Prema Kremlju, prijetnja koju je Zelenski uputio Krimu pokazuje kako Ukrajina ne želi mir

Zelenski - Krim
15 komentara

Ukrajinski predsjednik je govorio o pokazivanju namjere zauzimanja ruskog poluotoka

Nedavni komentari ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o “vraćanju” ruske regije Krim pokazuju da Kijev nema želju tražiti mirno rješenje tekućeg sukoba, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Obraćajući se novinarima u petak, Peskov je ustvrdio da su zapadni mediji ušećerili riječi Zelenskog.

U četvrtak, govoreći za Financial Times, Zelenski je ustvrdio da “ako nam je netko spreman ponuditi način u vezi s de-okupacijom Krima nevojnim sredstvima, ja ću biti samo za”. Dodao je, međutim, da ako bilo kakav potencijalni mirovni sporazum s Rusijom ne uključuje “de-okupaciju” poluotoka, o tome ne bi vrijedilo ni razgovarati. Peskov je izjavu Zelenskog opisao kao “ništa više od rasprave o oduzimanju teritorija Ruske Federacije”. “Ne postoji drugi način da se to protumači, to ne dolazi u obzir”, izjavio je. Prema riječima glasnogovornika, takve izjave Kijeva još jednom pokazuju da je “ukrajinska strana nespremna, nevoljna i nesposobna biti spremna riješiti problem nevojnim sredstvima”.

Peskov je zatim zamjerio kako su neki mediji popratili izjave Zelenskog. Ne precizirajući, rekao je da su brojni mediji “apsolutno netočno prenijeli biti izjave”, prikazujući je “gotovo kao da je predsjednik Zelenski spreman riješiti ovo pitanje ne vojnim sredstvima, već putem mirovnih pregovora”.

“To je apsolutno krivo tumačenje”, izjavio je glasnogovornik Kremlja, napominjući da ukrajinski ustav propisuje da se poluotok Krim “mora silom vratiti Ukrajini. I de facto Ukrajina od toga nije odustala.” Krim je velikom većinom glasao za pridruživanje Rusiji 2014. nakon nasilnih nereda u Kijevu koji su svrgnuli demokratski izabranog predsjednika Viktora Janukoviča. Ove jeseni, dvije republike Donbasa, kao i regije Herson i Zaporožje, također su glasale da postanu dio Rusije.

Krajem rujna ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će Moskva braniti svoje nove teritorije “punom snagom i svim sredstvima koja su nam na raspolaganju”.

Komentari Peskova dolaze nakon što je prošlog tjedna Vladimir Gavrilov, zamjenik ukrajinskog ministra obrane, utvrdio da bi Kijev mogao zauzeti Krim već krajem ove godine, iako je tu mogućnost povezao s pojavom ‘crnog labuda’, što znači nevjerojatan i neočekivan događaj.

KrimrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
1 godina prije

…a i taj zeleni u 3pm, super im “leže” s tim, i ovakvim izjavama! Ovce i dalje bleje.. bee, bee, beeee! Nemojte zameriti, Mlata sun’o treću..sa’će ručak…pasulj od prekjuče, da

Tupko Glupko
1 godina prije

“Zelenski je ustvrdio da “ako nam je netko spreman ponuditi način u vezi s de-okupacijom Krima nevojnim sredstvima, ja ću biti samo za”. Dodao je, međutim, da ako bilo kakav potencijalni mirovni sporazum s Rusijom ne uključuje “de-okupaciju” poluotoka, o tome ne bi vrijedilo ni razgovarati.”

Eto, Rusi idu sutra u Kijev tražiti oprost i potpisati kapitulaciju 😃
Jbt, jednom komičar, uvijek komičar.
Ovim samo potvrđuje da nikada neće pristati na nikakve pregovore sa Rusima.

Sve dok dolazi naoružanje sa Zapada ili dok ga Ukri ne maknu s pozicije moći, taj stati sa ratom neće.

A Rusi su tek prošli mjesec krenuli ozbiljno u rat sa Ukrajinom.
Čekali osam mjeseci da se ovi urazume.
Dočekali još nisu.

Sada su potpuno probudili ruskog medu.
Kasno im je sad.

Rexu
1 godina prije

Jel je metnuo majicu na pranje?

Volta
1 godina prije

Daj me podsjeti, kako je to završilo. Da li impliciraš da će i ovaj sukob tako završiti.

Max
1 godina prije

Zelenski će voditi rat dok NATO ne kaže suprotno.

Jimbo
1 godina prije

“Prema kremlju” rjiec lazljivih psihopata i njihov predsednik sa glavom od krumpira

Lucija, prva
1 godina prije

“Pre Nove godine, ruska mornarica će dobiti stratešku nuklearnu podmornicu projekta 955A (Borej-A) Generalissimo Suvorov, i višenamensku nuklearnu podmornicu projekta 885M (Ash-M) Krasnojarsk. Ovo je izjavio vojni ekspert, Vasilij Dandikin.”

Uobičajeno, Bulave, nečujne, zaron oko 500 m.
U tom tekstu se, međutim, naglašava da će biti raspoređene na Pacifik.
A gdje su već flote USA, GB, Australije i Japana.

goran
1 godina prije

ma ukrajina samo laje

nessy
1 godina prije

Ovo gore je foto-montaza. Zelenski bez zelene majice, i jos obrijan? Ma dajte, molim vas.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI