Putin: Zapad koristi vjersku mržnju da destabilizuje svijet

Vladimir Putin
29 komentara

Zapad potiče religijsku mržnju i netoleranciju kako bi “podijelio i osvojio” svijet, kako bi održao “novi svjetski poredak” koji se svodi na dominaciju i kolonijalizam, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu.

Sastavljajući se s liderima ruskih religijskih zajednica u Kremlju, Putin se obratio trenutnom sukobu na Bliskom istoku i upozorio da se “islamofobija, antisemitizam i rusofobija” koriste kao oružje protiv multipolarnog svijeta.

“Zapad vidi kako se proces formiranja multipolarnog svjetskog poretka ubrzava. I kako bi suzdržao razvoj neovisnih, suverenih država, kako bi podijelio svjetsku većinu, koriste ista sredstva”, rekao je Putin. Ove snage žele da “epidemija nasilja i mržnje” ne obuhvati samo Bliski istok već i Evroaziju, upozorio je.

“Muslimani se postavljaju protiv Židova, pozivajući na ‘rat protiv nevjernika’. Šijiti se stavljaju protiv Sunita, pravoslavni kršćani protiv katolika. U Evropi zatvaraju oči na pogrde i vandalizam prema muslimanskim svetinjama. U nekim zemljama, nacistički zločinci i antisemiti, s krvlju žrtava Holokausta na rukama, otvoreno su veličani na službenom nivou. U Ukrajini se kreću prema zabrani kanonske pravoslavne crkve i produbljivanju crkvenog raskola”, dodao je ruski predsjednik.

Cilj svih tih akcija je “povećanje nestabilnosti u svijetu, podjela kultura, naroda, svjetskih religija i izazivanje sukoba civilizacija”, napomenuo je Putin. “U međuvremenu, govore o nekoj vrsti ‘novog svjetskog poretka’, čija suština se nije promijenila: licemjerje, dvostruki standardi, tvrdnje o ekskluzivnosti, globalnoj dominaciji, očuvanju suštinski neokolonijalnog sistema.”

Putin je izrazio sućut svim Izraelcima koji su izgubili članove porodice u napadima 7. oktobra, ali je upozorio da “nevinim ljudima ne bi trebalo biti odgovorno za zločine počinjene od strane drugih” i da se borba protiv terorizma “ne može voditi prema notornom principu kolektivne odgovornosti.”

gazaIZRAELPutinrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kokolo
6 mjeseci prije

Ono..kad moralna veličina progovara….odvratno.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Pa i UN su srušene !!!! NIKAD SE DO SADA – OD 1945 TE NAOVAMO !!! NIJE DJESILO !!! DA ČAK DVIJE ČLANICE STALNA SAZIVA SECURITY COUNCIL China & Russia stave JEDNOVREMENO VETO A DRUGO DVOJE US & UK LUPE SVOJ NA NJIHOV – glede ” Gaza Resolution ” Kinesko – Ruski prijedlog su podržale još dvije – nestalne članice Vijeća Sigurnosti , Američko – Britanski ,nitko ! Uz devet UZDRŽANIH glasova , nestalnih članica …. Dakle … UN VIŠE NEMAJU SMISLA POSTOJATI !!! Valja to prepustiti zapadnu blocku u u potpunosti , napustiti UN pa neka oni sami sa sobom do mile volje i koliko god požele … Tratiti svoje vrijeme i resurse na ovako nešto , nadalje – potpuna besmislica …. Svijet izvan korporacijska sustava zapada bi svakako , morao ubrzo formirati nešto – svoje gdje bi koordinirali , vlastiti , globalni pogled i politiku … Sa ovima… Čitaj više »

malibrat
6 mjeseci prije

Koncept, multipolarnosti, potpuno je shizofren i ne-organičan, kao i retardirani koncept, – multikulturalizma. Niti jedan se, namjerno, ne bave bitnim!
Jedino što je Putinov, stasao na slavnim zasadima domaće, ubojite crvene monopolarnosti, a “zapadni”, na zasadima prisilne tolerancije “različitosti” svih boja iz duginog spektra, rasnih i konfesionalnih nespojivih suprotnosti, svih vrsta.
Koncept izmirivanja pijetlova, koje si prije našpricao s pepper-sprejem, u borilištu, gdje publika željna krvi urla i kladi se natisnuta na ogradu.
Naravno, svaki od ovih neprirodnih koncepcija, radi svoje anti-organičnosti, stvoren je da NE rezultira “konačnim rješenjem”. Oni su samo sredstvo za rajcanje.
A cilj je, izcrpljujuća agonija, do konačne smrti, svih sustava obrane u ljudi. I predaji zdrave pameti, pod teretom paradoxa.

tihobl
6 mjeseci prije

„Цена једне гранате од 155 мм током украјинског сукоба порасла је са две хиљаде на осам хиљада евра“ (шеф војног комитета НАТО-а Роб Бауер)

Али да сам на месту званичног Кијева, био бих срећан. Сједињене Државе увек пријављују помоћ Кијеву у доларима. Сада ће иста серија граната формално коштати 4 пута више, а на папиру ће то опет изгледати више него импресивно.

tihobl
6 mjeseci prije

Кијев/Украјина: појава веће групе бајкера која је обележавала локалну прославу, изазвала поремећај акустичног система за детекцију беспилотних летелица који је интегрални део ПВО града.

tihobl
6 mjeseci prije

Чак ни сав светски капацитет производње оружја неће бити довољан да покрије потребе Оружаних снага Украјине – у коментару за Политико, рекао је украјински министар стратешке индустрије Камишин.

Pa sto ne uvezu municiju iz Rusije koja proizvodi vise nego ostatak svijeta.

darijoman
6 mjeseci prije

Čovjek koji je manje više uvijek u pravu

tihobl
6 mjeseci prije

ПОЧЕЛО ЈЕ:
Како јавља Телеграм канал Украина сејчас, близак влади у Кијеву, молдавске власти вратиле су 35 избјеглица – војних обвезника, упркос што је већина поднијела захтјев за политички азил. Једини формални повод који једна држава може искористити да тражиоца азила врати назад у домовину је процјена да он “представља опасност за њену националну безбједност”.

tihobl
6 mjeseci prije

Оружане снаге Русије први пут су у зони специјалне војне операције употребиле дронове камиказе великог домета „Италмас“.

Напомиње се да су нови уређаји лакши од коришћених дронова Гераниум-2, а њихов мотор даје другачији звук. Из тог разлога, нови уређај је теже препознати и пресрести.
Кодно име ове беспилотне летелице у производњи је „Производ 54“

tihobl
6 mjeseci prije

Зеленски је позвао на легализацију канабиса како би помогао Украјинцима да превазиђу „бол, стрес и трауму“. 

IPC
6 mjeseci prije

Neka ovaj psevdopravoslavac ne kleveće sveto Pravoslavlje kojemu i ne pripada, i ne uvlači ga u svoje političke ideje i program.

Max
6 mjeseci prije

U cjelosti točno.

Noname
6 mjeseci prije

E pa, dogodilo se: rusko Ministarstvo obrane je prvi put izvijestilo da su dvije američke rakete ATACMS oborene u zoni Sjevernog vojnog okruga. Isti oni koje Zelenski već dugo moljaka od Sjedinjenih Država. I još su mu ih dali, i to bez objave, kako bi iznenadili rusku vojsku. Ovu vijest – o oborenom ATACMS-u – sva vojna lica i građani zabrinuti za napredak specijalne operacije (prema riječima L. I. Brežnjeva) dočekali su s osjećajem dubokog zadovoljstva. I ovdje ljudi imaju mnogo razumnih i daleko od filistarskih pitanja. Pokušajmo odgovoriti na njih. 1. Što to znači? To znači da su vojnici naše protuzračne obrane razbili mit o nepobjedivosti ovih “WundeWaffe” iz SAD-a. Drugim riječima, pokazalo se da ATACMS nisu tako strašni kako ih je reklamirala ukrajinska i američka propaganda. To znači da naši protuzračni raketni sustavi imaju potrebne karakteristike, a borbene posade mogle su odabrati učinkovite metode za uništavanje hvaljenih američkih… Čitaj više »

Lucija, prva
6 mjeseci prije

@tihobl će ovo komentirati, ako nešto ne valja. Neprovjereno.

“Ruske snage u ponedjeljak su izvršile napade na dva frontalna područja istočne Ukrajine, nastojeći presjeći jedinu opskrbnu rutu u razoreni grad Avdiivku i napredovati dalje prema ključnom gradu Kupiansk sjeverno.

– Vrlo teška situacija sa zalihama, s 22 km (15 milja) cesta koje su stalno pod vatrom, danju i noću , rekao je Barabash za Radio Liberty koji financiraju SAD. – Ovo komplicira evakuaciju i dostavu pomoći. Neprijatelj ga pokušava odsjeći. Svaki pokret je signal za otvaranje vatre.

– General Oleksandr Syrskyi, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, opisao je uvjete duž cijele fronte od 1.000 km (600 milja) kao “izazovne” – Lokalni dužnosnici također su rekli da su ruske snage ponovno granatirale područja u južnoj regiji Herson koja su pod kontrolom Kijeva.
Izdane su naredbe o obveznoj evakuaciji za više od 800 djece, rekli su.”

Ivan Bgd
6 mjeseci prije

Kako verovati tom coveku?:
Putin je potpisao ukaz o borbi protiv klimatskih promena jer predstavljaju opasnost po zdravlje coveka?!!!???
Zar stvarno….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI