Putin prvi put komentira prosvjede u Sjedinjenim Državama

Vladimir Putin
31 komentar

Ruski predsjednik smatrao je da su demonstracije posljednjih tjedana u SAD-u protiv rasizma i policijskog nasilja izraz “duboke unutarnje krize” u zemlji, nadajući se da će iz toga izaći poštivajući temeljna demokratska načela.

ladimir Putin reagirao je na masovne prosvjede u Sjedinjenim Državama koji se nastavljaju nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda tijekom njegovog uhićenja u Minneapolisu. “Nastojim komentirati prilično oprezno, ako ne i uopće komentirati ono što se događa u Sjedinjenim Državama ili drugim zemljama. Ono što se dogodilo je manifestacija dubokih unutarnjih kriza”, rekao je u intervjuu VladimirPutin.

I da dodam: “Zapravo  promatramo već duže vrijeme. Od dolaska na vlast trenutnog predsjednika, kada je pobijedio, na potpuno demokratski način. A strana koja je izgubila, izmišlja sve vrste fikcija da bi dovela u pitanje legitimitet”.

Ruski predsjednik je također rekao da je iznenađen reakcijom guvernera pojedinih država koji prate Donalda Trumpa.

„Što je demokracija? To je snaga naroda. Ali ako narod izabere organe vlasti, tada vlasti, nagrađene povjerenjem naroda, imaju pravo organizirati funkcioniranje izvršnih organa kako bi zajamčilo interese velike većine stanovništva zemlje. I što se tamo događa? Predsjednik kaže: “Moramo učiniti ovo i ono”, a lokalni mu guverneri odgovaraju: “Idite vidjeti drugdje ako sam tamo”, rekao je Vladimir Putin.

Bez obzira na to, šef Kremlja vjeruje je da će “temeljna načela američke demokracije omogućiti Sjedinjenim Državama da izađu iz krize u kojoj se zemlja trenutno nalazi”.

ProsvjediReakcijaSADvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crodaemon1
3 godine prije

“Umjereno i iskreno” Kako je autor zakljucija da je Putin “iskren” 🙂 ?

Brave new world
3 godine prije

Skroz ljudska poruka čovjeka koji se ne raduje tuđoj nesreći već izražava nadu u smirivanje situacije putem demokratskih načela.
Sto će sad dežurni portalni jugosi i chet*nici u svom bijesu kazati?
Vjerovatno proglasiti Putina izdajicom ili nešto slično!

Theface
3 godine prije

Pa sve je rekao. Ovo je jos jedan pokusaj drzanog udara koji se dogada od dana kad je Trump pobijedio.

PlanetB
3 godine prije

‘https://www.civilwar.news/’ Naravno da ruski predsjednik ne moze slobodno govoriti kao ostali ljudji koji nisu na njegovoj poziciji. Ovo je gradjanski rat koji je poceo odmah kada je Trump izabran i pobjedio. Odmah u Decembru 2016- te rulja koja nije htjela prihvatiti Trumpa extremna ljevica : demonkrati poceli su sa prilicno nasilnim protestima i to je trajalo sve do Trumpove inaguracije. Demonstranti su placeni dobivali su dnevnice od Sorosa. Onda su krenuli u novi napad u Januaru 2017-te da dokazu da je Trump pobjedio zahvaljujuci Rusiji. Kada je nakon potrosenih miliona , i to propalo i to nakon skoro dvije godine onda su krenuli sa placenim migrantima da ilegalno prelaze americku juznu granicu a sve je bilo organizirano sa autobusima bi ih doveli tik pred granicu i sada oni kao bjeze iz Juzne Amerike i ‘ugrozeni su’. Jos jedan Sorosev plan je i tu propao. Pa su krenuli sa ‘impeachmnet’ radi… Čitaj više »

Math
3 godine prije

USA je na putu prema dolje i više nema povratka. Ekonomska situacija*, polako napuštanje dolara kao globalne valute, uvelike uništeni proizvodni kapaciteti tj. proizvodnja je prebačena u kinu,
socijalni nemiri tj. raskidanje socijalnog ugovora između vladajućih elita i naroda, vojno zaostajanje USA za Rusijom u raketnoj tehnologiji (u slučaju sukoba nosači aviona postaju idealni glineni golubovi; USA nema funkcionalnu antiraketnu obranu itd. -ali do sukoba ne smije doći jer ovje zemlje imaju nuklearno oružje) i dr.
Tome uvelike pomaže i unutarnja borba dva tabora elite (demokrata i republikanaca točnije Trumpa) pa na vidjelo izlazi i prljavi veš vladanja (a smješno je što oba tabora imaju istog gazdu).

Karma
3 godine prije

Amerika je od pocetka građena na lošoj karmi. Došli bijeli i pomeli domače. A o svim ratovima po svijetu da i ne pričamo. Tužno miris baruta ne gubi se. Industrija nasilnih igrica za djecu koju više nitko i ne odgaja jer su roditelji zauzeti “karijerom” a mama uz to selfijima . Sve je to ulje na vatru. Manijak sa značkom je napravio ono što su ga video igrice naučile uz frustraciju iz braka. Pogledajmo dalje filmsku industriju koja servira scene nasilja, plavih rotirki, pucnjave . O bolesnoj porno industriji ne treba trošiti riječi.

Davor drugi
3 godine prije

Jako oprezan i odmjeren komentar od strane V. Putina, bez ikakve namjere dolijevanja ulja na vatru, mada je u svakom slučaju USA zaslužila da se i njoj malo doma oteža, kao sto to ona ima običaj drugima činiti.
Sa odstojanjem, svjetski lider br.1 sa njegovom dosljednom i konsekventnom politikom u načinu vođenja i upravljanja državom, na domaćoj kao i na globalnoj sceni.

davor3
3 godine prije

U istom intervju, Putin je opisao kako je on podrzao slanje ruskih trupa na pristinski aerodrom.
Prica koja je nama svima manje vise poznata. Ali ovaj puta Putin kaze da je on podrzao tu operaciju, to je nesto novo za nas.
Dakle jos te davne godine 1999 Putin je znao sto namjeravaju i sto radu natovci pa im je na svoj nacin, na mali nacin pomalo pokvario racune. Na kraju dana su se Rusi morali povuci i sve prepustiti Amerikancima. NATO je odigrao ulogu prethodnice koja je osvaja teren za Amerikance.
To je bio momenat kad je komandant engleskih vojnika dobio zapovjed da puca na Ruse i on je odbio.
Amerikanac ga je psovao a on se pravdao da nije htio izazvati treci svj. rat.
Danas, novine koje su u rukama americkih kapitalista, pisu da su Rusi napravili okupaciju pristinskog aerodroma, zar nisu dosadni?

Milance
3 godine prije

Uskoro ce Putin imati jos goru situaciju u Rusiji..

Ive
3 godine prije

USA JEBOKRACIJA je na izdisaju, narandzasto proljece koje su dugo izvozili sada im je doslo u vlastito dvoriste. Hocemo li udogledno vrijeme umijesto jedne velike Amerike gledati neke male Amerike sa nekom novom formom JEBOKRACIJE?

Ante
3 godine prije

Amerikanci su militarizirali svoju policiju. Zato im se to sada događa. Uz to određeni broj građana su razmažena derišta, koja smatraju da su njihova prava toliko sveta da ih ni policija ne smije dirati. Kada se tako sretnu na ulici građanin i policajac iz najobičnijeg legitimiranja izrastu čudesa. To jest sve završava sa 35 policajaca koji jadni ne mogu staviti u lisice jedno osobu pa se sa njome naganjaju po ulici nadmudruju se da bi sve završilo ili sa upotrebom oružja ili sa prevelikom upotrebom snage. I to onda nije kraj svemu, jer građanin ako preživi tuži policiju pa grad plaća velike odštete.

Max
3 godine prije

Točno kratko i jasno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI