Prema iranskom predsjedniku, Trumpu i Pompeu se mora suditi

Iran prijeti Trumpu
30 komentara

Najviši američki dužnosnici koji stoje iza atentata na generala Soleimanija moraju se suočiti sa suđenjem ili će se muslimani sami osvetiti, kaže iranski čelnik.

Najviši američki dužnosnici koji stoje iza ubojstva iranskog generala Qassema Soleimanija moraju biti izvedeni na suđenje, rekao je predsjednik zemlje na dvogodišnju godišnjicu ubojstva, upozorivši da će se SAD u suprotnom suočiti s osvetom muslimana.

Predsjednik Ebrahim Raeisi odao je počast preminulom zapovjedniku iranskih elitnih snaga Quds, Qassemu Soleimaniju, tijekom ceremonije u Teheranskoj džamiji Grand Mussalah u ponedjeljak.

Raeisi je imenovao bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i bivšeg državnog tajnika Mikea Pompea kao glavne krivce za atentat, upozorivši da će neuspjeh njihovog suđenja za napad dovesti do osvete muslimana.

“Ako Trumpu i Pompeu ne bude suđeno na poštenom sudu za kazneno djelo ubojstva generala Soleimanija, muslimani će se osvetiti za našeg mučenika”, rekao je.

Atentat na generala bio je zločin i protiv Irana i Iraka, kojemu je američkim napadom narušen suverenitet, rekao je predsjednik.

“Ne samo da ste povrijedili suverenitet Iraka, već ste ubili i jednu naciju, a ne samo pojedinca”, rekao je Raeisi.

Soleimani je ubijen ispred zračne luke u Bagdadu u napadu bespilotnom letjelicom, kojeg je zapovjedio tadašnji američki predsjednik Donald Trump, još 3. siječnja 2019. U napadu su ubijeni i drugi dužnosnici, uključujući vođu iračkih narodnih mobilizacijskih snaga Abu Mahdijaal-Muhandisa. Iako je Trump tvrdio da je atentat naručen kako bi se spriječili vjerojatno neposredni napadi na američko osoblje diljem regije, koje je navodno planirao Soleimani, nikada se nisu pojavili nikakvi dokazi koji bi poduprli takvu procjenu.

Atentat je izazvao pomutnju u Iraku, a parlament zemlje usvojio je neobvezujuću rezoluciju kojom se zahtijeva povlačenje inozemnih postrojbi iz zemlje ubrzo nakon ubojstva. Sam Iran odgovorio je napadima projektila, koji su pogodili dvije baze koje su okupirale SAD u Iraku. Iako u napadima nije poginuo nijedan američki vojnik, oko 110 ih je zadobilo traumatske ozljede mozga, jer su bili preblizu eksplozijama.

Ubojstvo Soleimanija također je pokrenulo rat niskog intenziteta u Iraku, s američkim vojnim sredstvima i snagama, kao i snažno utvrđenim veleposlanstvom u Bagdadu, koji su od tada neprestano bili napadnuti.

general Suleimani
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Xam
2 godine prije

Sudit će im sitno narezani đeneral.

Drmoser
2 godine prije

Je, je, je… To su poruke, koje svi na svijetu trebaju znati (da će se Iran, – osvetiti)…
Da bi sve dobilo željeni medijski oblik.
Tko vjeruje ovim igrokazima, zaista je teški idiot.

Raskoljnikov
2 godine prije

Prvo, tko će im suditi? Njihovi kolege možda? Stvarno moraš biti glup da to očekuješ. Drugo, zašto Iran sebe dovodi u situaciju otvorene konfrotacije sa SAD-om i Izraelom, umjesto da radi na tome da svoje neprijatelje sabotira javnim širenjem istine protiv njih. Ista priča je s Rusijom i Kinom. Osim ako sve to rade zato što su dio iste ekipe sa svojim navodnim neprijateljima, i cijelo to neprijateljstvo i sukobljavanje je veliki igrokaz po modelu teza i antiteza za sintezu novog svjetskog poretka.

ףךפםן
2 godine prije

Mujazin se najeo captogana pa ima hale.
Sutra ce im suditi, po nalogu Teherana.
Koje iranske budale, mogu samo dobiti hellfire u mali mozak.

iiiistina
2 godine prije

ima svega po netu….ali rasteee u A L………. i prilog sa bitchute.-nađite videa ima i Dr.Zelenko svoje adute…..dr Zelenko govori i o nanotehnologija u tzv. “vakcinama” kao i biometrijskom digitalnom matrixu koji nam je svetska finansijska elita spremila…………………….eeeeeeeeeeee istinooooo……… Rikardo Delgado iz “La Quinta Columne” je u ovom kratkom videu izneo dokaze da korona virus imenovan kao Covid-19 Sars Cov-2 nikada nije ni postojao, već da je on rezultat kampanje vakcinacije protiv gripa još 2019. godine pre izbijanja plandemije. Tada su našim starijim sugrađanima namerno preko te “vakcine” navodno protiv gripe ubrizgavali grafen oksid kako bi se pod dejstvom EMG zračenja 4g, 4g+ i 5g mreže razboleli i kako bi masovno počeli da umiru, sve sa ciljem da se stvori uvod i narativ priče o novom “smrtonosnom korona virusu” za koga jel moramo svi da se “vakcinišemo” kako bi se spasili. Ovde ćete videti i zašto se za “vakcinisane” lepe… Čitaj više »

Scorpiorex
2 godine prije

Suplja prica,iran je davno prno u sisu

Teheranac
2 godine prije

napad je bio 3.januara 2020. a ne 2019.godine.

nessy
2 godine prije

Ma, lako za Sulejmanija, mene srce boli zbog ove americke nejaci, koja je dozivjela traume jer je raketa eksplodirala u blizini. Krivi su Iranci, jer ovi momci, (osim sto su dobrovoljno, za dolare, naravno, dosli ubijati po tudjoj zemlji), nisu nista krivi. A krivi su i ameri, sto su takve njezne dusice obukli u uniforme, i doveli ih u zonu moguceg sukoba. Eto gdje vode moderni ratovi, cak se dogodi da uz svu tehnologiju, neko USA nevinasce dozivi traumu. Doduse, sjetili su se tek nakon tjedan dana, ali takav je vojnicki mozak, treba mu vremena da ustanovi da mu je osteceno nesto, sto inace ni nema.

Ledeno Dopa
2 godine prije

igrokaz

davor
2 godine prije

nažalost na Logično još ima čitatelja koji misle da je Trump bio borac protiv Deep Statea.

Tom
2 godine prije

Izrael je zemlja za koju je potrebna samo jedna bomba

Svetlost Balkana
2 godine prije

Još ćete vi plakati za Trampom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI