Radnička fronta spašava Plenkovića, kriminalce i ljenčuge

Radnička fronta - Planković
138 komentara

Već dugo vremena se vodi polemika treba li ukinuti obveznu članarinu kojom se financira Hrvatska gospodarska komora (HGK). Stranka Most je predložila ukidanje članarine, što je umalo i učinjeno, jer HDZ nije imao dovoljno glasova da izglasa izmjenu Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori. Saborski zastupnik Miroslav Tuđman je odsutan, a oporba se, bar se tako čini, ujedinila i svojim napuštanjem Sabora srušila kvorum.

Međutim, spavači su se javili. Radnička fronta objašnjava:

“Danas smo pomogli oporbi srušiti kvorum pri glasanju u Saboru. Na to smo pristali samo zato što vjerujemo da je u bojkotu bilo i ljutnje oko niza drugih stvari. No bojkot glasanja nipošto ne znači da je oporba ujedinjena, kako to neki prikazuju, niti da će svi glasati kako bi Most htio.

Radnička fronta bi danas, da je došlo do glasanja, glasala suzdržano o njihovom prijedlogu o ukidanju članarina u HGK.

“Cilj ovog prijedloga (navodno poboljšanje HGK, a onda i uvjeta poslovanja za sve poduzetnike, povećavanje ukupne privredne djelatnosti), ima veze s prijedlogom (ukidanjem obavezne članarine) – koliko i indijanski ples s pojavom kiše. Kako poboljšati instituciju koja se financira od članarina tako da ćete ukinuti članarine – nikako. Kako ćete poboljšati produktivnost, konkurentnost domaće privrede tako da ukidate institucije koje bi se trebale time baviti – nikako.

Pri tome, oni koji pokreću ovaj prijedlog i oni protiv kojih je on usmjeren imaju jednak set vrijednosti i pravila: smanjivanje upliva države u ekonomiji, povećavanje udjela privatnog sektora, dodatno fleksibiliziranje tržišta rada, uvođenje tržišnih principa u poslovanja javne uprave. HGK zagovara brutalnu fleksibilizaciju rada u zemlji koja ima jednu od najnižih zaposlenosti u Evropi, gdje radnici rade za 37 % plaće zapadno-evropskog radnika, više sati u prosjeku od EU radnika.

No, ovaj prijedlog služi kao igrokaz kojim poduzetnici žele u javnosti stvoriti dodatni pritisak za ono što država već godinama sprovodi. Rezultati su negativni.

Naša privreda neće postati konkurentnija, produktivnija, neće lakše doći do kohezije tako da ukinemo članarinu HGK, već tako da korjenito promijenimo ekonomske politike pri čemu bi i institucija HGK mogla biti korisna i to tako da potiče i podržava razvoj domaće privrede i stvara institucionalni okvir za provođenje zelenih industrijskih politika. To bi u ostalom trebala biti privredno-radnička komora, odnosno institucija koja pomaže, organizira i koordinira društvenu proizvodnju koja ide u prilog najširim slojevima, potiče proizvodnju za potrebe, a ne da stvara uvjete za bogaćenje manjine.

Stoga ako govorimo o razvojnim strategijama – Mostov prijedlog je desni prazni populizam.”

Ma nemojte?

Slažemo se s Radničkom frontom da ukidanje institucija nije rješenje, međutim ovdje se radi o pritisku na Vladu koja unutar HKG uhljebljuje parazite, kriminalce i kolekcionare afričke divljači.

Također, treba napomenuti da siva eminencija ovih i drugih inicijativa tipa “Ukinimo članarinu” i “Raspustimo stožer” pripada klubu stranih plaćenika koji u pozadini služe neoliberalnoj agendi. Većina tih “stručnjaka”, koje ne vidimo, sisa državnu sisu, a životopis im je prepun savjetničkih pozicija HDZ-a i SDP-a.

Da zaključimo. Ovom izjavom, Radnička fronta je otvoreno stala na stranu HDZ-a i SDP-a i njihovih ljenčuga koje kao pijavice sišu državni proračun. To se ne smije zaboraviti.

članarinaHDZHGKRadnička frontaSabor
Pretplatiti se
Obavijesti o
138 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Patriot
3 godine prije

RF klošari

Herc
3 godine prije

Ahahah žetončić ili kurvetina,dođe ti ga na isto ,oboje je na prodaju

Koča Popović
3 godine prije

Zanimljivo kako je iskorišten i najmanja prigoda za pljunuti na Radničku koja je samo dosljedna. Radnička je pokazala svoju principjelnost stajući svaki put na stranu slabijih i obespravljenih. Ovaj zahtjev opozicije je populistički i viri iz skuta neoliberalnih ideologa. Naravno da nitko razuman nije za uhljebljivanje ljubavnica i djece političara u gospodarskoj komori, ali nije niti rješenje ukidanje institucija kako bi kvazipoduzetnici punili svoje džepove! Ne bi plaćali poreze, ne bi plaćali doprinose, ne bi plaćali radnike, ali bi zato koristili neograničeno javne resurse! Ne bi išlo gospodo.

Mladi Duvnjak
3 godine prije

Pa moraju svoje ideološke istomišljenike spašavati. Kao da se Plenki brani od toga.

Ana
3 godine prije

Točno! Oduvijek poznato: svi boljševici bi pljačkali tuđe (mrske bogataše) i živjeli lagodno bez konkretnog rada!

matija
3 godine prije

RADNIČKA FRONTA BEZ I JEDNOG RADNIKA😂😂😂😂

ZAGREPCANKA
3 godine prije

Njega više nitko ne može spasiti. I sam je svjestan toga.
Ali ne može, ne smije odustati.
Želim im sjajan kraj, u nekom novom Nurnbergu!

https://www.logicno.com/politika/kaznene-prijave-za-dorh-i-haag-predane.html

Blaza
3 godine prije

Clanarina HGK, članarina HOK, clanarina HTZ, FINA, spomeničke rente, uredi za gubljenje vremena…sve nekakve članarine na koje poduzetnik nije pristao, neka se nazovu drugačije pa će biti logična obaveza placanja …u ovoj državi je izmijenjena poslovica: samo je porez i smrt neizbježan, dodana je cijela kompozicija neizbjeznih nameta…ne čudim se uopce radničkoj fronti, oni nastavljaju tamo gdje je Šuvar stao….

Tim Kunić
3 godine prije

Kako ne bi štitili rođake, pa isti su. Nisu li i komunisti, sadašnji HDZ-ovci i SDP-ovci iz istog legla kriminalaca, terorista i ljenčuga iz kojeg je ispala i radnička fronta koja sa radom nema veze?

čuko
3 godine prije

Nitko nije za gašenje HGK već samo za ukidanje obavezne članarine. Sama činjenica da bi se HGK vjerojatno ugasila nakon toga govori sama za sebe.
Ne slažem se da se HGK treba sačuvati pod svaku cijenu, ako bi se i ugasila, s vremenom bi se pojavila alternativa koja bi morala zaraditi za svoje plaće i opravdati svoje postojanje.
Održavanjem statusa quo neće se ništa riješiti stoga RF griješi (po mom mišljenju) i mogli bi izgubiti ionako malu potporu kod birača.

Max
3 godine prije

Ma taj Radnički Front su obični pozeri .

stripy
3 godine prije

ne ukidati obaveznu clanarinu nego obavezno clanstvo

Meštar
3 godine prije

Ukidanje HGK jest rješenje. Tamo ne rade uhljebi, nego guzonje koje plaća jednostavno rečeno cijela nacija. Radnička fronta od Marxa do svih inačica te ideologije pokazala se licemjernom i dvoličnom. Sigurnosni sustavi ,školstvo , zdravstvo i skrb o nemoćnima , te demografska politika trebali bi biti interesi države, sve ostalo bi trebalo biti dobrovoljno i slobodno.

Irena
3 godine prije

Zgrada komore u centru Zagreba se taman obnovila izvana i iznutra, i onda došao potres. Sad je treba ponovo obnoviti a vi bi ukinuli članarine… RF spašava kulturno blago! Jučer izrečeno, navodno, da je HGK osnovao sam KARDINAL Strossmayer. RF i Strossmayer, to nikako ne bi išlo zajedno.

sandor
3 godine prije

pogodia si di ih najvise boli.bravo patriot

dinko grgat
3 godine prije

Što ti je stalno pred očima kao zlo to jednostavno ne možeš zaboraviti jer ga stalno vidiš.Osim toga koja debilana od naziva stranke.Niti više postoji to radništvo o kojem govore niti su oni ikada bili radnici kakve pokušavaju glumiti.Oni samo pokušavaju simulirati sociopolitički atavizam s početka 20-og stoljeća.Politički paraziti.

Haris
3 godine prije

Revolucionari protiv kapitalizma s Nike patikama od 1000 kn i iPhonom. 🙂

Prokuženi ste. Letjeti će perje.

indy
3 godine prije

Porjeklo imovine.Točka/tačka kako god,mislim da sam jasan.

Komunjara
3 godine prije

Za sve što se u Hrvatskoj događalo od 1990 pa do danas, sva ta privatizacija i pretvorba, ratni zločini, gospodarski kriminal…sve je to kriva Radnička fronta. HDZ nema ništa s tim, oni samo rade svoj posao. Kao što su Rusi krivi zato što su zakasnili jedan dan, pa Nijemci pobili sve u Varšavskom getu. Nisu krivi Nijemci, nego Rusi. Pitajte Poljake ako ne vjerujete. Mislim…ovoliko desničarenje i ovolika mržnja prema svemu što nije ekstremna desnica nije više ni smiješno. Nekad sam se smijao i sprdao se s tim, sad mi ovakvi tekstovi više sliče na psihijatrijsko otpusno pismo kolumniste koji se otpušta na kućno liječenje

indy
3 godine prije

Pružmajmo otpor,borimo se za svoje uvjek i svuda,i nedozvolimo na nas i naše nikad i nigdje jer pravda je uz nas.Twisted sister….

Kiki
3 godine prije

RF = Antifa = Ljevičari = Soroš = Komunjare == ZLO

indy
3 godine prije

borac,svi isti.

... ....
3 godine prije

Hadeze ima džokere svih boja, iskaču odsvakud.

niki
3 godine prije

Što je to i tko je to Radnička fronta? Ono koji su imali državu i profučkali ju .To je samo frakcija HDZ_SDP koji su imali državu desetak godina i isto ju profučkali.Vuk dlaku mijenja…

ledeno doba
3 godine prije

evo ja osobno nemam ništa sa ljevicom i nikada nisam bio ljevičar, ali, garantirano, zaista nemam ništa protiv ljevice. Ako je ona stvarna. Ja bih volio da je Radnička fronta stvarna ljevica, ali ona to nažalost nije. Osobno podržavam, svaloga, tko se bori protiv zle, sotonističke, kapitalističke lihvarske elite, sa fasadom intersocijalista, internacista. Bilo da su to ljevičari, desničari, islamistički fundamentalisti, jehovini svjedoci… ili društvo veganaca ili društvo uzgajivača vinove loze.. Sasvim svjedeno kojega su svjetonazora.  Kapović i ekipa su sorosevska lažna ljevica, a la Podemos i Siriza. To su sve, svjesmo ili nesvjesno, korisni idioti kapitalističkih lešinara kao Soros, Gates i ekipa. RF je kao i Podemos i Siriza za EU, za globalizaciju, za “spašavanje klime”, za masovnu migraciju, itd, itd.. RF se u svakoj točci slaže sa onim što zastupa globalistička lešinarska kapitalistička elita internacista. Ama baš u svemu. “Ljevičarstvo” RF-a svodi se na stalno traženje nepostojećeg fašizma… Čitaj više »

Amater
3 godine prije

Nitko tu ne ukida komoru niti članararinu ….Ukida se obavezno članstvo…. tko dalje želi biti član HGK ,tko vidi interes i dalje biti ćlan, to može biti …. i naravno dobrovoljni članovi tada trebaju plačati članarinu ….ovaj model koji je sada aktuelan , nije drugo do HARAČ

Deregulator
3 godine prije

Jadnici

The Meg
3 godine prije

Znači, iz ovog članka da se zaključiti da su RF, HDZ i SDP smeće jer brane HGK, a ovi koji napadaju HGK su strani neoliberalni plaćenici i smeće. Ovo me podsjeća na onaj Murphy-jev zakon koji kaže da na svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni koji kažu da postoje dvije vrste ljudi i oni koji ne kažu. 🙂 🙂 🙂

Perun
3 godine prije

Ovaj gore na slici je mamina maza …I u zrelim godinama treba pazit na njega ..
da se us…re u kriznim situacijama ….Nabavkom i placanjem nepostojeceg i nefikasnog cjepiva svrstao se u red kriminalaca i perača ,,novca”….P.S ostavka bi bilo najmanje sto mora da ucini a odlazak sa politicke scene ove politicke moralne nakaze bilo bi olaksanje za posrnulu politicku scenu u drzavi…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI