Proturuske sankcije štete svjetskoj konkurentnosti europskog gospodarstva, izjavljuje njemački poduzetnik za RT

Rusija-EU Sankcije
20 komentara

U potezu koji može dodatno naštetiti bilateralnim vezama Rusije i EU, neki europski dužnosnici prijete Rusiji novim kaznenim mjerama zbog zatvorenog oporbenog političara Alekseja Navaljnog.

RT Deutsch razgovarao je s njemačkim poduzetnikom i izvršnim direktorom građevinske tvrtke za hladnjače Plattenhardt + Wirth, Ingolfom Mayerom, o mogućem učinku novih sankcija, ako bi se one primijenile.

Prema poduzetniku, godine proturuskih sankcija nanijele su veliku štetu i samo su primjer kako politička pitanja mogu negativno utjecati na ekonomiju. Štoviše, upozorio je da SAD žele spriječiti Moskvu i Berlin u udruživanju snaga.

“Sankcije su postojale pet godina i nikamo nisu dovele”, istaknuo je Mayer. “Moramo se vratiti na stare postavke.”

Dodao je kako je Washington svjestan da su Europi potrebne ruske sirovine, na primjer, za prelazak na alternativnu energiju, no SAD žele spriječiti ovo partnerstvo i narušiti konkurenciju. Mayer kaže da se razlike između EU i Rusije mogu riješiti pregovorima i poziva na ukidanje bilateralnih sankcija.

Bruxelles je u početku uvodio sankcije usmjerene na ruski energetski, financijski i oružani sektor, zbog događaja koji se odnose na Ukrajinu, a od tada je više puta proširivao i pooštravao ove mjere. U prosincu, EU ih je produžio za dodatnih šest mjeseci, formalno do srpnja. Te mjere EU-a naišle su na protu-sankcije Moskve, pri čemu je Rusija zabranila uvoz niza europskih roba.

Razgovori o pooštravanju stava EU prema Rusiji intenzivirali su se posljednjih tjedana. Neki europski dužnosnici žele da Rusija pusti oporbenog političara Alekseja Navaljnog, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog kršenja uvjetne kazne, ranije ovog mjeseca. Međutim, ruske su vlasti slučaj više puta nazvale domaćim pitanjem, upozoravajući druge nacije neka se ne miješaju u ruske unutarnje stvari.

Alexey NavalnyeurusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Naravno da je ovo točno. Jer je Rusija golema zemlja koja ima što ponuditi od energenata do metala sirovina pa do poljoprivrednih strojeva i oružja a isto tako Europa ima što prodati Rusiji.

tihobl
3 godine prije

Zabrinule se svabe zbog izjave Lavrova. Bilo je krajnje vrijeme da im to kaze, a sad se svabe prave iznenadjeni.

nekoime
3 godine prije

Dobro jutro, netko je konačno shvatio kako su sankcije prema Rusiji uperene direktno protiv Europske unije. S Rusijom u nekom obliku EU, što bi Amerikanci imali za ponuditi ? Zaštitu ? Od koga ?

JumpingJackFlash
3 godine prije

Koji ruski oporbeni političar?
Navalni je po nacionalnosti Rus otprilike isto toliko koliko je Joe Biden Meksikanac!
Njegova jedina borba je da u Rusijom vladaju Nerusi!
Rusi su neki dan jasno i glasno službeno rekli da je Navalni agent NATO-a!
A svi ovi kmečavci na Zapadu to jako dobro znaju i dalje se prave mutavi…

gost
3 godine prije

Rusi da su pametni, prekinuli bi sav uvoz iz EU i sve uvozili iz Kine. Ko jebe švabe, nek si glade miloklize s Francuzima

mars
3 godine prije

Jednom sam gledao neki video gdje ovan nemilice nasrce na bizona i nikako da prestane. Satra se on jadan nasrčući a bizon samo mirno obara glavu i strplijivo amortizuje udarce. U jednom trenutku, vjerovatno kada mu je dosadio, pri jednom ovnovom naletu, bizon onako iz mjesta zamahnu glavom, nabi ovna na rogove i baci ga u tri vrazje matere. Ovan se vise nije ustao. EU me upravo pdsjeća na tog ovna.

Tupko Glupko
3 godine prije

Što Rusija ne traži oslobođenje Assange-a zauzvrat za Navalnog?
Assange-u dati politički azil u Rusiji (kladim se da bi odmah pristao), a Navalnom u EU.
I nema više njihovog povratka kući.
Naravno da Europa ne bi pristala, ali Lavrov bi poentirao – tako se to radi, pokazati običnom narodu dvostruke standarde koje ima Europa.

3 godine prije zadnji put uredio Tupko Glupko
tuf
3 godine prije

Švabe imaju sada već dugu povijest samožrtvovanja vlastitih interesa u ime američkog despota. Neka nas ne iznenadi ako se raskidi odnosa EU-Rusija dogode. Nije slučajna izjava Lavrova, očigledno na temelju obavještajnih podataka znaju što se sprema za realizaciju – projektima unatoč.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI