fbpx

Putinova nova Rusija: „Iluzija globalizacija je gotova i jačat ćemo našu socijalnu državu“ – Peta kolona Zapada u panici

Vladimir Putin - reforme

Danas se ruski predsjednik Vladimir Putin obratio naciji. Formalno je govorio pred oba doma ruskog parlamenta, ali je poruka bila upućena cijeloj Rusiji. Tijekom govora je vlada Dmitrija Medvedeva dala ostavku, a najavljene su i ustavne promjene.

Čini se da je Vladimir Putin odabrao trenutak za provedbu revolucije odozgo, jer će biti na vlasti dovoljno dugo da nadgleda proces ustavnih promjena i provede eventualne korekcije u točkama koje budu u zastoju. Glavna poruka govora je da je doba iluzija globalizacije gotovo i da je vrijeme za povratak u normalne nacionalne države. Kozmopoliti i “univerzalisti” će zaurlati do neba kako je ovo „povratak u apsolutizam nacionalnih država iz XIX stoljeća“, posebno liberali, ali njih u Rusiji većina ionako smatra „petom kolonom Zapada“, tako da će buka trajati neko vrijeme, a onda će se sve vratiti u normalu.

Iz govora o stanju nacije, održanom pred oba doma ruskog parlamenta, treba izdvojiti nekoliko ključnih stavki, ali prije toga spomenimo kako je ruski predsjednik posebno ogorčen zbog povijesnog revizionizma u svijetu i Rusija to neće promatrati pasivno.

Istaknuo je da je Rusija dužna štititi povijesnu istinu o pobjedi u Velikom domovinskim ratom.

„Ove godine proslavit ćemo 75. godišnjicu pobjede u Velikom domovinskom ratu. Deveti svibnja u Rusiji je najveći i sveti praznik. Ponosni smo na generaciju pobjednika, sjećamo se njihovog junaštva. Naše sjećanje nije samo štovanje junačke prošlosti. Ono služi našoj budućnosti, nadahnjuje nas i jača naše jedinstvo. Dužni smo štititi istinu o pobjedi, jer u suprotnom, što ćemo reći našoj djeci ako se laži budu širile svijetom poput epidemije?“, zapitao se ruski predsjednik.

Sada možemo prijeći na ključne promjene koje čekaju Rusiju. Prva je referendum, na kojem će se odlučivati o izmjenama i dopunama ustava Rusije.

Novi ustav će dati prioritet nacionalnom pravu nad međunarodnim. To u Rusiji de facto postoji već nekoliko godina, čak uz  odgovarajuće objašnjenje Ustavnog suda, ali sada se predlaže da se to potvrdi i de jure.

Razrješenje sudaca Ustavnog i Vrhovnog suda će se provoditi od strane Vijeća Federacije na prijedlog predsjednika.

Osnovat će se ekonomski tim vlade koji će podnositi potrebne zakone Državnoj dumi. Ovaj moćni blok će u potpunosti biti pod upravom predsjednika države.

Smjena ministara ostaje predsjednička ovlast, iako bi ovo trebalo dodatno pojasniti.

Ono što zanima ruske narode je životni standard i novi ustav će utvrditi da minimalna plaća ne može biti niža od troškova života u regiji u kojoj se isplaćuje.

Strani državljani ili oni s dozvolom boravka u Rusiji neće moći biti čelnici konstitutivnih entiteta Ruske Federacije, članovi Vijeća Federacije, zastupnici Državne dume, premijeri, ministri, čelnici saveznih tijela, suci i tako dalje.

Pooštreni su uvjeti za predsjedničke kandidate Ruske Federacije. Ovim će se konačno ušutkati oni koji tvrde kako Rusija “živi u skladu s kolonijalnim ustavom” i prigovori kako “cijela vlada ima strano državljanstvo”.

Općenito, ovaj dio govori kako je doba iluzija globalizacije završilo i da je vrijeme za povratak u normalne okvire nacionalne države. Kozmopoliti i “univerzalisti” će puknuti od bijesa. A liberali? Koga briga. Oni ionako predstavljaju toliki broj stanovnika Ruske Federacije da jedva osvoje nekoliko mjesta u nekim općinskim vijećima, dok na saveznoj razini ne uspijevaju postići ništa.

Što se tiče promjena u raspodjeli ovlasti među raznim granama vlasti, ovdje nam još uvijek trebaju pojašnjenja stručnjaka, posebno pravnika, kao i sve vrste javnih rasprava i drugih okruglih stolova.

Poticanje gospodarstva

Ovdje se ide na uklanjanje gospodarskih entiteta za koje je dokazano da su djelovali po kaznenom zakonu koji definira “stvaranje organiziranih kriminalnih skupina”. Vrlo jaka poruka koja je upućena onima koji misle da je Kremlj zaboravio „kako su stekli prvu milijardu“. Kada se ovaj dio ozakoni, vidjet ćemo što će se dogoditi u ruskoj ekonomiji i što će isplivati na površinu, a prljavštine je zaista mnogo.

Proglašava se završetak reforme kontrolnih i revizorskih tijela, što znači da su ona dizajnirana i ustrojena onako kako je Putin zamislio i da od sada mogu provoditi zadaće onakva kakva jesu i s trenutnim sastavom, dok ne dođe vrijeme za smjenu generacija, naravno.

Iz saveznog proračuna će se vratiti dvije trećine sredstava poreznih olakšica za mala poduzeća, što će im biti dodatni poticaj za razvoj poslovanja. Istodobno će se jačati društvene i ekološke odgovornosti pri poslovanju.

Uvodi se porez za onečišćenje i otpad, ali samo za uvoznike.

Aktivnije će se provoditi odluke Središnje banke Rusije kako bi se gospodarstvu osigurao „dugoročno lakši novac“.

Višak sredstava Nacionalnog fonda skrbi, koji sada iznosi preko 124 milijarde dolara, usmjerit će se u ulaganja u gospodarstvo.

Socijalni programi

Produžit će se program „Majčinski kapital“ do kraja 2026. godine, naravno, uz mogućnost daljnjeg produženja. Ovaj program je zapravo oblik plaće za majke, a ne dječji doplatak u mizernom iznosu.

Majčinski kapital se dobiva odmah s prvorođenim djetetom i povećava se za dodatnih 150 000 rubalja.

Uvodi se pomoć siromašnima za djecu od 3 do 7 godina.

Uvode se i univerzalni besplatni topli obroci za učenike od 1. do 4. razreda i stvaranje ili modernizacija infrastrukture za provođenje ove mjere. Dodatna naknada za plaću nastavnika u školama od  5000 rublji će se osigurati iz saveznog proračuna.

Osigurat će se univerzalni pristup studentima brzom internetu.

Provest će se modernizacija više od tisuću umjetničkih škola u zemlji.

Dodatnih 550 milijardi rubalja će se osigurati za preuređenje bolnica i klinika u cijeloj zemlji.

Povećat će se broj mjesta u školama i sveučilištima i broj mjesta za brojna ključna područja. Liječnici, učitelji i inženjeri su prioritet, posebno u regijama. Studenti druge godine će biti priliku za promjenu smjera studija.

Nastavlja se provedba i razvoj programa „Rusija je zemlja mogućnosti“ u kojem je već sudjelovalo preko 3,5 milijuna ljudi.

Pružat će se veća podrška tradicionalnim vrijednostima, obitelji, majčinstvu, dat će se naglasak na razvoj regija, pristojan životni standard, stvaranje najpovoljnijeg okruženja za samoostvarenje svih stanovnika Rusije.

Iako je, naravno, Putin danas značajno zakomplicirao život svima, oni koji viču “Rusija nije socijalna država” sad će to puno teže moći tvrditi.

S tim u vezi imam se nameće nekoliko jednostavnih pitanja. Što je činio Vladimir Putin? Napravio je savršenu simbiozu tradicionalnih vrijednosti i lijevih socijalnih politika, čime je dokazao da ti termini nemaju značenje kao u XX stoljeću. Možda je Medvedev i zato raspustio vladu, jer ne uspijeva promišljati i donositi odluke izvan okvira zadanih ideologijama koje su vladale prije pedeset ili sto godina? To zasad ne znamo, ali ima nekih naznaka da je tako.

U socijalnom smislu, iako ti termini, kao što smo rekli, danas nemaju značenje kao u XX stoljeću, ako ovo u određenom smislu nije skretanje ulijevo, što je onda? Budući da je Europa razorila svoje socijalne države, čak i skandinavske zemlje, čini se da trenutno ne postoji zemlja na svijetu koja ima više stvarnih, a ne fiktivnih socijalnih programa za stanovništvo nego Rusija.

Ruska opozicija može negodovati samo na You Tubeu. Na društvenim mrežama je već počela histerija, a Twitter je eksplodirao od vrištanja “Putin je odlučio ostati predsjednik cijeli život”. U najavi promjene ustava mnogi su na društvenim mrežama vidjeli upravo to, a kako nisam specijalista za delirij ruske opozicije, završit ću s ovim.

U ekonomskom smislu Vladimir Putin državni kapitalizam prirodno pretvara u „socijalizam“, a sve to čini bez nevladinih udruga i donacija.

Ovo bi bio kratki rezime Putinova govora i najavljenih promjena u životima naroda Ruske Federacije. Uskoro ćemo objaviti stručniju analizu kako bi se to moglo odraziti na međunarodne odnose i veze Moskve s inozemnim partnerima, iako se već sad čini da tu neće biti većih promjena.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
209 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Samo se nadam da je peta kolona zapada u pravu.
Kao i svaka peta kolona, valjda joj je koliko sutra smjer zacrtan-vojni sudovi, sisanje “na nulu”, polivanje katranom i posipanje perjem, te provodjenje kroz “pocasne vodove” radnog naroda!I tako dalje

Dane
Gost
Dane
1 godina prije

Radio sta hoce,ne moze mu Niko nista

shumadinac
Member
1 godina prije
Reply to  Dane

Tačno, baš čitam da je prvi zadatak Medvedeva odlazak u Srbiju da moli Vučića za kredit.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Blagos onome ko zivi u Putinovoj Rusiji…
Najveca drzava na svijetu…
Najbogatija na svijetu …..energentima,zlatu,dijamantima…
Najveca vojna sila ….
Najveca zitnica…
Najveca ……nastavite dragi moji diskutanti

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Mamajev Kurgan

…potrošnja alkohola

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije
Reply to  Mlata
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Mlata

Zahebao si se, jer je prošle godine kampanja za suzbijanje alkoholizma, (a gdje ga nema) dala odlučne rezultate.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Mamajev Kurgan

Znaju to jako dobro svi, kako Putin i cijela Rusija, i zato to sve i čini što čini… Rastrgali bi ga ostali kao lavovi..
Ali baš da je najveća vojna sila, bliži se, ali još nije, no uz pomoć Kine ok.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Mamajev Kurgan

Odi na zapad pa tjeraj tvoju bracu u Sibir.

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  Mamajev Kurgan

Najveći postotak AIDS-a u Evropi.
Najviše maloljetničke prostitucije.

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Shumi, shumi javore, neka tvoje grane govore . . . . pjevuši budući predsjednik vlade RH

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Dane

Rub bankrota oporavljene rezerve na 540 mlrd bez američkih dolara. Višak , odnosno proračunski suficit je ove godine napunio Državni fond skrbi na 124,6 milijardi dolara. Inflacija i cijene maloprodaje zanemarivo su utjecale na standard. Što još da napravi? Ove mjere za majke, čitao sam opširnije, zaštitio ih je, zajedno s djecom, kao polarne medvjede. Majčinskikredit i dohodak, samo zato što rađa, na razini plaće, i to je bankrot.

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije
Reply to  Dane

evo ga! taman sam mislio da je dosadno…..

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Dane

popi lijekove, idemo.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Dane

Konjusar,malo kulture nebi ti skodilo.Ovo je demokratski Portal.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Mogu zapadni varvari Putinu samo da popuše kuraz……ako on lično dozvoli……..

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Mozda tu bude i tvoje rodbine koja zivi na zapadu.

dalmata
Gost
dalmata
1 godina prije

E,pa Gospodine Presjedniče Putin,druže Vladimire,svaka ti se pozlatila.Da si živ i zdrav.Samo naprid,za Majku Rusiju,za svakog Rusa i za primjer i nadu cilom svitu.Nek,neoliberalistička gamad krepa.Poštovanje!

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  dalmata

Ima se, može se….mukotrpan rad u Siriji se isplatio

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Mlata

Lijep dečec ovaj Putin!!! Da mi je znati, čim se hrani!?

Tink
Gost
Tink
1 godina prije
Reply to  dalmata

Za bolje poznavaoce kursa ruske drzave ovo nije iznenadjenje. Prije par godina Putinov savetnik Vladislav Surkov je dao intervju u kome je naveo da je epski put Rusije ka zapadu zavrsen. Objasnjenjem da put “samoce” ne mora da bude tuzan, pokazao je da ce se Rusi okrenuti sebi i svojoj specificnosti i na tim temeljima graditi svoj samodostatan zivotni sistem, sto ne znaci da Rusija nece saradjivati na svim poljima sa svetom ali bez samoobmane i iluzije. Predpostavljam da je bilo potrebno par godina da bi se sve pripremilo i evo ovo je verovatno ozvanicenje svega. Mnoge stvari ce se promeniti u kom pravcu videce se, oni koji su bili primorani posle visevekovnog pokusaja unistenja Rusije, da povuku ove mere, ocekuju da ce ovo biti na dobrobit velike ruske nacije, ja im to od srca zelim.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Tink

Vernici su nepremostiv problem

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  Mlata

Vidis i ja sam vjernik ja naime vjerujem da Bog ne postoji, i ne smatram se problemom.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Tink

A naciji i komiji čija su djeca?

Milance iz Češke
Gost
Milance iz Češke
1 godina prije
Reply to  Tink

Njanovije i istinite informaicje oko pada vlad emožete procitati na twiteru https://milance-cz-porn-praha.com

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
1 godina prije
Reply to  dalmata

Citam sada neke komentáře i tím pojedincima Bi savjetovao dá se Ostravě politike,Putina i Rusije jer veze o tom Putinovog politici nemáte. pojma. Putin je cestitkom za novu godinu jasno dao do znnja kojí smjer nové politike ce bití,porodice,obitel,covjek..Briga za svakog ruskog covjeka bez obzira na nacionalnu připadnost.Oko ove smjene Vládě pisao sám prošlé godine na Logicno,dá poslije nové godine ide čistka,Tako se dogodilo.Tko razumije o čemu Putin hovoří,sto rádi, Onda mu je své jasno kakvu politiku vodí.Procitajte novogodisnju cestitku Putina..na https://milance-cz-porn-praha.com pá ce vás své bití jasno.

žrec
Gost
žrec
1 godina prije
Reply to  dalmata

Svaka njemu čast, ali nije nimalo dobro da sve ovisi o jednom čovjeku. Osobito kad ti neprijatelji igraju na duge staze.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  žrec

Kaos prave Gospodari kaosa a ne glumci te skupine, oni samo igraju zadane uloge…………..

rijecanin
Gost
rijecanin
1 godina prije
Reply to  žrec

Putina je doveo na vlast i čuva mu leđa KGB. Možemo se samo nadati da je stanje u KGB-ovim elitama dobro i da će zajedno sa Putinom pripremiti tranziciju vlasti ali to ne znamo. Njihov se KGB priklonio nacionalistima/suverenistima naša se UDBA priklonila globalistima.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  rijecanin

Svi šefovi KGB-a a i svi šefovi CIA-e dolaze sa šesterokrakim crvenim krvnim zrncima………..provjereno……..od kud to, pa di su tu rusi koji su kao slobodni ili kauboji koji su “najslobodniji”………..

Hash
Gost
Hash
1 godina prije

Pusti vodu Subi

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Hash

Prouči malo tematiku pa se onda javi sa komentarom…………..

Radoznali
Gost
Radoznali
1 godina prije

Kauboji postoje 200-tinjak godina. Zbrda zdola nagomilana “nacija”

kefir
Gost
kefir
1 godina prije
Reply to  dalmata

I sjeverni magnetski pol bježi iz Kanade u Rusiju.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  dalmata

Toliko pluseva za gamad ,je sramota za ovo stoljece.Logicno,vi to ostavili na prvom mjestu.Fujjjjjjjjj

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Kada govoriš o gamadi, misliš na sebe ?

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  eks

To je komentar na onaj prvi.Koloko vas je partija instapala.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, gamad ti je u gaćama , mrzitelju dosadni ..

Mate
Gost
Mate
1 godina prije
Reply to  dalmata

Bravo za Putina! A Bravo i za Dalmatince koji polako ali sigurno staju na pravu stranu!

Purger
Gost
Purger
1 godina prije
Reply to  Mate

Mate, Dalmatinci su uvik bili na pravoj strani, koliko je bilo proleteskih brigada NOVJ.-a, 7, 11? Dovoljno da znamo da su pravi ljudi !

Split
Gost
Split
1 godina prije
Reply to  Purger

Pa nismo se mi iz Dalmacije u NOB-u tukli za Rusiju niti je Putin Rusija. Vidit ćemo šta će iz ovoga dugoročno izać. Moglo bi ovo odvest u novu diktaturu i nova sranja. I to će dugoročno opet platit Rusi. Jebeš ti to kad sve ovisi o jednon čoviku.

mate
Gost
mate
1 godina prije
Reply to  Split

Evo mi imamo široku demokratiju, pa lopovluku nigdje kraja

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Purger

Mislis na one,sto su jame punili u Sloveniji.Jadna vam pamet i mladost.Stvarno ste za zalit.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Mate

Koje to Dalmatince,mislis Hrvate.Zaboravi kartu stosu tvoji pametni crtali.

Katarina Velika
Gost
Katarina Velika
1 godina prije
Reply to  dalmata

Nekada bila je Katarina Velika Rusija

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  dalmata

Nisi ti dostojan ni na cipelu mu se posrat. Iz tebe izlazi mržnja zbog nemoći. Putin je svetski državnik i patriota . On je kost u grlu pohlepnim psihopatama zapada .

Hash
Gost
Hash
1 godina prije
Reply to  dalmata

Pa to onda poližeš

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  dalmata

Ovo sto Putin radi je je jednostavno i u praksi PRVO RUSIJA – ПЕРВАЯ РОССИЯ – RUSSIA FIRST Ali ne Rusija odabranih vec Rusija svima Rusima, a nikako ne zapadnim biznismenima citaj okupatorima.

Slaven
Gost
Slaven
1 godina prije
Reply to  dalmata

I mi tebi u usta!

Bel basel
Gost
Bel basel
1 godina prije
Reply to  dalmata

Mozda ti je bas on tata,nemoj tako.

kefir
Gost
kefir
1 godina prije
Reply to  dalmata

“Uvodi se pomoć siromašnima za djecu od 3 do 7 godina.”

U Rusiji nema gladne djece.

RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije

A jesu li maknuli ovisnost o FED-u iz ustava?

RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije
Reply to  RoPe

https://www.swfinstitute.org/profile/598cdaa50124e9fd2d05ac02

I njihov je guverner centralne banke neovisan onoarlamentu i to je upisano u ustavu.

Pari na rvacku i balkanske zemlje

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  RoPe

Možeš staviti sad deset neoborivih argumenata za to tko je Nosferatu i za koga obmanjuje jego al badava, uvjerenje forimrano kroz mitove je jače od zdravog razuma, Ivo pokušava pobjeći od mita a Moreno je već odavno pobjegao….ima ih još………..

Šule
Gost
Šule
1 godina prije

IVO je NOSFERATU jedan drugome se uvlačite u guzicu pravi komunistički kadar…e moj varane,babilonac itd počmi razmišljat glavom a ne guzicom za IVU KOMUNJARU

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Šule

šulenberg, kakva je situacija na Golanu, čujem da cijene nekretnina padaju. Dolaze po vas šulenberg, spremajte se.

Savio
Gost
Savio
1 godina prije

Rece covjek koji se drzi svog mita kao pijan plota.

To je kao neka sekta.
Jevreji hoce da smjene Asada po prici takvih ljudi, ali ih u tome zaustavi Putin, koji je isto Jevrej i radi u jevrejskom interesu.
Zbogom pameti, al’ ajde….

Naravno da sam ja svjestan jevrejskog politickog i finansijskog uticaja u svijetu, ali ove likove sto vide jevreja u svakom cosku, ne mogu ozbiljno shvatiti.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  RoPe

Po kojem to izvoru, ako je Elvira Nabuillina, guvernerka, usput, tako da ne znaš ni o kome govoriš, ispinjavala kurs kremlja, iako je vlada sugerirala drugačije,. Govorim o 2015. i Putinovom mater planu kojeg je proveo da otkupi dionice ruskih državnih poduzeća sa zapadnih burzi , itd itd. Samo što ionako nemaš pojma o čemu pričam, ni zašto je Putin naredio da se ostavi “plutajući tečaj”, ni što se dogodilo na “Crnu Hanuku” 2015. za bankare na Wall Sreetu i Londonu. Što kaže SWIFT Institut? Da je Elvira Nabuillina “neovisna od politike”, Zakonski možda i jeste

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije

Rusija je još uvjek u vlasti wašingtonskog konsenzusa, proučiti ga treba što on znači……..

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije

Laki, elaboriraj slobodno sve to, dapače, da svi bolje razumiju što želiš reč.

shumadinac
Member
1 godina prije

Kako su me samo razni pljuvali kada sam pre više godina govorio da će Putin vratiti socijalizam. A ovo sada je tek početak.
Naravno, neće to biti socijalizam “podobnih a nesposobnih”, biće to uređenje gde će morati da se doprinosi ali će od rada moći pristojno da se živi. Ovo je apsolutno logičan razvoj događaja, više nema potrebe za foliranjem da bi se po svaku cenu izbegao sukob sa Zapadom – čak i po cenu ne razvijanja svojih kapaciteta što je bio slučaj do sankcija. Ono što mene sada interesuje je da li će vršiti veće restruktuiranje sistema vlasti ili će ići postepeno sa promenama. Posebno me interesuje koliko dugo će zadržati višestranačje i čime će ga zameniti.

Još jedan momenat je bitan. Putin je sve činio kako ne bi dao mogućnost Zapadu da vrišti kako se vraćaju u komunističku prošlost. On to radi zato što zna da više nema svrhe. Videćete u narednim mesecima ako i danima kako će takva retorika da postane sveprisutna. Možda će čak i Tramp da bude toliki licemer da mu prigovara iako je i sam nacionalista.

Ovo je u svakom slučaju kraj jedne ere, tačnije zvaničan kraj pošto su promene počele znatno ranije. Od danas ideološka borba ide na viši nivo.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Shumadinac
Ma kakav socijalizam…?
Zaprepaštena sam o čemu se piše u komentarima trenutno…?

Rt: “The constitution should take priority over international law if the latter violates the rights of Russian citizens or violates Russia’s constitutional principles, President Vladimir Putin has proposed.”

Druga promjena: Spuštanje moći i odlučivanja na parlament, koji će birati ministre, a predshednik to neće moći odbiti.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Lucija

A sve parlamente na svijetu kontrolira onaj koji im je parlamentarizam i demokurčiju podvalio………………….

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije

Ova Lucija priča gluposti. Tek će da vidi šta će da bude..)

Fenix
Gost
Fenix
1 godina prije

Sve u svemu odlično treba mnoge ljude iz Ruskih centrala moci izbaciti. Samo nerazumijem Rusku oporbu i druge “liberale” koji su poveli pistati da Putin mjenja ustav da bi ostao trajno na vlasti kada je i on sam rekao da se vise nece kandidirati. Ono sto je jasno je da Putin i ljudi oko njega nezrele trajnu vlast nego efikasan sustav koji ce trajati i poslije njih i ovo je završni korak ka tome.

DrLove73
Gost
DrLove73
1 godina prije
Reply to  Fenix

Ali moze da bude premijer sa vise ovlasti od sledeceg predesdnika… Skupstina ce ga sigurno izabrati ako se odluci da bude premijer…

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Prerano je za reći što je na stvari iza ovih poteza, to ćemo tek vidjeti kroz godinu-dvije.
Bilo kako bilo, tzv. parlamentarna demokracija i višestranački sustav su se pokazali kao promašeni koncepti. Jedino za što su idealni je apsolutna korupcija i napredak psihopata.
Kroz povijest se još najbolje dokazala parlamentarna monarhija, kao uređenje s dobrim balansom vlasti, i centralnom osobom koja nije podložna reizboru, i samim time nije ju u principu moguće korumpirati.
Uzevši u obzir koruptivnost i gramzivost kao raširenu pojavu u ljudi, i činjenicu da je 90% svih glasača u većini država politički priglupo, te činjenicu da uvijek postoji par promila psihopata koji su u stanju izmanipulirati i okrasti onih 90%, najidealnije društveno uređenje je dobronamjerna diktatura. Za primjer iste pogledati pod Tito, Josip Broz.
I Putin bi bio puno efikasniji da ima šire ovlasti, problem je samo što nemas garancije da umjesto njega neće danas sutra doći neki novi Jeljcin.

Tink
Gost
Tink
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo, na kraju ste poentirali, problem meke diktature sto vam se moze provuci neki psihopata i onda bez potoka krvi nema promene. Takodje mislim da kako ga ja zovem” prosveceni” apsolutizam najmanje zlo za jednu zemlju, naravno pod gore navedenim uslovima.

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  Tink

dr Nikica Gabrić se zalaže za prosvijećeni apsolutizam. Kakav je to parlamentarni sustav, ako na čelo Sabora može doći pijandura i hulja poput Kolege Sove?!?

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Tink

Pa da, svakako!! Kao i kod vas “tamo daleko” gde se je do vlasti dokopao “prosvetljeni apsolutista” Aca Arnauta” Musljiu, a za predsednicu vlade dobiste legendarnu Anu četiri pištolja! I sad možete da pevate: Niko nema što Srbin imade!!

DrLove73
Gost
DrLove73
1 godina prije
Reply to  Tink

Narod kao celina NIKADA nema zajednicku inteligenciju. Problem je sto se pametan diktator mora okruziti glupim sledbenicima da bi zagarantovao da ga neki pametniji nece smenuti. Glupog diktatora ce ubrzo smenuti neki pametniji, pocistiti pametne i onda vladati dok moze.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ne uspoređuj Putina sa J.Brozom. Ni ne znaš sve o Josip Brozu.
Primjer:”Tito je u svojoj biografiji prešutio sve detalje vezane za njegov boravak u centrali međunarodne terorističke organizacije Komunističke internacionale (Kominterna) u Moskvi, tridesetih godina 20. stoljeća, kao i svoje sudjelovanje u španjolskom građanskom ratu ali je zato njegov suborac i „španac“, talijanski predsjednik Pertini, na Titovu sprovodu u Beogradu se prilikom upisa u knjigu žalosti prisjetio slavnih dana borbe protiv fašizma u Španjolskoj.
Ti slavni antifašistički dani izgledali su tako da je doušnik sovjetske tajne službe i policije NKVD, i tajni agent Kominterne, Josip Broz „Valter“, sudjelovao u španjolskom građanskom ratu u likvidaciji cijeloga niza istaknutih antifašista i cvijeta španjolskih marksista po Staljinovu naređenju, isto kao što je u Kominterni sudjelovao u likvidaciji jugoslavenske marksističke inteligencije i osnivača i vodećih funkcionera Komunističke partije Jugoslavije, sa ciljem eliminacije svih njegovih potencijalnih protukandidata za čelno mjesto politbiroa Centralnog komiteta KPJ koje je ostalo upražnjeno nakon što je staljinistički režim u Moskvi, 1. studenog 1937. do smrti strijeljao generalnog sekretara politbiroa CK KPJ, „druga“ Josipa Čižinski koji je nosio Kominternino konspirativno ime „Milan Gorkič”….

krivA
Gost
krivA
1 godina prije

..dobàr tek..

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Te tvoje opskurne podatke koje si vjerovatno iskopao iz još opskurnijih izvora neću posebno komentirati…:)
No čak i kad bi sve to što si nabrojao bilo točno, opet ostaje neoboriva i tvrda činjenica da je u datim okolnostima odlično vodio zemlju. Činjenice su bitne, riječi odnese vjetar.

Inače, sviđa mi se ono tvoje ‘strijeljali ga do smrti’. Inače to ne rade kad te streljaju, samo te zaplaše, hahah! Dobar…)

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Ivo

Šta će reći da je Tito bolje vodio Jugoslaviju nego Putin Rusiju? Ni približno.
Btw.lako za lapsus … Činjenice su jasne.

Šule
Gost
Šule
1 godina prije
Reply to  Ivo

IVO KOMUNJARO to je pravi borac za SDP-brani TITU..

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Ivo

Kome Boga!!!? Kome sunce!!?? Čija žena kurva!!!???

Kunta Kinte
Gost
Kunta Kinte
1 godina prije

Čini se da ni ti baš ne znaš puno o Josipu Brozu. Da je bilo tako kako ti kažeš, onda za vrijeme Španjolskog rata Tito ne bi u Parizu spašavao odmetnutog Kominterninog “kilera” Pavla Bastajića (za kojim je Staljin bio izdao potjernicuj), nego bi postupio upravo suprotno.
I drugo, da je bilo tako kako kažeš, onda ne bi Tito zamalo u Moskvi i sam doživio Gorkićevu sudbinu. Da mu nije bilo onog Bugarina Karaivanova, i Tito bi stradao u čistkama.
Tako da… tanka priča, bez dokaza. Samo slutnje i silna želja da se ocrni jedan od rijetkih prosvijećenih apsolutista u povijesti.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Kunta Kinte

Možda je to bio neki drugi drug Broz “Valter” kod tebe ,prema tvojim podacima… Nemoj biti previše siguran.

Kunta Kinte
Gost
Kunta Kinte
1 godina prije

Jedan je Valter. Nema dva takva.

Kunta Kinte
Gost
Kunta Kinte
1 godina prije
Reply to  Kunta Kinte

Kao i još jedan Kunta Kinte!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

O, sigurni smo mi što se tiče nekih stvari…
Ipak nit ja nisam očekivala da će Deretić završiti u Izraelu…financiran od Rothshilda…?

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Lucija

Svi putevi vode u Rim ooopppppsss u budući Jerusalim………….

Tink
Gost
Tink
1 godina prije

Ne vidim zasto minusi, Subaru je vecinom u pravu, to sto se Jozko pokazao kao vest vladar ne potire cinjenice.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Tink

Tink, wlddrkgvnrnelltkiprpdkw nije Subaru to jest ih.

Tink
Gost
Tink
1 godina prije

qeiorvwqrfewirfweerfiqewfqewrf, primite moje duboko izvinjenje😃

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Tink

Uvažavam kolega.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  Tink

Tink, nije to Subaru, nevrjedjaj Subaru-a!

Ico
Gost
Ico
1 godina prije

Moj otac ustaša, koji je za interese Vatikana u koncentracijski logor Jasenovac odvodio Hrvate, je govorio da je Jozo Broz ispravan skroz

asdfghjklč
Gost
asdfghjklč
1 godina prije
Reply to  Ico

@Ico Troll

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Evo ja procito biografiju pravog bravara ,koji je bijo pravi Tito bez prsta.Jeli istina ili nije ,mozda cete vi mladji saznat.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Ti nemaš pametnijeg posla?
https://youtu.be/_4_mAkmwHBk

Purger
Gost
Purger
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Ja stalno vidim Slavonca bez pameti, nadam se da i mladji to vide !

Z123
Gost
Z123
11 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Ti nisi Slavonac, Slavonci tako ne govore. Hercegovac?

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije

Većina napisanog se slaže sa stvarnim događajima u španjolskom građanskom ratu i u hotelu Lux u Moskvi, gdje je J.Broz kovao i provodio svoje obskurne planove!

Radoznali
Gost
Radoznali
1 godina prije

Do smrti strijeljao??? Znači postoji i strijeljanje ne baš do smrti

Radoznali
Gost
Radoznali
1 godina prije
Reply to  Radoznali

To mu je samo lapsus.. Ostalo istina!

Amazon
Gost
Amazon
1 godina prije

Da jedino šta je srbima puštao sve i svašta.

Šule
Gost
Šule
1 godina prije
Reply to  Ivo

IVO komunjaro stara SDP te čeka da potpišeš ugovor kao direktor agencije za geostrateške alalize pošto si načitan i vrlo tempiran za sukobe.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Šule

šulenberg, sdp i hdz su tvoji frendovi, i jedni i drugi vam ližu guzice. Na tvoju žalost, oni vam ne mogu pomoći da zadržite Golan. Uskoro se dolazi po vas, šulenberg. Spremaj se.

Šule
Gost
Šule
1 godina prije
Reply to  Ivo

IVO komunjaro ni jedna petarda neće pasti na IZRAEL to ti garantiram..narednih 6 mj..a Židovi će ispaljivat svagdje i gdje treba i netreba..oni su vojnici..a ne kukavice kao IRANCI što su gađali polje oko baze u IRAKu..probaj ubit generala u IZRAELU pa ćeš vidjet kako udaraju Izraelci…

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Šule

samo se tješi šulenberg, kraj je blizu. Btw, ti tvoji vojnici a ne kukavice su zadnji put viđeni kako bježe sa vlastite granice s Libanonom, kad im je Hezbollah poručio da dolaze po njih. A dollaze opet, šulenberg. uskoro.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  Šule

Izreal je drzava kriminalaca, mufdljuza i okupataora.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Šule

šule, ja podržavam sve kako mi prema okolnostima odgovara, pa malo sdp, pa malo hdz. Imaš nešto protiv!!?

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  Ivo

drIvo, pa Jozo Broz je legenda. Bivši precednik FK Partizan tuchman je samodopadni luđak

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Ico

Isto je to pleme……….

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Ico

Na 13 mjestu zlocinaca.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije

A odgovor na poruku sa sa Suljom od Pompića uperenom prema Rsuiji i Kini Nosferatu ne komentira već prića valhala bajke…………….

Savio
Gost
Savio
1 godina prije

Pompic i njegove prazne rijeci, nisu sprovedljive u djelo, prema Rusiji i Kini.
To moze uraditi Iranu, koji ne moze adekvatno da uzvrati. Ali Rusiji i Kini ipak ne.
Ne spusta se Putin na takav nivo.
Djela, a ne rijeci, su sta Putin ostavlja Rusiji.

American_dream
Gost
American_dream
1 godina prije

Kad cujem rijec peta kolona,potjera me na wc,nema boljeg laksativa od te rijeci.Petom kolonom su balkanjerosi 90-tih proglasavali sve one koji nisu bez pogovorno izvrsavali zadatake velikih vodja,naravno sve u ime boga,domovine i nacije.Mnogo je neduznih ljudi izgubilo zivot zbog rijeci peta kolona,mnogo je imena neduznih ljudi upisano na drzavne spiskove petokolonasa za odstrel ,ako je negdje rijec peta kolona izgubila svaku smisao,onda je to na prostoru gdje obitavaju balkanjerosi.Poznavajuci balkanjerose u dusu,misljenja sam da su i u ovom slucaju peta kolona,upravo oni koji prozivaju petu kolonu, stara caka ,kad lopov vice drzte lopova.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  American_dream

Ne laje pas radi sela, malo te stisnulo, đeki? Hebi ga, sve dođe na naplatu.

mladen
Gost
mladen
1 godina prije
Reply to  American_dream

imaš oči a ne vidiš; peta kolona je raznovrsna skupina (dakle nema tu podjela po strankama, religijama ili bilo čemu drugome) koja je zbog vlastitih benefita izdala svoj narod. Pa onda danas imaš Hrvatsku u kojoj se više ni čačkalice ne proizvode, iz koje ljudi sele kao nikada prije, gdje smeće leži po ulicama gradova a druge vrste smeća su zasjele po gradskim poglavarstvima i saboru, gdje mediji siju mržnju i podjele među ljudima, gdje cijela mjesta nemaju ambulantna kola. eto, to ti je rezultat pete kolone koja se, kako je Franjo rekao – prodala za judine škude

PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
1 godina prije

Sve dok:
1. Bankari finansiraju izgradnju stanova novcem koji ne postoji, i time dizu cijenu kvadrata u visine
2. Vlasnici automobilske industrije, dizajniraju gradove umjesto urbanista
3. Ucitelji gnjave djecu 5 dana, u vremenu kad postoji internet i youtube

nema boljitka cak i za Rusiju koja je suverena zemlja. Kad ruske obitelji budu imale 2.5 djece moci cemo da kazemo da je doslo do napretka, a to nije moguce, jer moras da imas 2 auta i jedno dijete, umjesto 3 djece i jedno ili ni jedno auto

PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

POD 3.
Recimo moj sin je odlican u fizici i matematici (to i voli) i ja ga provociram: “Mora da imas dobrog nastavnika?”
A on kaze: “Dobar je on, ali ja to prvo gledam na youtube, pa citam knjigu, pa vjezbam zadatke.”
“Pa sto onda ides u skolu?” I pazi odgovora: “Pa da bi nastavnik imao posao!”

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Pero Tunguz, vjeruj svojem sinu, jer nažalost šaka je nesposobnih profesora, a bitno da traže veće plaće…uz sve ostale beneficije…
Sin ti je sve istinito rekao!

Dragance iz Slovacke
Gost
Dragance iz Slovacke
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Ispiši ga iz škole i upiši na Youtube. Podhitno…

PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
1 godina prije

Nisam rekao da skolu treba zamijeniti youtubeom! Ali skolski sistem mora da se prilagodi novim okolnostima.
Skola mora postojati – kako ces uraditi testove! Zasto bi neki student istorije npr ujutro ustajao, pa na autobus, pa kisa ili snijeg, da bi slusao predavanje, kad je mogao ostati kod kuce i fino pogledati film. Ako mu nesto nije jasno imas konsultacije .

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

To vjerojatno mislite na neku vrstu online studiranja, nažalost za sada samo na zapadu postoje takvi studiji.
Kao što npr. stručnjaci nenastavničkog profila mogu online pohađati program PPDM (pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu) i tako polagati ispite… da bi uopće mogli predavati u osnovnim, srednjim školama i fakultetima..
To je jedino trenutno omogućeno budućim profesorima u RH. Zato svakakvi i dolaze predavat…

shumadinac
Member
1 godina prije

Podcenjivati mogućnosti interneta i posebno video kanala u svrhu obrazovanja je nerazumno. Mi smo imali knjige a deca danas imaju neiscrpan izvor infornacija – druga je stvar što ga ne koriste kako bi mogli.

Već sam pisao o ovoj temi i ukazivao na neverovatan potencijal uz dobro organizovanje. Ali takvo učenje može biti samo dopunsko jer je deci neophodna socijalizacija. Već danas su deca previše usmerena na virtuelni svet i počinju na život da gledaju kroz VR naočare.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Djeca su “obrazovana” tako da im je svo znanje na netu a kad netko iskljući dotičnog djeca ostaju slijepa i gluha……….djecu tama usmjerava ka borgu matrixu sa binarnim kodom kao bogom……..pravi djecu tama ovisnom o onom što im podvaljuju…sve je počalo sa digitronom…. on je otac skajneta koji će nam hebati mamicu SVIMA……..

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije

Oprostite ,ali govorite nebuloze, iz vlastitog iskustva znam da ljudi vrlo dobro nauče i preko online studija, a to je itekako praktično u zemljama u kojima ljudi nisu u mogućnosti zbog ogromne udaljenosti a time i izoliranog načina života , fizički prisustvovati predavanjima.
Puno je praktičnije u tom pogledu, a informacija zaista ima jako puno i svako učilište nudi svoju literaturu i online ,tako da je apsolutno sve uzeto u obzir i ništa zanemareno.
Jedini problem što je naveo shumadinac, taj da se ljudi sve manje socijaliziraju u realnom svijetu a više u virtualnom kao i mi sada ovdje na ovom portalu Logično. 😉

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Vase iskustvo je jako oskudno.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Mucke

Ipak je bolje ne podcjenjivat nikoga, a kamoli neprijatelja..)
Btw.Svako znanje je bolje od neznanja.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Pero
Odlicna ideja, treba ukinuti skole i fakultete, i svima dati besplatan WI-FI.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Dakle za obrazovanje je dovoljan YT, hebeš učitelja, Možda za 2×2=4, ali je matematika prije svega logika. Disciplina koja se razvija unedogled i jednom će tvoje dijete stati na YT razini i ostati tudum.

PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
1 godina prije

Dakle za obrazovanje je dovoljan YT, hebeš učitelja -> To niko ne tvrdi. Ali kad bi se rukovodili takvim konzervativnim idejama, inzinjeri bi jos uvijek koristili rapidografe za crtanje, a ne bi koristili AutoCad!
Ko voli nek izvoli, vi slobodno mozete podrzavati sadasnji skolski sistem, ja nemam nista protiv.

Abolish Public Education: Privatize All Schools – Ron Paul (1988)
https://www.youtube.com/watch?v=it2trj2DUeY

Amazon
Gost
Amazon
1 godina prije

@Laki
Pa učitelji se i bore da ne predaju i da im je sve “ne”… Gle zadnje štrajkove… Štrajkaju kao žuti prsluci za Kolindinih 8.000€

Logičar
Gost
Logičar
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Trebao si reći: Sjedi, jedan

PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Pod 1. Kako to da cijene stanova rastu, a tehnologija napreduje: pumpe za beton, moderne dizalice, kompjuteri
Neki kazu: “Skupa zemlja!” – PA PRAVI 20 katnice
Neki kazu: “Veliki grad, mora bit skupo!” PA PRAVI NOVI VELIKI GRAD NA LIVADI

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Manipulacija bankarske mafije u talu s vladom. Ljudi iz Zagreba zbog malih plaća bježe u inostranstvo glavom bez obzira, pa tko to onda diže potražnju stanova?!? Migranti iz Afganistana?!?

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  Ico

Znas li da Hrvatska novim ustavom mjenja ime u LOPOVISTAN, i onda HDZ mjenja iame u LDZ Lopovska Demokratska Zajebnica.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Pero, ne može, livada je najskuplja .. 🙂

Jozo
Gost
Jozo
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

@Pero Tunguz
Pravi se gibanica i tulum a grad se gradi tudume ili si ti srbin ili si bosanac onda pardon jer svi vi “pravite”.

PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Bankari su sve iskrivili. Uzmite ovaj hipoteticki primjer:
Imate 2 stolara. Jedan je dobar, stedi pare i kupuje alat, a drugi je prosjecan, on svoje pare trosi na zabavu i muziku. Tamo u nekom restoranu upoznaje bankara, koji mu daje kredit, on osniva veliku radionicu i zaposljava ovog prvog.
Nemam ja nista protiv bankara, nego sistema. Da je zlato novac ovo ne bi moglo funkcionisati na ovaj nacin.

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Moj komšija stolar iz Feričanaca u Norveškoj mjesečno ima primanja 50 hiljada kuna

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Mudro zboriš Pero, sva 4M………

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Perotunguz, za ovo s bankarima i stanovima hajde može, mnogi su to već shvatili, ali da ti je sin putem YouTubea uspio prevazići svu postojeću pedagogiju i didaktiku koja se razvijala stoljećima je vrhunsko postignuće.
Vjerojatno je hrvatski naučio na Twitteru još u predškolskom uzrastu, ako ne i prije?

Mali je očigledno samouki genije, najbolje da ga ispišeš iz škole da ne gubi vrijeme. Eventualno baci oko da ne vršlja po Pornhubu dok vježba fiziku.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Ivo

Žalosno, da ti silni pedagozi nisu dogurali više od osnova pedagogije i didaktike! Sin mu je sigurno itekakav genije u odnosu na većinu tih umišljenih i površnih pedagoga.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

x@y, ti to sigurno znaš, vjerovatno si mu već provjerio sve podatke.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Ivo

U Hrvatskoj sve ide preko veza, a SOA ne spava!

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo, ako nisi Đeki. Sječam se na TV, koju ne gledam, prije par godina bio dokumentarac o malim genijalcima u Hrvatskoj. Neki tip je bio skijaš i imao kćer manje od deset godina. Odvede on nju na skijanje kao da je podučava a ona skija za deset. Tata od sreće i ponosa sav u suzama pita kčerku pa kako ti to znaš. Veli ona njemu tata gledala sam na jutubu kako skijaju pa naučila. Primjer broj dva, vlastiti. Kad sam prije dvije dekade gledao Prajd vidim one neke zahvate điu đitsu i nisam imao pojma što to on njemu radi. Pošto me to interesiralo malo sam pogledao na jutubu te stvari. Jednom bio sa nekom ekipom kod prijatelja na starom ranču i netko spomenu onaj trijangl čouk i velim ja njima da ja to znam. Vele oni daj da vidimo i ja ga uradi tipu koji je sav pocrvenio, a znao je past i u nesvjest na treninzima jer je trpio do pomračenja kad nestane zraka u mozgu, i tapkao on akao što sam mu rekao da uradi kad osjeti da ne može više. Pružio mi je ruku i rekao radio mi je tip na trenningu ali nije uspio ko ti. Ne treba podcjenjivati znanje pohranjeno na jubito, ooogromno je ono.

Tink
Gost
Tink
1 godina prije

Na yutubu naucila skijati, hehehe e Subaru bas me nasmija.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Tink

Pronađi taj uradak.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije

Za pravog Ivu, sa Pravde:” AHILES

rusija i ruski narod u evropi nemaju niti jednog stvarnog prijatelja i ne treba da gube vreme .
bilo koja bitka se gubi zbog neadekvatne pripreme.
rusi moraju da krenu sa snaznim vojnim intervencijama za odbranu i zastitu svojih interesa i svojih saveznika i to je jedino sto ce zaustaviti i unistiti antiruska delovanja zapada.
osim toga,rusija pod hitno mora da razmotri izvodjenje preventivnih nuklearnih udara po lokacijama eurogej kluba i da preventivnim nuklearnim udarima po eurogej klubu likvidira mogucnost upotrebe eurogej kluba za antiruska delovanja.
RUSIJA POD HITNO MORA DA IZVODJENJEM PREVENTIVNIH NUKLEARNIH UDARA ODBACI ZAPAD/NATO DALEKO OD SVOJIH GRANICA I DA POCISTI ZAPADNE TERORISTE SA TERITORIJA U ZONI RUSKOG INTERESA.
samo efektivno izvodjenje vojnih intervencija , potpuna likvidacija neprijatelja i izvodjenje preventivnih nuklearnih udara radikalno ce smanjiti opasnost po rusiju od zapada i unistavanja rusije ,a takodje ce zaustaviti nanosenje steta rusiji.
osim toga, rusija mora pod hitno da krene sa ciscenjem antiruski usmerenih lica sa teritorije rusije i zapadnih terorista ukljucujuci prostim streljanjem na licu mesta i konfiskacijama imovine.
RUSIJA MORA DA KRENE SA INTENZIVNIM PRIPREMAMA ZA RAT I PRIPREMAMA ZA EFEKTIVNU ODBRANU I ZASTITU RUSKE TERITORIJE.
rusija mora vojno da intervenise u svom okruzenju i da pocisti sve zapadne teroriste i druga antiruski usmerena lica ne obazirajucie na zapad.
ILI CE SE RUIJA IZBORITI ZA SVOJ OPSTANAK ILI CE ZAPAD LIKVIDIRATI RUSIJU I RUSKI NAROD.
rusija ne sme nista da veruje zapadu ,a posebno ne sme da veruje fasistickoj francuskoj i nemackoj.
osim toga, rusija pod hitno mora da likvidira bilo koju zavisnost od zapada i da pojaca obezbedjenje svojih granica i svoje teritorije.
ulaz roba i putnika iz inostranstva u rusiju mora vrlo strogo da bude kontrolisan jer samo tako rusija moze da obezbedi bezbednost rusije i ruskog naroda.
RUSIJA MORA DA UBRZA UVODJENJE NOVIH MODELA ORUZJA U RUSKU ARMIJU I DA UBRZANO POJACAVA VOJNU MOC RUSKE ARMIJE LIKVIDIRAJUCI SVE PREDNOSTI ZAPADA STO VECOM BRZINOM.
rusija mora pod hitno da prestane sa finansiranjem eurogej kluba i samim time indirektno i drugih antiruski usmerenih drzava.”

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije

MORA i HOCE !!!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

@Subaru, ovaj je prilično konkretan..:) Za zatvaranje i strogu kontrolu granica , kao i za nemilosrdno obračunavanje sa svim petokolonašima se slažem. Svi smutljivci i izdajnici moraju biti eliminirani na licu mjesta, bez milosti.

Pripreme za rat – na osnovu onoga što možemo pročitati o uvođenju novih oružja Rusija radi na tome.

Isto tako je točno da tzv. demokratski zapad nikad neće stati sa svojim planovima da zavlada Rusijom, to im je u DNK i može biti izliječeno samo metkom u glavu, ili na grupnoj skali Sarmatima.

S obzirom da se Rusija razvija i jača u periodima bez većih ratova, s njihove strane najispravnija strategija je nastojati očuvati koliko-toliki mir što je dulje moguće i tako povećavati prednost nad zio psihopatama.
U slučaju da dođu do informacija o pripremama anglozionista za skori udar, ili o skorom razvoju oružja koje će poništiti njihovu nuklearnu trijadu, vrijeme za čekanje je prošlo. U takvoj situaciji svaki normalan ruski lider bi naredio momentalni preventivni udar nuklearnim sredstvima, bez odugovlačenja.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo, On je konkretan ko Ti i ja.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Nepricaj gluposti,prijatelja u suverenistima ima dosta.Liberalni fasizam,unistava Evropu.

asdfghjklč
Gost
asdfghjklč
1 godina prije

Ovo samo žešći fanatik može napisati. (ovo o preventivnim nuklearnim udarima)

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Tink

Govori ti čovjek 100% istinu. Pripreme za predavanja su im po cca 30min ,sat vremena što opet da doda svojoj redovnoj satnici nikada neće doći do kvote sati kakvu oni prezentiraju.. Da ne spominjem ostalo.
Nitko im ne kontrolira kakav materijal pripreme za svaki sat ,muljaju i oni kao i Vlada i svi ostali …)

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Tink

Pa sta onda ,ja sam preko YT naucio plivati i sad preko istog studiram vaterpolo i sinkronizirano plivanje,nes ti.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije

Ma i profesori se služe tim istim youtube-om, samo šute..

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Na you tube , i internetu općenito, ima mnoštvo informacija. Znanje i informacije nisu isto, zato su potrebne škole. Gledajući internet, nećeš postati MMA borac, niti postati stručnjak u nekoj profesiji, mada tu i tamo možeš naletiti na nešto korisno. A i to što je korisno, u većini slučajeva traži neko predznanje da bi ga usvojio.

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo ti si tehničar po struci ili hobiju, uzmi bilo koju tehničku oblast na jubito i probaj vidjeti koliko ima znanja o tome. Ako si talnetiran da se tučeš, dobro podnosiš udarce, čvrste si građe, možeš postati i MMA borac što da ne, SVE o tome možeš naučiti bolje nego da imaš senseija jer tamo na jubitou ima tisuće senseija.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Subaru
😃😂
Iza toga okušat sportsku sreću…ili još bolje, napast nekog siledžiju…

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Ivo

Da, ako je prijenos podataka kvalitetan, a ako nije ,sve pada u vodu… U tome je poanta.
Šta ti vrijedi i MMA učitelj koji nije dobar?
Ima jako puno omladine, koja je itekako puna potencijala i savladava osnove jako dobro, a žale se na rad prof.
Uostalom šta toliko opravdavaš sve to..?

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Ivo

Kad pogledas u kakvoj drzavi zivis ne mozes se oteti utisku da je najveci dio ovih “strucnjaka” sto vode drzavu zavrsio skolu preko yubitoa.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  Ivo

Btw. Ivo,pričaš gluposti, jer upravo informacije čine znanje a sve zajedno saznanje. I ne lupaj praznu slamu!
U današnje vrijeme, zahvaljujući toliko naprednoj tehnologiji sve je moguće pa čak i jako dobro predznanje, samo ako postoji interes pojedinca.
Pametna tehnologija,danas pruža jako puno mogućnosti.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Dobro jesu li i LOPOVI LOPINE iz HDZ gledali na Yutubu kako se radi lopovluk ili im je to genetsko nasljedje.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo:
Šta fali tome da mali vršlja po Pornhubu, ukoliko gleda “guzate, sisate, lomne u struku”? Pa treba dijete da se malo i odmori od tolike nauke…

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije

Đamping, dijete ne smije doživljavati sex virtualano već stvarno, ovo virtualno je da bude asexualno samo ono to još ne shvača kako mu preformatiraju mozak.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije

Ivo šizika, već se dimi spremna nuklearka da eksplodira …)

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

samo mirno, x@y. Sve će doći na svoje mjesto..:) Uživaj dok možeš.

Savio
Gost
Savio
1 godina prije

Stete po ljudsku licnost od konzumiranja pornografije su poznate ne samo religiji, vec i nauci, medicini, psihologiji, sociologiji, itd.

PeroTunguz
Gost
PeroTunguz
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo, malo si pretjerao! Nikad nisam tvrdio da skolu treba ukinuti. Treba je zadrzati 70%, a 30% treba da budu novi i moderniji nacini. Hrvatski je primjer dje ne treba da se ista mijenja – stari nacin je bolji, tu se slazem.
“pedagogiju i didaktiku koja se razvijala stoljećima je vrhunsko postignuće” kazes? Da ali to ne znaci da i dalje ne treba da se razvija. Isto mozes da kazes za biologiju, da se razvijala stoljecima, ali to ne znaci da ne treba da se i dalje razvija.
Uzmimo istoriju – u srednjoj skoli meni najmrzniji predmet, jer je nisam volio, niti me je tada interesovala.
Medjutim, zainteresovala me kasnije i naucio sam je gledajuci dokumentarne emisije

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

Prava povjest je ona tumačena zdravim razumom a ne mitovima o kojim su pisali mitomani minhauzeni veličali svoje igraće a kudili druge. SVA povjest je lažna i obmanjujuća zbog koristi onog koji ju je pisao i stvarao.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  PeroTunguz

To je već zdravije rezonovanje, PeroTunguz. Koliko znam, metode u školama se takođe mjenjaju s vremenom, uključujući i u Hrvatskoj. Informatizacija je sprovedena u većini škola, metode se prilagođavaju novim okolnostima.
Online obrazovanje je u redu za odrasle osobe koje se žele doškolovati, djeca trebaju društvo vršnjaka radi socijalizacije, kao i upute i objašnjenja profesora. Odgoj i obrazovanje djece je kompleksna stvar, prepuštati to internetu je neodgovorno.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo, pa mora i na pornhub, ne treba zapostaviti tjelesni odgoj .. 🙂

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Od Kineskog,Ruskog i Americkog presjednika postoje velike razlike.Americki se je obogatijo u realnom sektoru,Dok druga dva politikom i pljackom.Svaki je tezak vise od jedne milijarde,o tome se nepise.Kodnas suse obogatili na privatizaciji i takozvanom domoljubju.Stare Strukture su dobro odradili poso za svoju djecu i unucad.Stara parola,zavadi pa kradi i vladaj.

krivA
Gost
krivA
1 godina prije
Reply to  Slavonac

..hvatàj se poljolrivrede i stocarstava, kao i tebi slicni, j hranite domovinu svojim i jeftinijim oroizviduma i smanjite uvoz smeca..!

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  krivA

@kivaA … treba potaknit oroizvidnju i oroizvidit šta više oroizviduma

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  krivA

Slavonac živi od rvactva i domoljublja, šta će njemu poljoprivreda, krave i svinje smrde, motika je taška, traktor vozi na naftu koja smrdi, ma hajde, on da radi !?

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Ako se o tome ne piše, otkud ti znaš? Radiš za Udbu, kodno ime slavonac, jeli to?
Buržujčino crvena, postavio si djecu na najbolje pozicije u Đakovu, i sad pametuješ nama ovdje. Srami se!

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivek,ili je nestalo brlje ili Trave.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Slavonac

vjerujem ti crvendaću, koliko potežeš nije ni čudo. Samo pomalo, ujutro se otvara zadruga u selu pa ćeš otići kupiti bocu.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Kodno ime SOVA ILITI pijandura V.SHEKS?

vjerodostojna snimka
Gost
vjerodostojna snimka
1 godina prije
Reply to  Kažun

pijandura-nepijandura, državotvorac-rasturivač sfrj… čovjek je bitan u historiografiji, i u izravnom prijenosu najgledanijeg termina je rekao da Hrvatskom ne vlada ni Sabor ni premijer ni predsjednik.. nego skriveni entiteti (on ih je nazvao ‘gremiji’) .. i nikom ništa? Njemu svaka čast, iskupio se za dio grijeha, makar bio i pod utjecajem alkohola.. a mi? a ti? nitko- ništa??

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac
Evo nešto o tom čuvenom realnom sektoru koji spominješ: amerikanski “El presidente Donaldinjo” je u jednom momentu bio dužan hazarskim bankarima preko milijardu zelenbaća, a oni su ga svejedno podržali i nisu ga otjerali u bankrot… (Bi li podržali Tebe da si im dužan 10.000 dolara? Sumnjam…) Zato on njima sad vraća uslugu još većim povlasticama za najbogatije i premještanjem ambasade u Jeruzalem… Dakle, samo Ti sanjaj “američki san” o bogaćenju u realnom usanskom sektoru i dalje… Ili još bolje, idi tamo preko bare pa probaj svoje šanse i sposobnosti u tom “realnom sektoru”… Nešto mi kaže da će to biti “pušinava”…

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije

Ima tu istine, definitivno nisu čista posla..

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Bice sigurno pusijona,jer mi caca nije Tadeschi,Spiljak,Todoric i druga crvena bagra.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slafonatzi, malo te ka.a i daltonizam .. 🙂 🙂

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Ja sam radijo u realnom sektoru,gdje nisi mogo parazitski zaradit placu.

roki
Gost
roki
1 godina prije

koji auto voziš , koji novac koristiš , u koje zemlje putuješ okreni se oko sebe i reci mi šta imaš a da je rusko , koristiš internet da pljuješ po zapadu a ko je vlasnik interneta ?

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije
Reply to  roki

Pa šta si onda uopće tu na Logičnom, kad ti internet ništa ne koristi? Logično ..)

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije

aha nema protuargumenata..)

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
1 godina prije

Destruktivan govor uvijek dovodi do destruktivnih posljedica, a ti si Mirko očiti primjer toga!..)

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije

mirko, kaže se: ..” glup sam da to objasnim al’ eto znam .. ” .. 🙂

roki
Gost
roki
1 godina prije
Reply to  roki

i ko je kriv za to ???

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  roki

Roko, ja se vozim na rusku naftu-benzin a ne bi se čudio da i ti samo nemaš pojma o tome.

roki
Gost
roki
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Kad nemaš izbora odnosno konkurenciju, u jednoj Magyarskoj imaš minimum deset naftnih kompanija ako ne i više između ostalog i Ruske , garantujem ti da Rusi izvoze vrhunsko gorivo i gas u Magyarsku !

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Gde to piše da tako nešto planira odakle vam ta informacija.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Riddick

Rekao CNN, vjerojatno ili Bild……

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Kad je ruski car (zaboravio sam koji) 1861 ukinuo kmetstvo plemici su ga napali zbog izdaje. On im je odgovorio, bolje reforme provoditi odozgo nego da se one same provedu odozdo. O cemu se tocno ovdje radi vidjet cemo uskoro.

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  Zax

Bravo Care!

jbg
Gost
jbg
1 godina prije

Dobro zbori Putin govoreči o povijesnom revizionizmu. U Hrvatskoj ustaštvo diže svoju glavu, neki dan vrhovni sud Slovenije oslobadja domobrana Rupnika, Srbija več odavno četnika Mihajlovića rehabilitira. Fašizam je opet na svome maršu.
Teška vremena nas čekaju

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Ili sam ja sve ovo potpuno krivo razumio, a nisam, ili je ovo stvarno “revolucija od gore”. Ako se realizira pola ovoga programa, ostat ce zabiljezeno u povijesti.

fićo
Gost
fićo
1 godina prije

Kad slušate ratnog i civilnog zločinca vučića,isto bi mogli da se oduševite njegovim obećanjima koja su uvek dovoljno isturena u budućnost kao šargarepa na štapu pa ih nije moguće i uživati.Rusi su mi kulturno i svakako bliži,ali njihova oligarhija,politička i ekonomska mi je jednako odvratna kao i zapadna,ako ne i više jer običan Rus živi teško i oskudno,a oligarhija bahato i raskošno.To je zatvorena grupa odvojena od svog naroda i zato ne verujem u njihov marketing.Dovoljno je malo pogledati ruske tv kanale pa videti njihovu opsednutost zapadnim markama i stilom koji su svakako nedostupni širim slojevima.Najveća podvala je njihov sukob sa zapadom.Ništa od toga,tu su oni mlađi partner.Dovoljno je da čovek progleda i odbaci iluzije o caru Putinu i majci Rusiji.Zapad još gori.

roki
Gost
roki
1 godina prije

Vidim ja Rusi ne mogu bez “lade” i “vodke”

roki
Gost
roki
1 godina prije
Reply to  roki

Pazi ti Putina dvadeset godina vlada Rusijom i odjedno doživeo prosvetljenje , tek sad vidi demografiju , siromašne i ostala sranja u Rusiji , isti taj Putin nemilice troši pare na oružje i šalje ruse na razna ratišta širom sveta !

slobodan
Gost
slobodan
1 godina prije

naprijed, slavjani!!!

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Ovdje se radi jedino o pripremi drzave za funkcioniranje u ratnim uvjetima (poucak Sulejmani) sto se moze iscitati iz njegovih izjava citajuci izmedju redova.Apropo Yubitoa ,kako se isti pokrece kad nema struje?energija vjetra,solar ili se ceka munja za ukljucenje?

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
1 godina prije

Zivio predsjednice moj dugo dugo.

Mozart
Gost
Mozart
1 godina prije

Tzar, gospodin, domoljub, legenda. Vjera, obitelj, posao i normalna placa. Slava Rossiji. Blago rusima sa ovakvim vodjom. Amen !

Crodaemon
Gost
Crodaemon
1 godina prije

Lol “Možda je Medvedev i zato raspustio vladu, jer ne uspijeva promišljati i donositi odluke izvan okvira zadanih ideologijama koje su vladale prije pedeset ili sto godina?” Daj Babiću skuliraj se malo

Pantsir S1
Gost
Pantsir S1
1 godina prije

Ovde je u pitanju stvaranje mehanizama, odnosno jačanje duboke države.Preciznije, da imaju mehanizme kao americka duboka država u Americi.

dpfbgojsrngbjnsfrnfverfvefvefve
Gost
dpfbgojsrngbjnsfrnfverfvefvefve
1 godina prije
Reply to  Pantsir S1

Isti čimbenik dubine je i u ukradenom kontinentu indijancima i u Rusiji.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije

Zapadnjacke kujice na aparatima. Znaci krece ciscenje. Vec sam se vise puta pitao kako to da putin ne zajebe 5 kolone. Pripremao se teren

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

I u čemu je problem da bude doživotni predsjednik ?
Ako su ljudi zadovoljni, ako sve u državi napreduje, zašto da se predsjednik mjenja svake 4-6 godina ?
I ja bi mjenjao ženu svake 4 godine ali to za mene ne bi dobro završilo.
🙂

Amazon
Gost
Amazon
1 godina prije

A podrška za guzate i sisate ruskinje?

POVEZANE VIJESTI