Potrebna promjena režima u Izraelu i Palestini

Hillary Clinton
40 komentara

I Izraelcima i Palestincima trebat će novo rukovodstvo ako žele sklopiti mir jedni s drugima, rekla je u četvrtak Hillary Clinton.

Bivša američka prva dama, senator, državni sekretar i predsjednički kandidat za 2016. govorila je putem video veze na Bloombergovom forumu nove ekonomije u Singapuru.

“Hamas nije partner za bilo kakvu vrstu mira ili rješenja dvije države”, rekla je Clinton glavnom uredniku Bloomberga Johnu Micklethwaitu. Dodala je da bi mir mogli postići Palestinske vlasti na Zapadnoj obali i onaj ko bude na čelu Gaze nakon rata s Izraelom.

Na pitanje o Netanyahuovom potencijalu da pregovara o rješenju o dvije države, Clinton je odgovorila: “Mislim da nema dokaza za to. Mislim da će izraelski narod morati odlučiti o njegovom vodstvu.”

Clinton je također komentirala vjerovatnoću prekida vatre u Gazi, rekavši da bi to “zamrznulo situaciju u korist Hamasa” i da je malo vjerovatno da će Izrael prihvatiti. Netanyahu bi možda bio spreman prihvatiti “humanitarne pauze” kako bi pomoć stigla do civila u Gazi, a Hamas mogao osloboditi taoce uhvaćene u napadima 7. oktobra, dodala je.

Prema Clintonu, za predsjednika Joea Bidena će biti “izazov” da natjera Kongres da odobri paket finansiranja i za Izrael i za Ukrajinu, ali moguće uz “teške pregovore”. Senat sa demokratskom većinom blokirao je nacrt zakona u Predstavničkom domu sa republikanskom većinom koji je finansirao samo Izrael, insistirajući na prijedlogu Bijele kuće koji je objedinio ta dva – zajedno sa finansiranjem Tajvana i imigracije – u iznosu od 106 milijardi dolara.

Govorila je oko 25 minuta pred publikom koju je Straits Times opisao kao “globalne korporativne i vladine lidere”, okupljenoj u hotelu Capella Singapur na godišnjem događaju.

Clintonin suprug Bill bio je predsjednik od 1993. do 2001. Ona je odslužila dva mandata u američkom Senatu i kandidirala se za predsjednicu 2008. godine, izgubivši na izborima od Baracka Obame. Kao utješnu nagradu, Clintonova je bila zadužena za State Department do 2013. godine, kada se povukla da bi vodila porodičnu fondaciju – i pripremila drugu kandidaturu za predsjednika. Smatrana je favoritom za pobjedu 2016. godine, a krivila je WikiLeaks, FBI, Rusiju i “lažne vijesti” za poraz od republikanskog izazivača Donalda Trumpa.

hillary clintonIZRAELPalestinapromjena režima
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
5 mjeseci prije

Затвор чека Американца који је поводом Хилари Клинтон написао твит „Не знам да ли је наша земља слободна“ Американац Даглас Меки осуђен је због мема на Твитеру из 2016-те којим је позвао да се гласа за председничког кандидата Хилари Клинтон, али то пропратио мемом: „Не знам да ли је наша земља слободна“ Годинама касније, након председничке инаугурације Џоа Бајдена, агенти ФБИ су због мема упали у његову кућу. Суд га је потом прогласио кривим за „заверу ради мешања у изборе“ одржане 2016-те, иако тужилаштво није успело да пронађе ниједну особу која је његов твит узела као водич за акцију у време избора. Познати и утицајни амерички независни новинар Такер Карлсон сматра да прогон Дагласа Мекија разоткрива „мрачну природу Хилари Клинтон и пад америчких слобода“. У разговору са Мекијем, прво му је поставио питање: „Како је то што се догодило променило ваше гледање на Сједињене Државе?“ МЕКИ: Па, не знам да… Čitaj više »

ime
5 mjeseci prije

evo inje, poznata mirotvorka.

manje miro više tvorka.

Zjola
5 mjeseci prije

Hillary Clinton- utjelovljenje demonske “božice” kali. Ili sumeranski inana, akadski ištar a hebrejski aštarta.

Dokurčilomi
5 mjeseci prije

A ne bi bacila koju atomsku u ovom slučaju? Krvožedna kučka.

Biti-ili-ne-biti
5 mjeseci prije

Ova opaka teta je nekoliko puta koristila robote za neke nastupe u javnosti.
Snimili su je InfraCrvenom Flir kamerom i jasno se vidjelo da Hillary nema svjetle nego tamne tonove koji su karakteristični za metal.
Prije nekoliko mjeseci sam kod prijatelja elektroničara usmjerio Flir kameru na sebe da vidim što će pokazati – izgleda sam ipak od krvi i mesa, a ne od metala, što se ne može reći za Hillary Clinton.

Max
5 mjeseci prije

Moćna lezba opet napada.

Alex
5 mjeseci prije

Da su političari,posebice USA provenijencije htjeli ,ili bar imali ozbiljnu namjeru,stanje u Palestini bi se riješilo već prije pol stoljeća,ako je i ranije.

vašemmi
5 mjeseci prije

Ova kravetin., oprostite poštovane krave, “gospođa”, bi več odaavno trebala trunuti u zatvoru. I tu se nema šta dodati.

Karen
5 mjeseci prije

I u Ukrajini i u Americi

Marko
5 mjeseci prije

Kaže Scott Ritter da Izraelci mogu uništiti Hamas bez problema odmah prestati bombardirati Gazu a i Zapadnu obalu dozvoliti svu humanitarnu pomoć svijeta u Gazu, i pozvati predstavnike Hamasa na pregovore bez posrednika u Tel Aviv uz svu garanciju i predložiti im dvije države Izrael i Palestina.
Ako Hamas ne pristane na tu ponudu izgubit će sve simpatije svijeta koji su do sada bili za njih, a ako pristanu nemaju više razloga postojati, kako su došli na vlast tako bi nakon nekog vremena izgubili vlast.

MrKamenjarac
5 mjeseci prije

….ZAR OVAJ PREDATOR NIJE CRKO U ZADNJEM JURESIK PARKU

goran
5 mjeseci prije

tebe i tvog muža treba optužit i uhititi za pedofiliju sotonisti odvratni.
platit če te svoje grijehe prije ili poslije,neće vas ni sotona spasit jer če i on dobit po pički jednom zauvijek.

goran
5 mjeseci prije

tebe i tvog muža treba optužit i uhititi za pedofiliju sotonisti odvratni.

platit če te svoje grijehe prije ili poslije,neće vas ni sotona spasit jer če i on dobit po pički jednom zauvijek

gargamel.
5 mjeseci prije

Opet jedna otrcana fraza, svaka država nastala na genocidu autohtonog stanovništva, nema na dugu prugu nikakvu šansu. Živi bili pa videli.

Darko
5 mjeseci prije

Kad će ova vještica krepati i osloboditi Bila da još malo uživa?

Nekoime
5 mjeseci prije

Potrebna je denacifikacija Amerike.

Bruno
5 mjeseci prije

Baba , bili ti mjenjala. IQ ti je 0, kako to misliš izvesti????

Saljivdjija
5 mjeseci prije

Babac je promijenila 3 srca – 4 puta pluca – sest sedam puta bubrege a nikako da promijeni glavu..I da posten narod odmori od shvih jenki frankestajna sto zive po 150 godina. Sve rezervne dijelove mijanju ko carape a nikako mozak.Jel moguce da im sve otkaziva sem pameti za pohlepom i vladavinom.

Miro
5 mjeseci prije

I u Americi je potrebna promena vlasti

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Ne žele sklopiti mir ” međ sobom ” – Hillary ! No one told you that – yet 🤔 ?!

FATIH
5 mjeseci prije

KUČKO!!!

Dražen
5 mjeseci prije

Naravno a vi ćete pomoći u formiranju novih vlada svojih dugogodišnjim iskustvo… moš’ mislit!

ljena bitanga
5 mjeseci prije

Killary je uvijek davala ubitačne izjave…!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI