Procurjeli videozapisi pokazuju Zuckerberga koji blati Donalda Trumpa i obvezuje se na suradnju s Joeom Bidenom

Mark Zuckerberg protiv Donalda Trumpa
28 komentara

Prošlog mjeseca Facebook, Twitter i Instagram zabranili su Donaldu Trumpu prilaz na njihove platforme, nakon čega su Google, Apple i Amazon nastavili sa zabranjivanjem platforme Parler, zbog toga što se ta platforma navodno pretvorila u utočište Trumpovih pristaša. Neviđena cenzura protiv sada već bivšeg predsjednika slijedi i dalje, usprkos dugogodišnjih tvrdnji tehnoloških divova o pristranosti prema konzervativcima.

Project Veritas objavio je gotovo dva sata snimke s internih sjednica s pitanjima i odgovorima o Facebooku od 07. i 21. siječnja na kojima se vidi kako izvršni direktor Mark Zuckerberg i drugi rukovoditelji napadaju Trumpa, a hvale Joea Bidena te obećavaju da će “surađivati s novom upravom na nekima od njihovih glavnih prioriteta.”

Rečeno je da su snimke prikupljene od doušnika, koji radi u tehnološkoj tvrtki nakon čega su objavljeni na YouTubeu.

“U svom prvom danu, predsjednik Biden već je izdao brojne izvršne naredbe o područjima do kojih mi, kao tvrtka, jako držimo”, izjavljuje Zuckerberg u videu od 21. siječnja, napominjući da ta područja uključuju imigraciju, “ukidanja ograničenja putovanja iz većinski muslimanskih zemalja, kao i drugih izvršnih uredbi o klimi i unapređivanju rasne pravde i pravednosti.”

 

“Proteklih nekoliko tjedana sigurno je bilo vrlo teško vrijeme za našu naciju. Ali sada imamo novog predsjednika, a imamo i prvu ženu i prvu osobu u boji kao potpredsjednicu u povijesti naše zemlje”, dodaje tehnološki milijarder, rekavši da je polaganje zakletve Kamale Harris bio ”podsjetnik da unatoč izazovima s kojima smo suočeni kao zemlja, svi se jako možemo ponositi.”

Zuckerberg nastavlja hvaliti Bidena zbog “vrlo dobrog” i “moćnog” uvodnog obraćanja. “Kao netko tko vodi tvrtku s misijom okupljanja svijeta, mislim da je Bidenov fokus na bratstvu i jedinstvu upravo ono što nam je potrebno”, rekao je Zuckerberg.

“Radujem se mogućnostima u pogledu kojih će Facebook moći surađivati s ovom novom administracijom na nekim od njihovih glavnih prioriteta, počevši od odgovora na COVID”, nastavlja on.

U videozapisu Zuckerberg također hvali Jeffa Zientsa, bivšeg člana Upravnog odbora Facebooka kojeg je Biden prisluškivao da bi služio kao administrativni koordinator za koronavirus, rekavši da ima “puno povjerenja u svoje vodstvo i svoju sposobnost da u tome napreduje.”

Zients je bio jedan od desetaka rukovodioca tvrtki, uključujući Facebook, zakladu Bill i Melinda Gates, suosnivača Googlea Schmidt Ventures, Amazona, Della, LinkedIna, Ubera i drugih, suosnivača Erica Schmidta i drugih, koje je Biden izabrao za pozicije u novoj administraciji. Krajem prošle godine Reuters je izvijestio o naporima koje su velike tehnološke tvrtke poduzele u pogledu lobiranja kod nove administracije, kako bi mogle dobiti političke pozicije koje bi im koristile.

Facebook se nada da će upravni odbor podržati i nastaviti trajnu zabranu Trumpovih računa

U videozapisu od 21. siječnja Nick Clegg, bivši potpredsjednik britanske vlade i Facebookov potpredsjednik za globalne poslove, kaže Zuckerbergu da se “nada” i “očekuje” da će takozvani nadzorni odbor diva društvenih medija “podržati” “vrlo opravdanu” odluku koja se odnosila na zabranjivanje pristupa platformi Donaldu Trumpu nakon izbijanja nereda na Capitolu.

“Mnogi su čelnici diljem svijeta izrazili uznemirenost, od predsjednika Meksika do [oporbenog vloggera] Alekseja Navaljnog u Rusiji i do kancelarke Angele Merkel i drugih, govoreći da ovakve mjere zabrane korištenja računa ”pokazuju da privatne tvrtke imaju previše moći i da bi te odluke trebali donositi samo na način koji je uokviren demokratski dogovorenim pravilima. Slažemo se s tim. Mark, bili ste vrlo jasni oko toga”, kaže Clegg, tvrdeći da je problem što ta “demokratski dogovorena pravila ne postoje” i da tvrtka mora donijeti odluke o tome koga će zabraniti ili cenzurirati u stvarnom vremenu.”

Nova Politika

Izrazite pohvale predsjedniku Bidenu u videu od 21. siječnja oštar je kontrast procurjelim pitanjima od 07. siječnja. U tom je videozapisu Zuckerberg proveo prvi dio konferencijskog poziva napadajući Trumpa zbog njegovih navodnih pokušaja ne bi li “iskoristi svoje preostalo vrijeme na funkciji za potkopavanje mirnog i zakonitog prijelaza vlasti na svog izabranog nasljednika Joea Bidena.”

“Jučer smo brzo krenuli s uklanjanjem objava predsjednika koja su kršili naša pravila, uključujući njegov video na kojem je izrazio podršku ljudima koji uzrokuju nasilje”, kaže Zuckerberg, hvaleći odluke Facebooka, koje su se odnosile ne samo na brisanje Trumpovog sadržaja, nego i na njegovo trajno brisanje korisničkog računa.

“Vjerujemo da je rizik dopuštanja predsjedniku da i dalje koristi usluge u ovom razdoblju prevelik”, dodaje, najavljujući da će tvrtka na neodređeno vrijeme blokirati račun predsjednika, “dok barem ne završi prijelaz vlasti.”

U videu je Facebookov potpredsjednik integriteta Guy Rosen ukazao na alate kojima Facebook raspolaže, kojima će se obračunati s Trumpovim pristašama, uključujući alate za automatsko otkrivanje i zamrzavanje komentara u nitima za koje se navodi da sadrže “govor mržnje” ili pozive na nasilje.” “Sve su to stvari koje smo izgradili u protekle tri-četiri godine kao dio naših ulaganja u prostor zaštite integriteta i održavanja poštenog postupka predsjedničkih izbora”, objasnio je on.

Monika Bickert, voditeljica upravljanja svjetskim politikama, nastavila je komentirati aktivnosti timova zaposlenika Facebooka u „praćenju kretanja oko prosvjeda planiranih u Washingtonu i drugdje diljem Sjedinjenih Država, osiguravajući da radimo sve što smo mogli kako bismo pronašli i uklonili sav sadržaj koji krši naša pravila. Ti timovi rade zajedno u našem virtualnom centru za izborne operacije.”

Konzervativno nastrojeni dužnosnici i mediji te korisnici s obje strane političkog spektra u SAD-u već dugo optužuju Facebook i druge tehnološke tvrtke za proizvoljnu cenzuru i za nepravednu kategorizaciju stavova, koji su izvan liberalno nastrojene korporativne centrističke struje, a koje onda Facebook kategorizira kao “govor mržnje.”

Facebook nije komentirao curenje materijala dobivenih od Project Veritasa niti njihovu autentičnost.

BidenDonald Trumpmark zuckerberg
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Joe
3 godine prije

Gmaz ljigavi.

magi
3 godine prije

Nista novo jos jedan covjek kojeg bi trebalo poslati na neki drugi planet zukerberg ! Ovako izgledaju ljudi koji dusu pridaju djavlu 😡

shumadinac
3 godine prije

Nema tu ništa čudno. Svi koji misle na poštovanje privatnosti naših komunikacija, na nepostojanje prikrivene ili otvorene cenzure… žive u bajci. U stvari, vrlo je malo takvih – mi smo jednostavno prihvatili pravila igre sveta u kome živimo, bez problema se saglašavamo sa svim onim malim zahtevima tipa “dozvolite toj i toj aplikaciji pristup vašim kontaktima, slikama…” i protest protiv njihove zloupotrebe je samo formalna jer znamo za šta se te informacije koriste.

A Zakerberg je običan pion, čini mi se da nije previše ambiciozan, da se zaleteo dok nije shvatao dubinu blata u koje ulazi ali sada nema izlaza. Voleo bi on da na miru uživa u “svojim” parama – ma odrekao bi se on velikod dela samo da se oslobodi “ortaka” ali to ne ide tako. Prodao je dušu đavolu i sada đavo upravlja njome.

3 godine prije

“… mislim da je Bidenov fokus na bratstvu i jedinstvu upravo ono što nam je potrebno” …”

Gotovo je… Najebali su … 🤣

Ovo proganjanje Trumpa je postalo bas groteskno…

Vjerovatno bi ga roknuli kao Romanove, da je neko drugo vrijeme…
Ovako ga sada guse ne samo preko Cionistickih “medija i mreza” , nego naravno i preko banaka (koje ga izbacuju), ali sto je jos i smjesnije – gradonacelnik Palm Beacha u kojem Trump ima ogromno imanje i kucu i gdje je namjeravo da se registruje “razmislja” da ne dozvoli Trumpu registraciju…
Nesto nikako ne stima…

3 godine prije zadnji put uredio Žx
piždro
3 godine prije

Sami su krivi, kojim tipovima su davali cyber Monopolist firme

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Stara kuka
3 godine prije

Ne mogu odoliti: “Ali sada imamo novog predsjednika, a imamo i prvu ženu i prvu osobu u boji kao potpredsjednicu u povijesti naše zemlje…” Prvu osobu u boji??? Pa zar je tako teško pročitati članak i ispraviti nebuloze google translatora prije objavljivanja? “Kao netko tko vodi tvrtku s misijom okupljanja svijeta, mislim da je Bidenov fokus na bratstvu i jedinstvu upravo ono što nam je potrebno” Možda bi se reptil trebao konzultirati s nekim iz ovih naših krajeva kako je završila priča s bratstvom i jedinstvom. “Mnogi su čelnici diljem svijeta izrazili uznemirenost, od predsjednika Meksika do [oporbenog vloggera] Alekseja Navaljnog u Rusiji i do kancelarke Angele Merkel” Sad se i “oporbeni vloggeri” (i njihove žene) računaju u čelnike? Monika Bickert, voditeljica upravljanja svjetskim politikama Isukrsta ti koja titula. “Facebook nije komentirao curenje materijala dobivenih od Project Veritasa niti njihovu autentičnost.” Ne što bi se tu imalo komentirati. Meni snimke… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
sokre
3 godine prije

postoji vrlo jednostavno i brzo rješenje DELETE FB, TW, INSTAGRAM…..

nekoime
3 godine prije

Biden je tako i tako predsjednik Facebooka, a ne USA.

Ice
3 godine prije

Biden legendo gazi rusofile i diktatore. Kmeče, a još nije ni počeo da radi. Šta će tek biti kad uvede prve sankcije mafijaškom ruskom režimu.

Marijan
3 godine prije

I Zukerberg je Hazar Pohlepa laž, obmana, prijevara, Corona… Svo zlo svijeta je njihov proizvod

JumpingJackFlash
3 godine prije

Mali pjegavi je jedno njonjavo umišljeno đubre…
E, kad bi njega netko dobro onako zdravo seljački izmaris’o, ruka mu se pozlatila…

Max
3 godine prije

Nisam ni sumnjao.

Ankica
3 godine prije

Taj čovjek uopće više ne postoji.

Boba Lazarević
3 godine prije

Čmark Drukerberg.

Što mu se Trumpić zamjerio? Zamijenio ga je za bellboya negdje u nekom hotelu? Svatko bi.

Pero
3 godine prije

Evo ovakvi kao Zukenberg, Gejts, Soroš, Rokfeleri se poigravaju sa čovječanstvom na kriminalan način. Šteta što je svijet korumpiran i pokvaren, ali je dobro što svi na kraju isto završimo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI