Pucnjava i žrtve na Floridi, aerodrom Fort Lauderdale

Fort Lauderale
5 komentara

U pucnjavi koja je u petak izbila na aerodromu Fort Lauderdale, poginulo je pet ljudi, a trinaest ozlijeđenih je prebačeno u bolnicu, izjavila je za CNN načelnica Broward Countyja Barbara Sharief.

Na društvenim mrežama se odmah pojavio veći broj izvještaja s lica mjesta. Primijećen je i tweet bivšeg glasnogovornika Bijele Kuće, Ari Fleischera, koji je napisao: “Nalazim se na aerodromu Ft. Lauderdale. Puca se. Svi trče.”

Istražitelji utvrđuju motive ubojice, izjavila je Sharief. Ime zločinca nije objavljeno, niti je objašnjeno što ga je navelo da zapuca. Službene osobe izvještavaju da je pucnjava je počela u prostoru za preuzimanje prtljage terminala 2.

Dijelovi aerodroma su evakuirani. Zračne snimke CNN-ovih suradnika pokazivale su velike grupe ljudi kako stoje izvan terminala, na asfaltu. Nakon više od sat vremena, odgovorne osobe su dozvolile ljudima da se vrate na aerodrom, usprkos atmosferi napetosti, izjavljuju svjedoci događaja.

Istražitelji prikupljaju neprovjerene izvještaje o drugom strijelcu, koji je navodno zapucao na području aerodroma. TSA (Transportation Security Agency, Služba osiguranja prijevoza) je savjetovala ljudima da se sklone u zgrade.

Prva obavijest o pucnjavi stigla je u 12:55 sati po lokalnom vremenu, izjavili su iz ureda šerifa Broward Countyja. Guverner Floride Rick Scott se zaputio na lice mjesta, da bi primio izvještaj sigurnosnih agencija i policijskih snaga. Agencija ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms, and Explosives – Ured za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive) je odgovorila na pucnjavu, a FBI je u kontaktu s lokalnim vlastima.

Većina letova predviđenih za slijetanje na aerodrom je bila preusmjerena, izjavili su iz agencije FAA (Federal Aviation Administration, Savezna administracija avijacije).

Značaj aerodroma jasniji je s podatkom da je u studenom 2016. aerodromom proputovalo gotovo 2.5 milijuna putnika. S četiri terminala, aerodrom je 21. po broju putnika u SAD. Na njemu se opslužuje 30 avioprijevoznika, a mnogi putnici ga odabiru zbog obližnjeg brodskog terminala na kojem pristaju kruzeri.

Izvor: CNN

ATFevakuacijaFBIFloridaFort LauderdalepucnjavaRick ScottTSA
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jale
7 godine prije

Netko će sigurno prigovoriti što se ovaj članak nalazi u kategoriji “life & style”, ali ja neću. Neću zato što je ovo postala svakodnevna pojava i način života.

samo tata
7 godine prije

false flag….drugi amandman….holywoodska režija

Osoba C
7 godine prije

Black Ops?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI