Putin o potpunom odbacivanju ugljikovodika: „Zar treba da se vratimo u pećine?“

Vladimir-Putin u pećini
34 komentara

„Potpuno odbijanje ugljikovodika u energetskom sektoru može dovesti do toga da će čovječanstvo ostati bez  civilizacije i opet se vratiti u pećine“, izjavio je ruski predsjednik Vladimiru Putinu na investicijskom forumu VTB Kapitala „Rusija zove!“.

„Rusija, kao odgovorna zemlja, nastoji osigurati da njena energetska ravnoteža bude što zelenija. Danas je ruska energetska ravnoteža jedna od najzelenijih na svijetu. Zemlja uvelike koristi hidroenergiju, nuklearnu energiju i proizvodnju plina“, napomenuo je ruski predsjednik.

„Istodobno, za grijanje u svijetu se još uvijek aktivno koristi ugljen, što negativno utječe na okoliš“, podsjetio je.

“U tom je smislu zanemarivanje tako čistog ugljikovodika kao što je plin, po mom mišljenju, apsolutno čudno. Kada se promoviraju takve ideje, kao što je potpuno odbacivanje ugljikovodika, čini mi se, samo zato što više ne želi ništa konzumirati, čovječanstvo opet može naći u pećinama. Ako se sva energija smanji na nulu, ili se samo oslonite na energiju sunca, vjetra ili plimu, onda znate… Danas su tehnologije takve da bez ugljikovodika, bez nuklearne energije i bez hidroelektrana čovječanstvo neće moći preživjeti, niti sačuvati svoju civilizaciju”, rekao je Putin.

„Istovremeno je, naravno, potrebno koncentrirati resurse u razvoj obnovljivih izvora energije, vodikovih i drugih čistih izvora koji će očuvati prirodu tisućljećima i za buduće generacije”, zaključio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Ruski predsjednik je u prošlosti više puta kritizirao novi „stihijski“ program klimatskih promjena i nije štedio riječi.

Putin se smatra predstavnikom pragmatičnog kursa koji osigurava provedbu ekološke politike, ali s jasnim smjernicama.

Tass

Energija
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Brainstorm
4 godine prije

svaki cigo svoga konja hvali

eu kolonija
4 godine prije

moć američke hibridne propagande u europi je tolika da će oni ubijediti europljane da im je bolje da se smrzavaju nego da kupuju ruske energente. rusija I kina se trebaju postarati da se više čuje glas one većinske tradicionalne europe u odnosu na ekstremnu manjinu koja je uzurpirala medijski prostor u europi

ps. inače nemaju rusi samo razvijenu nuklearnu tehnologiju I nuklearne centrale I hidrocentrale. rusi pored pline imaju I najveće zalihe uglja I drva u svijetu tako da …

Iza_horizonta
4 godine prije

Greta plakati 😁

Moreno
4 godine prije

Rusija je velika i jaka zemlja pa bi Putin koji je puno pametniji, i koji ima puno manje karakteristika psihopata od ostalih vođa jakih država, umisto šta priča o pećinama, moga bi pokrenit ruske umove za primanje znanja o novim načinima pretvaranja energije . . . ovakve izjave Putina koji je stvarno izvanserijski politićar vraća u tugaljivi politički prosjek.

Fabijan
4 godine prije

Putin je u pravu Ali promasio je temu
Nitko se ne odrice energije nego samo prelaze na druge izvore
Malo su skuplji, Ali bogati si to mogu priustiti

Dobro da su se trgnuli
50 godina smo uzivali u blago dati ma jeftine nafte I ugljena bez daljnjeg razvoja
U zadnjih 10 godina ulozeno I otkriveno puno novih stvari

Milan
4 godine prije

E kad je to rekao Trump, pogrom protiv njega na ovom portalu 🙂

Ivo
4 godine prije

Ugljikovodici i dalje sudjeluju premoćno kao izvor energije, na skupe igračke tipa solari i vjetrenjače otpada oko 2%.
Možda jednog dana budu toliko napredovale da ih počnemo uzimati za ozbiljno. Taj dan je još daleko.
Za svakiu fotonaponsku ploču ili vjetroelektranu treba tone i tone nafte da se proizvedu. Svaka postaje energetski neto produktivna tek nakon 20-30 godina eksploatacije.
Rusija će još duuuugo vremena biti glavni izvor energije za europu i aziju.

Btw, Hrvatska je prva u EU po udjelu obnovljivih izvora energije
Oko 45% je iz obnovljivih izvora
Kada računamo velike hifdroelektrane proizvedene u komunističkom mraku
Kada računamo samo fancy igračke na sunce i vjetar iz demokratskog kapitalizma
onda je 1,5% iz obnovljivih izvora
Interesantan je taj napredak.

Dundić
4 godine prije

vjetroelektrane masovno ubijaju šišmiše, u toj mjeri da im dovode u pitanje opstanak, bar u Njemačkoj. Mislim da je cijela CO2 ujdurma samo promjena paradigme kapitala – nova buržoazija s vjetroelktranama i sličnim želi iz igre izbaciti staru koja se zasniva na fosilnim gorivima.
Pravi ekolozi se bore protiv plastike u oceanima i za očuvanje šuma i drugih prirodnih staništa.

krezubi glasac
4 godine prije

ECO dusebriznici i njihovi liberal politicari 3. spola putuju avionima na skupe destinacije Sejseli,Mauricius,Hawaii,Bali gdje mali krezubi ne mogu. I onda tamo ljencare na svojim mega jahtama sa veeeeelikim dizel motorima od 1000 HK pa gore. Bacaju izmet u oceane i plastiku pod utjecajem opijata. Onda kad se vrate u Brisel ili Washington cirkus tamo predijkaju o stetnosti plinova. Pa mali krezubi radnici sirom svijeta placaju dodatne sankcije i poreze na Co2 da bi veliki lijepih zubi i osmjeha sa TV mogli opet na godisnji do Mauricijusa,Balija, Hawaiia i u buducnosti nove poreze izmisljati.

Vasilij Zajcev
4 godine prije

Glas razuma, kao i uvijek! Kad bi bar vise ljudi na Zapadu slusali sto govori…

samo tako
4 godine prije

Današnji stupanj razvoja je takav kakav je, zasnovan na korištenju ugljikovodika i prestankom slijedi jedino povratak u pečine. Kad budu stvoreni drugačiji i prihvatljivi izvori energije, tada če prestanak korištenja ugljikovodika biti aktualna tema, ne prije. To što neki, prvenstveno EU, zloupotrebljava tu temu za dizanje poreza podanicima je sasvim druga tema

Max
4 godine prije

Pametan čovjek..

nessy
4 godine prije

Odavno, jedno od vaznih mjerila razvijenosti neke drzave je, utrosak energije. Kako nekada, tako i sada. Ne postoji razvijeno drustvo koje ne trosi velike kolicine energije, bez obzira od kuda je dosla. Vrhunski iskoristiva, cista (koliko to moze biti), energija je plin. Ali, zbog raznih politickih igara, ni plin nije dovoljno dobar. Ovo sto sada Putin kaze, komentirao sam prije nekoliko dana. Mozemo se vratiti u sume, ili pokusati neophodne izvore energije napraviti prihvatljivima. Mislim, da razumno, tu nema velike dileme.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI