Priopćenje Ruskog ministarstva obrane o Ukrajinskim kriminalnim akcijama protiv civila

Ukrajinski vojnici
14 komentara

Zajednički koordinacijski stožer za humanitarni odgovor Ruske Federacije nastavlja bilježiti brojne kriminalne radnje kijevskog režima protiv civila, kao i korištenje medicinskih objekata u vojne svrhe od strane ukrajinskih oružanih formacija:

  • U Dobropolju, Donjecka Narodna Republika, oružane formacije Ukrajine koncentrirane su u prostorijama rodilišta (Sanatornyi Lane) i opremljena su kao skladišta oružja i streljiva. Medicinsko osoblje, žene s novorođenčadima se ne evakuiraju i koriste se zapravo kao živi štit;
  • U Kobelyaki, Poltavska oblast, militanti nacionalističkog bataljuna Aidar stacionirani su u zgradi okružne bolnice (ulica Shevchenko), a pacijenti, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, izbačeni su iz medicinske ustanove;
  • U Kramatorsku, Narodna Republika Donjeck, nacionalisti su opremili barake i postavili streljačke pozicije u zgradi tuberkuloznog dispanzera (Kirilkinova ulica), prilazi ustanovi su minirani, ali lokalno stanovništvo o tome namjerno nije obaviješteno;
  • U Nikolajevu su militanti nacionalističkih bataljuna rasporedili topništvo i MLRS na području dječje zarazne bolnice (9. ulica Prodol’naya), bez evakuacije stanovnika obližnjih kuća.
  • U Artemovsku oružane formacije Ukrajine opremile su uporišta u zgradama medicinske škole (Rabkorivska ulica) i položaje topništva i MLRS-a u okolnom području, s kojih se sustavno granatiraju obližnja naselja.

Ovakvi postupci kriminalnih ukrajinskih vlasti demonstriraju potpunu ravnodušnost prema sudbini vlastitih građana i apsolutno nepoštivanje svih normi morala i načela međunarodnog humanitarnog prava.

Još jednom pozivamo Ujedinjene narode, Svjetsku zdravstvenu organizaciju, Međunarodni odbor Crvenog križa i druge međunarodne organizacije da utječu na službeni Kijev i poduzmu učinkovite mjere kako bi spriječili ukrajinske oružane formacije da koriste civilnu infrastrukturu u vojne svrhe.

Izvor: Telegram kanal Ruskog ministarstva obrane

civilne žrtverusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
1 godina prije

Zašto Rusi nisu riješili ovu ništariju Zelenskog na način kako to Amerikanci rade u Iraku i ostalim zemljama. Jedan dron i problem Ukrajine je riješen..

1 godina prije

Pazi..medju ostalim,pozivaju i svjetsku zdravstvenu organizaciju..pa nije ta banda tu radi necijeg zdravlja!!pa njen celnik,doktor koji to nije,je ratni zlocinac iz Etiopije!dobro,ti pozivi su formalnost..ispunjeno.hvala.

složni
1 godina prije

Europa je ponovo zapala u fasizam. To je njoj u DNA.

Max
1 godina prije

Grozni zločini.

držnedaj
1 godina prije

Imadu uzore, pa i u mučenju civila!

Orthodoxy (67.3%)
Catholicism[a] (10.2%)
Unaffiliated Christians (7.7%)
Protestantism (2.2%)
Islam (2.0%)
Judaism (0.4%)
Other (0.4%)
No answer (0.9%)
Undeclared (8.9%)

BTK
1 godina prije

Katolička crkva u hrv kroz svoje kanale komunikacije daje naslutiti da je njihov doživljaj sukoba “jadni napadnuti prečisti i presveti ukrajinci koji pate i stradavaju u agresiji kao sto su Hrvati patili 90tih. Nema veće uvrede od te usporedbe.

Mel Gipson
1 godina prije

Jadni civili i pacijenti, jadne žene koje tamo moraju rađati, pa ovo je… uh,nemam riječi!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI