Premijeri triju kanadskih provincija pružaju otpor Justinu Trudeau i njegovom suludom planu uništenja farmera

Kanada Trudeau
16 komentara

Tri Kanadske provincije se bune, premijeri Alberte, Saskatchewana i Manitobe jednoglasno odbijaju Trudeauovu predloženu politiku smanjenja gnojiva.

Kao što je prethodno izvijestio The Counter Signal, u prosincu 2020. Trudeauova vlada predstavila je svoj novi klimatski plan, s fokusom na smanjenje emisija dušikovog oksida iz gnojiva za 30 % ispod razina iz 2020. do 2030. On sada ide naprijed s planom — iako vlada odbija priznati da se emisije dušikovog oksida mogu smanjiti bez drastičnog smanjenja upotrebe gnojiva, a time i proizvodnje usjeva.

U pismu Justinu Trudeauu, premijerka Manitobe Heather Stefanson rekla je ovo o predloženoj politici:

“Nacionalni ciljevi smanjenja emisija vaše vlade iznose se u najgorem mogućem trenutku. Oni će negativno utjecati na prinose proizvođača, što će značiti veće račune za namirnice i manju sigurnost hrane za obitelji. Ovo ne smije biti još jedan udarac podizanju obitelji u Manitobi.

“Druge negativne posljedice uključivat će gubitak radnih mjesta u sektoru poljoprivrede i prerade hrane i naštetiti egzistenciji poljoprivrednika diljem Kanade. U redovitom smo kontaktu s poljoprivrednim proizvođačima u Manitobi u vezi sa saveznom politikom smanjenja emisija stakleničkih plinova za 30 posto od upotrebe hranjivih tvari do 2030. Njihove glavne brige su jednoglasne. Ova bi politika smanjila njihove prinose usjeva i prihode. Konkurentnost Manitobe u proizvodnji i preradi proteina bit će smanjena dok će se smanjiti kapacitet naše pokrajine za izvoz poljoprivrednih proizvoda na koje se druge zemlje oslanjaju u preradi hrane.”

Premijer Saskatchewana Scott Moe također je odbacio politiku, rekavši “Hvala, ali ne hvala” za Saskatchewan.

“Ista savezna vlada koja je otuđila našu industriju nafte i plina sada ugrožava globalnu sigurnost hrane napadajući marljive poljoprivredne proizvođače diljem zapadne Kanade s proizvoljnim ciljem smanjenja upotrebe gnojiva”, napisao je Moe u tweetu.

“Proizvođači u Saskatchewanu koriste neke od najodrživijih poljoprivrednih praksi bilo gdje u svijetu i mi moramo dijeliti tu priču umjesto da ciljamo na sposobnost proizvođača da stave hranu na stol obiteljima u zemlji i inozemstvu.”

Premijer Alberte Jason Kenney također je izravno odbacio Trudeauovu shemu smanjenja gnojiva, rekavši: “Trudeauova liberalna vlada godinama opterećuje najveću kanadsku industriju, naftu i plin, a sada se kreću prema novoj meti, kanadskim poljoprivrednicima, sa svojim prijedlogom da se za 30 % smanji ključna komponenta gnojiva koja koriste poljoprivrednici diljem Kanade i diljem svijeta kako bi dobili najbolje prinose koje mogu.”

“A to se događa upravo kada se svijet suočava s ozbiljnom globalnom krizom sigurnosti hrane”, nastavlja. “To je prethodilo ruskoj invaziji na Ukrajinu. Zbog vrtoglavo visokih cijena plina, koje su rezultat glupe zelene politike zbog koje je Europa postala gotovo potpuno ovisna o ruskom izvozu plina, Europa je zatvorila oko 50 % svoje proizvodnje gnojiva.”

“Vrijeme je da se zaustavi ideologija i počne s malo zdravog razuma”, nastavlja Kenney, “I zato se vlada Alberte udružuje s nekoliko drugih kanadskih provincija u borbi do kraja kako bi zaustavili plan Trudeauove vlade da smanji kanadsku poljoprivrednu proizvodnju rezanjem naše korištenje gnojiva.”

Kao što svi Kanađani znaju, ove tri provincije su žitnica Kanade, a ako se provincije pobune protiv Trudeauovog programa smanjenja količine gnojiva, gotovo da nema načina da se on može provesti. Nadajmo se da to znači da će Trudeau odustati, ali samo će vrijeme pokazati.

kanadapobunaTrudeau
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Kako su nezahvalni poljoprivrednici, umjesto da slusaju vlast, oni traze od premijera da na koljenima ode u Moskvu i moli za djubrivo koje mora u rubljama da plati. Dako im je do djubriva sto ne odu u Rusiju da se bave poljoprivredom, a Trudo ce uvesti druge poljoprivrednike iz Bandaglesa. Sad je lakse zamjeniti narod nego vlast.

Vadran
1 godina prije

Poslusno pseto celavog monkeypoxa trazi metak

Siniša
1 godina prije

Opet se moram osvrnuti na Holandiju.
Poljoprivredom se bavi ne više od3% Holanđana a ljudi imaju među 5 najajčih poljoprivreda u svijetu. Toga nema bez umjetnog gnjoiva i pesticida i herbicida.
Realno nije pravedno koliko god bio na strani tih poljoprivrednika, zbog njih propadaju milioni seljaka po svijetu a i kod nas tako da nemam nikakvu empatiju prema njima.

Tupko
1 godina prije

Ovo ludilo jako podsjeća na ono kad su kinezi ubijali vrapce. Kladim se da su i oni svoje akcije poduprli sa necim sto se tamo i u to vrijeme zvalo znanstvenim radom.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Vi u Canadi ako zelite zivjeti kao i do 2019. trebate smjenit i uhitit Trudnoga premijera, inace vam sljedi giljotina!

petar schroder
1 godina prije

Ovaj Kastrov sin sprovodi VELIKI RESET U KANADI To znaci izazvati glad nestasicu energije i totalna kontrola DOBAR GLOBALISTICKI UCENIK KLAUSA SCHWABA: Nadam se da mu to nece uspjeti da unisti poljoprivedu u zemlji koja je bila poznata u svijetu.NJEGA JE NEDAVNO U JEDNOME INTERVIJU HVALIO NJEGOV UCITELJ SCHWAB BILL GATES HOCE DA JEDEMO NJEGOVE BUBE I CRVE STO ON PROIZVODIU SVOJIM LABORIMA: Ti demoni sluze sutoni ,a on je jedan mali pacov Klausa Schwaba

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Obzirom da je Trudeau mentalni i moralni gnoj hajdemo ga do kraja pretvoriti u gnoj pa onda zagnojiti pšenicu.

Max
1 godina prije

Žestok otpor dovodi do pobjede, Nadam se i do uhićenja ovog zlpčinca.

magefun
1 godina prije

Ovome stvoru je životni uzor i idol Hitler

Dokurčilomi
1 godina prije

Trudni je plaćenik krune i njenih interesa.

Vojni analitičar
1 godina prije

Još kad ova Heather Stefanson i taj Jason Kenney ne bi imali na svojim profilima ukrajinsku zastavu, njihove triječi bi imale znatno veću težinu. Ovako to izgleda samo kao male razlike i neslaganje u nutar istog kabalističkog bloka. I naslov one knjige govori i 50 nijansi sive. Ali bez obzira na nijanse, sve je to ipak ista siva boja.

Vojni analitičar
1 godina prije

Samo još mala napomena. Prema anketama Heather Stefanson je najnepopularniji kanadski provincijski premijer, a odmah iza nje po nepopularnosti je Jason Kenney

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI