svi zapravo rade za kabalu..svi pripadaju istoj ekipi. kao drugo; njoj se ne predbacuje to što je u ime EU-a, kupovala smrtonosno cjepivo za populaciju, već samo kao neka korupcija u vezi sa tom kupovinom. dakle, ono što je glavno–sam produkt za masovno ubijanje stganovništva se ovdje ne kritizira, već se to sve tretira kao da se radi o pošiljkama kruha, ili brašna.. ovo je isto, kao kad bi nekog mafijaša optužili, ne zato što je kupovao heroin, već zato što ga nije uredno platio i oporezovao zato je ovo samo zamazivanje očiju za naivni dio javnosti– da se kofol pokaže, da je u EU-u postoje demokracije i nezavisno pravosuđe, koji, moš mislit, dohvaćaju čak i tako visoku funkicionerku i čak i tako moćni koncern… da pukneš od smijeha… neki drugi istražni postupci su protiv nje… Čitaj više »

Jery
2 godine prije

Ova vještica bi bila odlična za ulogu zvijezde u porniču kako davati i uzeti na veliko!

Martin
2 godine prije

a=h attps://www.youtube.com/watch?v=lryKUA-v-To

Francuzi slave

Mar Jo
2 godine prije

SVE IH TREBA U ZATVOR KOGOD JE NAPRAVIO STETU PODHITNI ZATVORITI

Pero
2 godine prije

Pogledajte kakve zube ima žena koja “vodi” EU? Sramotno što si dozvoljavamo?!

Lavanda
2 godine prije

https://youtu.be/HFmX6U514B0

PROJECT VERITAS, PONEDJELJAK… Zvizdaci iz FDA, Pfizera, Moderne. Ocekuju da ce ih nakon ovoga skinuti sa svih platformi, ukljucite notifikacije i dijelite dalje kada stave video.

Pozdrav!

Scorpiorex
2 godine prije

Kao min odbrane u Njemackoj,napravila korupcisku aferu 22 milijarde e,unistila mobil I laptop sluzbeni,praveci se glupa, ” reciclyng” zna to svako dijete u Njemackoj. Jaki sponzori iza ledja,mizda je ” pustena niz vodu”sada.

Perun
2 godine prije

Ta baba Ursula von der Leyen , je kriva za masakr 1400 DELFINA na Farskim otocima ona i ono čudo od djeteta Greta von Turnberg ,zvana Chucky….P.S..Sto ovome misle Greenpece majmuni za zastitu ljudske zivotne sredine i okolisa i zasto se nisu oglasili u javnim glasilima ….troše naš novac ulažući u strane privatne firme praveci vakcine (citaj svetu vodicu) a za spas planete Zemlje cine vrlo malo ili gotovo nista….U Briselu je vanredno stanje radi NATO i AUKUSA….Smrad EU ,NATO,USA se siri po svuda i gusi normalne drzave i narode ,slobodu misljenja i pravo na Život …..

Kalle balle
2 godine prije

ZENA SOTONA JE POSTAVLJENA OD SAMOGA SOTONE.
AGENDA 060606

Praetorian
2 godine prije

A kad smo govorili da je EU tamnica naroda Europe, onda smo etiketirani kao Rusofili, nazadnjaci, Balkanci, Jugokomunisti, Antieuropejci.
Europska Ekonomska Zajednica je bila jedna utopija sa odlicnom idejom i potencijalom, no vrlo brzo se pretvorila u 4.Reich

ZriBra
2 godine prije

U ovoj proizvodnji užasa neki užasno dobro zarađuju .Eto slavnom redataelju D.Tanoviću ponestalo sredstava pa režira novu korona predstavu u kojoj jeprotagonist,redatelj,glumac
i što sve ne.
Nije dovoljno što nas je slavodobitno izvještavao kako je sa zadovoljstvom primio dvije doze ,a sad nas obavještava;Iako sam se dva puta cijepio, dobio sam koronu i osjećam se užasno . Ne mogu ni zamisliti kako bi mi bilo da se nisam cijepio Držite razmak, cijepite se i ostanite sigurni, poručio je redatelj.
Dakle čovjek se osjeća užasno, ali da nije primio cjebivo vjerojatno bi se osjećao loše.
Užasni moralno mentalni debakl,pravi salto morale!

pero
2 godine prije

Zasigurno nije laka ženska, nego skupa i teška. OLAF tu ima punoo posla.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI