Propalestinski aktivista ubacio miševe u britanski McDonald’s

McDonald's
18 komentara

Propalestinski aktivista snimio je sebe kako u ponedjeljak pušta desetine miševa obojenih bojama palestinske zastave u restoran McDonald’s u Velikoj Britaniji, navodi se u nekoliko izvještaja.

Kratki video – koji je pod naslovom ‘Uživajte u hamburgerima od štakora’ – pregledan je na internetu najmanje 1,6 miliona puta u posljednja 24 sata, a prikazuje čovjeka koji nosi palestinsku zastavu na glavi kako pušta glodare u restoran brze hrane, nagnavši nekoliko šokiranih kupaca da vrisnu i pobjegnu.

“Slobodna jebena Palestina!” kaže neidentifikovani muškarac dok se vraća svom autu. “Bojkot Izraela! Jebi Izrael!”

Demonstracije su uslijedile nakon odluke izraelske operacije tog lanca da se izraelskim vojnicima osiguraju besplatni obroci usred obnovljenog sukoba jevrejske države s palestinskom militantnom grupom Hamas, navodi Jerusalem Post.

McDonald’s je u nedjelju saopštio da besplatno donira obroke “svima koji su uključeni u odbranu države, bolnica i okolnih područja”.

Oko 1.400 ljudi, od kojih su mnogi bili civili, ubijeno je u upadu Hamasa na izraelsku teritoriju, a zarobljeno je i više od 200 talaca. Kao odmazdu, Izrael je započeo bombardovanje Gaze bez presedana, a palestinski zvaničnici su rekli da je više od 8.300 ubijeno u opkoljenoj obalnoj enklavi do ponedjeljka.

“Svjesni smo incidenta u našem restoranu Star City u Birminghamu večeras kada je jedan broj miševa pušten od strane javnosti”, rekao je glasnogovornik McDonald’sa za britanski LBC u ponedjeljak.

“Nakon uklanjanja miševa, restoran je u potpunosti dezinficiran, a naši partneri za kontrolu štetočina pozvani su da izvrše potpunu inspekciju”, dodaje se u saopštenju.

Grupa za zaštitu životinja Viva! U utorak je rekao da, iako je “duboko uznemiren” gubitkom života na Bliskom istoku, “koristiti jadne miševe i pacove i pustiti ih na slobodu u McDonald’s nije način da se politički poentira”. Dodaje se da štos ne predstavlja ništa drugo do “okrutnost prema životinjama, jasno i jednostavno”.

Gary Mond, predsjedavajući Nacionalne jevrejske skupštine, dodao je za Jerusalem Post da su “iz političke perspektive, demonstracije potpuno uzaludne”.

“Neće učiniti ništa da pruži bilo kakvu podršku cilju ‘Slobodne Palestine'”, dodao je Mond, tvrdeći da je pokret zasnovan na “mržnji Jevreja”.

IZRAELLondonMcDonaldPalestinaUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dax
5 mjeseci prije

Treba im ubaciti i lgbt obojene miševe!!!

hiber
5 mjeseci prije

Ha,ha,ha. Propalestinske parade ponosa samo su otvorile oči ljudima kakve su im štatokorčene uselile u kuću. Čudno da u arapskim zemljama nije bilo takvih parada. Oni zahvaljuju Allahu sto su ih se rijesili u europskom smetištu. Svaka cast brojnim migrantima i stranim radnicima koji poštuju domačine i casno rade svoj posao, ali stakorčine će morati vani.

Max
5 mjeseci prije

Odvratno.

MladenSt
5 mjeseci prije

Ovi Palestinci svagdi osim tamo di bi tribali biti .
Mi smo imali Munchen bojnu a ovi junaci u svakom Europskom gradu .

Perun
5 mjeseci prije

palestinac koji vodi hibridni koser rat u ,,omrzutom”McDonaldsu sa jadnim nenaoruzanim miševima i pacovima …originalno …

gigi pinna
5 mjeseci prije

U pravu je ovaj Hazar Mond – kolike god demonstracije bile neće promijeniti ništa – zionaziji imaju bezuvjetnu podršku Zapada, pa makar ubili i 100 tisuća ljudi.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Pro – Israeli ubacili – mačke 🤷

Zorule
5 mjeseci prije

sad će bar mekdonalds konačno imati pravo meso

404
5 mjeseci prije

Pa Mc Donalds hrana i jest namjenjena miševima i štakorima u ljudskom obliku.

LOL
5 mjeseci prije

Gdje su sada društva za zaštitu životinja?!?!?!?!?

LOL
5 mjeseci prije

Propalestinski aktivista ubacio miševe u britanski McDonald’s – ni teroristi nisu više što su nekad bili. Prije bi uletili sa kalašem i pobili 100-injak ljudi odsjekli koju glavicu (ne kupusa) i zapalili taoce a danas —- teroriziraju jadne miševe.

Gad
5 mjeseci prije

Jadni miševi, potrovat će se tamo tim smećem.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI