Američka država tuži Pfizer zbog ‘obmanjujućih’ tvrdnji o vakcini protiv Covid-19

Pfizer vakcina nuspojave
34 komentara

Američka država Kanzas pokrenula je sudski postupak protiv Pfizera zbog “obmanjujućih tvrdnji” koje je farmaceutski gigant navodno iznio u vezi s djelotvornošću vakcine protiv Covid-19 i rizicima povezanim s njom.

Nekoliko proizvođača počelo je razvijati vakcine protiv Covid-19 u mjesecima nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) službeno proglasila pandemiju u martu 2020. Vlade širom svijeta su kasnije počele da nalažu cijepljenje. Prema saveznim podacima, više od 366 miliona doza Pfizerove originalne vakcine protiv koronavirusa primijenjeno je samo u SAD-u.

U ponedjeljak je državni tužilac Kanzasa Kris Kobach podnio tužbu tvrdeći da je Pfizer namjerno sakrio dokaze koji povezuju vakcinu sa miokarditisom i komplikacijama u trudnoći.

“Pfizer je dao više pogrešnih izjava kako bi obmanuo javnost o svojoj vakcini u vrijeme kada je Amerikancima bila potrebna istina”, rekao je Kobach u izjavi.

U junu 2021., američka Uprava za hranu i lijekove izdala je upozorenje u vezi s vakcinama Pfizer i Moderna Covid-19 o povećanom riziku od miokarditisa i perikarditisa, oba rijetka stanja upale srca.

Prema pritužbi državnog tužioca, američka farmaceutska kompanija je također lažno tvrdila da su njene injekcije bile efikasne, dok je bila svjesna da je zaštita koju vakcina pruža protiv virusa vremenom slabila i nije dovoljna da se odbrani od određenih sojeva Covid-19.

Kobach je također tvrdio da je Pfizer pogrešno tvrdio da je njegova vakcina spriječila prijenos koronavirusa, iako je kompanija kasnije priznala da nikada nije proučavala ovaj aspekt.

Štaviše, Kobach je optužio farmaceutsku kompaniju da sarađuje s društvenim medijima kako bi “cenzurirala govor koji je kritičan” o vakcinama protiv Covid-19. U tužbi se teretilo da Pfizerove navodne pogrešne izjave predstavljaju kršenje Zakona o zaštiti potrošača Kanzasa. Država sada traži neutvrđenu novčanu odštetu.

Hill je citirao predstavnika kompanije koji je rekao da tužba “nema osnova” i insistira da su “izjave koje je Pfizer dao o svojoj vakcini protiv COVID-19 tačne i naučno zasnovane”.

Prošlog novembra, državni tužilac Teksasa Ken Paxton podnio je sličnu tužbu protiv farmaceutskog giganta, optužujući ga da “nezakonito lažno predstavlja efikasnost cjepiva protiv COVID-19 kompanije i pokušava cenzurirati javnu raspravu o proizvodu”.

Ranije ovog mjeseca, amsterdamski Vrije Universiteit objavio je studiju koja pokazuje da su medicinski radnici i primaoci lijekova prijavili “ozbiljne povrede i smrti nakon vakcinacije” prema “različitim zvaničnim bazama podataka”. Prema istraživačima, “sumnjivi” neželjeni događaji povezani sa inokulacijom mogli su doprinijeti povećanju smrtnosti u 47 zemalja između 1. januara 2020. i 31. decembra 2022. godine.

NuspojavePfizerSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Smao jedna od 50 američkih drzava pokrenula tuzbu protiv Pfizera zbog njihovih Covid cjepiva?

Ogromna zarada sao Pfizerova, a za ogroman broj smrti i teških zdravstvenih posljedica od tih eksperimentalnih genetski modifciranih cjepiva odgovaraju drzave.
Same su to potpisale sa Pfizerom.
Iste one čiji su vladajući političari prisiljavali narod na cijepljenje.

1 mjesec prije

ovo je vec drugi prazni clanak. bilo na bilo.

Jaja
1 mjesec prije

Upravo to , bijela su slova … Zapravo tekst …

Jaja
1 mjesec prije

*zaplavi tekst…

Max
1 mjesec prije

Poplavite tekst kao da ga kopirate inače je nevidljiv.

NALET
1 mjesec prije

Tuže sami sebe!
A issati šprdnje.
Oko za oko ,ubod za ubod…nema dodruge,pardon treće ,zapravo 4…prilike/doze.

Ivan BGD
1 mjesec prije

Ima jos dobrih vesti i nadajmo se da ce pokrenuti lavinu! Protiv dr Entonija Faučija i drugih saveznih zvaničnika javnog zdravlja u državi Luizijana podneti su zvanični krivični zahtevi za ubistvo i druga krivična dela. Uputstva za krivična dela okružnim tužiocima optužuju dr. Faučija, sadašnje i bivše savezne službenike i bolničke sisteme koji pružaju negu u Luizijani da su počinili zločine po krivičnom zakonu Luizijane. Optužnica protiv Faučija uključuje ubistvo prvog stepena, ubistvo drugog stepena, ubistvo iz nehata, trgovinu ljudima, okrutnost prema osobama sa invaliditetom i prinudno zaključavanje. Vest o Faučijevom krivičnom uputstvu za ubistvo dolazi pošto su procureli podaci iz Nacionalnog instituta za zdravlje koji otkrivaju da je njegov tim zaradio ogromnih 710 miliona dolara honorara tokom pandemije. Apelacioni sud za Deveti okrug Sjedinjenih Država upravo je ogolio agendu masovne vakcinacije protiv Covid-a. Presuda je doneta tokom spornog slučaja koji uključuje Fond za odbranu slobode zdravlja i druge tužioce… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

Povodom pojave legionele na Rebru i smrti pacijenata od nje: Hrvatska već sad ima suludo niski life expectancy i suludo visoke postotke smrtnosti od bolesti za koje postoji lijek. To se “uopće nije dogodilo danas nego u protekla 2 mj, znači bakterija hara bolnicom već duže ali sad je tek stvar iscurila van. Ali ZNA SE ravnatelj Čorušić sigurno neće podnijeti ostavku ni ovaj put.” “Pogledajte samo koliko kupleraji,pardon bolnice,daju za outsourcing i onda pogledajte kojim firmama. Onda provjerite jel financijsko izvjesce u skladu s tim. Nakon toga provjerite jel to uopce napravljeno i kako je napravljeno,ako je.” Ovaj predlaže formalnu i logičku računovodstveni kontrolu. Moš’ mislit. Tko bi je naredio? A tko obavljao? Bi li netko odgovarao? “Posljednjih godina sve su učestalije i sepse, mrse, pa evo i legionela. Nedostatak kvalitetne higijene iz puno razloga: od loših uprava, nedostatka osoblja, nedostatka novaca, outsourcanja osoblja koje održava,…jedino rješenje je potpuna… Čitaj više »

1 mjesec prije

nista zaplavi. necu zaplavljivati ni nista nego necu citati.

1 mjesec prije

zapravo svi smo se vec uvjezbali dobiti citavu info iz naslova. stedi vrijeme.
onda ides u komentare vidjeti kako narod dise i naci dodatni info.

Zagorski
1 mjesec prije

Izgleda da mi se daltonizam pogoršao.

Bole
1 mjesec prije

Kada me je 2021 godine susjeda doktorica sva u delirijumu pitala kada cu se cijepiti, rekoh joj samo da cu sacekati 2023 godinu i razmisliti. U cudu i sa dozom bijesa me je pogledala i samo izustila kako sam neodgovoran. Tada sam rekao da jednostavno ne mogu vjerovati proizvodjacima i njihovim istrazivanjima, vec da cu sacekati 2god da vidim spektar nuspojava koji nije obradjen u tim njihovim brzim istrazivanjima. Onda je planula i pocela povisenim tonom da govori otkud meni pravo da sumnjam, da ne vjerujem struci i nauci, tko sam ja da propitujem, da zbog takvih kao ja ce pandemija trajati dulje nego sto bi trebala, da su stari i nemocni ugrozeni i da sam hodajuca bomba koju treba prisiliti na cijepljenje bez pitanja. Odgovorih joj samo da je Pfizer nekoliko godina ranije osudjen za zataskavanja, lazi i prevare sa kaznama vise milijardi dolara nanoseci dozivotno stetu pacijentima, kao… Čitaj više »

ime
1 mjesec prije

pa i kod nas postoji sudstvo. ali nemamo neke koristi od njega.

VelikiSuperPrviZmаj
1 mjesec prije

“…vremenom slabila i nije dovoljna da se odbrani od određenih sojeva Covid-19”
——————-

Ne postoji nikakav “Covid-19”. To je obična gripa sa novim imenom, a samo pojačana sa gomilom masovne ovčije histerije.

Dokurčilomi
1 mjesec prije

Nije vam loša fora sa bijelim slovima protiv AI koji može prepoznati antipfizer i za njih netočne podatke.

NALET
1 mjesec prije

Elite žele da zaboravite da je “covid” samo besmisleno novo ime za staru poznatu skupinu “sezonskih” simptoma. Žele da zaboravite da je cijela stvar prijevara – i da umjesto toga zauzmete “stranu” i svoj “stav” u insceniranoj, bučnoj i potpuno lažnoj debati o “podrijetlu”. O podrijetlu nečega što, onako kako je nam je predstavljen, uopće ne postoji. Onog trenutka kad povjerujete u taj narativ, oni vas “imaju” – jer pristajući na raspravu o tome odakle “to” dolazi, prihvatili ste da “to” – tj. smrtonosni novi patogen – postoji i s njim se treba ozbiljno “pozabaviti”. I to je zapravo sve što žele od vas. Na neki način ovo je simptom neuspjeha priče o Covidu. Najveća propaganda svih vremena izgubila je snagu nakon samo dvije godine i odjednom se obrambeno i očajno bori samo da se “ideja” održi na okupu. Zato je rasprava o “curenju iz laboratorija” samo njihova (nova) rezervna… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI