Poniženi i poraženi Al-Nusra Front ”putuje” za Idlib

22 komentara

Nakon združene ofenzive sirijske vojske, Hezbollaha i libanonske vojske u području Arsala i na sirijskoj strani granice je sa 116 ”zelenih autobusa” u ”teroristički raj” u Idlibu protjerano 7 800 terorista Al-Nusra Fronta i članova njihovih obitelji.

Poraženi i poniženi islamistički ekstremisti su pod budnom paskom libanonske vojske i Hezbollaha ulazili u ”zelene autobuse” i poslani preko  libanonsko-sirijske granice.

Nakon velike zajedničke sirijsko-libanonske pobjede je enklava Al-Nusra Fronta između Arsala i Flite pod punom kontrolom sirijske i libanonske vojske i snaga Hezbollaha.

Ukupno je na ”zeleni” teritorij u sirijsku pokrajinu Idlib prebačeno 7 800 terorista i članova njihovih obitelji.

Grad Hasan al-Kharbah, Moshref, Aqabah Nouh Asnayn, Zahr Wadi i Wadi Al-Marah su već u rukama boraca Hezbollaha, dok su libanonska i sirijska vojska uspostavile nadzor nad ostatkom oslobođenog podrulčja na granici između Libanona i Sirije.

Trenutno u oslobođenom području rade inženjeri i specijalne postrojbe za razminiranje, budući da su u povlačenju teroristi Al-Nusra Fronta za sobom ostavili gomilu mina i improviziranih eksplozivnih naprava.

Nakon što se očisti ovo područje i dogovori plan za novu kampanju, na redu je enklava koju u istom području drž teroristi ”Islamske države”, iako će s njima biti teže pregovarati i za njih ne vrijedi povlastica prijevoza u autobusima s klima uređajima i glazbom na teritorij ‘kalifata”. ISIL će se na sjeveru libanonsko-sirijske granice morati fizički uništiti, ali će kampanja početi kada Hezbollah, sirijska i libanonska vojska razrade detaljan plan operacije, obzirom da se radi o planinskom području u kojem je ISIL dobro utvrđen.

U svakom slučaju, uklanjanjem Al-Nusra Fronta iz tog dijela je ISIL u punom okruženju i ima malo izgleda za preživljavanje.

arsal

al-nusraHezbollahISIL
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
VeBi
6 godine prije

Trebalo je prethodno u sjedala ugraditi malo plutonija.

Andrej
6 godine prije

Koje li ironije, da na prvom autobusu na slici pise Tourismo. Bas kao sto i prilici teroristickom turizmu, zainteresirane ludjake koji su godinama hodocastili u Siriju iz svih dijelova svijeta, na koncu se potrpalo u autobuse te premjestilo na jos jedan lokalitet od turisticko-teroristickog znacaja. Niste jos pucali u Idlibu?

nada miljkovic
6 godine prije

spakovali ih pod punim naoruzanjem ?

Miljenko
6 godine prije

Teroriste je trebalo po krakom postupku .
dok ovi sirijskoj vojsci i dijeci sijecu glave a sirijska vojska ih pusta ?

Milan
6 godine prije

Bravo za sve Sirijce i saveznike. Zna li neko sto su rasformirani “Pustinjski sokolovi”?

rodoljub
6 godine prije

Mudro i pametno. Izbegnute su zrtve medju civilima, naselja i teritorije su oslobodjeni, a USrA dzihadiste treba sve “ugurati” u Idlib, pa ce se oni tamo medju sobom poceti tuci.

Andrej
6 godine prije

Anarho: Komentari obrisani zbog vodjenja rasprave izvan konteksta objavljenog clanka.

Tadmur
6 godine prije

Mala bara,puno krokodila.Tako sada izgleda Idlib.Sto ih je više sve sunnervozniji.Međusobne optužbe za izdaju revolucije ,borba za vlast i donacije…dobitna kombinacija za legalnu vlast u Damasku.

Alen
6 godine prije

Ko bude pasao turskoj ide kuci ,ostalo ceka veliko finale

Tadmur
6 godine prije

Milane jesi li ti normalan??Koji ti je ku..??! Zar je bitno ko je od koga postao,i ko je stariji? Evo ti odgovora: srbi i hrvati su isto( kamara govana)eto,to smo.Važi i za ostale balkanđerose ..Mi da smo pravi ljudi 41 i 90 bi ostavili istoričarima,zločince pohapsili,zapalili svijeće i parastos svim žrtvama i pomogli na sve načine protjeranima i povratnicima.Ali nismo zato što smo govna.Sunce vam je…zar svaku temu moraju zagaditi padobranci sa dnevno hr.i informera.

bobrock
6 godine prije

Ivo Banac na aparatima! On i Kolinda zdušno podržavaju Al-Nusru!

Čudo jedno
6 godine prije

Ako ih u Idlibu ne riješe, da li to znači da ih budu isto tako zelenim autobusima pola kod erde, a pola za Europu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI