Porošenko: “Ne znam što Saakašvili uopće radi u Ukrajini”

Porochenko Saakachvili
15 komentara

Nakon što se činilo da je to bila “ljubav na prvi pogled”, sada se ukrajinski predsjednik Petro Porošenko oštro okomio na bivšeg gruzijskog predsjednika Mihaila Saakašvilija.

Bivši predsjednik Gruzije Mihail Saakašvili nije uradio ništa važno kao guverner regije Odesa, a što on radi u Ukrajini, nije poznato, rekao je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

“Ja apsolutno ne znam što gospodin Saakašvili radi u Ukrajini”, rekao je Porošenko u Bruxellesu, prenosi 112.ua.

Porošenko je rekao da je Saakašvilija pozvao da mu pomogne.

“Ali, nažalost, prema rezultatima koje vidite, on nije učinio ništa važno”, rekao predsjednik Ukrajine.

Nakon razrješenja s dužnosti čelnika regionalne uprave u Odesi u studenom 2016. godine, Saakašvili se sukobio s ukrajinskim vlastima i registrirao vlastitu stranku. Sada bivši gruzijski predsjednik iznosi oštre kritike na račun režima u Kijevu.

Međutim, još u rujnu 2015. godine, četiri mjeseca nakon imenovanja Saakašvilija za guvernera Odese, Porošenko je pohvalio bivšeg gruzijskog političara i izjavio “kako je pozitivno iznenađen rezultatima njegova rada u tako kratkom vremenskom razdoblju”.

Prije toga je Porošenko osobno odlučio dati ukrajinsko državljanstvo Saakašviliju, kojeg u zemlji pravosuđe traži zbog više kaznenih predmeta. Uzimanjem ukrajinskog je Mihail Saakašvili lišen gruzijskog državljanstva.

sukob
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

“Jadna Ukrajina”, kao što reče Medvedev kad je čuo da Sakašvili stoluje u Odessi. Sakašvili je američki agent to mu je jedina funkcija u Ukrajini. Što se Potrošenko ne čudi tipa McCainu i Bidenu što su radili u Ukrajini? Još jednom samo: Jadna Ukrajina.

Goran Swe
6 godine prije

Kakvi su ovo cirkusanti, samo im je jos Bildt falio kao premijer, sto je bilo blizu realizacije bacaca magle. Proslo bi i to ali bi u Svedskoj bar par blesa mucnulo glavom…pa su odustali od te briljantne ideje. Zapad je cudo, a politicari imaju manje integriteta od bilo kog realiti show ucesnika. Slom civilizacije. Plivamo na ostacima. Ko li ce to pokrpati?

Dunja
6 godine prije

Kako, šta, pa krade…što za sebe, što za druge iz usanatoeu…

Podravec
6 godine prije

Porky , ne zna se ko je veći šupak ti ili on!

subaru
6 godine prije

Radi tvoj brat po krvi isto što i ti nosonjo.

Borac2
6 godine prije

Jel ja to cujem ruski jezik?

Sardelino
6 godine prije

Dozvoliti ću si malo zločestoće.
Mogao bi Plenković zamijeniti Saakašvilija, kad se već voli gurati. Tamo mu je Rodos pa neka skoči.

Antonio
6 godine prije

Dali je Porosenko pretsednik Ukraine? Sta ga ne otera ako nije od koristi? ILi ne moze jer ga nije ni on postavio nego Vasington?
Neka ne brine, uskoro ce i on da bude visak, a sedet ce na funkcionersko mesto…
Siroti Ukrainci treba da pocne da misle…

Brainstorm
6 godine prije

sakasvili kao dzugasvili. kad ne mogu vladati rusijom, gruzijcima dobro dodje ukrajina.
gruzijci su bili uz rusiju dok je jedan njihov vladao njom. nek izvole postaviti svog predsjednika americi ili kini, za promjenu.

Baba Vanga.
6 godine prije

Stvarno smjesno,sad se sjetio Porosenko da pita,pa neka mu objasni kako su Rusi pregazili Gruziju za par sati,mozda ce onda Porosenku sve biti jasnije.

Barbarogenij
6 godine prije

U razgovoru sa jednom ženom koja je iz Odese, komentirajući stanje, pitao sam je kako to da u Odesi nije organiziran nekakav otpor, jesu li se pomirili sa situacijom, pošto je Odesa tradicionalno antifašistički i antinacionalistički grad. Odgovorila mi je da gradom vlada teror, ljudi se boje, posebno nakon onog krvavog prvog maja kada su zapalili prosvjednike. Desni sektor i ostala nacistička gamad i ološ otvoreno po gradu maltretiraju ljude, tuku ako i čuju ruski jezik i sl. Vlast to tolerira i vjerovatno podržava. Eto odgovora šta ovaj majmun radi u Ukrajini. Europa i svijet također na to žmire, jadno, prejadno. Je..š mi sve, nema ovome svemu kraja dok opet ne zakače crvenu zastavu na Reichstag!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI