Katarina Peović iz Radničke fronte, jedina suzdržana u Saboru Hrvatske – Ostali zastupnici sanjaju o militarizaciji

Katarina Peović
59 komentara

Tko kaže da portal Logično ne želi objaviti ništa s radikalno lijeve strane? Želimo i rado činimo, kada s druge strane imamo razuman stav, pa makar on dolazio od osobe s kojom nemamo puno zajedničkog. Ovoga puta se radi o Katarini Peović koja se jedina suzdržala u Saboru i nije dala svoj glas za militarizaciju Hrvatske, koju žele nametnuti svi hrvatski saborski zastupnici.

Svoju suzdržanost Katarina objavšnjava na Facebooku profilu.


Katarina Peović

Predali smo 5 amandmana na Deklaraciju o Ukrajini, nijedan na žalost nije prihvaćen.

Amandmani:
https://www.sabor.hr/…/AMANDMAN_Katarina_Peovic…
Deklaracija o Ukrajini:
https://www.sabor.hr/…/PRIJEDLOG_DEKLARACIJA_UKRAJINA.pdf

Zašto smo suzdržani oko pitanja Deklaracije o Ukrajini?

PODRŽAVAMO

  • Osudu ruske agresije na Ukrajinu i podršku Ukrajini. Naša glavna briga trebala bi biti stanovništvo Ukrajine, prekid vatre i zaštita civila od stradanja i smrti. Hrvatska mora biti spremna ponuditi humanitarnu pomoć.
  • Podržavamo pozivanje na zaustavljanje ruskih vojnih operacija u Ukrajini i povlačenje vojske Ruske Federacije i podržavamo sve napore u smjeru rješavanja sporova, koji isključuju nastavak i intenziviranje sukoba.

OSUĐUJEMO

  • Militarizaciju – Ministar Banožić već je jučer od predsjednika Zorana Milanovića zatražio slanje hrvatskih vojnika u potencijalni rat – brzi odgovor NATO-a. Radnička fronta se protivi potezima koji bi ugrozili sigurnost pripadnika hrvatske vojske i dodatno doprinijeli intenziviranju situacije u istočnoj Evropi.
  • Osuđujemo one koji sukobe u Ukrajini koriste kao izgovor za militarizaciju Hrvatske. I dalje ćemo se suprotstavljati naoružavanju i visokim izdvajanjima iz proračuna za vojnu opremu, a prema naputku NATO-a koji nas je upozorio da premalo trošimo za opremu a previše za osoblje, zbog čega smo u korona-godini podigli izdvajanja za obranu na preko 2% BDP-a. NATO je u Ukrajini i općenito dio problema, a ne rješenje. Najviše što Hrvatska može učiniti za sigurnost u Europi je težiti mirnom rješavanju nesuglasica.
  • Imperijalizam – Deklaracija o Ukrajini ne pridonosi smirivanju sukoba već amnestira američku i NATO politiku, poziva na to da Ukrajina uđe u NATO savez čime se koncentrira oružje na granicama s Rusijom iako je to suprotno dogovorima. U Deklaraciji se poziva na slobodni odabir “sigurnosnih aranžmana” i zagovaraju blokovske podjele (propala inicijativa Istočnog partnerstva)
  • Pozivamo na solidarnost sa svim političkim organizacijama i pokretima u Ukrajini, Rusiji i širom svijeta koji teže miru.
  • Najviše što možemo učiniti da spriječimo buduće ratove je borba protiv militarizma kod kuće, imperijalizma širom svijeta, te da zajednički interesi radnog naroda stavimo ispred interesa političkih elita, kapitala i posebno njegove vojno-industrijske sile.

Dobro je za početak. Bitno je tražiti istinu.

DeklaracijaKatarina PeovićSaborukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
B7ranko Spehar
2 godine prije

Stizu vrijede izbjeglice.Jeftina radna snaga.Pomamili se .

ledeno doba
2 godine prije

radnička fronta onog ydiota Mate Kapovića? koji se godinama bori protiv nepostojećeg fašizma u Hrvatskoj, protiv banalnih marginalnih pojava, što pjevaju pijani navijači na stadionu, ili što se pjeva na tompsonovim koncertima, ali mu ne smeta korporativni fašizam kabale, koja pljaćka radnike do gole kože smijurija na kvadart RF su samo kontrolirana opozicija, korisni ydioti kabale, kao i sestrinska im stranka njemačka Die Linke (Ljevica). Die Linke u njemačkoj, također glumata nekakvu ljevičarsku opoziciju, malo kao nešto kadtkad galami protiv kapitalizma i globalizacije i katkad brane Rusiju…ali u svim glavnim pitanjima su na istoj strnaui kao i ostale kabaline stranke: CDU, CSU, SPD,. Zeleni, Liberali; dakle podržavaju EU,. borbu protiv “fašizma” (čitaj; protiv svakoga tko je protiv globalizacije, EU-a, cjepljenjea itd), migraciju, polandmeiju, cjepljenje..itd. Die Linke napada sve slobodooljubive ljude u Njemačkoj koji protestuju protiv plandemije i cjepljenja i naziva ih ekstremistima a o ostalim kvazi strankama u hrvatskom saboru,… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Razuman zahtjev.

Faust
2 godine prije

Militarizam u Hrvatskoj?Paranoja.

Pravednik
2 godine prije

Rat je žalostan i nije mi jasno da u 21. stoljeću, gdje govorimo da smo napredni, civilizirani možemo dići ruku jedni na druge.
Što više školovanih to više glupih.

Radarista
2 godine prije

I opet će predsjednik RF Putin izjaviti, ja pričam a nitko me ne sluša.
Ne zanima njega broj vojnika koje će neka zemlja poslati u Ukrajinu već ga zanima tko ih je poslao i zapovjedno mjesto će dobiti adekvatan odgovor.
Dakle, sljanjem vojnika protiv Rusije postajemo za njih legitiman cilj.
Zar stvarno nitko ne sluša što on govori ?

Slučajni Čitatelj
2 godine prije

Ljudi nemojte se blamirati sa ovom partizankom, komunistkinjom lgbtqvir plus minus aktivisticom, ne treba vam ovo

Legendarni Grk
2 godine prije

Militarizacija i vojska – jesu li to oni koji navodno ratuju za mir?

Fergus
2 godine prije

Zašto zapadni mediji demoniziraju rusiju cjelo vrijeme slušamo i gledamo neistine

Štjef
2 godine prije

Ukrajina se ne treba bojati još par dana i u Ukrajinu stiže u pomoć najveći dezerter domovinskog rata von Anemični Plenković, pa kada on svoju pušku ostragušu okrene prema rusima i opali prvi plotun zasmrdiće pola Evrope i Rusi će početi bježati od smrada.

Kristijan
2 godine prije

Ta peovićka je za prisilnu vakcinaciju…. time je sve o sebi rekla. Radikalna ljevičarka, apologet woke kulture I šibicarenja. Užas

indy
2 godine prije

Hitno donjeti rezoluciju u Saboru protiv diktature koju provodi Stožer CZ protiv Hrvatskih rezidenata,koji je odlukom ukinuo zakone vjerske i svjetovne ukinuo slobodu kretanja,ukinuo slobodu vjeroispovjesti,itd……A onda možemo o Ukraini kad se rješimo tiranije i ukidanja ljudskih prava u Hrvatskoj.Prvo počistiti u svojoj kuči,onda dalje.

tihobl
2 godine prije

Ukrajinska Rada je izglasala zabranu ruskog jezika, odbacila minske sporazume, dovlacenje NATO vojnika i otavaranje americkih i britanskih baza.
A danas ti isti poslanici kazu da je Zelenski kriv za sve, traze od njega da pod hitno otpocne pregovore sa Rusijom o neutralnosti i dobrosusjedskim odnosima.

Гавран
2 godine prije

Ko je gde bio 1941. tamo je i ostao, osim ako u međuvremenu nije nestao.
U takvim okolnostima svaka čast svakom glasu razuma.

2 godine prije

Nisam ljubitelj Katarine Peović ni njene stranke. Dapače, mislim da često lupaju gluposti.

Ali ovo podržavam!

Plenković odavno ne zastupa interese RH, već samo provodi agendu EU bez ikakvog obzira na želje i mišljenja građana države na čijem je čelu.

Sokratov Dajmonijum
2 godine prije

Hrvatski ministar NEKROFIL – DOUŠNIK Banožić zatražio na sjednici vlade slanje HRVATSKI VOJNIKA U Ukrajinu pas mu mater jebo SMRDLJIVU – što ne ode sam SMRAD da ga naša BRAĆA RUSI ŽIVOGA RAZGULE.

Lara
2 godine prije

Glasovanje u Saboru s galerije je pratio ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj, a donošenje Deklaracije u kojoj je naglasak na “ničim izazvanu agresiju na Ukrajinu” zastupnici su popratili pljeskom.
A nakon ručka u Saboru za 15 kn, uvečer možda odu u pravo kazalište.

Štjef
2 godine prije

Svaki rat počinje na bojnom polju a završava za pregovaračkim stolom.
Kada je rat, nitko nikome nije brat.

Star91
2 godine prije

Ulogično nema muda pustiti tri reda mog komentara.

Lucija, prva
2 godine prije

‘Ajde neka je i ova jednom pogodila…

TIKTAKTIKATAKATAK
2 godine prije

Kate nema ništa protiv cjepljenja hrvatske vojske, dapače, a ovdje se brine da nam ta vojska ne izgine- pola pojma nema,pola pojma ima.

Гавран
2 godine prije

Ostadosmo u 1941.
1)Vučić odbio uvođenje sankcija Rusiji.
2)Потребно је да се све плански и вежбовне активности војске Србије и МУП са страним партнерима одмах прекину као да се и такве активности не предузимају до даљег.

Meštar
2 godine prije

Za izdvajanje minimalno 3% bdpea. Da se ne krade to ne bi bio nikakav problem. Kupovati samo najmodernija oružja. Švicarski model ustroja vojske. Slobodna kupovina oružja osigurana ustavom kao u SAD.

BTK
2 godine prije

Simpa je mada je uvijek u mrgud modu. Neću da je snubim, posto bi mogla da me pelcuje dok spavam.

Samuraj
2 godine prije

Oni koji u Kubanskoj krizi koji nisu u vlastitoj blizini htjeli rakete te su prijetili nuklearnim ratom, a sada ih postavljaju u blizini drugih, oni koji su se u Libiji, Afganistanu, Iraku, nastavi niz zemalja dokazali kao “osloboditelji” su cijelo vrijeme perfidno kroz NATO “strateškim zemljama” u Europi godinama čačkali medvjeda. E, sada se medvjed probudio i mrzovoljan je. Na tom problemu koji su namjerno htjeli sada žele profitirati. Ovo je gadljivo koliko se iz aviona vidi da “osloboditelji” imaju svoj cilj i interes ne mareći za kolateralne žrtve, a države koje huškaju trebaju ostati hladne kao špricer i neutralne kao Švicarska, koliko god bilo čudno tu mislim i na Ukrajinu koja treba postati samosvjesna i koja treba prestati biti lopta između tuđih interesnih reketa. Treba vratiti mač u korice, medvjeda ponovno uspavati i ne raditi iste greške. Točka.

Vanja
2 godine prije

Radikalna levica!!??Nije to ni levica,a kamoli radikalna.Čudi me da nije podnela i amandman o gej pravima,bez toga nema novolevice.

Prangijaš
2 godine prije

Prvo da kažem ja sam protiv rata, svakog rata, pa i Domovinski rat se dao izbjeći da su vođe naroda bile razumije. Ali mene čudi zapadni svijet i njihovi dvostruki aršini. USA je u 250 godina, 243 godine u pljačkaškim ratovima diljem planeta, nasilno su mjenjači režime u 176 država svijeta i postavljali kvislinške vođe nacija. Samo na razbijanje Yugoslavije su prema CIA izvorima potrošili 20 milijardi $ (dolara), koliko su onda zaradili? U svojoj povijesti USA je pobila više ljudi do NAZISTI, fašisti i komunisti u svim državama svijeta. I USA nikada nije naišla na ovako histerične osude i sankcije. Koliko ja vidim s pokušavam biti nepristrasan Rusija je pokrenula rat protiv Ukrajinskih NAZISTA i nije cilj civilno stanovništvo, već je to rat da se otkloni potencijalna opasnost sa granica i iz prve susjedne zemlje. Jasno je vidljivo što su ciljevi Rusije, blokirati i onemogućiti razne i vojne potencijale… Čitaj više »

hiber
2 godine prije

Bezvezno lupetanje. Deklataciji je svha da se ne radi nista dok Putin ne zavrsi posao cijepanja Ukraine i stvaranja iduće faze NOVOG SVJETSKOG PORETKA. Tome otpor sada jedino pruza Zelenski i hrabri ukrainski narod koji odbija podjelu zemlje. Sada je nuznost globalista ili izvlačenje/ bijeg Zelenskoga ili njegovo ubojstvo. U protivnom moze doći do eksplozije protesta u Rusiji i Europi. Naravno najefikasnija bi bila potpuna zapljena imovine Putina na Rotšildovim porfeljima. I zapljena Abramovičeve imovine a kčer mu poslati na humanitaran rad sa ukrainskim izbjeglicama i ranjenicima.

maj
2 godine prije

I 91 su razna govna bila protiv naoružanja i obrane Hrvatske oni su bili za srbo-četnički mir.

Boba Lazarević
2 godine prije

Kao što reče autor članka, i ja se, za promjenu, slažem s Katom Partizankom.

Nema nijedne krive riječi u njenim amandmanima niti u obrazloženjima za suzdržanost od glasanja. Ne mogu vjerovati da je ona jedina upućena u cijelu problematiku, a da ostali “zastupnici” figuriraju samo kao sluge Zapada. Ali tako je, kako je.

Vladimir
2 godine prije

Drugarica Peović (bez babina samokresa ne hoda ulicom,uspomena na pucanj u potiljak)štiti crvenu njoj bratsku nacističku rusiju.

Sokratov dajmonijum
1 godina prije

Država Hrvatska koju ovo MEGA MASONSKO ĐUBRE Plenković i njegovi LOPOVI prezentiraju je tipična KRIMINALNA LOPOVSKA UHODARSKA – DOUŠNIČKA NEOLIBERALNA FAŠISTIČKA TVOREVINA, IZDAJNICI na vlasti HDZ, odnosno bivši UDBAŠI i KOMUNISTI uspjeli su u zadnjih 30. godina osigurati provedbu DEREGULACIJE Hrvatske, PLJAČKU NARODA, KOLONIZACIJA HRVATSKE od strane NOVO STVORENIH VLASNIKA sprovedena je u euforiji DOMOLJUBLJA. ODVRATNA KOŠTUNJAVA LJIGA Plenković i njegovi LOPOVI NA VLASTI ostantivno su pokrenuli i prihvatili SOCIJALNU PODIJELU HRVATSKOGA DRUŠTVA. Paradigmatični NUKELUS te bez presedana PLJAČKE – DEREGULACIJE dovela je na HIMALAJE JEZGRU HRVATSKIH ATENORA, LOPOVA koji su pod krilaticom DOMOLJUBLJA deregulirali i kolonizirali sve nas u Hrvatskoj i dovele BANKARSKU DANISTAKRATSKU ARISTOKRACIJU – VLASNIKE MULTINACIONALNIH KORPORACIJA da nas izrabljuju, truju GMO HRANOM i iz zraka CHEMTRAELSOM – zadnji eksperimentalni HOROR kojega već više od 2. godine prakcitiraju su LABARATORISKI PROJEKTIRANE PANDEMIJE kao što je KORONA. Cilj ti novo nastali vlasnika OVNERSCHIP SOCITI je da sebi i… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI