Prema Trumpu, Bliski istok potpuno je izvan kontrole

Donald Trump
12 komentara

Bivši američki predsjednik tvrdi da je jedini kandidat koji može obećati da će spriječiti Treći svjetski rat

Bivši američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je da je trenutna situacija na Bliskom istoku “izvan kontrole” i sugerirao je da bi, za razliku od Joea Bidena, mogao spriječiti prijeteću katastrofu u toj regiji i globalno. Trump, koji se natječe za novi mandat, upozorio je da bi se na Bliskom istoku mogla dogoditi “katastrofa”, ako se situacija “ne postupi snažno i precizno”. Ovo je objasnio u komentarima koji su objavljeni u nedjelju na njegovoj platformi društvenih medija Truth Social. U sličnim primjedbama izrečenim tijekom predizbornog skupa u Renu, Nevada, optužio je Bidenovu administraciju da je rasipala njegovu ostavštinu u obliku Abrahamovog sporazuma, s kojim je tvrdio da je “uspostavio mir” u regiji.

Pod Trumpom su SAD posredovale u nizu sporazuma o normalizaciji između Izraela i arapskih zemalja. Saudijska Arabija navodno je pregovarala o sličnom dogovoru kada se dogodio napad palestinske militantne skupine Hamas 7. listopada. Izraelski odgovor koji je uključivao vojnu akciju u Gazi izazvao je veliko nezadovoljstvo u muslimanskom svijetu, što je dovelo do toga da je takav sličan događaj nemoguć u doglednoj budućnosti. Bivši predsjednik vodi kampanju na tvrdnji da pod njegovim vodstvom ne bi izbio sukob na Bliskom istoku, kao ni neprijateljstva između Rusije i Ukrajine. Trump je više puta tvrdio da bi mogao zaustaviti potonju krizu u 24 sata. Budući da je Biden ostao na vlasti još četiri godine nakon izbora 2024., svijet se suočava s egzistencijalnom prijetnjom, rekao je Trump pristašama u Nevadi.

“Ja sam jedini kandidat koji vam može dati ovo obećanje: spriječit ću Treći svjetski rat”, rekao je. Trumpova nastojanja da ponovno osvoji predsjedničku dužnost potkopavaju deseci optužbi podignutih protiv njega u nekoliko slučajeva, uključujući onu u kojoj se navodi da je pokušao prevariti birače u Georgiji 2020. time što je ukrao glasove u toj saveznoj državi. Trump i dalje tvrdi da je žrtva političkog progona.

Biden je podržavao izraelsku kampanju u Gazi, ali ovaj stav je otuđio velik dio demokratskih glasača. Prema anketi YouGov, od kraja studenog, samo 22% njih više je simpatiziralo Izraelce više nego Palestince, u usporedbi s 14% koji imaju suprotno mišljenje. Ista metrika za Republikance bila je 63%, odnosno 3%. Većina američkih glasača podržala bi prekid vatre i na Bliskom istoku i u Ukrajini.

bliski istokSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hehehehe
4 mjeseci prije

Trumpetalo ili bidni? Izbor kao kod nas na balkanu. Biraj manje lošeg.

4 mjeseci prije

Biće da je zaboravio svoju želju da napadne Iran kako bi sprečio predaju vlasti?
Još malo, kad zakuvaju sa Kinezima, nudiće se i tu kao mirotvorac?

Klovn bio, klovn ostao ali će sada biti mnogo opasniji jer će ga dovesti upravo zbog njegovih radikalnih ideja. Za Kinu je bilo suviše rano, zato su ga “konzervirali”…

Max
4 mjeseci prije

Zaboravlja da je potpisao atentat na Sulejmanija. S ostalim se mogu i složiti.

ForSale
4 mjeseci prije

Snažno i precizno??? Pa popeli ste se čitavom svijetu (6-7 milijardi) pa bi ga sad umirivali sa snažnim i preciznim akcijama?!?!?!

tuf
4 mjeseci prije

Ma sigurno, cionistička ulizico.

Darko
4 mjeseci prije

Polako shvaćaju šta su napravili od izraelskih svinja..

Željko
4 mjeseci prije

Biden = Trump !! Ne zna se (t)ko je gori !!

goran
4 mjeseci prije

trump jedini krivac za ovo sranje na planeti poput ukrajine i rusije,izraela i palestine se može zahvalit isključivo i samo tebi.
ti si glavni krivac,a ne neki senilni starac koji ne zna gdje se nalazi.
on je bolestan u glavu i to je njegovo opravdanje,dok si ti jako dobro znao šta radiš i kome predaješ nezakonitu stečenu nominaciju za predsjednika.
cijeli svijet je vidio da su namješteni izbori u americi,jedino ti nisi ništa vidio.
imao si sve moguće alate da proglasiš izbore neregularnim i da ih ponoviš preko vojske,ali nisi ništa napravio.
zašto nisi e vidiš to je jako zanimljivo pitanje,zar ne?

xyz
4 mjeseci prije

Bliski istok izmiče američkoj zločinačkoj kontroli. USA u panici…

abc
4 mjeseci prije

USA vode i upravljaju patološki mentalni bolesnici.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI