Prosvjedni hod protiv uvođenja Covid potvrda

Protest protiv Covid mjera
25 komentara

Stotine ljudi s bakljama i švicarskim zastavama krenulo je kroz grad u švicarskoj regiji Zürich, osuđujući moguće uvođenje zdravstvenih propusnica za Covid.

Među sloganima koji su se čuli tijekom marša u utorak navečer bio je ”mir, sloboda, narod je suveren”. Na skupu su bili zvončari i bubnjari, uobičajena karakteristika ovakvih događaja u Švicarskoj posljednjih mjeseci.

Prosvjedi su uslijedili samo nekoliko dana prije nedjeljnog referenduma na kojem će Švicarci odlučiti treba li alpska zemlja uvesti Covid propusnice ili ne. Skup u utorak prošao je bez incidenata, a prosvjednici su se držali određenih pješačkih područja.

Slične demonstracije održane su i prošle subote u gradovima Zürich i Lausanne, na kojima je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi. Drugi prosvjedi poput ovog u proteklih nekoliko mjeseci završili su nasilnim sukobima s policijom.

U Bernu su postavljene ograde, kako bi se prosvjednicima spriječilo pristup zgradi vlade i parlamenta. Švicarske vlasti također su morale pružiti dodatnu sigurnost brojnim dužnosnicima, uključujući ministra zdravstva te zemlje, koji su navodno bili meta uvreda, pa čak i prijetnji smrću.

Prema nedavnoj anketi, 61 % stanovništva zemlje je za amandmane koji bi omogućili vlastima da uvedu sanitarne propusnice.

Iako je 65 posto stanovništva u potpunosti cijepljeno, Švicarska je svjedočila porastu slučajeva Covida tijekom posljednjih nekoliko tjedana.

Međutim, vlada zemlje do sada nije nametala nova ograničenja u cijeloj zemlji, tvrdeći da se situacija razlikuje od regije do regije. Prema njihovim riječima, odluku o postavljanju novih ivičnjaka ili ne donijet će lokalne vlasti. U priopćenju objavljenom u srijedu, švicarska vlada upozorila je, međutim, da pomno prati razvoj događaja, jer bi se mogao pogoršati u tjednima koji dolaze.

COVID-19ProsvjedZürich
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije
Vendetta
2 godine prije

Makar da i glasa 99.9% Svicaraca protiv rezultat referenduma ce biti ZA potvrde. Isto u HRV samo sto u HRV ovo sto radi most je cisti dokaz populizma, i jako jako opasno jer naravno da ce rezovi referenduma biti onakvi kakvi odgovaraju vladi ali to ce isto vlada moci koristiri i reci : Imali ste referendum izabrali ste dozivotno cijepljenje, sta hocete sad! Bitno je tko broji a ne tko glasa. Bilo bi cudno da Svicarci odbiju referendumom, ne zaboravimmo da je i ta nacija puna slabih i feminiziranih muskaraca ( nasa dijaspora odlican primjer), agresivnih i negativnih zena, klasicna Zapad a Europe gdje bez uputa pastetu ne znaju otvoriti… Jedino tko moze pruziti neki otpor u EU je Balkan al i to jako jako tesko, ostali su gotovi. Njemacka Nizozemska Belgija Svedska Danska Engleska su propali, za niih nema sanse da se spase, ionak za 2 generacije ce biti… Čitaj više »

Emiliano Zapata
2 godine prije

Ma sto “stotine” hodaju?
Pisite “deserine”!
Budete kao ostale novine?

A i to sto hodaju,vlasti im se smiju i pricaju viceve o njima ,mozda i na temu “vatice”

Greven
2 godine prije

Ivanu Sinčiću i Kristijanu Teresu (Cristian Terheş) blokiran ulazak u EU parlament u Briselu zato što nisu pelcovani i nemaju “kovid potvrde”. (video 13 min 23 sek)

facebook.com/tobias.wallentin.3/videos/606285090711528?utm_campaign=cmp_2840510&utm_source=getanewsletter&utm_medium=email

Mudantinac sam
2 godine prije

poslje će se ovi isti obući u medicinsko osoblje i plesat u bolnici

Ivan
2 godine prije

Barem imaju referendum.

PlanetB
2 godine prije

REsim ove svjetske drzave je prekoracio crvenu liniju . I to se nece tolerirati u Hrvatskoj a za Svicarce ne znam zasto imaju te klaunske predstave.
Taj tzv pasos je crvena linija za svakog covjeka koji voli slobodu. Veze to sa zdravljem nema nego je sve kontrola i uvod u novi sistem iz pakla gdje covjek vise nije covjek nego zombie Svjetske Drzave.

Bolje grob nego Medicinski rob !

https://www.bitchute.com/video/WD4hiVexMjMW/

redar
2 godine prije

Propusnice za covid?

Zdravstvene?

rade iz niša
2 godine prije

Most nam ga je uvalio odozada do grla. Nema šanse da ovaj referendum prođe. Cak i da ne laziraju glasove, siguran sam da 50% Hrvata nije protiv covid potvrda. Ako kroz tjedan-dva skoci broj mrtvih na 100, gotovi smo, referendum će biti izglasan ZA s barem 60-postotnim rezultatom, a onda im je samo nebo granica u fašizmu i razaranju.

moždaimajošnade
2 godine prije

Većina pisama koja su imala ne, NE covid certifiakatu – nisu ni dosla na odrediše! Navodno je swiss pošta odigrala veliku ulogu u rezultatima
i prebrojavanju glasanja .. tako tvrde mnogi izvori…

Sardelino
2 godine prije

Diskusija na poslu.
Kovid potvrda. Da ili ne.
Kolegama postavljam zagonetku.
U bolnicu ulazi osoba A. Ima kovid potvrdu.
Tri puta cijepljena. Zabetonirana cjepivom do tjemena. U bolnicu ulazi i osoba B, necijepljena i kao takva kao što kaže Šimetin ili Beroš, 60 …100 puta zaraznija od osobe A.
Neka je tako…prihvaćam radi poante.
Pitam kolege. Jedna je od te dvije osobe zarazila je pacijenta u bolnici. Koja je to osoba. A ili B.
O…. pa B. Ona je 100 puta zaraznija.
E, pa ne, odgovorom. Osoba B nije mogla ni ući u bolnicu ako je zaražena a zaraženost osobe A nitko nije ni provjeravao.
Postavljam im i drugu zagonetku.
U dom umirovljenika ulaze osoba A i osoba B i zaraze jednog umirovljenika.
Tko je zarazio umirovljenika.
Muk.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI