Pregovori o Siriji su odgođeni – Vladine snage lome linije obrane terorista (VIDEO-FOTO)

Sirijski borci
10 komentara

Nakon velikih uspjeha proteklih dana, sirijska vojska, paravojne i plemenske milicije koje sudjeluju u ofenzivi u području jugozapadne  Raqqe su danas teroriste “kalifata” potisnuli u južnom dijelu pokrajine Raqqa i naftom bogatim poljima.

Na čelu s elitnim snagama “Tigrova”, sirijske snage su jutros je oslobodile šest naftnih polja koje je nadzirala takozvana “Islamska država”, što će biti veliki financijski gubitak za ovu terorističku skupinu.

Da bi stvari za “kalifat” bile gore, “Tigar” generala Suheila Al-Hasana napreduju dalje jugoistočno od Raqqe u smjeru središta zemlje i Deir Ez-Zora, a uskoro će se ući u područje bogato naftom između pokrajina Raqqa i Homs.

U borbama na strani vladinih snaga su i plemensko borci tih područja, što je dobar znak, obzirom da se većina sunitskih plemena ranije držala po strani ili su dijelom dragovoljno, dijelom silom priključili teroristima “kalifata”.

Sirijski Ministarstvo obrane je potvrdilo oslobađanje nekoliko naftnih polja i gradova južnom dijelu pokrajine Raqqa i na jugozapadu Deir Ez-Zora.

U skladu sa službenim priopćenjem su oslobođena naftna polja Al-Wahab, Al-Fahd, Dabisan, Al-Qusayr, Abu Al-Qatat i Abu Qatash.

Sirijska vojska i saveznici osvojili i sela  Mushafat Anbah, Qalat Rağab, Khirbat Muhannad, Souh Ebu Khamis, Mansourah Shweihan, Halimah i Samihan.

FOTO – Najnovija karta nakon današnjih napredovanja u području južne Raqqe

Raqqa
Raqqa

Damask

Druga dobra vijest je da su borci vladinih snaga danas ponovno napredovali u istočnim predgrađima Damaska i zauzeli nekoliko mjesta unutar trokuta Ain Tarme, nakon što su popucale prve linije obrane terorista skupine Faylaq Al-Rahman, koje su do prije tjedan dana praktično činile neprobojnima.

Nakon žestokih bobi protiv terorista skupine Faylaq Al-Rahman, 105. brigada Republikanske garde sirijske vojske je uspjela zauzeti Mesnu tržnicu Ain Tarme i nekoliko zgrada oko nje. Ovaj napad je bio praćen teškim zračnim udarima po položajima militanata

U međuvremenu, sjeverozapadno od Ain Tarme, u Jobaru, provladine palestinske milicije i Nacionalne obrambene snage (NDF) su napale teroriste u četvrti Taibah, što je rezultiralo u teškim sukobim od petka.

U napredovanju u ovom uskom području trokuta Ain Tarme su snage 105. brigada Republikanske garde jutros pokrenule posebnu operaciju s ciljem otkrivanja i zauzimanja velikog podzemnog tunela za opskrbu, kojim se Faylaq Al-Rahman koristio u ovom velikom predgrađu Damaska.

Prema vojnom izvoru u Damaska, vladine snage su zauzele tunel dužine 200 metara kroz kojeg su teroristi Faylaq Al-Rahmana slali pojačanja u blizinu vladinih linija.

Nakon zauzimanja ovog tunela su vladine snage uspjele preuzeti ostatak zgrada zgrade pod kontrolom terorista u području Mesne tržnice Ain Tarme. Borbe se još uvijek vode, a koliko su ozbiljne se može vidjeti s fotografija i jučerašnje  snimke ruskog ratnog reportera s prvih linija bojišta istočno od Damaska.

FOTO –Područje Ain Tarme istočno od Damaska

Istočno od Damaska
Istočno od Damaska
Ain Tarma
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lin
6 godine prije

Koji je razlog odustajanja Pustinjskih Sokolova iz ofenzive istočne Hame tj. istočno od Salamiyhe ?
Pročito sam par nagađanja ali jeli netko zna točan razlog ?

komšija
6 godine prije

U vezi snimka ruskog ratnog reportera sa bojišta istočno od Damaska, na liveleak-u postoji i necenzurisan snimak gde se pored žestine borbi vide i gubici SAA sa više poginulih i ranjenih. Ne treba zaboraviti da sve te napretke na mapi SAA skupo plaća.

Borac2
6 godine prije

Evo material za citanje:
https://trud.bg/350-diplomatic-flights-carry-weapons-for-terrorists/

SilkWay Airlines….

omer
6 godine prije

amirikaje.taj.ratni.scenarijo.napisala.amerikanci.na.bliskom.i.srednjem.istoku.onisu.planeri.zla.amerikanamece.svojaneka.prava.da.svak.slusat.amerikanci.zele.dauspostave.licni.poredak.u.svjetu.tagrupica.politicara.od.dvije.stranke.uz.pomoc.vatikana.i.masona.da.uspostave.svoja.pravila.ponasanja.aliotog.nema.nista.kinajoje.zavratom.kojaje.jaca.u.ekonomiji.kinezisu.jaci.sa.zlatnim.zalihama.mogu.americku.ekonomiju.i.dolar.unistit.amirikase.sad.naslaunezgodnoj.krizi.uvezi.sirije.tujojesad.s.koreja.za.vratom.usiriji.njeni.placenici.gube.rat.nasvim.linijama.nisudobri.odnosi.izmedu.rusije.i.amerike.svejeto.povezano

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI