Putin obećava „munjevit“ odgovor na strateške prijetnje

Putin
55 komentara

Predsjednik upozorava da Rusija neće oklijevati da upotrijebi „oružje koje nema nijedna druga zemlja“ da bi se odbranila.

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je spoljne snage da se ne miješaju u ukrajinski sukob, obećavajući „munjevitu” reakciju na takve akcije, uz upotrebu najnaprednijeg naoružanja Moskve.

Putin je u srijedu razgovarao sa poslanicima u Moskvi.

„Ako neko odluči da spolja interveniše u trenutna dešavanja i da nam stvori neprihvatljive strateške prijetnje, treba da zna da će naš odgovor na te nadolazeće udarce biti brz, munjevit“, objasnio je on.

„Imamo sve alate da to uradimo. Alati kojima se niko osim nas ne može pohvaliti. Ali nećemo se hvaliti. Koristit ćemo ih ako se ukaže takva potreba“, dodao je predsjednik, ne precizirajući koje alate bi mogli primjeniti.

Ruske vlasti su već donijele sve neophodne odluke da se pripreme za takav odgovor, dodao je on.

Moskva je prošle sedmice uspješno testirala svoju najsavremeniju interkontinentalnu balističku raketu RS-28 Sarmat. Novo nuklearno oružje može da nosi nekoliko hipersoničnih jedrilica Avangard, za koje se kaže da mogu da zaobiđu bilo koju postojeću protivvazdušnu odbranu zbog svoje ekstremne brzine i sposobnosti da pravi stalne manevre tokom leta.

Za razliku od Rusije, SAD i njeni saveznici u NATO trenutno nemaju hipersonično oružje u upotrebi. Bar za sada.

Zapadne zemlje aktivno snabdjevaju Kijev oružjem, uključujući protivtenkovske i protivvazdušne raketne sisteme, oklopna vozila i haubice, od početka sukoba sa Rusijom. Oni su takođe uveli oštre sankcije sa ciljem da smanje sposobnost Rusije da finansira svoju vojnu kampanju.

Međutim, Washington je do sada isključivao NATO snage na zemlji ili zonu zabrane letova iznad Ukrajine, navodeći strah od direktnog sukoba sa Rusijom.

Moskva je više puta kritikovala isporuke smrtonosne pomoći Ukrajini, rekavši da to samo destabilizuje situaciju i ometa izglede za mir. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je u utorak NATO da „u suštini ide u rat sa Rusijom preko punomoćnika i naoružava tog zastupnika“.

odbranaOružjePutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Z-force
1 godina prije

vudri ga Vlad!!!

1 godina prije

Eto, to je to. Jedino što je objavljeno u zapadnim medijima.
Ni riječi, zašto je Rusija ušla u Ukrajinu.
Nema riječi o 8-godišnjem klanju Ruske manjine u Donbas regiji.
Nema riječi o bio-laboratorijama. Nacizmu, koji je dokumentovan na internetu…
Samo to, što Rusija može…
Pa dobro, može se, hoče se… Ako nikome nije došlo otpozadi do glave…
Pa, zato su zabranjeni Ruski mediji…

Mrčikola
1 godina prije

Sve se više čini da priče o nuklearnom oružju spadaju na policu za bajke.

tihobl
1 godina prije

Mrcikola ima jedna sitnica koja ih muci – ako na hipersonicnu raketu ne stave nuklearnu glavu onda je to konvencionalno oruzje. A zbog kineticke energije udar je ravan nuklearnom. Bez problema mogu pogoditi svaki cilj, Putin je vec pokazao da moze udariti prvi ne cekajuci da udare po Rusiji, a manervrom prema Kinevu pokazao je nepredvidivost – nisu ocekivali da ce udariti na glavu, ocekivali su ogranicen rat na teritoriji Donbasa. To je ono sto muci amere.

hiber
1 godina prije

Najluđe je što je upravo Zapad podlegao proruskoj propagandi. CIA je najavljivala da Kijev pada za 4-5 dana. Dakle, najvise je pogriješila CIA, pa tek onda Beseda koji im je “vjerovao”.🤣🤣🤣 . Tek kad su Ameri i Zapad vidjeli da se Ukrainci ucinkovito bore, sada ide drugorazredno oružje. Inace, da su Ameri upola naoružali Ukraince, kao sto su naoružali Talibane, Zalužni bi već pio kavu na Crvenom trgu. U SSSR su upravo Ukrainci bili udarni tehnički dio Crvene armije, ali je putinovska propaganda sve falcificirala. Sada, po njima, ispada da je Crvena armija pobjedila Englesku i USA u 2.sv. ratu, a da je Hitler bio marioneta.

gigi pinna
1 godina prije

Ajde Putko, isto što se ratišta tiče, puno zujite, a malo meda dajete.

Sta reci
1 godina prije

Glumac Putin obecava, kako on veli, “munjevit odgovor” spoljnim neprijateljima, medjutim najopasniji neprijatelj naroda je onaj unutarnji cija je marioneta i Putin zajedno sa Bajdenom, Zelenskim, Macronom, Jonsonom i ostalim glumcima. Drzave su preuzete iznutra i zvanicne vlasti nisu suverene sto je najbolje pokazala plandemija. Elite nisu stitile narode od terora i zlocinackih protokola rokfelerove WHO i zdusno su nagovarale narod da uzmu carobni eliksir grafen oksida, ali zato elite vode narode u ratove i zveckaju oruzijem na stetu naroda koji u orkestriranim ratovima izvuce najdeblji kraj. I “Sarmat” i “Trident” ako polete nece poletjeti dok “vladari iz sjene” ne dadnu mig “predsjednicima”-glumcima. Koji je od tih “predsjedika” izasao i rekao nesto protiv tzv. “Velikog reseta” i Klausa Svaba, planova za digitalizaciju i robotizaciju ljudi?

tihobl
1 godina prije

Hiberu CIA ovaj put nije pogrijesila – Kijev je mogao biti zauzet za manje od 7 dana. Samo trebalo bi daleko vise od 20.000 vojnika koliko je bilo na sjevernom pravcu. Zapadni politicari su 4 mjeseca najavljivali pocetak rata. Cak su prosle godine crtali karte kuda ce ici ruski napadi. Onda su nagovorili Zelenskog da kaze kako iradjuje atomsku bombu kako bi potakli ruse. Rusi su ih stalno iznenadjivali jer su odbijali da usju u rat. Kad su oriveli kraju grupisanje armija u Donbasu i kad su odredili datum napada na LNR i DNR (7.3.) rusi su izveli najnevjerovatniju stvar: otpoceli su specijalnu akciju po engleskom planu pobjavljenom u novinama. Cak su fingirali da ce izvesti desant na Odesu. Sve su mogli ocekivati samo to ne. Zato su u pocetku bili paralisani i zato su u dva dana rusi zauzeli teritoriju vecu od Hrvatske. Cim su poceli prebacivati trupe i… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Zbog nadmoći RF u supersoničnom naozužanju udar bi bio razoran.

rade
1 godina prije

Americki i evropski zlocinci ce iz svoje arogancije ici do kraja,a kraj ce biti ruskoispaljivanje Sarmata.Mislim da drugaciji scenario nazalost nije moguc.

zdrlje
1 godina prije

U Rusiji 87 posto djece poslje cjepljenja Korona virusom obololo od dječije paralize.

Nena
1 godina prije

Tako treba!!!
Stuci sotonama rogove!
Živeo Putin
Živela Rusija ❤️🇷🇺❤️☦️

FATIH
1 godina prije

KINZAL JE POKAZAN AMEROKENJCIMA NA TERENU.AKO AVANGARD UDJE U DRUGOM POLUVREMENU SLIJEDI PAKAO.A AKO SARMATI POLETE………MOLIM ALAHA DZ.DA NE POLETE!!!!!

Lucija, prva
1 godina prije

Budući da je britanski ministar obrane javno rekao da Ukrajina treba gađati ciljeve u Rusiji, sa oružjem dobijenim od Zapada, Zaharova je malo “podebljala” Putinovu izjavu:

“Rekla je da Zapad “koristi” ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog te poručila Zapadu da “prestane iskušavati strpljenje Rusije”. Uz to je zaprijetila ruskim udarima na zapadne dužnosnike koji posjećuju Ukrajinu.

Takva agresija protiv Rusije ne može proći bez odgovora. Želimo da KIJEV i GLAVNI GRADOVI ZAPADNIH ZEMALJA ozbiljno shvate izjavu ruskog Ministarstva obrane da će daljnje provokacije, kojima se poziva Ukrajinu na udare usmjerene na teritorij Rusije, naići na žestok odgovor”, rekla je Zaharova”

1 godina prije

Jutros sam čitao analizu thesaker.is. Sve jeveč jasno, šta če se dešavati za par dana.
Poljska če uzeti zapad Ukrajine, bez mandata UN i NATO. Neče ratovati sa Rusijom.
Romunija je več namestila vojsku na granici, da uzme dio, gdje živi pretežno Romunjska manjina.
I Ukrajine više neče biti.

Anemični Dezerter
1 godina prije

Ne vjerujem da bi RF u bilo kojem trenutku udarila po ciljevima u EU ali su zato vrlo izvjesne razne diverzije tipa jarunskog drona.

Perun
1 godina prije

Vužgi ga Vlad!!!…udri do kosti bez milosti…SLAVEN BIJELAC SLOBODAN STRIJELAC

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI