Prema Kremlju, Bidenovi uvjeti za razgovore o miru su neprihvatljivi

Biden rat u Ukrajini
13 komentara

Rusija neće povući vojsku iz Ukrajine prije početka pregovora, rekao je Dmitrij Peskov

Rusija preferira diplomatski put ka rješenju krize u Ukrajini, ali neće pristati na američke preduvjete za pregovore, rekao je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Zahtjev američkog predsjednika Joea Bidena da će “razgovori biti mogući tek nakon što ruski predsjednik Vladimir Putin napusti Ukrajinu”, nešto je što Moskva neće prihvatiti, rekao je dužnosnik.

“Specijalna vojna operacija se nastavlja. Ipak, predsjednik Putin je bio, jest i bit će otvoren za kontakte za razgovore. Svakako, preferirani put za osiguranje naših interesa je miroljubiva diplomacija”, objasnio je Peskov. Odgovarao je na pitanje o izjavi koju je Biden dao u četvrtak tijekom zajedničke konferencije za novinare s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom koji je boravio u posjetu.

“Spreman sam razgovarati s gospodinom Putinom ako doista postoji interes da on odluči da traži način za okončanje rata. On to još nije učinio”, rekao je američki čelnik. Biden je tvrdio da je jedini “način da se ovaj rat završi je racionalan način: Putinovo povlačenje iz Ukrajine”.

Peskov je ocijenio da u ovom trenutku postoji malo prostora za pregovore Washingtona i Moskve o Ukrajini.

“SAD još uvijek ne priznaje novi bivši ukrajinski teritorij, koji je u sada sastavu Ruske Federacije, a to svakako otežava traženje mogućih temelja za raspravu”, rekao je. Usred tekućeg sukoba, četiri bivše ukrajinske regije pridružile su se Rusiji nakon referenduma. Kijev je odbacio glasove kao “prevaru” i obećao da će se nastaviti boriti protiv Rusije dok njezine postrojbe ne budu potisnute na položaje prije 2014. godine. Biden je obećao da će naoružati i financirati ukrajinsku vojsku “koliko god bude potrebno”.

PeskovrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
1 godina prije

Za tri godine: Američki Predsjednik od Putina očekuje, da se kao znak dobre volje, povuče iz zapadne Francuske.

Faust
1 godina prije

Mir nikome nije u interesu.Ovaj rat je dimna zavjesa za provođenje globalnih agendi,Kabalin teatar.

Max
1 godina prije

Navodno Rusi evakuiraju i drugu obalu Dnijepra. To možda ima veze s ovim.

hiber
1 godina prije

Paradoks je da je ruskim ustavom zabranjen referendum o ovim pitanjima. Iako je sam referendum bio smijurija, npr. te iste oblasti sada vise ne bi smijele imati isti referendum. Medutim, kako je rusko povlačenje i poraz neminovno, presedan povlači mogućnost da se referendumi počmu održavati diljem Ruske federacije. Što bi se reklo: “ne čini susjedu, ono sto sam ne bi želio”. Tako je Putin sada, zapravo, iskopao grob Ruskoj federaciji.

tihobl
1 godina prije

Sta kaze Zelenski: prvo moramo da istjeramo sve ruse iz Ukrajine, a onda idemo na demilitarizaciju Rusije tako da vise nikad ne moze da nas napadne i ugrozi evropsku bezbjednost.

Izjave su jedno, a stvarnost drugo. Danima SBU pretresa crkve i zenske manastire. Hapse popove kako bi imali sta za razmjenu.

tihobl
1 godina prije

Украјински војници су саопштили да је у град Марганец у Дњепропетровској области стигао комбиновани одред који чине припадници обавештајних служби и специјалних снага Пољске како би откривали становнике града који помажу Русији, саопштио је Спутњику извор из руских безбедносних структура.
 Према изворима из украјинске војске, та јединица није потчињена украјинској војној команди, већ је прешла под оперативну контролу команде НАТО-а.

mali jere
1 godina prije

,,Rusija neće povući vojsku iz Ukrajine prije početka pregovora, rekao je Dmitrij Peskov,,
Rusija nikad vise nece povuci vojsku iz ukrajine.

goran
1 godina prije

biden jedino može pasti na koljena i otvorit usta,ostalo je na putinu.
ne da se neće povuči nego če oslobodit kijev od nacističkog okupatora koji je posvadjao bratski narod jer mu je biden tako naložio,zelenski odgovarat češ,ako ne na zemaljskom sudu,onda kod oca nebeskog

Tri p
1 godina prije

Kolko ja pratim, rusi nisu u ukrajini, vec na svojim granicama…Bidenu je tesko pratit i titlove, a kamoli geografiju.

Perun
1 godina prije

biden u ukrajinu baiden iz ukrajine …kakav sin takav i otac….P.S…ne zna se koji je gori ….ko kuga i kolera …jadan je taj demokratizam u USA …trulo i i neupotrebljivo americko politicko vjerovanje u ,,vlastitu moc” …demokratisti su od USA napravili nacisticku politicku nakazu ,kojoj se svi rugaju a dugoroga americka politicka goveda ,seru li seru po tudjim livadama … SFSN..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI