Poruka svijetu iz ureda generala Surovikina u Siriji (FOTO)

su25
49 komentara

Obraćajući se vojnim zapovjednicima koji su sudjelovali okruglom stolu na Međunarodnom vojnom forumu ”Armija 2017” u Moskvi, aktualni zapovjednik skupine Oružanih snaga Ruske Federacije u Siriji, general Sergej Surovikin, govorio je o rezultatima borbe protiv terorizma u protekla tri mjeseca.

”Ukupni gubici neprijatelja u posljednja tri mjeseca ratovanja su više od 8000 militanata, 1500 tisuća jedinica oružja, vojne i druge opreme”, rekao je Surovikin i dodao ”kako ove brojke svaki dan rastu”.

Ono što nije promaklo oku promatrača je ”koreografija” ureda iz kojeg se video vezom gostima okruglog stola u Moskvi obratio general Sergej Surovikin. Kao što se vidi, iza njegovih leđa su iranska, ruska i sirijska zastava, što nije slučajno.

General Surovikin je u svom obraćanju od 25. kolovoza dodao kako rusko ratno zrakoplovstvo svakodnevno provodi oko 60 zračnih udara protiv terorističkih ciljeva, a tijekom protekla tri dana ”provedena su 163 leta u kojima je uništeno 415 ciljeva”.

Sa svoje strane, čelnik Uprave za operacije ruske vojske, general Sergej Rudskoj, rekao je da su zračni napadi koje provodi rusko ratno zrakoplovstvo protiv terorističkih organizacija u Siriji ”spriječili teroriste da ostvaruju prihode od ilegalne prodaje nafte i da su uništene velike isporuke oružja i streljiva, kao i da su likvidirani glavni akteri terorističkih organizacija”.

General Rudskoj je dodao kako je situacija u Siriji 2015. bila prijetnja i ruskoj sigurnosti.

”Razvoj situacije je ukazivao na prijetnju Rusiji, jer je bilo prilično očito da će se ISIL u budućnosti širiti u središnjoj Aziji, na ruskom Kavkazu i području Volge”, rekao je Rudskoj.

Izjava ruskih generala možda i ne bi privukla pozornost, jer su podaci o kojima govore Sergej Surovikin i Sergej Rudskoj približno točni onome što se događa na terenu, ali koreografija ureda iz kojeg se javio zapovjednik ruskih snaga u Siriji je posebno zaintrigirala ”kremljologe”, za koje je bilo očekivano vidjeti rusku i sirijsku zastavu, ali ne i iransku.

Podsjetimo da se ovaj okrugli stol održao neposredno nakon susreta Putina i Netanyahua u Sočiju i isti dan kada je zamjenik Zapovjedništva ruskih zrakoplovnih i svemirskih snaga, general Sergej Meščerjakov, rekao ”kako su ruski i sirijski stručnjaci u Siriji uspostavili jedinstveni sustav protuzračne obrane na cijelom teritoriju zemlje”.

vojska
FOTO – General Sergej Surovikin se obraća vojnim zapovjednicima u Moskvi iz svog ureda u Siriji
antiterorizamgeneral Sergej SurovikinISILTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dalmata
6 godine prije

Kako je i logicno,Rusi drzu do prijatelja i saveznika,Irana.Odgovor Izraelu,neprijatelj moga prijatelja je moj neprijatelj

dena
6 godine prije

video je naravno pomno planiran poruka je poslana izraelu i americi a vjerovatno je i putin saopcio benjaminu ako je dobro shvacam svaki napad na teritorij syrie na snage s kojim upravlja rusia znacit ce da je napadnuta russia jednom rjecju zracni prostor nad syriom kontrolira russia i onaj tko bez njenog dopustenja udje biti ce oboren daljnji dogadjaji ce to pokazati

Rale
6 godine prije

Pametnom dosta
Krajnje je i bilo vrijeme da se zlu ukaže ko su partneri.
Nadajmo se što prije završetku rata i što manjem broj žrtava na strani dobra

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Jasna poruka.Shvatiće oni kojima je prvenstveno i upućena.Stižu vijesti da su Tigrovi u Raki vratili gotovo sve što plemenski borci nisu mogli sami obraniti.Sada ponovo napreduju prema Jadranu,a istočno od As Sukna SAA stigla blizu administrativne granice DZora.

Lin
6 godine prije

A vijest da su 800 najobucenijih i dosta iskusnih boraca u par dana ubili sa ocito namjernim pustanjem kozojebskog prodora uz Eufrat ?
Naravno uz unistenje cijele logistike i pokretnih naoruzanih vozila.

igi
6 godine prije

Žešće zajebana situacija;..ova poruka je jasna a kakve posljedice nosi sa sobom bog zna.

EU dismr
6 godine prije

…”163 leta u zadnja tri dana” mogu zamisliti uhodanost i uigranost ruskog zrakoplovstva. To dobro znaju cia smradovi i njihovi sateliti i sve što mogu je kme kmee..
Tri zastave iza Surovikina su najjasniji odgovor Netanjahu , al Nusri i svima sa “mokrim snovima” o sirijskim resursima i prostoru

Alen
6 godine prije

Daj Boze samo da su rusi potpuno svjesni s kime imaju posla… Mislim da znaju ,ocekujem da znaju ali opet dovim da znaju.. Rusi , iran na granicama izraela u srcu BI je nocna mora izraela…

davor
6 godine prije

Mossadističkim kriminalcima i ubojicama treba stati na kraj

davor
6 godine prije

http://www.veteranstoday.com/2017/08/27/mossad-officer-leading-isis-as-mosque-imam-arrested-in-libya/ evo ovo je za neke ljude previše realnosti nego što mogu podnijeti ali nažalost tako je kako je. Ništa od toga naravno nema veze ni s judaizmom ni s islamom već samo sa kriminalcima i ubojicama

Jole
6 godine prije

Btw,Rusi su obznanili da su postavili specijalna oružja za rušenje dronova.Tako da je logično sa tim povezati rušenje dva američka drona u tri dana,MQ-1B Predator koji su letjeli iz zračne baze Incirlik u Turskoj.Rusi zatvaraju sirijsko nebo.

Lin
6 godine prije

Od pravca Al-Sukhne SAA ušla u provinciju DEZ !!!
Prije tjedan,dva bilo kakva nagađanja za rani ulazak u sam grad bi bile preoptimisticne.
Objektivno i realno gledano sirijska vojska je u Deir ez-Zoru u roku od 2 tjedna max.

Tedi
6 godine prije

800 terorista je SAA ubila u pokrajuni Raqqa i sada krecu istocnom obalom Eufrata. prema gradu Deir ez-Zor,zapovijedao general Hasan Suhel.

vjaceslav
6 godine prije

koliko znam nad sirijom su do sada oboreni samo ruski zrakoplovi. jednoga oborili turci, jednoga ameri, plus raketiranje zrakoplovne baze koju koriste rusi

Drazen
6 godine prije

Napuhavanje situacije rat nije ni blizu kraja moralna podrska trupama n.a. terenu glup pristup rjesavanju problema..ISILse reorganizirao 2014 znajuci unapred gdje ce se povuci ovo sada je jalova prednost nad mehdijevom taktikom u buducnosti smo gubitnici..
Egipat je sljedeca front a isila…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI