Projekt usmjeren protiv Trumpa i Lincolna dobio besplatnu medijsku pokrivenost u vrijednosti od 32 milijuna dolara, otkako je izbio skandal sa spolnim uznemirivanjem

Trump-Lincoln
2 komentara

Otkako je suosnivač suradnika Lincoln Projecta John Weaver optužen za seksualno uznemiravanje više mladića, kontroverzna protu-trumpovska skupina primila je desetke milijuna u besplatnom medijskom izvještavanju, pokazuje nova analiza.

Weaverovo navodno nedolično ponašanje prelomilo se u priči iz 11. siječnja u izvješću američkog konzervativca, no članovi Lincoln Projecta i dalje su vrlo prisutni i na CNN-u i na MSNBC-u; dvije mreže koje snažno promoviraju tu organizaciju, koju, još od njenog početka, vode Republikanci koji su protiv Trumpa.

Prema novoj analizi konzervativnog Washington Free Beacona, medijsko izvještavanje grupe od 11. siječnja do 11. veljače skočilo je u vrijednosti na nevjerojatnih 32 milijuna dolara i to na temelju vrijednosti oglašavanja, koju procjenjuje služba za praćenje medija Critical Mention. U to je vrijeme bilo 40 nastupa osnivača i savjetnika; 10 na CNN-u i 30 na MSNBC-u.

Ranije ovog mjeseca Weaver je dao ostavku iz grupe koju je osnovao nakon što je optužen za neželjeno seksualno napredovanje brojnih mladića, često nudeći profesionalni napredak u zamjenu za seksualne usluge. Ispričao se zbog slanja “neprimjerenih” poruka, ali izvještaji od tada ukazuju na to da su za njegovo ponašanje znali i drugi, uključujući suosnivača Stevea Schmidta, koji je porekao da je bio svjestan takvog nečega.

Samo nekoliko sati nakon Weaverovog odlaska, Schmidt se pojavio u emisiji ”Real Time with Bill Maher”, gdje se nije suočio s pitanjima o svom suosnivaču, ali bio je oduševljen novčanim financiranjem grupe i načinom odvijanja situacije. Ta je tema postala još jedan prijepor za grupu, jer je otkriveno da je velik dio novca usmjeren u zasebne organizacije povezane s osnivačima.

Nedostatak ispitivanja o Weaveru bio je redovita pojava, prema Beaconovu izvješću. Zapravo su se članovi grupe 23 puta pojavili na mrežnim vijestima prije nego što je jednog od njih, Georgea Conwaya, izravno pitao za to.

Kako je Weaverovo ponašanje šire obuhvaćeno, a kasniji izvještaji ukazuju na moguće znanje o njegovim postupcima u super PAC-u, unutar Lincoln Projecta polako su vidjeli kako se njihovi odnosi s glavnim medijima pogoršavaju. MSNBC je okončao vezu sa suradnikom Schmidtom, na primjer, a Daily Beast je “pauzirao” nastupe suosnivača Ricka Wilsona u svom podcastu “The New Abnormal”.

Iako je budućnost projekta Lincoln dovedena u pitanje, a bivši članovi poput Kurta Bardelle čak su i pozivali na prekidanje, čini se da grupa ne planira povući svoju anti-Trumpovu platformu. Nedavno su angažirali odvjetničku tvrtku Paul Hastings radi provođenja “sveobuhvatnog pregleda” “poslovanja i kulture grupe”, iako je taj odnos doveo do potpuno nove kontroverze, jer je otkriveno da su zaposlenici tvrtke donirali Lincoln Project u prošlosti, iako tvrde da nijedan donator neće biti uključen u kontrole i preglede.

Donald TrumpMSNBC
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bauštelac
3 godine prije

bolesna amerika izgubili su busolu

Max
3 godine prije

Svaka *it dođe na šekret pa je došla i njihova ali dotad su uživali potporu gospodara.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI