Poseta Zelenskog Izraelu ugrožena curenjem informacija

Zelenski - Ukrajina, Veliki Izrael
14 komentara

Planirano putovanje ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog u Izrael kasnije ovog mjeseca možda se neće dogoditi nakon što su na izraelskom Kanalu 12 objavljene vijesti o posjeti, rekao je neimenovani ukrajinski diplomata za Times of Israel u nedjelju. 

„ Želio je da putovanje bude javno kada je kročio na izraelsko tlo “, rekao je zvaničnik za novinsku kuću, dodajući da je Zelenski „ veoma razočaran“. ”

Očekuje se da će ukrajinski lider posjetiti Izrael već sljedeće sedmice, izvijestio je u petak Kanal 12, tvrdeći da su planovi već u ” poodmakloj fazi “.

Posjeta je trebala predstavljati ” nešto poput ujedinjenog fronta Izraela, Ukrajine, Evrope i SAD protiv osovine Rusija-Iran “. Ovo bi kulminiralo fotografijom koju bi Zelenski snimio s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i izraelskim predsjednikom Isaacom Herzogom kako bi ” pošalju poruku prosvijećenog svijeta koji je napadnut, koji stoji protiv manje prosvijećenog svijeta, napada “, navodi mreža.

Prethodni pokušaj Zelenskog da posjeti Izrael prošlog mjeseca, koji je navodno uslijedio u danima nakon Hamasovog napada 7. oktobra, očigledno je odbijen, a Netanyahu je navodno odgovorio: „ Sada nije vrijeme “ na službeni zahtjev Kijeva.

Dok su izvori iz ukrajinske vlade rekli medijima da je ovo putovanje bilo namijenjeno “ pojačanju međunarodne podrške izraelskoj kontraofanzivi protiv Hamasa u Gazi ”, Zelenski se borio da zadrži međunarodnu pažnju – i dolare pomoći – koje je njegova zemlja uživala prije izraelske objave rata, pored njegovih najboljih napora da poveže Rusiju sa upadom Hamasa.

Zelenski je ranije kritizirao Izrael zbog, kako je tvrdio, slabe podrške Ukrajini u njenoj borbi protiv Rusije, požalivši se Netanyahuu da Kijev „ očekuje više “ od svog saveznika – uključujući raketni sistem Iron Dome i drugu vrhunsku tehnologiju, koja Izrael je odbio da podeli.

Dok je Pentagon prošlog mjeseca uvjeravao novinare da SAD imaju dovoljno oružja, opreme i municije i za Ukrajinu i za Izrael, jednom od njegovih glavnih programa za finansiranje isporuke oružja Kijevu prošle sedmice je ponestalo novca, a ukrajinski lobisti su se srušili na Washington u pokušaju da održe tok novca. Američki Kongres, koji se još jednom suočava sa zatvaranjem vlade, bori se da se dogovori o finansijskom paketu za financiranje sebe, a kamoli Ukrajine i Izraela.

Prošle sedmice magazin Time je izvijestio da se Zelenski osjećao ” izdanim od svojih zapadnih saveznika “, tvrdeći da su ga predsjednikovi pomoćnici opisali kao ” zabludu ” zbog njegovog uvjerenja da je dodatno oružje i novac – povrh 75 milijardi dolara plus Kijev dobio od SAD-a sama od 2022. – porazila bi Rusiju.

gazaIZRAELrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BanOvan
5 mjeseci prije

Steta, sada ce “svastika”,koju je trebao pokloniti Nati, da se o’ladi
Svecano postrojavanje Azovaca pred Knesetom pada u vodu.

tuf
5 mjeseci prije

“Prosvijećeni svijet” , zaslužan za milijune mrtvih zadnjih 20 godina, u daljnju prošlost bolje da i ne idemo.

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Profesionalni glumac i komičar više nije u centru pažnje.

Izrael nikada nije sankcionirao Rusiju, jer gledaju svoje interese, a ne ukrajinske (slučaj Sirija), za razliku od potrčkala izuzetnih u Briselu.

Još uvijek mi je zanimljiva informacija da je Hamas upao u Izrael na Putinov rođendan.

Izrael je okupiran provođenjem genocida u Gazi, nemaju sada vremena da prime svog brata po vjeri Zelenskoga.
Izuzetnima slučaj Gaze isto dobro došao da otpile Ukrajinu po kratkom postupku dovodeći je pred kapitulaciju.

Nego, tko je ono glasao u UN-u neki dan protiv rezolucije kojom se osuđuje veličanje neonacizma, rasizma i drugih oblika mržnje?SAD, sve europske države (osim Srbije), Ukrajina, Velika Britanija, Australija, Novi Zeland, Japan, Kanada i šačica minijaturnih vazala.
Zanimljivo, baš one koje sankcioniraju Rusiju!

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

“Zelenski je ranije kritizirao Izrael zbog, kako je tvrdio, slabe podrške Ukrajini u njenoj borbi protiv Rusije, požalivši se Netanyahuu da Kijev „ očekuje više “ od svog saveznika – uključujući raketni sistem Iron Dome i drugu vrhunsku tehnologiju, koja Izrael je odbio da podeli.”

Dobro, a tko ste vi da bi vam se unedogled trebalo slati desetke milijardi dolara/eura na godišnjoj bazi u vojnoj i financijskoj pomoći?

Topovsko meso kontra Rusa za koje se ispostavilo da je uzaludno ginulo i zbog čega vaši sponzori i donatori dižu ruke od vas, a ovaj Židov na čelu i dalje misli da su njemu svi u svijetu dužni davati novce i naoružanje za njegovu propalu državu, što on i dalje očekuje/traži/zahtijeva/inzistira.

Uskoro će u žargonu zaživjeti izraz ‘dužan kao Ukrajina’, a ne ‘dužan kao Grčka’.

Darko
5 mjeseci prije

Ubijte gada smjesta..

eks
5 mjeseci prije

Na kraju ce židovi dokrajciti ruse dobro zapamtite jer rusi su jedina prijetnja i zid cionistiskoamerckim planovima.

Max
5 mjeseci prije

Bilo bi prvi put.

Max
5 mjeseci prije

Nisu ga htjeli.

tihobl
5 mjeseci prije

Tacno Max – nece da ga prime. prvi put kad je najavio dolazak javno su ga odbili. Drugi put kad je najavio dolazak sam je povukao najavu zbog curenja u medije. Zatim je povukao najavu puta u Izralel zbog prevelikih obaveza kod kuce.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI