Prema riječima Seymoura Hersha, Ukrajini će trebati oko 117 godina kako bi povratila teritorij koji je zauzela Rusija

SAD i Ukrajina
91 komentar

150 milijardi dolara koje je SAD potrošio u Ukrajini je “vrlo loša investicija”, tvrdi novinar dobitnik Pulitzerove nagrade

Nesposobnost Kijeva u pogledu probijanja ruskih obrambenih crta trebala bi poslužiti kao “poziv na uzbunu” u Washingtonu, upozorio je u četvrtak novinarski veteran Seymour Hersh. Citirajući statistiku bojišta dobivenu od neimenovanog izvora, Hersh je ustvrdio da su ukrajinske snage uspjele zauzeti samo dvije četvorne milje zemlje koju su držali Rusi tijekom posljednjih deset dana borbi. U dva tjedna prije toga, nastavio je, ukrajinska vojska je zauzela samo 44 kvadratne milje teritorija, većinom otvorenog zemljišta koje se nalazi prije prve od više ruskih obrambenih linija.

Budući da Rusija drži 40.000 četvornih milja zemlje koja je prije bila dio Ukrajine, “informirani dužnosnik” rekao je Hershu da bi “vojsci ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog trebalo 117 godina” kako bi ponovno uspostavio vlast Kijeva nad tim teritorijem.

Došao je trenutak da američki predsjednik Joe Biden javno prizna da se “procijenjenih više od 150 milijardi dolara koje je njegova administracija uložila u naoružavanje Ukrajine do sada pokazalo kao vrlo loša investicija”, zaključio je veteran novinara, dodavši da “prijeteća katastrofa u Ukrajini trebala bi biti poziv na uzbunu” za američke zakonodavce koji su spremni dati Kijevu milijarde dolara “u nadi da će se čudo dogoditi”.

Ukrajina je pokrenula svoju dugo očekivanu protuofenzivu početkom lipnja, koristeći tenkove Leopard 2 njemačke proizvodnje, borbena vozila pješaštva Bradley isporučena iz SAD-a i drugu zapadnu opremu za napad na ruske položaje duž prve crte od Donjecka do Hersona. Ofenziva je skupo koštala Kijev, a rusko Vijeće sigurnosti procjenjuje ukrajinske gubitke na 13.000 vojnika od prošlog tjedna. Napadajući kroz minska polja i bez zračne potpore, prema Moskvi, ukrajinske snage nisu uspjele prevladati višeslojnu mrežu rovova, prepreka i oklopnih položaja, koje je Rusija izgradila od prošle godine. Američki, ukrajinski i NATO dužnosnici priznali su da se protuofenziva odvija sporije od očekivanog. S kontinuiranom potporom Zapada koja potencijalno ovisi o uspješnom odbijanju ruskih snaga, dužnosnici u Kijevu naizmjenično su optuživali Zapad zbog toga što nije osigurao odgovarajuće oružje, uz obećanje da je dosadašnja ofenziva bila “nagovještaj” veće operacije koja dolazi.

kontraofanzivarusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
91 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neon
10 mjeseci prije

Kad vam neko nesto prodaje prvo treba da se raspitate ko je taj neko ko vam nesto prodaje, u ovom slucaju maglu… Hers je Zidov medju kojima ima i postenih ljudi, sto nije slucaj s manipulatorom Hersom. Hers je zli, lazljivi Zidov, koji je zaduzen da gojime dovodi u zabludu. “150 milijardi dolara koje je SAD potrošio u Ukrajini je “vrlo loša investicija”, tvrdi Hers kojeg njegovi cionisticki burazeri bankari nagradjuju kojekakvim nagradama za njegovo prodavanje magle slijepim gojima. Za narod SAD tih, navodnih 150 milijardi dolara je zbilja losa investicaija, ali za bankare privatnih, cionistickih FED vrlo isplativa investicija jer su oni tih 150 milijardi gradjanima SAD posudili kao dug sa, i teoretski, neotplativom kamatom, drzeci tzv. SAD cvrsto u duznickom ropstvu. Dug gradjana SAD prema cionistickim bankarima, vlasnicima privatnih FED, navodno je premasio 32 000 milijardi $… Cio bankarima se svakako isplati financirati klanje gojima i oni financiraju… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Kojoj Ukraine 🤣 ?!

Slow Motion
10 mjeseci prije

117 godina? Hahaha..kakva glupa izjava..
Ili je recimo dovoljna mozda 1 minuta..da se stavi potpis na neki dokument..
Naravno nece se desit ni jedno ni drugo..

Entoni Fauci
10 mjeseci prije

Precizan covik

Toni
10 mjeseci prije

Sreća pa je hersh bio do sad u krivu sve šta je govorio

Red Dog
10 mjeseci prije

Neka.
Jer Sloboda i Demokratija nemaju cenu 🙂

tihobl
10 mjeseci prije

Vec sam pisao da svaki put kad se zapad pokoleba da rusi puste Zelenskom da napravi neki uspjeh. Eno pojavljuju se razlicite kalkulacije. Ruski analiticari pisu da se sprema glavni udar i da se isplati pustiti 15 km za 15.000 mrtvih ukopa, 20 km za 20.000, a neki cak govore i o 30 km za 30.000.

Eto sad znamo i cijenu koju Zelenski treba da plati za svaki kilometar. Proteklih dana otprilike toliko je placao za svoje napredovanje. Do mora ima 100 km, a toliko vojnika nema.

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Još ostaje za čuti neki uvjerljiv, racionalni argument, zašto je razumno vjerovati da se najoružanija nuklearna država na planeti može poraziti u ratu koji doživljava kao svoju egzistencijalnu prijetnju…

P.S.
Rat u Ukrajini je najveća kocka globalista i vojno-industrijskog kompleksa.
Mogućnosti ovog proxy rata kreću se od jedne do druge krajnosti…
Od velikog katastrofalnog rata u Europi do kolapsa američkog carstva.
I svega između….

Гавран
10 mjeseci prije

Herš je novinar koji je hrabrošću, integritetom i genijalnošću otkrio da nisu Rusi uništili Rusku kapitalnu infrastrukturu. Sada da će se baci na razotkrivanje ko je bacio nuklearne bombe na Japan.

kaznitelj
10 mjeseci prije

Stara budala ..

Ada Pajnić
10 mjeseci prije

Mislim da Hazari neće samo tako pustiti Rusiju na miru. Budući da postoji moćna država koja se drži života po biblijskim načelima i ne zagovara razne devijacije ponašanja , to je sotonistima jednostavno prevelik udarac u njihovoj agendi. Nikad se oni neće smiriti, žele da i Rusija padne pod utjecaj novonormalnog. Sve više glasova se čuje da bi Iz Evrope trebala doći vojna pomoć Ukrajini. Nadam se da im neće uspjeti, iako mediji i političari bulazne šta god im padne na pamet , a mi se već odavno ništa ne pitamo. Ja ne bi željela živjeti u tom svijetu njihovih tzv.sloboda gdje si slobodan samo ako ponavljaš njihove laži i propagandu

FATIH
10 mjeseci prije

ZNACI ” ZAPADNA DEMOKRATIJA”JE STO BI U BOSNI REKLI ” STROGA PUSIONA”……..SLAVA SVIM SLOBODNIM I NESVRSTANIM ZEMLJAMA .

Miko
10 mjeseci prije

Sad je li dobra, loša i je li to uopće investicija dalo bi se pričat.
Jedan visokopozicionirani američki general prošlog ljeta, kad je ta cifra bila 65 miljardi dolara, izjavio je kako je s Ukrajincima napravljen dobar deal da ratuju s Rusima.
Neznam koja bi država ili vojska ili bilo koji entitet za ikakve novce za Amerikance htio ratovat s Rusima.
Ako rat u Ukrajini američki general, Hersh odnosno oni koji vladaju Amerikom tretiraju kao investiciju, gadljivo je da se to u nadnaslovu prenosi kao općeprihvatljiva činjenica.
To sve govori o razlici ruskog i zapadnog mindseta koji Rusiju mjeri zapadnim mjerilima.

Stop budalama
10 mjeseci prije

Koliko će trebali da se minska polja očiste???
Koja god strana cistila
A ekipa I dalje navija za unistavanje…

Zvrk
10 mjeseci prije

podsvjesna poruka da je rat izgubljen i da su svake borbe besmislene
interesantno da američki MSM pa i neki dužnosnici znaju o tome pisati
europski to pretežno izbjegavaju nego su i dalje u svojim deluzijama

Max
10 mjeseci prije

Vrlo optimistična prognoza.

Rent
10 mjeseci prije

Danas javlja Nigel Farage da su mu u Engleskoj zatvorili bankovni racun

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Je, je… Ko ulaganje Kine u svekoliku proizvodnju i industriju.

Jomla
10 mjeseci prije

117 godina, a koliko ljudstva i te’nike? 😛 😛

hiber
10 mjeseci prije

Prvo je bilo da ce Kijev pasti za 3 dana, pa za mjesec, pa za godinu. Onda se prilikom napada na Bahmut govorilo da ce se preuzeti Donjeck za mjesec dana, pa za godinu dana, a sada je već obrnuto. Sada se računa koliko Ukraini treba za oslobođenje okupitanih teritorija. Nista bolje ne govori koliko je ruska vojska degradirana. Jedva je preživila plaćenički puč u kojoj je Moskva imala pasti za tri dana. Problem je bio što sa Moskvom kada je osvojiš. Ne možes je ni pokloniti, ni darovati.

Mamu im *bem americku-satanisticku
10 mjeseci prije

117 vekova bice potrebno, Nikad pa ni Tad.

goran
10 mjeseci prije

neće i neće da priznaju da su izgubili,lažu sebe lažu nas dok bratska rusija svaki dan sve više i više oslobadja ukrajinski teritorilj od nacista i fašista

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

.. glupi i kukavički “beach 🏖 boysi” su u jednom danu na Iwo Jimi izgubili 70 000 kukavičkih debila – glupih “beach 🏖 boysa”. To vam govori da idioti i priglupe kukavice nemaju mozga ni bilo što drugo osim brutalne sile, a rat se vodi i dobija na druge načine. Zato su imbecilni kukavički “beach 🏖 boysi” izgubili sve ratove koje su vodili… tako će biti i s ovim. Zato što znaju da su glupi i kukavički i da će izgubiti rat protiv Rusije, zato žele uvući cijelu Europu u njihovom nastojanju da unište Rusiju. To je njihova taktika. Nadam se da će narodi Europe odjebati te kukavičke životinje priglupe i retardirane “beach 🏖 boyse” i da više neće biti topovsko meso 🥩 za Engleze i njihovu koloniju Ameriku.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Pustite vi Hersha… Evo vam malo pravih:

“Mali i bezopasni ne interesujemo mi njih bezbedonosno vec resursno. Kad izgubis kontrolu nad resursima (bili to ljudi ili dobra) ti nemas drzavu, naciju, narod…ti si masa koja tezi uklapanju i utapanju.”

Odg ći futa:

Resursno smo manje više opuhani ali se ne bunimo.
>>BITNO JE DA SE NE BUNIMO i mirna Bosna. Juga je razbijena i nikada biše neće biti neki bitan k u svijetu.
Hićo je htio od slavena napraviti sluge što je i uspio i USPJEVAMO i nakon 75 godina nakon smrti ali realno, nije nam loše.
Ono što sam naučio živjeći ovdje je to da je
>> BOLJE PUSTITI STRANCU DA OPUŠE RESURSE nego domaćim.
>>Stranac te više cijeni i puno bolje plaća a to je na kraju dana najbitnije kada je ovo podneblje u pitanju.”

😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏

Doslovce vam se.ru po glavi.
I nitko to ne vidi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI