Prema Bloombergu, Binance se suočava s istragom oko potencijalnih sankcija nametnutih Rusiji

Kriptovalute
5 komentara

Američki dužnosnici navodno istražuju najvećeg svjetskog operatera mjenjačnice kriptovaluta

Odjel za nacionalnu sigurnost Ministarstva pravosuđa SAD-a ispituje jesu li Binance ili bilo koji od njegovih dužnosnika možda prekršili sankcije SAD-a i EU-a protiv Rusije, izvijestio je Bloomberg u petak pozivajući se na “ljude upoznate s tim pitanjem”. Prema petero ljudi koji su željeli ostati neimenovani, SAD sumnja da su ruski državljani možda prebacivali novac preko najveće svjetske kripto mjenjačnice. DOJ je odbio komentirati. Binance je u izjavi za Bloomberg rekao da se u potpunosti pridržava svih američkih i međunarodnih sankcija. Njegovi protokoli “upoznaj svog klijenta” jednaki su protokolima tradicionalnih banaka, dok je struktura korporativnog upravljanja “potpuno preuređena” 2021. i opremljena “odjelom iskusnih rukovoditelja svjetske klase”, navodi se u priopćenju.

“Naša politika određuje pristup nulte tolerancije prema dvostrukim registracijama, anonimnim identitetima i opskurnim izvorima novca”, službeno je izjavio Binance.

Prošlog je mjeseca jedna kuća za kripto vijesti izvijestila da je Binance ukinuo ograničenja za ruske korisnike, uvedena u ožujku 2022. zbog sukoba u Ukrajini. Tvrtka se, međutim, nije složila, rekavši da sva ograničenja povezana sa sankcijama ostaju na snazi. Prethodno neprijavljena istraga DOJ-a dolazi u trenutku kada je Binance već pod lupom više agencija američke vlade. Porezna uprava (IRS) i savezni tužitelji ispituju usklađenost kompanije s američkim propisima protiv pranja novca, dok Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) provjerava je li Binance podržavao trgovanje neregistriranim vrijednosnicama.

U ožujku je američka Komisija za trgovinu robnim ročnicama (CFTC) tužila Binance saveznom sudu, tvrdeći da je tvrtka prekršila pravila protiv pranja novca, trgovanja izvedenicama i obrađenih transakcija kriminalaca i terorista. Slučaj je u tijeku pred okružnim sudom SAD-a u Illinoisu.

Izvršni direktor Changpeng Zhao, koji je suosnivač Binancea 2017., osporio je tužbu i rekao da “čini se da sadrži nepotpuno iznošenje činjenica”.

Nakon prošlogodišnjeg kolapsa FTX-a, Binance je postao najveća svjetska kripto burza. Tvrtka nema formalno sjedište, ali je uspostavila operativna središta u Francuskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

FTXKriptovaluteSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ogo
11 mjeseci prije

Fime u cijelom svijetu moraju imati autonomiju, a ne da im politika uvodi pravila pa oni financiraju drzavu a ne ona njih.

toncibalonci
11 mjeseci prije

POTENCIJALNO NAMETNUTE sankcije. Miso brate bas ga pretera.

goran
11 mjeseci prije

nije vam dosta sto ste pokrali sve drzave bivseg NESVRSTANOG BLOKA,izazvali ratove i razaranja vec ste i ruse pokrali, sve devizne rezerve, samo sto oni to ne prastaju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI