Prema Newsweeku, Pentagon slučajno objavio datum ukrajinske protuofenzive

Ukrajinski vojnici
51 komentar

Navodno se očekuje da će Kijev pokrenuti napad na ruske snage na završetku ovog mjeseca

Početak ukrajinske protuofenzive na ruske postrojbe planiran je za 30. travnja, izvijestio je u nedjelju Newsweek, pozivajući se na dokument Pentagona koji je navodno procurio. Datoteka s datumom od 28. veljače opisuje isporuke opreme i raspored obuke za devet brigada koje se “mogu formirati za proljetnu protuofenzivu”, uz pomoć SAD-a i američkih saveznika. Očekuje se da će tri dodatne brigade biti okupljene “interno” u Ukrajini, prema dosjeu. Od devet brigada koje su obučavale i opremale zapadne zemlje, šest će biti spremno do 31. ožujka, dok će “posljednje” tri biti spremne do 30. travnja, tvrdi se u dokumentu.

Ukrajinski premijer Denis Shmigal rekao je za The Hill tijekom prošlotjednog posjeta SAD-u da ofenziva možda neće biti pokrenuta do ljeta. Obraćajući se novinarima u ponedjeljak, premijer je sugerirao da curenje podataka iz Pentagona neće promijeniti planove Kijeva, tvrdeći iduće: “Mi smo uvjereni da će se protuofenziva dogoditi u bliskoj budućnosti”.

Aleksej Reznikov, ukrajinski ministar obrane, prethodno je rekao da ofenzivne operacije ovise o opskrbi teškog naoružanja, koje treba stići iz inozemstva. Washington Post je 12. travnja izvijestio da je dugo očekivana isporuka odgođena zbog lošeg vremena, spore isporuke opreme i općenite nestašice streljiva.

Mnoštvo povjerljivih američkih dokumenata, uključujući izvještaje obavještajnih službi i dnevne novosti o sukobu u Ukrajini, privuklo je pozornost novinskih organizacija u travnju, nakon što su stavljeni na internet nešto ranije ove godine.

FBI je prošlog tjedna uhitio osumnjičenog za otkrivanje informacija, američkog avijatičara Jacka Teixeiru. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u petak da je Moskva proučila dokumente koji su procurili, iako je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov sugerirao da bi neki od dosjea mogli biti dio kampanje “obmane”.

Ofanzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miko
1 godina prije

Rusi su objavili kako će mobilizirat još 400000, samo nisu rekli kad, a kad se to i dogodi onda treba još 2 – 3 mjeseca obuke, tako da zapad ima vremena za pustit Ukrajince u napad.

alexosijek
1 godina prije

Da, sasvim slučajno i sve MSM medije preko bare kontrolira 6 velikih agencija…lp

Yup
1 godina prije

Ne vjeruj im. Zapadn igrokaz, deception.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Iz rubrike Vjerovali ili ne…

Na obuci, Ukrajinac od Leoparda 2A4 napravio kabriolet…
Nekako ga je, valjda na nizbrdici, uspio nasaditi na topovsku cijev i odvaliti kupolu.

P.S.
Baba, kad će Amerikanci tenkove Abrams isporučiti Ukrajini?
Kad tamo za njih bude dovoljno sigurno….

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Susjeda u parku šetala ćuku i slučajno na klupi našla tajne dokumente o ukrajinskoj protuofenzivi…
S prijevodom na ruski.
Dva kompleta…

P.S.
Da je susjedin ćuko juče bio ljepše obučen od nje.
Ormar joj pun odjeće…
A nema šta za obući.
Njena ofenziva na moj džep već krenula…

burt
1 godina prije

sve su to dezinformacije da nema oružja i municije, oružje se u tajnosti prebacuje prema planu, oklopna vozila, avioni, samohodna artiljerija, krstareće rakete, Ukrajina je aktivirala 12 brigada regularne vojske, 8 brigada nacionalne garde, dvije Bradley i Stryker brigade, dvije artiljerijske brigade, u isto vrijeme ruska vojska koristi zastarjela oružja BTR-50, BTR-60, BRDM-2, T-55, s takvim oružjima se neće moći suprotstaviti ukrajinskoj vojsci koja sada ima preko milijun vojnika

3.14stolero
1 godina prije

Procurilo…??? Slučajno?!? 😂😂😂😂

„U politici se ništa ne događa slučajno. Šta god da se desi, možete se kladiti da je tako planirano.”
Mason, Frenklin D. Ruzvelt

tihobl
1 godina prije

Nacisticki planovi su zanimljivi. Prvo trebaju ici napadi rojevima dronova, hiljade dronova treba unistiti rusku PVO i zasuti polozaje. Zatim ide masovan artiljerijski napad za koga nemaju granata i treba im jos 6 mjeseci da ih proizvedu. Zatim ide proboj leopardima i opkoljavanje ruskih trupa koje ce se predati. A 9. maja ide parada u Kijevu sa 30.000 zarobljenih rusa. Takav je plan.

Max
1 godina prije

Ili je to namještaljka ili je Pentagon postao jako nemaran

AUS
1 godina prije

Hitler je dao naredbu u sjecnju/januaru 1941 da se napravi plan za napadaj na Rusiju. Plan je bio spreman nakon mjesec dana. Datum napadaja se par puta mjenjao a onda je Nijemac svom zestinom udario 22-07-1941…Danas u Njemackoj zelu zavrsiti posao Hitlera do kraja. Nije Nijemac 41 udario na Rusiju radi Hitlera nego zato sto Rusija smeta ekspanziji Njemacke. EU je isto tek jedna zamaskirana forma ekspanzije Njemacke. To je geopoltika. Tako se uci na fakultetu.

Noname
1 godina prije

Izvori kanala Lovac bombarder TG izvijestili su da u Artemovsku (Bakhmut) rusko vojno osoblje još nije upotrijebilo univerzalne module za planiranje i korekciju (UMPC) s bombom FAB-1500 od 1,5 tona. Ali oni će uskoro biti u prvim redovima. Do sada se borbeni rad izvodi s UMPC i ODAB-500PM. “Ovo su dugo očekivane, spektakularne, volumensko detonirajuće (ujedno su i termobarične) bombe koje ne ostavljaju ranjenike i od kojih se ne možete sakriti u rovu ili zemunici. „Vakuum“, jezikom stručnjaka“, citirao je sagovornika kanal TG. Udar najjačim zračnim bombama na Oružane snage Ukrajine u Bakhmutu postao je zastrašujući signal Kijevu Ruska vojska je, čini se, odlučila djelomično pokazati mogućnosti svoje avijacije, ne čekajući najavljenu ofenzivu Oružanih snaga Ukrajine. Pokrenula je masovni bombardirajući ostatke ukrajinskih trupa u Bakhmutu (Artemovsk). Prema riječima vojnog stručnjaka, bivšeg časnika specijalnih postrojbi, obavještajca Anatolija Matvijčuka, ruska vojska je konačno počela aktivno koristiti oružje skriveno za “crni dan”, i time dala znak… Čitaj više »

Gjuro1977
1 godina prije

600000 km kvadratnih treba osloboditi,to nije mala stvar,ne pomaže serija protuofenzivu

Pa kako se nitko nije setio
1 godina prije

Datum je stroga tajna za koju zna jako malo ljudi. To nije 30.april, ali je ipak poznat svima.

Noname
1 godina prije

Švicarska banka Credit Suisse do 2020. godine servisirala je račune visokorangiranih njemačkih nacista. Ovo je navedeno u istrazi koju je objavio Odbor za proračun američkog Senata. “Credit Suisse je očito držao račune, od kojih velika većina prethodno nije bila otkrivena, najmanje 99 osoba koje su bile ili visokorangirani nacistički dužnosnici u Njemačkoj ili članovi skupina povezanih s nacistima u Argentini. 70 argentinskih računa s vjerojatnim vezama s argentinskim nacistima otvoreno je kod Credit Suisse od 1945. godine, a najmanje 14 od tih računa ostalo je otvoreno u 21. stoljeću, a neki čak i u 2020. godini. AlixPartners je identificirao 21 račun s popisa ozloglašenih visokopozicioniranih nacista koji je dao SWC, uključujući jedan koji je pripadao nacističkom zapovjedniku osuđenom u Nürnbergu i drugi koji je pripadao zapovjedniku SS-a koji je osuđen. Račun osuđenog zapovjednika bio je otvoren do 2002. godine, ali banka još nije dostavila podatke o imovini s ovog računa,… Čitaj više »

abc
1 godina prije

Zamislite, da igrate monopoli sa suparnikom, koji može sebi stvarati neograničene količine para, a ti nesmeš ni zucnuti, jer je u tebe uperio pištolj.
E, to vam je ta čuvena američka ekonomija na kavbojsko-pljačkaški način. Sa vojnom silom i utjerivanjem straha su dolar uvalili svetu kao rezervnu valutu ali vremena se menjaju. Svet se naoružao i neče više da podnosi nasilje američkog mangupa, kojeg očekuju jake batine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI