Poljska mašta o ratnim scenarijima Sjedinjenih Država i uništenju Rusije

SAD poljska vojska
95 komentara

Nakon što su nedavno dvije utjecajne organizacije, korporacija RAND i vojni i politički stručnjaci američke Zaklade Jamestown i britanskog Sveučilišta Oxford, objavile svoje scenarije o ratu Sjedinjenih Država protiv Rusije i kako uništiti svog najvećeg rivala u globalnoj areni, Poljaci su u najstarijem poljskom tjedniku Myśl Polska dodali što bi se moglo učiniti u tom smislu i kako učinkovito poraziti „ruskog agresora“. No, ruski stručnjak, akademik Konstantin Sivkov, tvrdi kako svi imaju pravo maštati, ali da su poljska razmišljanja nerazumna, jer bi u takvom ratu prva prestala postojati upravo Poljska.

“Sama pojava takvih scenarija pokušaj je poljskih političkih sanjara da se dokažu kao vjerni satelit Sjedinjenih Država”, rekao je vojni stručnjak Konstantin Sivkov, komentirajući pojavljivanje u poljskom tisku dvije opcije za “rat Rusije i Sjedinjenih Država”.

“Nitko im ne brani da maštaju, čak ni u sferi geopolitike. Ali s istim uspjehom možete voditi rat s luđacima ili Marsovcima. To je učinjeno kako bi se pokazalo koliko je Rusija strašna i koliko su moćne SAD“, rekao je Konstantin Sivkov, član Ruske akademije raketnih i topničkih znanosti (RARAN).

Vojni sukob između Rusije i SAD-u je moguć, jer Washington hitno se treba „relativno velikih rat”, što može ići u smjeru dva scenarija, izvijestio je poljski tjednik Myśl Polska. Prvi scenarij uključuje američku vojsku koja izvodi masovni napad, “koristeći sva raspoloživa sredstva, uključujući hidrogenske i nuklearne bombe”.

Drugi scenarij uključuje „potpunu ekonomsku izolaciju Rusije“.

“Cijeli arsenal ove vrste oružja odavno je lansiran”, navodi poljski tjednik.

„Međutim, ovdje govorimo o širenju i jačanju sankcija protiv utjecajnih predstavnika ruske vlasti i protiv ruskih tvrtki koje posluju na međunarodnoj razini, prvenstveno onih koje se bave prodajom energenata. To bi dovelo do promjene u političkom vodstvu Rusije“, piše Myśl Polska.

No, kako autor publikacije tvrdi, Vladimir Putin je, “djelujući u izuzetno teškim okolnostima, napravio nekoliko vrhunskih šahovskih poteza“.

„Ponovno je ujedinio Krim s Rusijom, Moskva je podržala Abhaziju, Južnu Osetiju i Pridnjestrovlje, politički i vojno je napravio prodor u Siriji, a preko nje na cijeli Bliski istok”, piše poljski tjednik.

Čini se da su i sami Poljaci svjesni potpune gluposti prvog scenarija, odnosno izravnog nuklearnog udara, nazvavši to „rizičnim, jer Kremlj može zadržati sposobnost pružanja jednako destruktivnog osvetničkog udara“.

„Sjedinjene Države neće ići u nuklearni rat s Rusijom, jer Rusija u trenutnim uvjetima može pokrenuti takav nuklearni raketni udar da će, prije svih, uništiti satelite Sjedinjenih Država u istočnoj Europi“, naglasio je Konstantin Sivkov.

Amerikanci dugo proučavaju pitanja vođenja rata s Rusijom i Kinom na teritoriju trećih zemalja, ali bi istovremeno da se taj rat vodi vrlo ograničeno”, kaže ruski stručnjak.

„U tim ratovima razmatraju upotrebu nuklearnog oružja, ali lokalno. Za Poljake bi takav rat bio katastrofalan. Tako bi se  poljsko pitanje u potpunosti riješilo uništavanjem Poljske, jer će se skupine vojnika rasporediti na teritoriju ove zemlje. Ako Poljska sudjeluje u agresiji NATO pakta na Rusiju, bit će gađana ruskim taktičkim nuklearnim oružjem, a Poljska će prestati postojati”, upozorava Konstantin Sivkov.

Mysl Polska

Korporacija RAND i plan u duhu Zbigniewa Brzezinskog: Ovakva Rusija mora biti uništena

 “Kako obraniti Baltik od Rusa?”: Lako, izdržati i prebaciti rat u Kalinjingrad i okupirati ga

korporacija RAND
Pretplatiti se
Obavijesti o
95 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vladimir
4 godine prije

Nadam se da velika vecina poljskog naroda nije tako glupa k’o neki njhovi generali i politicari koji ih vode. Ako su ih izabrali, razlog je evropska politika, a ne rat sa Rusijom. Poljaci, razmislite, nisu vas Rusi gnjavili nego komunisti koje su khazari nametnuli Rusima. Khazari placeni od nekadasnje Njemacke i Wall srteet.

Mlata
4 godine prije

Gvozdena zavesa je u stvari bila prava stvar

Nema
4 godine prije

tko o cemu ljudska vrsta od unistenju zalosno kuda idemo

NSU
4 godine prije

Sva sreća što smo mi (HR) mala i beznačajna nazovi država, pa nas nitko i ne primječuje! Možda i preživimo igre velikih.

Mishko
4 godine prije

Nato je gotov,americki vojnoindustrijski kompleks sa mitantnim krscanskim idejama sustavno instalira svoje ljude u bivsim istocnim zemljama i unistava autohtoni politcki poredak i medijski stvara ruskoknesku prijetnju da bi mogli prodavati oruzije tim istim zemljama.

Kvisko
4 godine prije

Ovaj koncept “novinarstva” mi nikako nije jasan.Tipa,prosurfas po poljskim portalima , izvuces najvecu nebulozu tamo nekog lera i to prezentiras kao sluzbeni stav Poljske i Poljaka , isto tako Francuza ,Nijemaca ,Svedjana…….
Nabacis bombastican naslov i brojis 1,2,3 kreni, pljuvanje u dalj moze poceti.
Ako to nije populizam i propaganda , onda ne znam sto jest.

Ante
4 godine prije

Nisu li poljski političari i takozvani vojni stratezi prije drugog svjetskog rata imali skoro istu politiku pa su napadnuti od njemačke i poslije rata su zasluženo ostali pod rusima 50 godina. Sva poljska vojska je izdana u jednom danu kada je Njemačka napala Poljsku, od strane poljskih političara. Osim toga Poljska je od poljski političara i takozvanih vojnih stratega uvućena u rat protiv Rusije 1920 godine gdje su napravili velike zločine protiv Ukrajinaca. Sve su to poljski stratezi, novinari i političari zaboravili, pa sada opet rade po istom, neka si malo ponove vlastitu povijest.

Dopizdilomi
4 godine prije

Vrlo iskompleksiran narod dok s druge strane mladi napuštaju Poljsku a njihovi proizvodi su daleko ispod svih normi.

Mikojan
4 godine prije

Konačno potvrda da je rusiji jasno što je namjera američke politike i zato su za sada vrlo suzdržani. Na žalost to nije jasno poljskim i ostalim budalama koji su primljeni u taj nakaradni pakt zadnjih 30 godina. Izazivanje nuklearnog rata između Europe i Rusije, što dalje od amerike a oni će nam kao pomagati. Tko to ne shvaća stvarno je ispranog mozga.

Mikojan
4 godine prije

Vidiš da neki tako ne razmišljaju, zna se kome je rat nužno potreban već 70 godina i stalno izazivaju nove a cilj je nuklearni rat EU-Rusija, samo prebroji koliko nuklearnih bojevih glava ima na tlu EU pa će biti jasnije.

samo tako
4 godine prije

Od kolijevke do groba, Poljak mašta jedno i jedino, uništenje Rusije 😆😆
Ništa mu drugo nije važno

Kvisko
4 godine prije

Ja jos nisam cuo iz usta iole relevantnijeg zapadnog politicara da je izgovorio bilo sto u vezi nuklearnog rata protiv Rusije ili ruskog naroda,isto tako u ozbiljnim zapadnim medijima nema za procitati niti jednog slova o mozebitnom nuklearnom ratu, takodje medju gradjanima EU niko niti ne pomislja o ratu, kamoli nuklearnom.To je tema o kojoj ozbiljni i odgovorni ljudi jednostavno ne razmisljaju.
Dok s druge strane,nazalost i na ovom portalu, nema dana a da poneki komentator na nuklearni pogon ne baci par komada na Europu ili Ameriku. 🙂
Kako se ta bolest lijeci? Ja ne znam, no bez ikakve sumnje, rezultat je kompleksa manje vrijednosti.

Tao
4 godine prije

Gadni su to poremecaji u glavi kad se netko sali s takvim stvarima. Kako ide ona izreka, bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu, no mogli su zavrsiti recenicu i reci da rata ni ne mora biti ako postoji razgovor, zajednistvo i suradnja. No ne vidim da itko od ovih ludaka ista uzgaja u vrtovima kad rata nema. Pa ih onda izmisljaju, sto naravno znaci da su psihicki poremeceni. Koja god drzava ne moze odrzati vojsku u trenucima mira onda je u tom kapacitetu nebi smjela ni imati, a itekako znamo da ne mogu jer trose goleme resurse da bi se odrzali. Tracenje resursa desetljecima na psihicke poremecaje i pohlepu proizvodaca oruzja i politicara svatko moze vidjeti da ne vodi nigdje nego u smrt svega na planeti.

Max
4 godine prije

ako do tog dođe nena ih.

Trt
4 godine prije

Poljska mi je kao onaj mali agresivni priglupi bully u skoli kojeg pametniji mangupi kuhaju da se potuce da se oni smiju iza leđa. Sve ih treba ravnatelju poslat.

donald
4 godine prije

napad je najbolja obrana….par tisuća krilatih husara i rusi će skakat u beringovo more….

Tiha voda.
4 godine prije

Nijedan portal ne cenzurira u tolikoj mjeri kao logično.i to mi je iskreno veliko iznenađenje.a jbm ti🤔🤔

Red Dog
4 godine prije

Jeste smesno, ali nismo mi u polozaju da se smejemo poljacima.
Nastali smo iz iste kuhinje i mi smo vec dokazali svoju glupost.

Viki
4 godine prije

Poljaci sanjaju i maštaju … uglavnom o boljem životu kao svi mi. Neki Poljaci vjerojatno mrze Rusiju iz njima poznatih razloga, kao što neki mrze SAD. Poljska vlada isto tako ne mašta o uništenju Rusije jer je svjesna da bi Pojska u takvom scenariju najgore prošla. Dakle, ja mislim da je već sam naslov članka tendenciozan i prenapuhan, kao uostalom i dobar dio ćlanaka na portalu. Lijep pozdrav.

Kaj ti
4 godine prije

Jesu zato preplavili europu? Od uspjeha?

Kuga
4 godine prije

Odavno sam cuo tvrdnju da nema 100% cuistokrvnog poljaka, u svakome je barem 10% zidovske krvi.

Mozart
4 godine prije

Jesu li ovo dva brata na slici ? Jedna mama i nekoliko tata? Koji klauni da ce sa ovom cijevcicom na Rossiju? Hahahahahahahaah. Putin ce napravit parking za shopping center od ove sluga drzave.

Alex
4 godine prije

“Što je babi milo,to se babi snilo”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI