Prema Kremlju, nema kontakta s Trumpom

Donald Trump i Vladimir Putin
19 komentara

Bivši američki predsjednik ranije je obećao riješiti ukrajinsku krizu u roku od 24 sata, u slučaju ponovnog izbora

Rusija nije vodila nikakve razgovore s bivšim američkim predsjednikom, a sada predvodnikom GOP-a Donaldom Trumpom o rješavanju ukrajinskog sukoba, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov. Posljednjih mjeseci Trump je u nekoliko navrata obećao okončanje sukoba između susjednih država, koji će uskoro ući u treću godinu, u roku od samo 24 sata, ako se vrati u Ovalni ured. Također je ustvrdio da će moći brzo okončati krizu ako sjedne s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i njegovim ruskim kolegom Vladimirom Putinom i iskoristi ono što je nazvao njihovim slabostima i snagama. Bivši predsjednik također nije isključio mogućnost da će Ukrajina možda morati ustupiti dio teritorija Rusiji, kako bi se postigao mirovni sporazum.

Nakon što je dobio pitanje u vezi toga što Kremlj misli o Trumpovim predizbornim obećanjima o okončanju sukoba, Peskov je rekao kako Moskva “nema pojma kako bi se to moglo postići”. “Nije bilo nikakvih kontakata po ovom pitanju”. U međuvremenu, Zelenski se također osvrnuo na Trumpove prošlotjedne komentare, priznavši da je njegovo obećanje zvučalo “pomalo zastrašujuće”. Napomenuo je da bivši američki čelnik nije iznio nikakve pojedinosti o svojoj inicijativi, a također je izrazio zabrinutost da bi ona potencijalno mogla ignorirati ukrajinske interese.

Komentari Peskova i Zelenskog dolaze nakon što je guverner Floride Ron DeSantis u nedjelju postao novi republikanski predsjednički kandidat koji je odustao od utrke za Bijelu kuću. DeSantis, koji se smatrao glavnim suparnikom 45. američkog predsjednika na predizborima GOP-a, sada je javno podržao Trumpa. Jedini kandidat GOP-a uz Trumpa koji je još uvijek u utrci ostaje Nikki Haley, koja je u njegovoj administraciji bila američka veleposlanica pri UN-u, iako u anketama zaostaje za svojim bivšim šefom. U međuvremenu, prema agregatoru anketa Decision Desk HQ/The Hill, koji uzima u obzir brojna istraživanja, Trump vodi pred sadašnjim predsjednikom Joeom Bidenom za 1% u potencijalnom ponovnom izboru 2024. (44% nasuprot 43%). U isto vrijeme, anketa New York Timesa/Siene u studenome pokazala je da Biden zaostaje za prvim kandidatom GOP-a u pet od šest promjenjivih država.

KremljrusijaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

A i zašto bi 🤔

IL Partigiano
3 mjeseci prije

Amerikanci i Ukrajinci trazu od Rusije bezuvjetnu kapitulaciju i dali su tom zahtjevu lijepo ime americko-ukrajinski mirovni pregovori.

onaj najglu...Dalton
3 mjeseci prije

Jednom svake 4 godine Rusija već tradicionalno prestaje sa svime i bira predsjednika Sjedinjenih Država…

P.S.
Rusi su greška prirode…  Untermensch.
Imaju samo dva WC-a, muški i ženski…
I tamo žene rađaju, a muškarci ne žele.
Neće pa da ih je*eš…

tihobl
3 mjeseci prije

Лавров: Трамп не би променио политику Вашингтона према Русији

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

“Bivši predsjednik također nije isključio mogućnost da će Ukrajina možda morati ustupiti dio teritorija Rusiji, kako bi se postigao mirovni sporazum.”

Izbori za predsjednika SAD tek za 10 mjeseci, taj dio teritorija za ustupanje do tada bit će sve veći.

tihobl
3 mjeseci prije

Руска војна индустрија завршава развој нове ракете за систем 96К6 „Панцир“ – убудуће ће једно оруђе у свом борбеном комплету моћи да има чак 60 ракета?

Москва: у Русији се завршава испитивање ракета малих габарита које су специјализоване за борбу против беспилотних летелица. Оне ускоро треба да се појаве у наоружању система ПВО који се налазе у зони Специјане војне операције.

Мини-ракете ће се користити у склопу модернизованих ракетно-топовских система катког домета „Панцир“. По свом облику нове ракете подсећају на стандардну ракету 57Э6Е коју користе ових системи али су значајно мање по својим укупним димензијама (калибар и дужина). Ради се о двостепеним ракетама које имају „бустер“ мод који се после извесног времена одваја и стандарни маршевски мотор који води ракету до циља

Захваљујући ових теничким решењима модернизовани „Панцир-СМ“ ће нпр. у свом борбеном комплету моћи да има говото 60 пројектила – 12 стандардних и 48 антидрон ракета.

Гавран
3 mjeseci prije

“Prema rečima predstavnika Stejt departmenta, Rusija neće dobiti nazad Aljasku koju je prodala Americi u 19. veku. To je to onda. A mi smo očekivali da je pitanje dana kada će ponovo postati naša. Sada je rat neizbežan”, napisao je Medvedev na Iksu uz smajlije.

iiiistina
3 mjeseci prije

Vidljivo je da ima prisutnih odličnih-budnih komentatora pa ću probati na svoj način ostaviti ovaj koment i teško je biti kratak……..jer na ovoj fotki gledamo naizgled dva različita življenja postojanja, kao dva različita svijeta ali i različite genetike s pruženim rukama dva vodeća igrača trenutno s nevidljivim slovima Xi – recimo da su to predstavnici jakih sila. Mnogi se pitaju čiji su to igrači-doznati ćete da ne pametujem u ovoj kaljuži manipulacija i recimo od jučer u sjeni razotkrivanja Chabad ludila za koje ima potvrda iz daleke nam povijesti zasijavanja života na ovoj planeti Zemlji. a d r e n o k r o m………označava jezu i užas saznavanja di je lijevi predstavnik krenuo objavljeno na leglo pedofila dok za desnog je prilična tišina osim kod nezavisnih izvjestilaca o čemu bi mogli koju i znalci za skrivene puteve interneta di idu razotkrivajuće razmjene dokaza i činjenica.Da ne budem preopširan jer… Čitaj više »

xyz
3 mjeseci prije

Ništa se neče promjeniti jer američke precednike postavlja na vlast “deep state”(duboka država odnosno sionistički vlasnici kapitala i banaka iz pozadine). Izbori su samo iluzijski show za naivne građane, da misle da žive u demokratiji i da oni o nečemu odlučuju.

Max
3 mjeseci prije

Trump je tom izjavom malo pretijerao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI